Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiki90 wrote:Jutro mam wizytę, test wydaje się coraz wyraźniejszy ale to może placebo stąd pokusiłam się o forum 🙈03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Martolina wrote:Uznałam że trzeba szukać w tym wszystkich pozytywów - ja przy stymulacji w ogóle nie piję także skoro się nie udało to kupiłam dziś sobie prosecco, i dziś wieczorem się napiję za swój nowy cykl ale też za zdrowie Was wszystkich czekających na monitoring/zastrzyk/testowanie/ transfer 🤗🥂
Ja alkoholu nie ruszam od kilku lat. Kilka razy próbowałam się napić winka ale kończyło się tak że nie zdążyłam wypić połowy lampki a już mnie brzuch bolał i głowa, także nie dla mnie takie rzeczy 😂🤭Kiki90, Martolina lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
Suzie wrote:Wy tutaj wszystkie w podobnym czasie, a ja daleko za wami 😆
Może i daleko ale kolejny ważny krok przed tobą 😉 Jutro drożność za którą trzymam kciuki 🤞🏻 może to co nieco nakreśli sytuację. Mam nadzieję że wszystko będzie drożne 🤗🤞🏻03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
Betę zrobiłam rano ale do tej pory nie mam wyników 😪 kilka dni temu zrobiłam test i byłam pewna że jest bialy jak prześcieradło (czułość 25) ale kolejne dwa dni widziałam cień i wczoraj wydaje mi się że ciemniejszy, dziś miałam w domu tylko czuły (10) i na nim pojawiły się dwie wyraźne. Z jednej strony chciałabym poznać ten wynik bety bo czekam na niego od rana a z drugiej że względu ze nie wiem "czy to mi się białe wydawalo" i jak z tym utrzymywaniem się zastrzyku nie chce mówić mężowi bo jest juz załamany tym wszystkim tak pod stan depresyjny 🙈
Dziekuje za kciuki 😍 dziś już pewnie strona się nie zaktualizuje - niech jutro pokażą się dobre wieści 🤍Finch11 lubi tę wiadomość
-
Kiki90 wrote:Betę zrobiłam rano ale do tej pory nie mam wyników 😪 kilka dni temu zrobiłam test i byłam pewna że jest bialy jak prześcieradło (czułość 25) ale kolejne dwa dni widziałam cień i wczoraj wydaje mi się że ciemniejszy, dziś miałam w domu tylko czuły (10) i na nim pojawiły się dwie wyraźne. Z jednej strony chciałabym poznać ten wynik bety bo czekam na niego od rana a z drugiej że względu ze nie wiem "czy to mi się białe wydawalo" i jak z tym utrzymywaniem się zastrzyku nie chce mówić mężowi bo jest juz załamany tym wszystkim tak pod stan depresyjny 🙈
Dziekuje za kciuki 😍 dziś już pewnie strona się nie zaktualizuje - niech jutro pokażą się dobre wieści 🤍Kiki90 lubi tę wiadomość
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
10/24 Ovitrelle ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle ⏰
nowy cykl od 30.10
Aromek 2-6 dc 2x1 tabletka + 2 tabletki dodatkowo w 10 dc
6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Martolina wrote:Jak jest potwierdzona owulacja i staranko w tym czasie to szansa zawsze jest ale faktycznie lepiej się nie nastawiać bo te rozczarowania potem bolą niestety, trzymam kciuki żeby to był Twój cykl
Trafiłam dzisiaj na młoda babeczkę i tak mnie tam ponaciskala, bo szukała ze wierzę, że widziała coś dobrego 🤦♀️ a ja właśnie jestem z tych co się napalają i są niecierpliwe ale wcześniej bardziej byłam nastawiona teraz już z większym spokojem -
Finch11 wrote:Mi lekarka powiedziała, że mniej więcej jedna na 4 owulację kończą się ciążą i że lepiej podchodzić na chłodno.
