Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
cysterka95 wrote:Jest delikatna! To samo co u mnie, jak tu być mądrym 😅 niby nie powinno się sprawdzać po paru godzinach ale wiadomo jak jest, kusi
cysterka95 lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Jest delikatna! To samo co u mnie, jak tu być mądrym 😅 niby nie powinno się sprawdzać po paru godzinach ale wiadomo jak jest, kusi
Dobra, ja chyba jakoś wytrzymam do czwartku i zrobię betę 🫣 ale rano całkowicie nadzieja mi odeszła a teraz znów wróciła
U Ciebie taka sama sytuacja widzę, będziesz powtarzała test jutro ?👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
Migotka96 wrote:Dobra, ja chyba jakoś wytrzymam do czwartku i zrobię betę 🫣 ale rano całkowicie nadzieja mi odeszła a teraz znów wróciła
U Ciebie taka sama sytuacja widzę, będziesz powtarzała test jutro ?
Tak, rano zrobię pewnie 2 różne testy i jak będzie cokolwiek to idę na betę. Jutro teoretycznie mam ostatni dzień progesteronuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 16:47
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Dziewczyny mam pytanko. Ile godzin od podania zastrzyku miałyście owulację? Czy któraś miała taki monitoring? Możliwe że miałam ją niespełna 24h od podania zastrzyku?
Zastrzyki zrobiłam sobie wczoraj po 6 rano tj 2 amp gonapeptyl i 1 Ovitrelle. Mierze temperaturę w pochwie codziennie o tej samej godzinie. I dzisiaj wyraźny wzrost. Martwię się że przegapiliśmy owulację bo na starania intensywne lekarz przewidywał wtorek wieczór i środa rano. -
Justii94 wrote:Dziewczyny mam pytanko. Ile godzin od podania zastrzyku miałyście owulację? Czy któraś miała taki monitoring? Możliwe że miałam ją niespełna 24h od podania zastrzyku?
Zastrzyki zrobiłam sobie wczoraj po 6 rano tj 2 amp gonapeptyl i 1 Ovitrelle. Mierze temperaturę w pochwie codziennie o tej samej godzinie. I dzisiaj wyraźny wzrost. Martwię się że przegapiliśmy owulację bo na starania intensywne lekarz przewidywał wtorek wieczór i środa rano.
Oj nie miałam monitoringu kiedy dokładnie była, mi lekarz zawsze karze zrobić zastrzyk po wizycie wieczorem i już od tego dnia działać aż do wizyty czyli jakoś 4 dni to wychodzi, wtedy sprawdza czy pęcherzyk pękł👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 8 cs
moooonaa wrote:Ja zrobiłam właśnie pinka i zero, nawet cienia cieni nie ma jak u Was dziewczyny! Chce mi się płakać
Przytulam 🫂 z tego mojego cienia to też nie wiadomo co wyjdzie, czuję teraz jakieś mocniejsze skurcze jak okresowe 🙄 ale ciągła biel na teście jest bardzo brutalna 😔👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Migotka96 wrote:Oj nie miałam monitoringu kiedy dokładnie była, mi lekarz zawsze karze zrobić zastrzyk po wizycie wieczorem i już od tego dnia działać aż do wizyty czyli jakoś 4 dni to wychodzi, wtedy sprawdza czy pęcherzyk pękł
Współżyliśmy w sobotę i wczoraj wieczór, więc całkowicie nie skreślam tego, że może się nie udać bo przegapiliśmy owulację. Niemniej liczyłam, że trochę żołnierzy do tej walki dorzucimy 😅 no nic, nie spoczywamy na laurach i działamy dalej i zobaczę jak Tempka jutro będzie wyglądać. Gdyby była owulacja to powinna rosnąć. Może to jakiś skok nie związany z owulacjaMigotka96 lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Przytulam 🫂 z tego mojego cienia to też nie wiadomo co wyjdzie, czuję teraz jakieś mocniejsze skurcze jak okresowe 🙄 ale ciągła biel na teście jest bardzo brutalna 😔
13 dzień po zastrzyku to już pewnie by coś było jakby się udało… -
moooonaa wrote:13 dzień po zastrzyku to już pewnie by coś było jakby się udało…
Niekoniecznie, trzymam kciuki żeby przy kolejnym teście cos się pojawiło 🫶🏼👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 8 cs
AlicjaRogos wrote:Niekoniecznie różnie to jest u dziewczyn z tego co kiedyś czytałam to jeden nawet dopiero po 17 dniu wyszedł pozytywny także nie trać jeszcze nadzieji
I fakt faktem dużo piję w pracy więc mocz rozwodniony bo aż prawie przezroczysty był -
Migotka96 wrote:Dobra, ja chyba jakoś wytrzymam do czwartku i zrobię betę 🫣 ale rano całkowicie nadzieja mi odeszła a teraz znów wróciła
U Ciebie taka sama sytuacja widzę, będziesz powtarzała test jutro ?moooonaa lubi tę wiadomość
🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
Migotka96 wrote:Tez właśnie mam zagwostkę z tymi testami pink. Rano byłam pewna że nic a teraz wróciłam z pracy i patrzę i oczy przecieram bo widzę bardzo jasna kreskę albo mam już schizy jakieś
Wklejam link
https://zapodaj.net/plik-8Sik09jHDp
Co myślicie? Zaraz oszaleje 🫣
Czy po kilku godzinach testy nadal są wiarygodne ?
