X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Chyba skonsultuje po prostu na kolejnej wizycie z lekarką co ona proponuję mi konkretnie bo jednak zna dokładnie moje wyniki badań więc na pewno coś podpowie :) dziękuję!

Tak, zapytaj lekarki, moja mi dawkę dobrała jak jej powiedziałam że chce brać nac

Vergeet lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    Z pomocą medyczną od 09.2024

09/2024 ovi + luteina ✖️
    10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
    12/20204 ovi + progesteron besins ✖️

🩸 22.12
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    No to może i lepiej że po dłuższej przerwie, więcej nagromadził armii 😂 trzymam mocno za Ciebie kciuki, zebys miała piękny grudniowy prezent 💛

Tak liczę, że będę testować około 3 grudnia 🙈

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja chciałam jutro „oficjalnie” 😂 ale dziś znowu biel (9 dpo wiem, robię ich sporo ale kupiłam taki zapas ze nie jest mi jakoś szkoda 😂). Dziś jest 10 dzień z progiem i powinnam od jutra już odstawić. Zrobię rano jeszcze dla świętego spokoju test ale nie mam jakiś dużych oczekiwań co do tego cyklu, jakaś kobieca intuicja chyba mi podpowiada że to nie mój miesiąc 🫣

Takze jutro testuje i jak biało to odkładam proga, w poniedziałek powinnam dostać okres więc jak nie będzie to najwyżej pójdę na betę 💛

Ale jakoś Wam powiem że od wczoraj totalnie wyluzowałam i mam podejście że co będzie to będzie. Wcześniej miałam chyba duże parcie przez nadchodzące święta i bardzo chciałam żeby udało się zobaczyć dwie kreski sporo przed świętami i już ze spokojem powiedzieć rodzinie że się udało :D a teraz mam takie podejście, że jak się nie uda w tym miesiącu to już bez znaczenia czy to będzie za 3 czy za 6 miesięcy :) ważne żeby organizm był zdrowy i gotowy na te ciąże, może na ten moment jeszcze nie do końca jestem na nią gotowa skoro się nie udaje i warto trochę się jeszcze zgłębić w diagnozowanie :)

A jak się okaże że będzie jednak w tym cyklu druga krecha no to nie muszę Wam chyba mówić jakie to będzie wielkie szczęście dla nas 💛

A czemu proga po 10 dniach odstawias? Implantacja może być nawet do 12 dpo, i jak odstawisz teraz proga to możesz zaszkodzić. Ja miałam zawsze zalecenie że prog do 14 dpo i dopiero jak 14 dnia test biały to odstawić. w rezultacie odstawiałam wcześniej bo po prostu mimo brania proga pojawiało się krwawienie ale jeśli u Ciebie tak nie ma to bym jednak go dłużej brała.

Kaliope lubi tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    A czemu proga po 10 dniach odstawias? Implantacja może być nawet do 12 dpo, i jak odstawisz teraz proga to możesz zaszkodzić. Ja miałam zawsze zalecenie że prog do 14 dpo i dopiero jak 14 dnia test biały to odstawić. w rezultacie odstawiałam wcześniej bo po prostu mimo brania proga pojawiało się krwawienie ale jeśli u Ciebie tak nie ma to bym jednak go dłużej brała.
    Hmmm to dobrze że mówisz, mi zalecono brać przez 10 dni ale zwykle brałam od dnia lub dwóch po owulacji a tym razem kazała mi wziąć we wtorek wieczorem a we wtorek rano miałam potwierdzoną owulację. Więc dlatego tak szybko w tym cyklu wychodziło mi żeby przestać brać. Ale dobrze że zostało mi jeszcze kilka tabletek to będę brała po prostu dłużej :)

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • Maaniusia Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaRogos wrote:
    No to ja podobnie tylko 2x 1 tabletka aromek od 3 DC przed 5 dni i później też zastrzyk na pęknięcie
    Jakoś nie wierzę że mi się uda. Pęcherzyki niby duże, ale ciekawe jakiej jakości. Aktualnie szukam innego lekarza, ale ile mi to da? Myślałam, że jak jakoś nie czułam tego miesiąca to może akurat właśnie teraz zaskoczy, a tu po 10 dniach nic :(

• AlicjaRogos Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaniusia wrote:
    Jakoś nie wierzę że mi się uda. Pęcherzyki niby duże, ale ciekawe jakiej jakości. Aktualnie szukam innego lekarza, ale ile mi to da? Myślałam, że jak jakoś nie czułam tego miesiąca to może akurat właśnie teraz zaskoczy, a tu po 10 dniach nic :(
    Przykro mi poczekaj jeszcze 10 dni po to jeszcze może być za wcześnie za dwa dni ponów test

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    kiedy bedziesz robila test? u mnie 8 dni po ovi.. test nadal lekka kreska..

Wczoraj i dzisiaj sprawdzałam jak mocno jeszcze się wybarwiają kreski po zastrzyku, niestety bardzo powoli jasnieje więc na pewno u mnie jak zwykle pozostanie ślad do mniej wiecej 13dpo. Tak zawsze bylo, dalej naie wiem bo już okres dostawałam. A po pierwszym transferze chyba zaczęłam robić 14dpo zastrzyku jakoś i to już była kreska ciążowa.
    Wiec tym razem najwiarygodniejszy wynik bedzie 15dpo zastrzyku. W przyszłą środę. To już będzie 8 dni po transferze.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer ❄️- 22.12.2024
    (beta 02.01.2025r)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Tak liczę, że będę testować około 3 grudnia 🙈

Trzymamy kciuki za piękny prezent przed Mikołajkami 💝

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Hmmm to dobrze że mówisz, mi zalecono brać przez 10 dni ale zwykle brałam od dnia lub dwóch po owulacji a tym razem kazała mi wziąć we wtorek wieczorem a we wtorek rano miałam potwierdzoną owulację. Więc dlatego tak szybko w tym cyklu wychodziło mi żeby przestać brać. Ale dobrze że zostało mi jeszcze kilka tabletek to będę brała po prostu dłużej :)

Koniecznie tak :)

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Wczoraj i dzisiaj sprawdzałam jak mocno jeszcze się wybarwiają kreski po zastrzyku, niestety bardzo powoli jasnieje więc na pewno u mnie jak zwykle pozostanie ślad do mniej wiecej 13dpo. Tak zawsze bylo, dalej naie wiem bo już okres dostawałam. A po pierwszym transferze chyba zaczęłam robić 14dpo zastrzyku jakoś i to już była kreska ciążowa.
    Wiec tym razem najwiarygodniejszy wynik bedzie 15dpo zastrzyku. W przyszłą środę. To już będzie 8 dni po transferze.

Ola, a ile dni po transferze wynik testu jest wiarygodny ? Bo mojej przyjaciółce klinika kazała robić betę dopiero 14 dni po, strasznie długo mi się to wydawało

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

09/2024 ovi + luteina ✖️

🩸 22.12
  • toossiaa Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie czy beta i progesteron można zrobić 14 dni po zastrzyku ale np o 16 a nie rano?
    Bo nie ma miejsc na rano 🙄

• maddiee Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:

no ciekawe, jak to bedzie. moglaby ciemniec, a nie jasniec 😌 ciekawe po jakim czasie by zaczela ciemniec. staram sie naturalnie. a kiedy najwczesniej bete robic? mam zalecenie zeby w 7 dniu po owu jak bedzie pozytyw zaczac brac accofil. wiec troche srednio, skoro to moze byc falszywy wynik..

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaniusia wrote:

Jeśli chodzi o jakość komórek jajowych możesz pomyśleć o Koenzymie Q10 ubichinol - jest lepiej przyswajalny, ale droższy (unikaj ubichinonu).
    Dawka 100-300mg dziennie.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maddiee wrote:
    no ciekawe, jak to bedzie. moglaby ciemniec, a nie jasniec 😌 ciekawe po jakim czasie by zaczela ciemniec. staram sie naturalnie. a kiedy najwczesniej bete robic? mam zalecenie zeby w 7 dniu po owu jak bedzie pozytyw zaczac brac accofil. wiec troche srednio, skoro to moze byc falszywy wynik..
    To w takim razie musisz zacząć 7 tak jak masz zalecone i sprawdzać czy ciemnieje na drugi dzień. Najpewniej byłoby jakbyś zrobiła bete i powtórzyła po 48h :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ola, a ile dni po transferze wynik testu jest wiarygodny ? Bo mojej przyjaciółce klinika kazała robić betę dopiero 14 dni po, strasznie długo mi się to wydawało
    Klinika zazwyczaj zaleca robić betę 11-14dpo. Wszystko zależy od tego ilu dniowy zarodek był podany.
    Przy poprzednim transferze miałam podany 3 dniowy zarodek - beta po 14 dniach
    Teraz 5 dniowy zarodek - beta po 11 dniach ale że wypada to w weekend więc będę miała 2grudnia - 13dpo

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Klinika zazwyczaj zaleca robić betę 11-14dpo. Wszystko zależy od tego ilu dniowy zarodek był podany.
    Przy poprzednim transferze miałam podany 3 dniowy zarodek - beta po 14 dniach
    Teraz 5 dniowy zarodek - beta po 11 dniach ale że wypada to w weekend więc będę miała 2grudnia - 13dpo
    27.11 już niedługo, trzymam kciuki za pozytywny test ✊🏼❤️

Finch11, Ola_45 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Jeśli chodzi o jakość komórek jajowych możesz pomyśleć o Koenzymie Q10 ubichinol - jest lepiej przyswajalny, ale droższy (unikaj ubichinonu).

A mogę zapytać czemu należy unikać? Ja nie biorę, ale lepiej wiedzieć. :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • Maaniusia Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    A lepszy koenzym Q10 czy NAC?
    Aktualnie biorę już magnez, witaminę D, inozytol, cynk i kwas foliowy.

• maddiee Koleżanka

Wysłany: 21 listopada, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    To w takim razie musisz zacząć 7 tak jak masz zalecone i sprawdzać czy ciemnieje na drugi dzień. Najpewniej byłoby jakbyś zrobiła bete i powtórzyła po 48h :)

Ola bete juz teraz? czy jeszcze poczekac do poniedzialku.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 listopada, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A mogę zapytać czemu należy unikać? Ja nie biorę, ale lepiej wiedzieć. :D

Ubichinon- jest podstawową formą koenzymu Q10. Organizm przekształca ubichinon w ubichinol, który jest aktywną, antyoksydacyjną formą.

Ubichinol - aktywna biologicznie forma koenzymu Q10, bez potrzeby konwersji w organizmie.

Suzie lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    (beta 02.01.2025r)
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