Ja też z resztą tak uważam 😌 może będzie to „zloty strzał” a może będziesz musiała jeszcze poczekać
Ogólnie mówi się, że każdy cykl to około 30% na ciążę ☺️
ale szanse są zawsze! jednak ja już podchodzę do starań z chłodną głową bardziej niż na początku 😅
O jej no trochę mało niż się spodziewałam 🙊 no to muszę nauczyć się cierpliwości i uspokoić głowę, wiec może przystopuje i się nie nakręcam bo zwariuje🤯 -
Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z prawego jajnika. Został jeden większy pecherzyk w prawym i w lewym też 🫣
Dodatkowo lekarka powiedziała że bardzo dużo małych pęcherzyków jest w jajnikach obu i ryzykowne według niej jest stymulowanie ich letrozolem.
Ja ogólnie myślałam że to ciałko żółte jest tak mega mocno widoczne i to jest dość wyraźna struktura. Ale spytałam ją czy na pewno owulacja w ogole była a ona mi coś pokazała tylko na USG i powiedziała „no tu niby wygląda jakby była”. Brakuje mi 100% pewności od jakiegokolwiek lekarza27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
6.11 8dc monitoring - lewy jajnik obraz policystyczny, w prawym jajniku dwa pecherzyki 8 i 9 mm
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -
Ola_45 wrote:Może i daleko ale kolejny ważny krok przed tobą 😉 Jutro drożność za którą trzymam kciuki 🤞🏻 może to co nieco nakreśli sytuację. Mam nadzieję że wszystko będzie drożne 🤗🤞🏻
Ja też trzymam kciuki Suzie ! Napisz nam jutro koniecznie jak było i jakie wyniki. Dostałam przed chwilą też wyniki AMH i mam 1,8. Czyli tak to teraz wygląda maj - 2,9 październik 1,7 listopad 1,8. Grunt że nie spada 💪Suzie lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Finch11 wrote:Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z prawego jajnika. Został jeden większy pecherzyk w prawym i w lewym też 🫣
Dodatkowo lekarka powiedziała że bardzo dużo małych pęcherzyków jest w jajnikach obu i ryzykowne według niej jest stymulowanie ich letrozolem.
Ja ogólnie myślałam że to ciałko żółte jest tak mega mocno widoczne i to jest dość wyraźna struktura. Ale spytałam ją czy na pewno owulacja w ogole była a ona mi coś pokazała tylko na USG i powiedziała „no tu niby wygląda jakby była”. Brakuje mi 100% pewności od jakiegokolwiek lekarza
A ta Twoja poprzednia lekarka mówiła że owulacja była z lewego ? A w prawym były te dwa duże pęcherzyki ? Dobrze pamiętam ? Wiesz co, ciałko żółte to jest blizna po pęcherzyku także lekarz powinien być w stanie je rozpoznać. Z tego co pamiętam to pisałaś ostatnio że był też płyn w zatoce douglasa a to świadczy o owulacji. Myślę że owulka na pewno była tylko nie wiadomo czy ze wszystkich pęcherzyków. Mi też lekarka zawsze pisze na usg „endometrium 1 fazy” albo „endometrium 2 fazy” i to też jest dodatkowy wyznacznik, masz może jakiś komentarz odnoście tego ?👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Finch11 wrote:A w ogole czemu miałaś zaleconą stymulację i zastrzyk? Nie miałaś swoich owulacji? Masz jakieś problemy zdrowotne czy jaka jest Twoja historia? 🤗
No tak cała wpadłam tak oo bez niczego, bez żadnego wstępu a więc.. w przyszłym roku już mam 32 lata, mój mąż 36.. na pokładzie jest obecnie nasza 3 latka ❤️ o którą walczyliśmy 4 lata? Gdzie już odpuściliśmy i mieliśmy zły czas po tym złym czasie pojawiła się ONA❤️ wg niespodziewanie 😍
a tak to mam pcos, IO, po cc dopadła mnie endriometrioza w bliźnie, trochę nadwagi 🫣 i ogólnie zaczęliśmy myśleć od 1.5 roku coś tam próbowaliśmy ale odpuszczaliśmy w tym roku powiedziałam że musimy już bo jestem stara 🤦♀️ ale w sumie do połowy roku nei wychodziło ja nagle miałam co 2 msc okres wyprowadzany duphastonem i stwierdziłam że w październiku na wakacjach się uda ale nie udało... to lekarz powiedział że jak wrócę z wakacji i dostanę okres to zaczniemy stymulowac.
