Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 18 listopada 2017, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka1990 wrote:
    Zgłupiałam ... od zastrzyku robiłam testy z allegro czułość 10 - dziś rano wyszedł negatyw.Teraz zrobiłam bobo test 25 i jest druga kreska

    Dziewczyny na forum mówiłyl żeby nie wierzyć testom z allegro. Jest duża szansa, że to Twój szczęśliwy cykl, skoro przy 25mlu wyszedł pozytyw :)

    Mnie dzisiaj zaczęły pobolewać piersi i zauważyłam takie czerwone niteczki na wkładce....coś czuję, że znów się nie udało i że jutro wpadnie @ z wizytą :( Już powoli mam dosyć...

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Kruszynka1990 Koleżanka
    Postów: 34 27

    Wysłany: 18 listopada 2017, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! - dzięki za podniesienie na duchu :*
    U Ciebie póki nie ma miesiączki jeszcze nic straconego ! Trzymam kciuki :)

    "Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
  • Julka92 Przyjaciółka
    Postów: 81 26

    Wysłany: 18 listopada 2017, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała plamienia po Ovitrelle?
    Jestem dziś 6 dni po owulacji i oprócz bólu podbrzusza i mdłości pojawiło się też plamienie :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 19:29

    w57v9jcglxej5w9j.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 18 listopada 2017, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka1990 wrote:
    MonikA_89! - dzięki za podniesienie na duchu :*
    U Ciebie póki nie ma miesiączki jeszcze nic straconego ! Trzymam kciuki :)

    Może tym razem nam się uda! Po jutrzejszej temp będę wiedziała czy @ za rogiem czy nie. Na razie trzyma poziom, ale w poprzedmim cyklu w niedziele miałam spadek a w poniedzialek @. Kciuki się przydadzą! :) Ja również trzymam za Ciebie i fasolkę!

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 18 listopada 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Czy któraś z Was miała plamienia po Ovitrelle?
    Jestem dziś 6 dni po owulacji i oprócz bólu podbrzusza i mdłości pojawiło się też plamienie :(

    Może implantacja? :) To byłby dobry znak!

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Julka92 Przyjaciółka
    Postów: 81 26

    Wysłany: 18 listopada 2017, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Może implantacja? :) To byłby dobry znak!

    Oj bardzo bym chciała żeby tak było :) Na razie staram się nie nakręcać i czekam na możliwość testowania. Szkoda tylko, że dni tak wolno płyną kiedy się na coś czeka :)

    w57v9jcglxej5w9j.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 18 listopada 2017, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    Oj bardzo bym chciała żeby tak było :) Na razie staram się nie nakręcać i czekam na możliwość testowania. Szkoda tylko, że dni tak wolno płyną kiedy się na coś czeka :)

    Oj tak, dobrze to znam... ja zawsze tydzien przed planową @ siedzę jak na szpilkach. Bądź dobrej myśli :) Długą masz fazę lutealną po ovitrelle? U mnie ostatnio jak w zegarku 12 dni.

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • OlinkaO Autorytet
    Postów: 433 213

    Wysłany: 18 listopada 2017, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaznaczyłam na wykresie, że robiłam test i wyszedł pozytywny, ale tylko dlatego żeby mieć to zanotowane (do wiadomości) , a portal od razu przeniósł mnie do funkcji "ciąża". Test potwierdzający chciałam zrobić dopiero jutro albo w poniedziałek. Czy orientujecie się, czy będzie dało się to "odkręcić" jeśli okaże się, że jednak fałszywy alarm?
    Mam to po prostu odznaczyć? (ale tak żeby było zanotowane na przyszłość, że test wyszedł pozytywny, może to oznaczać też, że czasem Ovitrelle tak długo sie utrzymuje i może fałszować wyniki- warto mieć to na uwadze)

    Poza tym automatyczny wykrywacz owulacji źle zaznaczył mi ten dzień, przez to,że mierzę jedynie temperaturę (tylko na jej podstawie) bez sprawdzania innych objawów. Jak mam ją ustawić ręcznie skoro wiem, że na USG w 20 dc był już pęknięty pęcherzyk, więc owulacja musiała być przed tym dniem...?

    o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kruszynka1990 Koleżanka
    Postów: 34 27

    Wysłany: 18 listopada 2017, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO jeśli chcesz to odznacz test,a w notatkach dodaj,że test wyszedł pozytywnie ;)

    "Najlepszą antykoncepcją jest chęć posiadania dziecka..."
  • Dargol Ekspertka
    Postów: 209 193

    Wysłany: 19 listopada 2017, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem 16 dzień po podaniu Ovitrelle licząc z sobota, w która go przyjęłam. Wczoraj rano test o czułości 10 negatywny, a krwawienia nadal brak. Może powinnam odstawić Duphaston? Może to on blokuje miesiączkę?

    nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Julka92 Przyjaciółka
    Postów: 81 26

    Wysłany: 19 listopada 2017, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Dziewczyny, jestem 16 dzień po podaniu Ovitrelle licząc z sobota, w która go przyjęłam. Wczoraj rano test o czułości 10 negatywny, a krwawienia nadal brak. Może powinnam odstawić Duphaston? Może to on blokuje miesiączkę?

