Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
moooonaa wrote:Dziewczyny widzę że jesteście bardzo pozytywnie nastawione! 🥹
To tylko mi brakuje wiary w to wszystko?
Stresuje się dodatkowo tym, że jak teraz się nie uda to zaczynamy przygotowanie pod in vitro..👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)
_________
02.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF ⏳️ -
U mnie dziś 15 dc, owulację miałam przed weekendem, ostatnio zauważyłam, że owu mam wcześniej..podejrzewam, że to przez ten clostilbegyt. Wy też tak macie? Czy raczej ,tak jak przed przyjmowaniem tego leku?
Szczerze troszkę wątpię, że coś z tego będzie bo jestem przeziębiona a to raczej nie sprzyja płodnościWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 11:45
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
moooonaa wrote:Dziewczyny widzę że jesteście bardzo pozytywnie nastawione! 🥹
To tylko mi brakuje wiary w to wszystko?
Stresuje się dodatkowo tym, że jak teraz się nie uda to zaczynamy przygotowanie pod in vitro..
Heh, ja mam rollercoaster tak szczerze. W ciągu 5 minut potrafi mi się zmienić nastawienie z "teraz na pewno się uda" na "nic z tego, nie oszukuj się" 🙄 ale staram się bardziej trzymać pozytywów, dopóki @ nie ma to piłka w grze.
A ile mieliście cykli stymulowanych już?AlicjaRogos lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Mq1991 wrote:Moooona, a nie rozważacie inseminacji przed IVF?
Nie ponieważ wspólnie z moją Panią Doktor stwierdziliśmy że szkoda na to czasu i pieniędzy. Inseminacje są płatne a do IVF możemy podejść z programu rządowego..Niktważny lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Heh, ja mam rollercoaster tak szczerze. W ciągu 5 minut potrafi mi się zmienić nastawienie z "teraz na pewno się uda" na "nic z tego, nie oszukuj się" 🙄 ale staram się bardziej trzymać pozytywów, dopóki @ nie ma to piłka w grze.
A ile mieliście cykli stymulowanych już?
Mieliśmy łącznie 3 stymulację ovitrellecysterka95 lubi tę wiadomość
-
moooonaa wrote:Nie ponieważ wspólnie z moją Panią Doktor stwierdziliśmy że szkoda na to czasu i pieniędzy. Inseminacje są płatne a do IVF możemy podejść z programu rządowego..🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
cysterka95 wrote:Heh, ja mam rollercoaster tak szczerze. W ciągu 5 minut potrafi mi się zmienić nastawienie z "teraz na pewno się uda" na "nic z tego, nie oszukuj się" 🙄 ale staram się bardziej trzymać pozytywów, dopóki @ nie ma to piłka w grze.
A ile mieliście cykli stymulowanych już?cysterka95 lubi tę wiadomość
-
Niktważny wrote:To mi tłumaczyła Pani gin że jeśli chce przejść do in vitro z tego programu to muszę się podjąć co najmniej 3 inseminacji.👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Niktważny wrote:To mi tłumaczyła Pani gin że jeśli chce przejść do in vitro z tego programu to muszę się podjąć co najmniej 3 inseminacji.
Też o to zapytałam, a ona że już teraz nie, i że mogę z teczką swoją iść do jej koleżanki, która mnie przyjmie i dalej pokieruje pod in vitro -
moooonaa wrote:Też o to zapytałam, a ona że już teraz nie, i że mogę z teczką swoją iść do jej koleżanki, która mnie przyjmie i dalej pokieruje pod in vitro
Czytam w Internecie i wszędzie piszą tylko o udokomentowanym 12 miesięcznym okresie starań bez owocnych
Nie piszą że wymagana jest inseminacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 12:17
-
moooonaa wrote:Czytam w Internecie i wszędzie piszą tylko o udokomentowanym 12 miesięcznym okresie starań bez owocowych👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Mq1991 wrote:A jakie macie udokumentowane 12-miesieczne starania, skoro z tego co widziałam miałaś trzy stymulacje i brak IUI? Nie podważą tego przy dofinansowaniu IVF?
Nie mam pojęcia, moja pani doktor powiedziała że szkoda pieniędzy i czasu na iui, skoro możemy podjeść do in vitro z programu. Zapytałam o inseminacje a ona, że już teraz nie wymagają ileś tam inseminacji przed podejściem do in vitro.