I jak już dostałam okres 24.10 to miałam brać lamette od 3-7 dc 2x2 potem w 11 dc monitoring i okazuje się że są pęcherzyki ale małe jest endriomerrium to zalecił LENZETTO 1x1, i ESTROFEM 2x2, jak byłam w niedziele to był 18 d.c i zalecił zastrzyk już wtedy i od niedzieli starania a od 14.11 duphaston 2x1 przez 14 dni.
I w sumie tyle nie chodziłam co miesiąc, dopiero wtedy aby wywołać miesiączkę już po negatywnym teście jak już wiedziałam że nie ma szans na ciążę. A z owulacja to mogę mieć różnie nie sprawdzali jej tak..
Wiem,.trochę jest hardcore ale mam nadzieję że coś rozumiecie 😁 -
Martolina wrote:A ta Twoja poprzednia lekarka mówiła że owulacja była z lewego ? A w prawym były te dwa duże pęcherzyki ? Dobrze pamiętam ? Wiesz co, ciałko żółte to jest blizna po pęcherzyku także lekarz powinien być w stanie je rozpoznać. Z tego co pamiętam to pisałaś ostatnio że był też płyn w zatoce douglasa a to świadczy o owulacji. Myślę że owulka na pewno była tylko nie wiadomo czy ze wszystkich pęcherzyków. Mi też lekarka zawsze pisze na usg „endometrium 1 fazy” albo „endometrium 2 fazy” i to też jest dodatkowy wyznacznik, masz może jakiś komentarz odnoście tego ?
Były niby w piątek 3 pęcherzyki, dwa w prawym jeden w lewym.
Moja lekarka wczoraj rano mówiła że według niej owulacja byla z lewego ale w prawym nic nie widziała..
Ta dzisiaj z kolei widziała pęcherzyk w prawym i lewym, ale mówiła że wygląda też, że w prawym była owulacja.
Ale szczerze, teraz już nie mam pewności w niczym..
Chyba muszę zaufać swojej intuicji i temu, że czułam mocny ból rano po prawej stronie i liczyć ze to była owulacja 😥27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
Tosia, please, nie mów że jesteś stara, jestem w twoim wieku, i szczerze mówiąc czytanie takich postów trochę wjeżdża na banię 🤪 bardzo duże dawki tej lametty masz jak na początek stymulacji, lekarza masz sprawdzonego ?
WWiktoriAA92 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Finch11 wrote:Nie mam żadnej notatki.. wizyta była opóźniona 40 minut i na szybko powiem Wam że już nic nie ogarniam 🫣 faktycznie pociesza mnie to, że tamta lekarka mówiła coś o płynie w miednicy który wskazuje na owulke. Ale już nie wiem czy jej ufać.
Były niby w piątek 3 pęcherzyki, dwa w prawym jeden w lewym.
Moja lekarka wczoraj rano mówiła że według niej owulacja byla z lewego ale w prawym nic nie widziała..
Ta dzisiaj z kolei widziała pęcherzyk w prawym i lewym, ale mówiła że wygląda też, że w prawym była owulacja.
Ale szczerze, teraz już nie mam pewności w niczym..
