Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Marysia90 Autorytet
    Postów: 1361 1204

    Wysłany: 16 listopada 2017, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj przywitałam @. a już mi małpa narobiła nadziei, że może jednak ;/ no nic, hsg we wtorek!

    5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
  • basiunia174 Koleżanka
    Postów: 67 4

    Wysłany: 16 listopada 2017, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Basiunia bardzo mi przykro. Może odpoczniesz i wrócisz ze zdwojoną siłą. Laparoskopowo nie da się stanów zapalnych usunąć? Inseminacja juz nie wchodzi w grę? Może faktycznie nie ma na co czekać i uderzyć z grubej rury. Wiem jak jest trudno bo staram się już 2,5roku (1,5 u lekarza).

    Niestety laparo nic nie da. A jajniki nie przetrwają kolejnej operacji wiec narazie zostają mi tylko tabletki i zobaczymy co dalej. Do inseminacji mogę przystąpić ale szanse mega male :(

    endometrioza
  • OlinkaO Autorytet
    Postów: 433 213

    Wysłany: 17 listopada 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test. Ale zaraz jak go zrobiłam zaczęłam w lazience myć włosy, i odczytalam go dopiero po ponad 10 minutach jak mi się przypomniało. I była druga baaaardzo blada kreska. I teraz nie wiem czy się cieszyć czy może fałszywy alarm... To 14 dzień po zastrzyku. Przewidywany termin @ to niedziela 19.11

    o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • juna Autorytet
    Postów: 1408 686

    Wysłany: 17 listopada 2017, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, szkoda, a zapowiadało się dobrze :( Jakąś długą miałaś tą fazę lutealną.

    Basiunia, to faktycznie nie ma co zwlekać i ja bym faktycznie pomyślała o in vitro.

    Olinka, ale masz stres pewnie. Powtórz test jutro rano i daj znać co wyszło. Mam nadzieje, że będziemy mogły gratulowac i to będzie początek fali ciąż dziewczyn z tego wątku ^^

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Dargol Ekspertka
    Postów: 209 193

    Wysłany: 17 listopada 2017, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Zrobiłam test. Ale zaraz jak go zrobiłam zaczęłam w lazience myć włosy, i odczytalam go dopiero po ponad 10 minutach jak mi się przypomniało. I była druga baaaardzo blada kreska. I teraz nie wiem czy się cieszyć czy może fałszywy alarm... To 14 dzień po zastrzyku. Przewidywany termin @ to niedziela 19.11

    No proszę!!:) Ja to bym od razu po drugi poleciała:) Zdacie moją niecierpliwość:):):)

    nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Dargol Ekspertka
    Postów: 209 193

    Wysłany: 17 listopada 2017, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyjątkowo testu nie robiłam, bo się na nie obraziłam:) Zrobie jutro lub w niedzielę:) Miesiączki nadal nie mam, bóli w sumie też już nie, tylko zauważyłam brązowy śluz. Raczej nie zdarzał mi się taki przed miesiączką.... Może to jakaś infekcja...nie wiem.

    nzjd9n73lhky3rsn.png
  • oska_m Autorytet
    Postów: 298 111

    Wysłany: 17 listopada 2017, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Zrobiłam test. Ale zaraz jak go zrobiłam zaczęłam w lazience myć włosy, i odczytalam go dopiero po ponad 10 minutach jak mi się przypomniało. I była druga baaaardzo blada kreska. I teraz nie wiem czy się cieszyć czy może fałszywy alarm... To 14 dzień po zastrzyku. Przewidywany termin @ to niedziela 19.11


    Dajesz nadzieje :) ja tez mam termin @ na niedziele. Dziś robiłam test ale ten mniej czuły 25 mlu i niestety bialutki.

    Dziewczyny bolą Was piersi ? Bo mnie w ogóle :(

    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • Bea_ Autorytet
    Postów: 808 231

    Wysłany: 17 listopada 2017, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą i są obrzmiałe. To może być objaw po Ovitrelle (zastrzyk w minioną niedzielę). Przed rozpoczęciem faszerowania się lekami nie miałam takich objawów, tylko w ostatnim dniu cyklu czułam lekkie ciągniecie w dole brzucha zapowiadające @.

    gannkw7i858ouu0g.png
  • Dargol Ekspertka
    Postów: 209 193

    Wysłany: 17 listopada 2017, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    Dajesz nadzieje :) ja tez mam termin @ na niedziele. Dziś robiłam test ale ten mniej czuły 25 mlu i niestety bialutki.

    Dziewczyny bolą Was piersi ? Bo mnie w ogóle :(

    Mnie też nie bolą:(

    nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Kruszynka1990 Koleżanka
    Postów: 34 27

    Wysłany: 17 listopada 2017, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)W moim wykresie wszystko zaznaczam więc możecie zerknąć,chciałam zapytać ile się u was utrzymuje hormon ciążowy po ovitrelle?Ja jestem dziś 10 dp zastrzyku (11 z dniem podania)wczoraj rano test był jeszcze pozytywny,wieczorem negatywny.Dziś rano znów pozytyw (jaśniejszy). Wczoraj miałam jakiś dziwny dzień,kilka razy czułam jak prawy jajnik mi "podskakuje",bardzo dziwne uczucie,do tego bóle okresowe.Dzis rano temperatura skoczyła z 26,9 na 37,1 (we wcześniejszych wykresach nie było drugiego takiego skoku po owu).Ogólnie po zastrzyku i duphastonie czuję się tragicznie :( Ból piersi masakryczny,mdłości,mega apetyt :) Wiem,że muszę czekać jeszcze kilka dni,ale może napiszecie jak to u Was wyglądało z testami i wykresem po ovitrelle?

