Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrynka 🍋 wrote:Trzymam kciuki za Was dziewczyny. U mnie pierwsze testowanie będzie w sobotę 12.10 😶 12 dni po zastrzyku i 10 dni po owulacji. Więc poczekam jeszcze trochę, ale u Was wtedy już sytuacja będzie klarowna
Cierpliwości życzę!
Mnie to pokonuje i pomimo, że zawsze mówię że będę testować 14 dni po, to i tak zawsze skuszę się wcześniej niż 14 dzień ;p -
Ja specjalnie nie zamówiłam testów ciążowych, nie mam w domu to nie potestuję 🤣
Myślę szczerze, że to dobre rozwiązanie. Wiem też, że nigdzie nie kupię bo zakupy w Lidlu, obok żadnej apteki. Pod domem też nigdzie apteki nie mam, więc problem z głowy 🤣 a testy zamawiam na allegro i powiedziałam sobie że specjalnie zamówię w środę, żeby były dopiero w piątek/sobotę 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 13:15
✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
🥰Badanie nasienia prawidłowe
09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa
Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
Potem przerwa, starania od 05.2024
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml
Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)
-
Cytrynka 🍋 wrote:Ja specjalnie nie zamówiłam testów ciążowych, nie mam w domu to nie potestuję 🤣
Myślę szczerze, że to dobre rozwiązanie. Wiem też, że nigdzie nie kupię bo zakupy w Lidlu, obok żadnej apteki. Pod domem też nigdzie apteki nie mam, więc problem z głowy 🤣 a testy zamawiam na allegro i powiedziałam sobie że specjalnie zamówię w środę, żeby były dopiero w piątek/sobotę 🤣
Też nie miałam i mówiłam że to dobra okazja by nie testować, ale w piątek musiałam wejść do apteki po inne leki i tak o.. -
moooonaa wrote:Też nie miałam i mówiłam że to dobra okazja by nie testować, ale w piątek musiałam wejść do apteki po inne leki i tak o..✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
-
Ja niby wiem, że rozsądniej jest cierpliwie poczekać do tego 13-14 dpo ale jakoś mniej się stresuję jak przetestuję nawet jak wyjdzie negatywny.. coś w stylu że wiem na czym aktualnie stoję. Ale głowa mi wariuje zawsze. Mnóstwo razy już to przechodziłam gdy staraliśmy się na luzie bez pomocy medycznej, ale teraz te 2 tygodnie czekania są zdecydowanie cięższe gdy mam pewność że owulacja była👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
moooonaa wrote:Ja zawsze marzyłam o takim naturalnym staraniu i zaskoczeniu testem pozytywnym i brakiem miesiączki, ale niestety…✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
12.10 ⏸️
-
moooonaa wrote:Otóż to…
Czy któraś z Nas jutro testuje ponownie?
Ja na pewno nie bo miałam tylko 2 testy.. -
AlicjaRogos wrote:Ja bym testowała ale nawet testów nie mam 😂 nie kupowałam żeby nie robić ale może dzisiaj kupię i zrobię po pracy chociaż nie wiem czy to ma sens czy lepiej we wtorek rano
Ja jestem zwolenniczką testów z pierwszego moczu, więc wytrzymaj do jutra 🥹AlicjaRogos lubi tę wiadomość
-
Hej w nowym tygodniu, ja też czekam do jutra👫 29 & 29
💊 Euthyrox + Glucophage
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
AlicjaRogos wrote:Zdecydowanie , dziewczyny a po pozytywnym teście to od razu umawiacie się do lekarza czy jeszcze czekacie aż beta będzie wyższa żeby było coś widać na USG ?
Kompletnie nie wiem jakbym postąpiła..
nie mam na sobie tyle wiary w pozytywny test, żeby o tym myśleć -
AlicjaRogos wrote:Zdecydowanie , dziewczyny a po pozytywnym teście to od razu umawiacie się do lekarza czy jeszcze czekacie aż beta będzie wyższa żeby było coś widać na USG ?
Pytałam o to mojej gin na ostatnim monitoringu. Powiedziała, że po pozytywnym teście idę na betę i powtarzam ją co 48h. Jeśli się ładnie podwaja to spokojnie czekam i gdy osiągnie poziom min. 1000 to wtedy wizyta. Z tym że mam przepisany zapas progesteronu, a jeśli się go potrzebuje i nie ma zapasu to wtedy i tak pewnie trzeba się wybrać wcześniej na wizytęAlicjaRogos lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
💊 Euthyrox + Glucophage
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
suple:
cysterka95 wrote:Pytałam o to mojej gin na ostatnim monitoringu. Powiedziała, że po pozytywnym teście idę na betę i powtarzam ją co 48h. Jeśli się ładnie podwaja to spokojnie czekam i gdy osiągnie poziom min. 1000 to wtedy wizyta. Z tym że mam przepisany zapas progesteronu, a jeśli się go potrzebuje i nie ma zapasu to wtedy i tak pewnie trzeba się wybrać wcześniej na wizytę
-
Tak, luteina to progesteronWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 11:13
AlicjaRogos lubi tę wiadomość
👱♀️ 32l 👦🏻35l
12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest) -
moooonaa wrote:Dziewczyny widzę że jesteście bardzo pozytywnie nastawione! 🥹
To tylko mi brakuje wiary w to wszystko?
Stresuje się dodatkowo tym, że jak teraz się nie uda to zaczynamy przygotowanie pod in vitro..