Mało z tym, zapytałam jak właśnie z dokumentacją medyczną bo nie oszukujmy się, więcej dokumentów jest u niej, a ona że jeśli ktoś będzie potrzebował to ona jak najbardziej opisze mi moją sytuację i wystawi na to dokumenty. Ale skierowała już trochę dziewczyn do programu i tej swojej koleżanki i nikt od niej nie zabierał całej szczegółowej dokumentacji. Więc nie wiem czy to kwestia znajomości pomiędzy Dwojgiem lekarzy czy szczera chęć nie naciągania skoro można to obejść -
moooonaa wrote:Nie mam pojęcia, moja pani doktor powiedziała że szkoda pieniędzy i czasu na iui, skoro możemy podjeść do in vitro z programu. Zapytałam o inseminacje a ona, że już teraz nie wymagają ileś tam inseminacji przed podejściem do in vitro.
Mało z tym, zapytałam jak właśnie z dokumentacją medyczną bo nie oszukujmy się, więcej dokumentów jest u niej, a ona że jeśli ktoś będzie potrzebował to ona jak najbardziej opisze mi moją sytuację i wystawi na to dokumenty. Ale skierowała już trochę dziewczyn do programu i tej swojej koleżanki i nikt od niej nie zabierał całej szczegółowej dokumentacji. Więc nie wiem czy to kwestia znajomości pomiędzy Dwojgiem lekarzy czy szczera chęć nie naciągania skoro można to obejść
W wymaganiach niby jest zapis że leczenie ma być przeprowadzone zgodnie z rekomendacjami i standardami praktyki lekarskiej (i ja słyszałam że e tym właśnie jest IUI poprzedzające IVF). Ale dobrze wiedzieć, że są inne opcje👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Mq1991 wrote:Rozumiem, pytam być może tak na przyszłość. Bo my się zdecydowaliśmy na IUI, bo jednak jest dużo mniej inwazyjna, a szanse też są spore.
W wymaganiach niby jest zapis że leczenie ma być przeprowadzone zgodnie z rekomendacjami i standardami praktyki lekarskiej (i ja słyszałam że e tym właśnie jest IUI poprzedzające IVF). Ale dobrze wiedzieć, że są inne opcje
Jakoś ufam tej mojej Pani Doktor, nie jest typowo naciągającym lekarzem.. pomogła wielu moim koleżankom, a u mnie powiedziała że widać że problem jest właśnie gdzieś dużo dużo głębiej i dlatego szkoda czasu i moich nerwow na to, ze tyle to trwa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 12:31
-
moooonaa wrote:Jakoś ufam tej mojej Pani Doktor, nie jest typowo naciągającym lekarzem.. pomogła wielu moim koleżankom, a u mnie powiedziała że widać że problem jest właśnie gdzieś dużo dużo głębiej i dlatego szkoda czasu i moich nerwow na to, ze tyle to trwa..👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
moooonaa wrote:Ale zanim IVF trzeba dotrwać do 14 dnia po zastrzyku i zatestowac
😅moooonaa lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Ja jutro mam badanie droznosci jajowodow 🫣 jeśli będą drożne to inseminacja w tym cyklu, stres jest 🤞
A jeśli chodzi o invitro to ja będę miała prawdopodobnie tylko tą jedną inseminacje i od razu kwalifikacje jeśli się nie uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 12:52
👩(28l.)
PCOS - AMH 10,4❌️ niedoczynność tarczycy
kariotyp ✅️
trombofilia ❌️
🧔(32l.)
niskie parametry nasienia❌️ hashimoto
kariotyp ✅️
Starania od 11.2023
Cykle stymulowane od 02.2024 (letrozol + Ovitrelle)
Decyzja o invitro 10.2024
1 procedura invitro 11.2024
Stymulacja Rekovelle+Menopur+ Orgalutran+Gonapeptyl Daily+Ovitrelle+Neoparin
Pobrano 26 komórek, dojrzałych 12, zapłodnionych 11, mamy 2 ❄️❄️ 5.2.2.
Czekamy na wyniki PGT-A
Transfer 12.2024 🤞 -
StaraczkaPoChlo wrote:Ja jutro mam badanie droznosci jajowodow 🫣 jeśli będą drożne to inseminacja w tym cyklu, stres jest 🤞
A jeśli chodzi o invitro to ja będę miała prawdopodobnie tylko tą jedną inseminacje i od razu kwalifikacje jeśli się nie uda.moooonaa, StaraczkaPoChlo lubią tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
02.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF ⏳️