Widać widać ! Ale zrobiłabym betę dla pewności, mi po czasie kiedyś wyszła kreska a w ciąży nie byłam👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11
💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Dziewczyny! Dzisiaj 10 dc a wizyta u gina dopiero za 3 dni… czy ten test oznacza, że nie zdążę z owulacja do piątku? Że nie będzie już po co podawać ovitrelle? Brałam ponownie lametta i zastanawiam się czy bez zastrzyku pękną pecherzyki (żeby nie było z tego jakiś torbieli). Tutaj test owulacyjny z teraz:
https://ibb.co/rfNNH1tWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 19:28
AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
WWiktoriAA92 wrote:Dziewczyny! Dzisiaj 10 dc a wizyta u gina dopiero za 3 dni… czy ten test oznacza, że nie zdążę z owulacja do piątku? Że nie będzie już po co podawać ovitrelle? Brałam ponownie lametta i zastanawiam się czy bez zastrzyku pękną pecherzyki (żeby nie było z tego jakiś torbieli). Tutaj test owulacyjny z teraz:
https://ibb.co/rfNNH1t
Dasz radę przełożyć wizytę na jutro? Bo faktycznie wygląda to na pik, nie wiem ile masz pęcherzyków ale jeśli więcej niż 1 to mogą nie pęknąć, chyba lepiej nie ryzykować👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
Martolina wrote:Dasz radę przełożyć wizytę na jutro? Bo faktycznie wygląda to na pik, nie wiem ile masz pęcherzyków ale jeśli więcej niż 1 to mogą nie pęknąć, chyba lepiej nie ryzykowaćAMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
WWiktoriAA92 wrote:Niestety nie… lekarz dopiero w piątek przyjmuje. A co jeśli zastrzyk przyjmie się np 3 dni później niż pik? W sumie nie mam pojęcia jak to działa 🥴 to co pęknie to ok, a to co nie to czy zastrzyk tego nie załatwi?
Jeśli pęcherzyk będzie przerośnięty i zrobi się torbiel to już nie pęknie po zastrzyku, ciężko powiedzieć, nasze organizmy różnie reagują na stymulacje, u kogoś może być tak a u Ciebie inaczej. Ja w styczniu miałam podobną sytuację i tak się dowiedziałam że mam luf - miałam pęcherzyk 20 mm na USG, dzień później pik lh, cieszyłam się że w końcu jest owulka, przyszłam po trzech dniach z nastawieniem że zobaczymy ciałko żółte a tu torbiel na prawie 3 cm. Dlatego moja lekarka teraz w ogóle nie czeka na mój pik tylko jak jest pęcherzyk ok 20 mm i estradiol ok 200 to daje zastrzyk. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jutro badania estradiolu i zapisała się na jakikolwiek monitoring żeby zobaczyć ile jest jest pęcherzyków i jakiej wielkości, a potem może jakoś telefonicznie próbowała się skontaktować z lekarzem. Tyle się męczymy z tymi stymulacjami że szkoda by było tych komorek… a jest szansa że ten test owulacyjny jest jakiś lewy? Ja pamiętam że mi facelle cały czas wychodziły pozytywne👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
🩸 13.11
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