Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
StaraczkaPoChlo wrote:Dziewczyny ja właśnie wczoraj miałam badanie drożności, pierwsza chwila podania kontrastu mnie strasznie bolała, prawdopodobnie kontrast coś udrożnił stad takie uczucie. Jajowody obydwa drożne i macica piękna wiec super natomiast mąż odebrał wyniki nasienia i baaardzo się obniżyły od sierpnia i nie ma szans na inseminacje która miałam mieć w tym cyklu..
Trochę mnie to podłamało bo był już jakiś plan, teraz pewnie zostanie kwalifikacja do in vitro. W piątek ide do kliniki, liczę na nowy plan działania 😔
Z Waszych podpowiedzi zamówiłam sobie test na trombofilie czytałam o tym dużo i zdecydowałam się zrobić to przed ewentualnymi pierwszymi komplikacjami w ciąży.
Także na razie jestem tu z Wami, czytam na bieżąco i trzymam za Was kciuki 🍀daj znać jak po tym badaniu na trombofilię bo sama chciałabym zrobić tylko boje się żebym dobrze go wykonała
StaraczkaPoChlo lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:Pęcherzyk pękł ! Najpewniej wczoraj bo strasznie czułam jajnik, czyli wychodzi na to że jestem dzień po owulce. Endometrium 10 mm. Także teraz czekamy, obiecałam sobie że tym razem będę czekać do 14 dpo ale wypada to w moje urodziny a nie chce być smutna jak rodzina będzie dzwonić z życzeniami, więc się przetestuje 21.10AMH: 1,8
Cytologia: 🆗
🤵🏻♂️Morfologia: 1%, total 75.6 mln, żywe 81%, MAR ujemny
1cs (07.24): ovitrelle, progesterone besins ❌
2cs (08.24): ovitrelle, femoston conti ❌
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
4cs (10.24): lametta, bez ovitrelle, femoston conti ❌
5cs (11.24): naturalne staranie bez monitoringu ❌
6cs (12.24): walka z ureplasmą, brak starań -
No i jeszcze jedno pytanie… czy jak jest już ciałko żółte to czy jeszcze jest sens się starać o dzidziusia i serduszkowac czy po sprawie?AMH: 1,8
3cs (09.24): lametta (3 pęcherzyki 16, 18, 22 mm), ovitrelle, progesterone besins ❌
moooonaa wrote:Ktoś popołudniu testował? Po powrocie z pracy może ktoś?
Zrobiłam test, dzisiaj już nie ma żadnego cienia nawet niestety
No nic, jutro zrobię ta betę dla spokoju i prawdopodobnie odstawiam progesteron i czekam na okres 😓👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
WWiktoriAA92 wrote:Dziewczyny a u mnie wszystko pokręcone 🤪 myślałam że mam dzisiaj 11 dc a okazuje się że ja już po owulacji i na prawym jajniku ciałko żółte ok 20 mm i endometrium 10 mm. W związku z tym już nie potrzebuję ovitrelle… lekarka do której poszła była przypadkowa bo mój lekarz prowadzący będzie dopiero w pt. Napisała: jajnik prawy z pękniętym ciałkiem żółtym. Co to znaczy że pęknięty?
Super wiadomość, czyli owulacja przebiegła prawidłowo bez wspomaganiaChyba już dalsze przytulanki nie mają sensu, przynajmniej tak mi się wydaje
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
Serduszkowalismy w piątek, niedzielę i wtorek a dzisiaj już ciałko żolte (środa)… obawiam się że ten cykl przez słabe starania pójdzie na marne : ( pokręcone to wszystkoAMH: 1,8
WWiktoriAA92 wrote:No i jeszcze jedno pytanie… czy jak jest już ciałko żółte to czy jeszcze jest sens się starać o dzidziusia i serduszkowac czy po sprawie?
Czyli jednak test owulacyjny się nie mylił ! Starać się zawsze można, nie wiadomo kiedy pęknął, może dziś rano i komórka dalej czeka, działajcie, na pewno nie zaszkodzi
Edit, nie doczytałam wcześniej że były starania w poprzednich dniach, moim zdaniem wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2024, 20:23
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro -
WWiktoriAA92 wrote:Serduszkowalismy w piątek, niedzielę i wtorek a dzisiaj już ciałko żolte (środa)… obawiam się że ten cykl przez słabe starania pójdzie na marne : ( pokręcone to wszystko
No ale skoro we wtorek były starania to chyba idealnie wręcz. Ja dostałam zastrzyk w poniedziałek, kochaliśmy się w sobotę, poniedziałek i wtorek, dzisiaj też już ciałko żółte👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
WWiktoriAA92 wrote:Serduszkowalismy w piątek, niedzielę i wtorek a dzisiaj już ciałko żolte (środa)… obawiam się że ten cykl przez słabe starania pójdzie na marne : ( pokręcone to wszystko
Hmm ale czemu słabe starania? Ciałko żółte się szybko po owulacji pojawia więc jeśli serduszkowaliście we wtorek to może jest jeszcze szansa👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️jeden jajowód niedrożny
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) lametta + ovitrelle - LUF
🔹2, 3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - lametta+ovi - podwójna owulacja🍀
-
Kochana witaj w klubie. Ja prawdopodobnie owulację miałam poniedziałek w nocy/wtorek rano. Szybciej niż 36h od zastrzyku. Też mam przeświadczenie że za mało przytulanek, ale potem myślę że przecież wystarczy jeden plemnik. U nas też słabe nasienie po stronie męża, od dobrych odbiega.
Także będziemy testować mniej więcej w tym samym czasie. Trzymam kciuki!!
P.S my mimo wszystko dalej dokładamy 😅 Jeszcze dzisiaj zbliżenie i w piątek, tak jak zalecił lekarz. Żebym mogła pójść z czystą głową, że zrobiliśmy wszystko według zaleceń lekarza.
Wczesniej zbliżenie w sobotę wieczór( po prostu naszła ochota poza wytycznymi od lekarza) poniedziałek późny wieczor i wtorek pod wieczór około 19 🙏 mam nadzieję że znalazł się jeden waleczny rycerz wśród tych milionów
-
Może macie rację… no nic. Trzeba czekać. Kiedyś myślałam że posiadanie dziecka jest takie proste, a dzisiaj czytając co się musi wydarzyć aby doszło do tego nie wiem kto to wszystko wymyślił 🥴🤪🤪 natura jest naprawdę wielka! Ja do swojego lekarza jeżdżę 95 km, mam nadzieję że będzie warto. W okolicy mamy tylko lekarzy od robienia cytologi i leczenia 🍄🟫
Justii94, cysterka95 lubią tę wiadomość
AMH: 1,8
AlicjaRogos wrote:U mnie nadal biało już tracę nadzieję że coś wyjdzie w tym cyklu
Przykro mi 😢 ale wszystko jeszcze możliwe, może beta dopiero ruszy…👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
WWiktoriAA92 wrote:Czy dostałaś jakieś leki do przyjmowania? : ) np. progesteron?
Tak, luteina 100 mg raz na dobę👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Tak jak polecałyście, powtórzyłam test, no ale niestety, nawet ten cień już mi uciekł. Czyli wczoraj jeszcze się zachowała jakaś resztka po ovitrelle.
No nic, żałobę zdążyłam odbyć już wczoraj, także dzisiaj tylko wzruszam ramionami i działamy w kolejnym cyklu ponownie
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji