X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Ja już po monitoringu, dziś 11dc i pęcherzyk 18mm

Cysterka95 z Twojego polecenia razem z lametta brałam NAC w dawce 1800mg i zadziałało cudownie 🥰

W sobotę mam zrobić zastrzyk 2x Zivafert 5000 + 2 x ganopeptyl, wiec szykuje się na testowanie w Mikołajki 🎅🏼

Ooo super 🥰 to teraz trzymamy mocne kciuki za cudowny prezent mikołajkowy ❤️

Migotka96 lubi tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - krew ✅
    ▪️androlog/urolog ✅
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, pójdę na wizytę tego 15dc i będzie co ma być 😁

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑
    - pojedynczy żylak powrózka II st.

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny, robimy przerwę na badania i dla głowy

📆 plan grudzień:
    ▪️MUCHa, biocenoza - czysto ✅
    ▪️badania męża - krew ✅
    ▪️androlog/urolog ✅
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Cysterka95 z Twojego polecenia razem z lametta brałam NAC w dawce 1800mg i zadziałało cudownie 🥰

W sobotę mam zrobić zastrzyk 2x Zivafert 5000 + 2 x ganopeptyl, wiec szykuje się na testowanie w Mikołajki 🎅🏼

Wow, faktycznie super zadziałało 🤗
    Trzymam kciuki za testowanie ❤️

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zapisany tez na badanie nasienia 10 grudnia, w razie jakby się udało to jest szansa jeszcze badanie odwołać, a jak nie wyjdzie to już nie ma dla niego ratunku 😂 obawia się tego badania jak niczego 🙈

Finch11, Vergeet lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Super wynik trzymam kciuki 🤞 🍀! A powiedz mi w jakim celu stosujesz NAC i czy można go kupić bez recepty?? Dużo z Was pisze o tym leku więc może też spróbuje tylko pytanie czy mogę we własnym zakresie to kupić ;)

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    U nas gl czynnik męski, starania od 2016r. Czasami na serio, czasami na luzie. W klinice od 2018. Leczenie szybciej by poszlo, ale diagnoza zmiażdżyła męża. Azoospermia - calkowity brak plemników. Nieprawidlowy kariotyp. Musielismy dojrzec do decyzji o dawcy.
    U mnie pcos, jeden jajowod niedrożny i od niedawna IO jestem na metformine. Po konizacji z racji zmian przednowotworowych szyjki macicy. Reszta raczej ok, albo niezdiagnozowana. Teraz druga iui z tym samym dawca, okrutnie sie czas dłuży do testowania 🫣
    Tak, jestem przykladem ,ze na jednym jajowodzie w pierwszej stumulacji mozna uzyskać ciążę 👍 nie poddawajcie sie dziewczyny
    Trochę mnie poruszyła Twoja historia , bardzo mi przykro 🥹ale jesteś przykładem że się da 🍀 i Twój przypadek sprawia że zaczynam wierzyć w tą iui🙏 u nas jest trochę inna sytuacja. Mąż ma idealne wyniki natomiast mi wyszła w tamtym roku endometrioza 2 stopnia, ale nie wiem dlaczego nic z tym nie zrobili.. jajowody drozne więc jedyny plus tego natomiast w opisie mam że są zrosty w obrębie jamy brzusznej, poza tym wszystko ok i teraz nie wiem na ile te zrosty są poważne by utrudniały zajście w ciążę i czego kur.. ginekoloszka która była przy laparoskopii nic z tym nie zrobiła :/ i boje się jedynie tego że gin która teraz mnie prowadzi będzie chciała sprawdzić co tak naprawdę mam tam w środku i znów mnie położy na stole operacyjnym a nie wspominam tego zabiegu zbyt dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 22:03

Pauuulaa lubi tę wiadomość

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Słuchajcie jaki ja miałam przypadek dzisiaj. Miesiączka już mi się skończyłam (jestem obecnie 8 dc) a nagle wczoraj znowu zaczęłam krwawić (i to tak konkretnie). W nocy brzuch mnie tak mocno bolał że myślałam że się przekręcę i zginałam się w pół. Poszłam dziś do lekarki całe szczęście był wolny termin, i okazało się że wszystko ok - nic nie wyszło ani w badaniu ani w USG. Powiedziała że to może być ze stresu przemęczenia i niewyspania, bo wszystko wygląda bardzo dobrze a nawet rośnie już pęcherzyk dominujący (miał 13 mm a w tym cyklu się nie stymuluję). Dostałam 3 dni zwolnienia, mam odpocząć. Dostałam też diclofenac przeciwbólowo i zdecydowanie czuję ulgę, dziś nic innego mi nie pomagało
    O kurcze, to się musiałaś wystraszyć. Dobrze, że wszystko na USG w porządku!