    "Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 17 listopada 2017, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ovitrelle miałam 6.11 i strasznie mnie kusi, żeby dzisiaj zastestować. Kupiłam, polecany na forum, super czuły test z rossmanna 10mlu. Myślicie, że już coś może pokazać czy jest jeszcze za wcześnie?

    W poprzednim cyklu dostałam @ równo po 2 tyg od zastrzyku, czyli idac tym tropem @ wypadałaby mi w najbliższy poniedziałek. Z jednej strony chciałam poczekać jeszcze 2-3dni, żeby mieć większą pewność, że test wyszedł prawidłowo. Z drugiej zaś strony wolałabym wiedzieć, jeśli się udało. Strasznie się nakręciłammi pokładam ogromną nadzieję w tym cyklu :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • OlinkaO Autorytet
    Postów: 433 213

    Wysłany: 17 listopada 2017, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka1990 i MonikA_89 - ostatnio u mnie po 10. dniu od zastrzyku test nie wykazał już zawartości hormonu w moczu. Natomiast teraz - 14 dni po, była baardzo blada druga kreska. Co prawda zaczęło już mnie dzisiaj pobolewać podbrzusze, więc teraz zrobię test dopiero PO TERMINIE SPODZIEWANEJ @.
    Objawów po Ovitrelle nie mam prawie żadnych, tzn. nie bolą mnie piersi, nie czuję się drażliwa, opuchnięta itd... nie to co na "czystym"cyklu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 16:22

    o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kruszynka1990 Koleżanka
    Postów: 34 27

    Wysłany: 17 listopada 2017, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO kochana czyli teraz jesteś w tym cyklu gdzie 14 dni po zastrzyku test wyszedł na plus? ;) To może jednak ciąża?Najbardziej się boję,że testy będą mi długo wychodziły pozytywne tylko i wyłącznie przez ovitrelle...

    "Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
  • OlinkaO Autorytet
    Postów: 433 213

    Wysłany: 17 listopada 2017, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka1990 wrote:
    OlinkaO kochana czyli teraz jesteś w tym cyklu gdzie 14 dni po zastrzyku test wyszedł na plus? ;) To może jednak ciąża?Najbardziej się boję,że testy będą mi długo wychodziły pozytywne tylko i wyłącznie przez ovitrelle...
    Tak,teraz na plus, ale następny test zrobię dopiero w niedzielę lub poniedziałek o ile nie przyjdzie @. Nie chce się kolejny raz nakręcić i później rozczarować... Za wcześnie zrobiony test później tylko nakręca i dołuje. A psychika wtedy wcale nie pomaga.

    o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • oska_m Autorytet
    Postów: 298 111

    Wysłany: 17 listopada 2017, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Tak,teraz na plus, ale następny test zrobię dopiero w niedzielę lub poniedziałek o ile nie przyjdzie @. Nie chce się kolejny raz nakręcić i później rozczarować... Za wcześnie zrobiony test później tylko nakręca i dołuje. A psychika wtedy wcale nie pomaga.

    a jaki test robiłaś? jakiej czułości albo firmy?:)

    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • OlinkaO Autorytet
    Postów: 433 213

    Wysłany: 17 listopada 2017, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test Nordtest czułość 10mlu, ale piszą że zaleca się zrobić po terminie @.

    o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 17 listopada 2017, 23:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO to chyba jednak poczekam z testowaniem do poniedziałku (o ile nie przyjdzie @), będzie wtedy rowno 2 tyg po zastrzyku. Uzbrajam się w cierpliwość i trzymam kciuki za nasze zielone kropeczki na wykresie :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Kruszynka1990 Koleżanka
    Postów: 34 27

    Wysłany: 18 listopada 2017, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś test negatywny- 11 dni po zastrzyku. Nie wiem już sama co myśleć, może gdyby była ciąża to chociaż cień by się pokazał. Ach ciężkie to wszystko :(

    "Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
  • Julka92 Przyjaciółka
    Postów: 81 26

    Wysłany: 18 listopada 2017, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka1990 wrote:
    U mnie dziś test negatywny- 11 dni po zastrzyku. Nie wiem już sama co myśleć, może gdyby była ciąża to chociaż cień by się pokazał. Ach ciężkie to wszystko :(

    Kruszynka 11 dni to najczęściej za wcześnie żeby pokazało ciążę. Mi lekarka kazała zrobić 14 dni od owulacji bo wcześniej może pokazywać fałszywie :)

    w57v9jcglxej5w9j.png
  • Kruszynka1990 Koleżanka
    Postów: 34 27

    Wysłany: 18 listopada 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłupiałam ... od zastrzyku robiłam testy z allegro czułość 10 - dziś rano wyszedł negatyw.Teraz zrobiłam bobo test 25 i jest druga kreska

    "Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego