Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj przywitałam @. a już mi małpa narobiła nadziei, że może jednak ;/ no nic, hsg we wtorek!
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
juna wrote:Basiunia bardzo mi przykro. Może odpoczniesz i wrócisz ze zdwojoną siłą. Laparoskopowo nie da się stanów zapalnych usunąć? Inseminacja juz nie wchodzi w grę? Może faktycznie nie ma na co czekać i uderzyć z grubej rury. Wiem jak jest trudno bo staram się już 2,5roku (1,5 u lekarza).
Niestety laparo nic nie da. A jajniki nie przetrwają kolejnej operacji wiec narazie zostają mi tylko tabletki i zobaczymy co dalej. Do inseminacji mogę przystąpić ale szanse mega maleendometrioza
-
Zrobiłam test. Ale zaraz jak go zrobiłam zaczęłam w lazience myć włosy, i odczytalam go dopiero po ponad 10 minutach jak mi się przypomniało. I była druga baaaardzo blada kreska. I teraz nie wiem czy się cieszyć czy może fałszywy alarm... To 14 dzień po zastrzyku. Przewidywany termin @ to niedziela 19.11
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Marysia, szkoda, a zapowiadało się dobrze Jakąś długą miałaś tą fazę lutealną.
Basiunia, to faktycznie nie ma co zwlekać i ja bym faktycznie pomyślała o in vitro.
Olinka, ale masz stres pewnie. Powtórz test jutro rano i daj znać co wyszło. Mam nadzieje, że będziemy mogły gratulowac i to będzie początek fali ciąż dziewczyn z tego wątku ^^
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
OlinkaO wrote:Zrobiłam test. Ale zaraz jak go zrobiłam zaczęłam w lazience myć włosy, i odczytalam go dopiero po ponad 10 minutach jak mi się przypomniało. I była druga baaaardzo blada kreska. I teraz nie wiem czy się cieszyć czy może fałszywy alarm... To 14 dzień po zastrzyku. Przewidywany termin @ to niedziela 19.11
No proszę!! Ja to bym od razu po drugi poleciała:) Zdacie moją niecierpliwość -
Ja dziś wyjątkowo testu nie robiłam, bo się na nie obraziłam:) Zrobie jutro lub w niedzielę Miesiączki nadal nie mam, bóli w sumie też już nie, tylko zauważyłam brązowy śluz. Raczej nie zdarzał mi się taki przed miesiączką.... Może to jakaś infekcja...nie wiem.
-
OlinkaO wrote:Zrobiłam test. Ale zaraz jak go zrobiłam zaczęłam w lazience myć włosy, i odczytalam go dopiero po ponad 10 minutach jak mi się przypomniało. I była druga baaaardzo blada kreska. I teraz nie wiem czy się cieszyć czy może fałszywy alarm... To 14 dzień po zastrzyku. Przewidywany termin @ to niedziela 19.11
Dajesz nadzieje ja tez mam termin @ na niedziele. Dziś robiłam test ale ten mniej czuły 25 mlu i niestety bialutki.
Dziewczyny bolą Was piersi ? Bo mnie w ogóle1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
Hej dziewczyny :)W moim wykresie wszystko zaznaczam więc możecie zerknąć,chciałam zapytać ile się u was utrzymuje hormon ciążowy po ovitrelle?Ja jestem dziś 10 dp zastrzyku (11 z dniem podania)wczoraj rano test był jeszcze pozytywny,wieczorem negatywny.Dziś rano znów pozytyw (jaśniejszy). Wczoraj miałam jakiś dziwny dzień,kilka razy czułam jak prawy jajnik mi "podskakuje",bardzo dziwne uczucie,do tego bóle okresowe.Dzis rano temperatura skoczyła z 26,9 na 37,1 (we wcześniejszych wykresach nie było drugiego takiego skoku po owu).Ogólnie po zastrzyku i duphastonie czuję się tragicznie Ból piersi masakryczny,mdłości,mega apetyt Wiem,że muszę czekać jeszcze kilka dni,ale może napiszecie jak to u Was wyglądało z testami i wykresem po ovitrelle?"Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
-
Hej dziewczyny,
Ovitrelle miałam 6.11 i strasznie mnie kusi, żeby dzisiaj zastestować. Kupiłam, polecany na forum, super czuły test z rossmanna 10mlu. Myślicie, że już coś może pokazać czy jest jeszcze za wcześnie?
W poprzednim cyklu dostałam @ równo po 2 tyg od zastrzyku, czyli idac tym tropem @ wypadałaby mi w najbliższy poniedziałek. Z jednej strony chciałam poczekać jeszcze 2-3dni, żeby mieć większą pewność, że test wyszedł prawidłowo. Z drugiej zaś strony wolałabym wiedzieć, jeśli się udało. Strasznie się nakręciłammi pokładam ogromną nadzieję w tym cyklu
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Kruszynka1990 i MonikA_89 - ostatnio u mnie po 10. dniu od zastrzyku test nie wykazał już zawartości hormonu w moczu. Natomiast teraz - 14 dni po, była baardzo blada druga kreska. Co prawda zaczęło już mnie dzisiaj pobolewać podbrzusze, więc teraz zrobię test dopiero PO TERMINIE SPODZIEWANEJ @.
Objawów po Ovitrelle nie mam prawie żadnych, tzn. nie bolą mnie piersi, nie czuję się drażliwa, opuchnięta itd... nie to co na "czystym"cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 16:22
3 lata starań
OlinkaO kochana czyli teraz jesteś w tym cyklu gdzie 14 dni po zastrzyku test wyszedł na plus? To może jednak ciąża?Najbardziej się boję,że testy będą mi długo wychodziły pozytywne tylko i wyłącznie przez ovitrelle..."Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
-
Kruszynka1990 wrote:OlinkaO kochana czyli teraz jesteś w tym cyklu gdzie 14 dni po zastrzyku test wyszedł na plus? To może jednak ciąża?Najbardziej się boję,że testy będą mi długo wychodziły pozytywne tylko i wyłącznie przez ovitrelle...
3 lata starań
OlinkaO wrote:Tak,teraz na plus, ale następny test zrobię dopiero w niedzielę lub poniedziałek o ile nie przyjdzie @. Nie chce się kolejny raz nakręcić i później rozczarować... Za wcześnie zrobiony test później tylko nakręca i dołuje. A psychika wtedy wcale nie pomaga.
a jaki test robiłaś? jakiej czułości albo firmy?1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
OlinkaO to chyba jednak poczekam z testowaniem do poniedziałku (o ile nie przyjdzie @), będzie wtedy rowno 2 tyg po zastrzyku. Uzbrajam się w cierpliwość i trzymam kciuki za nasze zielone kropeczki na wykresie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Kruszynka1990 wrote:U mnie dziś test negatywny- 11 dni po zastrzyku. Nie wiem już sama co myśleć, może gdyby była ciąża to chociaż cień by się pokazał. Ach ciężkie to wszystko
Kruszynka 11 dni to najczęściej za wcześnie żeby pokazało ciążę. Mi lekarka kazała zrobić 14 dni od owulacji bo wcześniej może pokazywać fałszywie