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Super wynik trzymam kciuki 🤞 🍀! A powiedz mi w jakim celu stosujesz NAC i czy można go kupić bez recepty?? Dużo z Was pisze o tym leku więc może też spróbuje tylko pytanie czy mogę we własnym zakresie to kupić ;)
    NAC to suplement i możesz go kupić w aptece lub online :) ja biorę z firmy Swanson i polecała mi go dietetyczka kliniczna. Poprawia jakość śluzu, redukuje stres oksydacyjny, super się sprawdza przy stanach zapalnych bo je redukuje, poprawia wrażliwość na insulinę, wspiera regularność owulacji. Ogólnie same plusy :) u mężczyzn wpływa podobno też dobrze na jakość nasienia. A w 2-7 dniu cyklu jak się bierze podobno też „boostuje” wzrost pęcherzyków :)

Niktważny, Pauuulaa, Migotka96, Vergeet, toossiaa lubią tę wiadomość

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Niktważny Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    NAC to suplement i możesz go kupić w aptece lub online :) ja biorę z firmy Swanson i polecała mi go dietetyczka kliniczna. Poprawia jakość śluzu, redukuje stres oksydacyjny, super się sprawdza przy stanach zapalnych bo je redukuje, poprawia wrażliwość na insulinę, wspiera regularność owulacji. Ogólnie same plusy :) u mężczyzn wpływa podobno też dobrze na jakość nasienia. A w 2-7 dniu cyklu jak się bierze podobno też „boostuje” wzrost pęcherzyków :)
    O kurde, że nikt mi o tym wcześniej nie powiedział.. już chyba nie zdążę w tym miesiącu go suplementować, ale zamówię żeby czekał sobie w razie wu w następnym cyklu,a ze swansona miałam kilka witamin więc znany mi producent :)

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Oooo dobrze wiedziec. Zwlaszcza ze u mnie insulina w kosmos wystrzela 👍 dzięki za wyjaśnienie

Finch11 lubi tę wiadomość

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    pcos❌amh 12,75❌ IO❌HbA1C 5,63%❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH 1,44✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

2020-Cytologia gr3-HPV 16-biopsja -cin3
    11.2021 konizacja szyjki macicy

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest pęcherzyk z zarodkiem
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno 170
    04.07 prenatalne - 12t1-crl 5.16 cm tętno 168 ,NT 1.6 niskie ryzyka
    09.08 17t2 175g ♂️💙
    29.08 - 20t2 połówkowe 🆗 350g 21t3- 392g/24t6-670g / 28t6-1400g/31t2- 1900g /32t3-2100g/35t3-2800g /37t3-3400g

01.2023 -38t6d / 3950g /56cm 👶

Powrót po rodzeństwo
    15.11.24 iui❌

Kiedyś bedziesz z nami kruszynko 💚
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niktważny wrote:
    Trochę mnie poruszyła Twoja historia , bardzo mi przykro 🥹ale jesteś przykładem że się da 🍀 i Twój przypadek sprawia że zaczynam wierzyć w tą iui🙏 u nas jest trochę inna sytuacja. Mąż ma idealne wyniki natomiast mi wyszła w tamtym roku endometrioza 2 stopnia, ale nie wiem dlaczego nic z tym nie zrobili.. jajowody drozne więc jedyny plus tego natomiast w opisie mam że są zrosty w obrębie jamy brzusznej, poza tym wszystko ok i teraz nie wiem na ile te zrosty są poważne by utrudniały zajście w ciążę i czego kur.. ginekoloszka która była przy laparoskopii nic z tym nie zrobiła :/ i boje się jedynie tego że gin która teraz mnie prowadzi będzie chciała sprawdzić co tak naprawdę mam tam w środku i znów mnie położy na stole operacyjnym a nie wspominam tego zabiegu zbyt dobrze...
    Pewnie ,ze sie da. Dobry lekarz, otwarta głową, pozytywne nastawienie. Najgorsze było jednak zalamanie męża. Ja "winy" o brak ciazy szukalam w sobie. No ale wyniki pokazaly zupelnie co innego. Czasami trzeba przesunac swoją granice ,aby dotrzec do celu. Z jakies 5 lat temu byloby to dla mnie nie do pomyślenia- dawca. A teraz? Nie wyobrazam sobie by tego malego czlowieczka nie było. On jest oczkiem w glowie tatusia. I wzajemnie. Tylko otwiera oczy i od razu wola "tata" 🥹🥹 a tak bardzo sie balam o ich relacje- zupełnie niepotrzebnie ☺️

A nie mysleliscie o ivf? Moze ta droga bedzie wasza droga do rodzicielstwa?

Ok. Doczytalam ,ze juz macie zaplanowana wizyte 👍 super napewno was poprowadzą odpowiednio.
    Ja mialam takie wrazenie wlasnie w naszej klinice, czlowiek praktycznie z zerowa wiedzą, a poprowadzony przez leczenie niemalże za reke. Jeszcze lekarz z kliniki( w klinice zdiagnozowalismy u mnie zmiany przednowotworowe) umawial mnie ze swoim kolega spoza kliniki na dalsza diagnostyke, bo ja bylam w szoku co tu sie wydarzylo. Przeciez mielismy w ciaze zachodzic a nie raka leczyc. Bylam juz w cyklu ,w którym miala odbyc sie iui. Oczywiście wszystko odwołane....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 23:18

Niktważny lubi tę wiadomość

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    pcos❌amh 12,75❌ IO❌HbA1C 5,63%❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH 1,44✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

2020-Cytologia gr3-HPV 16-biopsja -cin3
    11.2021 konizacja szyjki macicy

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest pęcherzyk z zarodkiem
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno 170
    04.07 prenatalne - 12t1-crl 5.16 cm tętno 168 ,NT 1.6 niskie ryzyka
    09.08 17t2 175g ♂️💙
    29.08 - 20t2 połówkowe 🆗 350g 21t3- 392g/24t6-670g / 28t6-1400g/31t2- 1900g /32t3-2100g/35t3-2800g /37t3-3400g

01.2023 -38t6d / 3950g /56cm 👶

Powrót po rodzeństwo
    15.11.24 iui❌

Kiedyś bedziesz z nami kruszynko 💚
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:

Dokładnie tak jak piszesz! Powiem Wam ze śluzu w tym cyklu tez wyjątkowo dużo, wręcz wydaje mi się ze nigdy tyle nie miałam ale regularnie pije tez olej z wiesiołka do owulacji, teraz mi się skończył i zamówiłam w tabletkach wiec będę testowała kolejny cykl 😊
    Tez mam NAC ze Swanson w dawcę 600mg wiec w dni lametty biorę 3 tabletki, dwie rano i jedna wieczorem , lamette dwie tabletki wieczorem (mam po niej mdłości wiec lepiej to przepaść). Dodatkowo biorę Endomesin caly cykl (zalecienie lekarza) i tam jest m.in. dawka NAC 600mg - akurat z tego suplementu chyba zrezygnuje bo jest bardzo drogi

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata

1-3 cs naruralnie

🫶🏼 8 cs
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauuulaa wrote:
    Pewnie ,ze sie da. Dobry lekarz, otwarta głową, pozytywne nastawienie. Najgorsze było jednak zalamanie męża. Ja "winy" o brak ciazy szukalam w sobie. No ale wyniki pokazaly zupelnie co innego. Czasami trzeba przesunac swoją granice ,aby dotrzec do celu. Z jakies 5 lat temu byloby to dla mnie nie do pomyślenia- dawca. A teraz? Nie wyobrazam sobie by tego malego czlowieczka nie było. On jest oczkiem w glowie tatusia. I wzajemnie. Tylko otwiera oczy i od razu wola "tata" 🥹🥹 a tak bardzo sie balam o ich relacje- zupełnie niepotrzebnie ☺️

A nie mysleliscie o ivf? Moze ta droga bedzie wasza droga do rodzicielstwa?

Ok. Doczytalam ,ze juz macie zaplanowana wizyte 👍 super napewno was poprowadzą odpowiednio.
    Ja mialam takie wrazenie wlasnie w naszej klinice, czlowiek praktycznie z zerowa wiedzą, a poprowadzony przez leczenie niemalże za reke. Jeszcze lekarz z kliniki( w klinice zdiagnozowalismy u mnie zmiany przednowotworowe) umawial mnie ze swoim kolega spoza kliniki na dalsza diagnostyke, bo ja bylam w szoku co tu sie wydarzylo. Przeciez mielismy w ciaze zachodzic a nie raka leczyc. Bylam juz w cyklu ,w którym miala odbyc sie iui. Oczywiście wszystko odwołane....