Chyba muszę zaufać swojej intuicji i temu, że czułam mocny ból rano po prawej stronie i liczyć ze to była owulacja 😥
Kochana nie przejmuj się, ważne że co najmniej jeden pęcherzyk pękł a to znaczy że owulacja była ❤️ masz teraz chwilę luzu przed testowaniem, wiem że to jest trudne bo chciałoby się wiedzieć od lekarza że wszystko poszło dobrze ale niestety nie zawsze tak się udaje. Jak był płyn w zatoce to znaczy że owu była i tego się trzymaj. Nie chce Ci też nic sugerować ani podważać autorytetu lekarzy ale może rozejrzysz się za kimś kto się specjalizuje w niepłodności ? Bo niestety nie każdy ginekolog się na tym zna a jednak w naszym przypadku każdy miesiąc kosztuje nas dodatkowe nerwy stres i oczekiwanie…👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Martolina wrote:Kochana nie przejmuj się, ważne że co najmniej jeden pęcherzyk pękł a to znaczy że owulacja była ❤️ masz teraz chwilę luzu przed testowaniem, wiem że to jest trudne bo chciałoby się wiedzieć od lekarza że wszystko poszło dobrze ale niestety nie zawsze tak się udaje. Jak był płyn w zatoce to znaczy że owu była i tego się trzymaj. Nie chce Ci też nic sugerować ani podważać autorytetu lekarzy ale może rozejrzysz się za kimś kto się specjalizuje w niepłodności ? Bo niestety nie każdy ginekolog się na tym zna a jednak w naszym przypadku każdy miesiąc kosztuje nas dodatkowe nerwy stres i oczekiwanie…27 i 29 lat
10/24 Ovitrelle ❌
nowy cykl od 30.10
12.11 🥚
22.11 🔜 testowanie
-witamina B12 479 pg/ml
-TSH 1.98
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-SHGB 82.60
Martolina wrote:Tosia, please, nie mów że jesteś stara, jestem w twoim wieku, i szczerze mówiąc czytanie takich postów trochę wjeżdża na banię 🤪 bardzo duże dawki tej lametty masz jak na początek stymulacji, lekarza masz sprawdzonego ?
Ja tak uważam, bo ciężko przeżyłam tą 30tke tak że codziennie miałam bole głowy z nerwów 🤦♀️ ale lekarka mówiła dzisiaj że jestem młoda, że teraz to wszystko się przesuwa i że mlode pacjentki w centrum leczenia niepłodnością traktują do 35 r.z 🤯 ale już nie będę mówić głośno 🙊
Mam sprawdzonego bo po stronie mojego męża to wszystkie ciążę prowadził, i doprowadził do nich jak to się śmiejemy więc ma dużo dzieci 🤣 a ja dojeżdżam do niego 150 km🤦♀️ i mimo że to facet czuje się u jego super i mu ufam. Właśnie na innym forum dziewczyny pisały że miały mniejsza dawkę -
Finch11 wrote:Tak mam zamiar zrobić. Za dużo miesza w głowie ta moja lekarka 🥺 bardzo Ci dziękuję za dobre słowo! 💛
No jasne, jesteśmy tu po to żeby się wspierać ❤️ będzie dobrze, trzymam kciuki mocno za Ciebie żeby ten cykl okazał się tym szczęśliwymFinch11 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
09/2024 ovi + luteina ✖️
Listopad
- start cyklu 14.11 -
Finch11 wrote:Ja już po wizycie. Według lekarki owulacja była z prawego jajnika. Został jeden większy pecherzyk w prawym i w lewym też 🫣
Ja ogólnie myślałam że to ciałko żółte jest tak mega mocno widoczne i to jest dość wyraźna struktura. Ale spytałam ją czy na pewno owulacja w ogole była a ona mi coś pokazała tylko na USG i powiedziała „no tu niby wygląda jakby była”. Brakuje mi 100% pewności od jakiegokolwiek lekarza
Właśnie najgorsze są takie wizyty gdzie jest wg rozjazd dwóch lekarzy jeden mówi tak ten mówi tak a Ty uważasz coś innego , sama widzę to po sobie ze tu gdzie mieszkam mimo że nie mam tak stałego u siebie lekarza to każdy mówi co innego..
Uwierz w to, że była owulacja zrob test 22.11 tak jak miałaś zrobić ale może faktycznie rozejrzyj się za innym lekarzem prowadzącym -
Ola_45 wrote:Może i daleko ale kolejny ważny krok przed tobą 😉 Jutro drożność za którą trzymam kciuki 🤞🏻 może to co nieco nakreśli sytuację. Mam nadzieję że wszystko będzie drożne 🤗🤞🏻
To się okaże jutro 🫣👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20