Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:Jeśli pęcherzyk będzie przerośnięty i zrobi się torbiel to już nie pęknie po zastrzyku, ciężko powiedzieć, nasze organizmy różnie reagują na stymulacje, u kogoś może być tak a u Ciebie inaczej. Ja w styczniu miałam podobną sytuację i tak się dowiedziałam że mam luf - miałam pęcherzyk 20 mm na USG, dzień później pik lh, cieszyłam się że w końcu jest owulka, przyszłam po trzech dniach z nastawieniem że zobaczymy ciałko żółte a tu torbiel na prawie 3 cm. Dlatego moja lekarka teraz w ogóle nie czeka na mój pik tylko jak jest pęcherzyk ok 20 mm i estradiol ok 200 to daje zastrzyk. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jutro badania estradiolu i zapisała się na jakikolwiek monitoring żeby zobaczyć ile jest jest pęcherzyków i jakiej wielkości, a potem może jakoś telefonicznie próbowała się skontaktować z lekarzem. Tyle się męczymy z tymi stymulacjami że szkoda by było tych komorek… a jest szansa że ten test owulacyjny jest jakiś lewy? Ja pamiętam że mi facelle cały czas wychodziły pozytywne
Dzięki za info! Umówiłam się do innej lekarki żeby to sprawdzić w dodatku z innego miasta… mam nadzieję, że zwykły lekarz będzie wiedział czym jest ovitrelle? 🥴 bo nie jest to lekarz z kliniki niepłodności a zwykły ginekolog
AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
cysterka95 wrote:A ja chyba oszaleję 😛 zrobiłam test, niby biało. Po dłuższej chwili zerknelam jeszcze raz i jakbym widziała cień, ale taki delikatny że nawet zdjęcie go nie łapie więc może się tylko doszukuję 🤦🏻♀️ Czuję się przedziwnie, od paru dni kłuje mnie w podbrzuszu tak paląco w jednym konkretnym miejscu, piersi obolałe, temperatura cały czas powyżej 37. Równie dobrze to mogą być objawy PMS.. Jestem 12 dpo o ile owulacja była faktycznie 26go września bo patrząc na temperaturę to nie było jednego dużego skoku tylko stopniowo więc może 27 jednak, później na pewno nie.
No nic pozostaje znowu czekać, zrobię jeszcze jutro i jak nic to będę odstawiać progesteron i czekać na 🩸
Jeżeli temperatura utrzymuje się powyżej 37, a nie jesteś przeziębiona to bardzo dobry znak. 12 dpo to jeszcze wcześnie. Przy mojej córeczce test wyszedł mi 14 albo 15 dnia po owulacji dopiero. Trzymam kciuki, żeby to było tocysterka95 lubi tę wiadomość
-
WWiktoriAA92 wrote:Ja testy robię ale owulacyjne 🤪 trzymam za Was kciuki!
-
WWiktoriAA92 wrote:Dzięki za info! Umówiłam się do innej lekarki żeby to sprawdzić w dodatku z innego miasta… mam nadzieję, że zwykły lekarz będzie wiedział czym jest ovitrelle? 🥴 bo nie jest to lekarz z kliniki niepłodności a zwykły ginekolog
Super, trzymam kciuki, dawaj znać jutro! Taaak, będzie wiedział, ja też nie chodzę do kliniki tylko do zwykłego gina👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
🩸 13.11
💉 11.12 (29 dc) pęcherzyk 23mm - pękł
🥚 12.12
🔜 testowanie 24.12 🌲 -
U mnie też już czysto, bardziej białe te testy nie mogą być 🥴 zrobiłam 3 różne żeby porównać z tym pinkiem. Więc wychodzi na to że to albo linia fabryczna albo faktycznie pozostałości zastrzyku jakimś cudem. Temperatura już zjechała, od wczorajszego wieczora mam mocne skurcze jak na okres więc po ptakach 🙄 ale dziękuję za wszystkie kciuki ♥️
moooonaa lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy
📆 plan grudzień:
▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
Współczuje dziewczyny 😓
Ja dzisiaj nie testowałam ale też się nie nastawiam. Wysypało mnie na twarzy jak przed okresem 🫣
Z jakiej firmy testy robicie oprócz pinka ?👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 8 cs
20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️ -
moooonaa wrote:Ja też już kończę z nadzieją i czekam na @
Nie wierzę w to, że taka biel zupełna a coś by mogło być, popłakałam się i trzeba zacząć coś dalej działać -
AlicjaRogos wrote:No ja muszę czekać do poniedziałku więc do poniedziałku będę jeszcze testować i w poniedziałek skoczę na betę bo moja lekarka uważa że testy nie są wiarygodne
Ja na betę zawsze idę jak mi się okres spóźnia 2-3 dni.. jak go dostanę normalnie to dla mnie nie ma sensu.. -
Migotka96 wrote:Współczuje dziewczyny 😓
Ja dzisiaj nie testowałam ale też się nie nastawiam. Wysypało mnie na twarzy jak przed okresem 🫣
Z jakiej firmy testy robicie oprócz pinka ?