Jejku tez się jakiś czas temu zastanawiamy co bym zrobiła jakby trzeba było skorzystać z dawcy, do tej pory nie odpowiedziałam sobie na to pytanie

Dodałaś otuchy ze to przecież nic takiego, dziecko zawsze będzie Twoim dzieckiem a tata i mama zawsze będą tatą i mamą bez względu na wszystko ❤️

Co do diagnozy pod katem raka, to starania chciałam już zaczac we wrześniu 2023. Chciałam przed zrobić wszystkie badania takie jak usg, cytologia i niestety wynik cytologi wykazał zmianę przednowotworowa cin1 i do tego doszedł wirus HPV. W grudniu robiłam kolposkopie, okazało się ze podejrzenie okazało się słuszne i zmiana w szyjce była, ginekolog wycinając próbkę do badania powiedziała ze postara się wyciąć ja w całości bo często zdarza się ze po wycięciu po prostu znikaj tak na szczęście się stało. Wynik cytologi z kwietnia już ok.
    Z HPV walczyłam do kwietnia i nie wyleczyłam mimo 3 miesięcznej kuracji lekami dopochwowymi ale dostałam zielone światło do starań i od maja zaczęliśmy (z 8 miesięcznym opóźnieniem 🥲)
    W sumie teraz już nie robiłam badań pod katem HPV, ale już dwie ginekolog uświadomiły mnie ze z tym wirusem się żyje tylko trzeba regularnie usg robić i ze czasem znika nawet po kilku latach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 06:55

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata

1-3 cs naruralnie

🫶🏼 8 cs
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    U mnie też dziś 8dc i mam zgryz co do daty monitoringu 😐 standardowo biorę Lamettę 5-9dc bo tak się lepiej u mnie sprawdza i na monitoring chodzę 12-14 dc. Przeważnie tego 12dc jeszcze pęcherzyk był mały, 14dc już 16-18 mm i wtedy dostawałam zalecenie Ovitrelle na 15 dc, owu była dzień albo 2 po nim. W tym miesiącu mam wizytę umówioną na środę czyli 15 dc i nie za bardzo mam możliwość wcześniej, musiałabym bardzo kombinować w pracy... I tak się zastanawiam czy to wciąż ok? Jeśli będzie tak jak w poprzednich cyklach to po prostu zastrzyk bym zrobiła w ten sam dzień, od razu starania i chyba by była jeszcze szansa, no nie?
    Ja miałam teraz dokładnie tak jak opisujesz, jako że było święto 11 listopada w poniedziałek a we wtorki moja lekarka nie pracuje to dopiero mogłam iść w środę na monitoring i to był właśnie 15dc. Pęcherzyk był już bardzo duży, tego samego dnia lekarka kazała zrobić zastrzyk i mówiła żeby się starać bo dziś najważniejszy dzień :) także myślę, że jak najbardziej będzie w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 07:30

cysterka95 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny czytam o tym NAC odkąd jestem na forum a też się jeszcze nie zabrałam żeby suplementowac. Jakoś nie potrafię sobie ustalić odpowiedniej dla mnie dawki, jaka jest taka optymalna? Czy bierzecie to cały cykl? I cały cykl tyle samo? 🙈

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

Badania 09/24
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Finch kiedy testujesz tak „oficjalnie”? Bo widziałam że w 8dpo biel vizira ale to jest mega mega wcześnie jeszcze! Więc szansa wciąż jest!
    U mnie dzisiaj 8dpo i wypłukany zastrzyk do zera także planuje tak jak obstawiałam na początku może zacząć w poniedziałek testy :)

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

Badania 09/24
    AMH ✅

• Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja akurat jestem dziś 5 dpo ale chcę się dopiero testować gdzieś za tydzień. Wtedy będzie 12 dpo, to już powinno- jeżeli coś będzie- widać. Ja akurat ani na lamettcie ani na ovi nie jestem :) robię sobie przerwę od tego bo nie dawało to w moim przypadku rezultatów. :)

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 9dpo zastrzyku dalej się Ovitrelle utrzymuje 😑😑

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • Maaniusia Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś 10 dni po owulacji, test bielutki.. stymulacja na mnie nie działa, pęcherzyki pękają, ale nic z tego nie wynika kolejny 😔 mam PCOS więc stymulacja chyba musi być, bo sama nie mam owulacji 😕 już nie wiem co mam robić 😭

• AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaniusia wrote:
    Jestem dziś 10 dni po owulacji, test bielutki.. stymulacja na mnie nie działa, pęcherzyki pękają, ale nic z tego nie wynika kolejny 😔 mam PCOS więc stymulacja chyba musi być, bo sama nie mam owulacji 😕 już nie wiem co mam robić 😭
    A czym miałaś stymulację? Generalnie nie ma reguły też mam pcos teraz już będzie 4 cykl i też nadal nic takze nie jesteś sama . Moja lekarka mówiła że w pierwszym cyklu to jest 8-12 % szans że się uda mówiła że najwcześniej to gdzieś koło 5 stymulacji się udaje .

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