    Dargol jeśli nie jesteś w ciąży to on może blokować (ja zawsze dostaję dzień-dwa po odstawieniu) ale z drugiej strony jeśli jesteś to nie powinnaś odstawiać. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jutro test z krwi, wtedy będziesz miała wszystko jasne bo testy z moczu nie zawsze pokazują wczesną ciążę :)

    w57v9jcglxej5w9j.png
  • juna Autorytet
    Postów: 1409 686

    Wysłany: 19 listopada 2017, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol, Duphaston może blokować miesiączkę. Zrób tak jak pisze Julka. Trzymamy kciuki :)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Marysia90 Autorytet
    Postów: 1361 1204

    Wysłany: 19 listopada 2017, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz kazal brać duphaston aż do miesiączki. Ostatnio mi nie blokowało.

    5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
  • Dargol Ekspertka
    Postów: 209 193

    Wysłany: 19 listopada 2017, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie już wszystko jasne...pojawiło się krwawienie co prawda bardzo skąpe, ale raczej jest to miesiączka...Szkoda, ale miałam przeczucie, że ten cykl nie będzie udany:( Za tydzień mój mąż wyjeżdża w delegację na 3 tygodnie, więc jakiekolwiek stymulacje musimy odpuścić:( Jak wróci to lekarz radził nam podejść do inseminacji. Tutaj też szkoda, bo chciałam tego uniknąć.... Jednak stymulacja rozpocznie się zastrzykami Menopur, które są bardzo drogie, a inseminacja daje większe szanse, wiec może rzeczywiście warto???? A wy jakie macie podejście do inseminacji?? Uważacie, że mocno zwiększa szanse na poczęcie???

    nzjd9n73lhky3rsn.png
  • juna Autorytet
    Postów: 1409 686

    Wysłany: 19 listopada 2017, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol, my też po nowym roku mamy podejść do inseminacji. Liczę, ze nie będzie takiej potrzeby :) ja juz teraz mam bardzo drogie zastrzyki do stymulacji bo koszt jednego to 70zl a muszę ich mieć 4-5. Z mężem się śmiejemy, że nasze dziecko na 18 urodziny zamiast prezentu dostanie od nas paragony za leczenie, które musieliśmy przejść żeby przyszło na świat;P

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • Ewus85 Przyjaciółka
    Postów: 155 36

    Wysłany: 19 listopada 2017, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dargol, my też po nowym roku mamy podejść do inseminacji. Liczę, ze nie będzie takiej potrzeby :) ja juz teraz mam bardzo drogie zastrzyki do stymulacji bo koszt jednego to 70zl a muszę ich mieć 4-5. Z mężem się śmiejemy, że nasze dziecko na 18 urodziny zamiast prezentu dostanie od nas paragony za leczenie, które musieliśmy przejść żeby przyszło na świat;P

    Juna padlam ze smiechu!!
    Mialam isc teraz do kliniki ale niestety bede miec dwutygodniowa delegacje wiec nie dam rady.. biore leki (clo i bromergon) i niestety w tym cyklu nie bede miec kontrolnego badania czego sie obawiam bo jednak przy clo powinnam wiedziec co sie dzieje.. czy to zle ze w tym cyklu nie wezme ovitrelle? Sprobujemy na czuja i testy owu coś zdziałać.. a tak czy siak umowie sie na grudzien do kliniki. Jesli lekarz powie ze insemimacja to ja w to wchodze-sil mi brak na polowanie na dni!

  • juna Autorytet
    Postów: 1409 686

    Wysłany: 20 listopada 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam właśnie od ginekologa. Mój pęcherzyk w 10dc ma 19mm! Chyba go tak skoksowałam przez te ziołka bo w ostatnim cyklu z samymi zastrzykami na stymulację miał tyle w 15 dc :) Jutro zastrzyk z ovitrelle. Sprawdzenie czy pękł dopiero w poniedziałek bo czwartek i piątek jadę w delegację.
    A jak u Was?:)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 20 listopada 2017, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nadzieje na szczęsliwy cykl rozwiał dziś rano spadek temperatury, a do tego po poludniu przyszła @ ;(

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Dargol Ekspertka
    Postów: 209 193

    Wysłany: 20 listopada 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam jak radziłyście i przed chwilą odebrałam wynik Beta HCG - 14,9 mIU/ml. Miesiączki nadal nie mam, tylko takie brunatny śluz. Do ginekologa nie mogę się dodzwonić, będzie dostępny dopiero jutro. Myślicie, że mogę się już cieszyć?? czy jutro powtórzyć badanie?? Jestem trochę zaskoczona:)??

    nzjd9n73lhky3rsn.png
  • juna Autorytet
    Postów: 1409 686

    Wysłany: 20 listopada 2017, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol,koniecznie powtórz test za dwa dni żeby zobaczyć czy przyrasta. Nie odstawiaj progesteronu. Po cichu juz gratuluję! Ale super!:D możesz jutro zrobić test ten o większej czułości. Powinno coś być :)

    l22nmg7ydnf5539r.png

    Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

    07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

    ❄️❄️ Na zimowisku
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