czasem facelle, a tak to głównie easy @ home, zamawiam na amazon. Jak na razie się na nich nie zawiodłam, są dość czułe ale jak wychodzi biel to nie ma wątpliwości i żadnych fabrycznych kresek👫 29 & 29
- morfologia 0% 😑
📆 plan grudzień:
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina -
moooonaa wrote:Ja też już kończę z nadzieją i czekam na @
Nie wierzę w to, że taka biel zupełna a coś by mogło być, popłakałam się i trzeba zacząć coś dalej działać
Chwila smutku jest potrzebna. A potem zbieramy siły i trzeba wykorzystać nowy cykl 😊👫 29 & 29
- morfologia 0% 😑
📆 plan grudzień:
▪️badania męża - krew ✅
▪️androlog/urolog ✅
▪️drożność jajowodów
suple:
Bardzo mi przykro dziewczyny, trzymam za nas kciuki, żeby się w końcu udało 💔
cysterka95 lubi tę wiadomość
✔️Zespół antyfosfolipidowy
✔️MTHFR_1298A>C HOMO
✔️PAI-1 HETERO
🥰Kariotypy prawidłowe
🥰Badanie nasienia prawidłowe
09.2020 - 👧CÓRECZKA - nasza Zosia 🥰pierwszy cykl starań, ciąża bezproblemowa
Starania o rodzeństwo od 12.2021 😊:
06.2022 💔 poronienie zatrzymane, 6tc
02.2023 💔 terminacja 18tc, zagrożenie mojego życia, synek z wadami letalnymi
Potem przerwa, starania od 05.2024
10.2024 Lametta + Zivafert (jeden pęcherzyk 19mm na dzień przed zastrzykiem, pękł) ✔️ --> trzeci cykl z lamettą
12.10 ⏸️
14.10 beta 67 ❤️, prog 36.70ng/ml
16.10 beta 240 🎉🥳 przyrost 240% 😱, prog 28.18ng/ml
18.10 beta 660 przyrost 175% 🥰, prog 36.51ng/ml
Leki: duphaston, cyclogest, acard (od owulacji), clexane (od pozytywnego testu)
-
moooonaa wrote:Ja na betę zawsze idę jak mi się okres spóźnia 2-3 dni.. jak go dostanę normalnie to dla mnie nie ma sensu..
Dostajesz okres w trakcie brania progesteronu czy dopiero po odstawieniu ?
Mi lekarka kazała brać progesteron cały czas i jak beta będzie rosła to kontynuować a jak beta nic nie wykaże to dopiero przestać brać i czekać na okres👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 8 cs
Migotka96 wrote:Dostajesz okres w trakcie brania progesteronu czy dopiero po odstawieniu ?
Mi lekarka kazała brać progesteron cały czas i jak beta będzie rosła to kontynuować a jak beta nic nie wykaże to dopiero przestać brać i czekać na okres -
Migotka96 wrote:Dostajesz okres w trakcie brania progesteronu czy dopiero po odstawieniu ?
Mi lekarka kazała brać progesteron cały czas i jak beta będzie rosła to kontynuować a jak beta nic nie wykaże to dopiero przestać brać i czekać na okres
Nie biorę progesteronu -
moooonaa wrote:Nie biorę progesteronu
Kurczę dziwne, progesteron chyba też powinien pomóc w zagnieżdżeniu zarodka
Pytałaś lekarza może o to ?👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 8 cs
Migotka96 wrote:Kurczę dziwne, progesteron chyba też powinien pomóc w zagnieżdżeniu zarodka
Pytałaś lekarza może o to ?
Nie w sumie nie..
dostałam od koleżanki namiar na jeszcze jedną podobno dobra babkę w Warszawie, zastanawiam się czy zapisywać się do tego lekarza który rzekomo miałby nas prowadzić do ivf czy spróbować u innego lekarza zasięgnąć jeszcze opinii -
Tak jak widzicie w mojej stopce ja po ovitrelle zawsze dostawałam hormony żeby wspomóc zagnieżdżenie zarodka. Jak już wynik był negatywny potwierdzony beta to je odstawiałam : )AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań