Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcik wrote:Hej, w poniedziałek moja beta wyniosła 1,84. Chciałam dzisiaj wieczorem odstawić progesteron, więc rano zrobiłam test i był negatywny. Coś mnie tknęło, żeby wieczorem już tak dla stuprocentowej pewności zrobić ostateczny tej samej firmy i wyszedł pozytywny. Zrobiłam kolejny i jest to samo. Jestem tak 14/15 dni po zastrzyku Ovitrelle. Czy możliwe że mimo negatywnej poniedziałkowej bety z krwi w moczu nadal coś tam się pojawia?
Może za wcześnie betę zrobiłaś?
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Karolcik wrote:Hej, w poniedziałek moja beta wyniosła 1,84. Chciałam dzisiaj wieczorem odstawić progesteron, więc rano zrobiłam test i był negatywny. Coś mnie tknęło, żeby wieczorem już tak dla stuprocentowej pewności zrobić ostateczny tej samej firmy i wyszedł pozytywny. Zrobiłam kolejny i jest to samo. Jestem tak 14/15 dni po zastrzyku Ovitrelle. Czy możliwe że mimo negatywnej poniedziałkowej bety z krwi w moczu nadal coś tam się pojawia?
Karolcik lubi tę wiadomość
2015 naturals 👧 🩷
Amh: 06/2024 0,4 😢; 07/2024 0,5; 09/2024 0,6
Inhibina b 47
Mało pecherzykow antralnych
FSH 11,50
Kariotyp ✅️
FMR1 ✅️
Regularne cykle ✅️
Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone ✅️
Drożność ✅️
🍀Start IVF grudzień 2024🍀
23.12.2024 Start stymulacji
04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona komórka -> 1 piękna blastka ❄️
02.2025 FET ❤️ -
Anka96 wrote:Ale wzgorek jajonosny to jest chyba coś takiego ze widac ze pecherzyk peka?
Jeśli był jeden pechwrzyk to jest jeden i nie ma ze ciaza mnoga... -
Hej dziewczyny, jak tam po świętach?03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Hej, jeśli byłam dziś w 16dc i potwierdzona została owulacja i mam brać 10 dni duphaston to po 10 dniach jak test wyjdzie negatywny to odstawić ? Jak to wygląda bo pierwszy raz będę brała.
I endometrium 4mm malutkie.. czy udało się komuś zajść z tak małym ? -
Ovi123 bardzo malutkie to endometrium.
Progesteron odstawiasz jak test wyjdzie negatywny (najlepiej z bety) lub jak okres przyjdzie przed testem.35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy -
Ola_45 wrote:Hej dziewczyny, jak tam po świętach?
Jakoś tak szybko te Święta zleciały, dopiero dzisiaj miałam wolne i mam w sumie do końca roku to odpocznę 😄 a jak u Ciebie Ola ?
Widzę ze beta 2 stycznia 🫶🏼 czujesz jakieś symptomy czy totalnie nic nadzwyczajnego?👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
18.01 - monitoring + omówienie wyników badania nasienia -
Migotka96 wrote:Brzuszek pełny 😅
Jakoś tak szybko te Święta zleciały, dopiero dzisiaj miałam wolne i mam w sumie do końca roku to odpocznę 😄 a jak u Ciebie Ola ?
Widzę ze beta 2 stycznia 🫶🏼 czujesz jakieś symptomy czy totalnie nic nadzwyczajnego?
Ja tak samo, jestem przepełniona 🤭
Objawów chyba żadnych wyjątkowych nie mam. Takie które mam możnaby było przypisać również tym przedokresowym więc ciężko cokolwiek stwierdzić.
Z jedna różnica. 3 dnia po transferze miałam malutką plamkę krwi. I nie wiem czy to od przemeczenia bo dwa dni pod rząd spędziłam cały dzień w kuchni zamiast odpoczywać po transferze czy to mogło być plamienie implantacyjne bo mniej więcej 3 dnia zaczyna sie implantacja zarodka.
Jakbym miała testy w domu to już pewnie bym zrobiła. Ale nie chciało mi sie do sklepu jechać specjalnie po test i tak czekam narazie. Dzisiaj 6dpo transferzeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 12:44
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Mąż właśnie dzisiaj dostał wyniki badania nasienia i trochę nie wiem co o nich myśleć
Koncentracja 34,54 mln/ml OK
Całkowita liczba w ejakulacie 75,99 mln/ml OK
Odsetek żywych plemników 67% OK
Ruchliwość plemników w granicach normy biorąc pod uwagę ze było 5 dni abstynencji, ruch postępowy ok 33%, niepostępowy 12%
I tutaj pojawia się morfologia 1%, wady główki 99%
Kurczę mąż bierze suplementy już od jakiegoś czasu, nie pali, liczyłam na coś lepszego…
Dodatkowo fragmentacja DNA przekracza normę, która wynosi <15%
18,61 % plemników z uszkodzona struktura DNA
20,47% plemników z niepełna kondensacją chromatyny
Test HBA 71%, a norma to >=80%
Do ginekolog idę dopiero 18 stycznia to wtedy spojrzy na wyniki ale nie wiem co jeszcze mogłabym mu wdrożyć w suplementację…👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
Hej, wracam po świętach. Wyłączyłam się totalnie, mierzyłam tylko temperature. To był dobry czas 😊
Kaliope, Ola_45, Migotka96, Finch11 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Migotka96 wrote:Mąż właśnie dzisiaj dostał wyniki badania nasienia i trochę nie wiem co o nich myśleć
Koncentracja 34,54 mln/ml OK
Całkowita liczba w ejakulacie 75,99 mln/ml OK
Odsetek żywych plemników 67% OK
Ruchliwość plemników w granicach normy biorąc pod uwagę ze było 5 dni abstynencji, ruch postępowy ok 33%, niepostępowy 12%
I tutaj pojawia się morfologia 1%, wady główki 99%
Kurczę mąż bierze suplementy już od jakiegoś czasu, nie pali, liczyłam na coś lepszego…
Dodatkowo fragmentacja DNA przekracza normę, która wynosi <15%
18,61 % plemników z uszkodzona struktura DNA
20,47% plemników z niepełna kondensacją chromatyny
Test HBA 71%, a norma to >=80%
Do ginekolog idę dopiero 18 stycznia to wtedy spojrzy na wyniki ale nie wiem co jeszcze mogłabym mu wdrożyć w suplementację…♀️35 ♂️37
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch 22-30% (60mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ II/III IUI ❓ -
Ola8999 wrote:Hej, u nas tez morfologia spadła z 5 na 2% mimo tony suplementów, ruchliwość jak była tak se tak pozostała. Więc ja nie wiem jak to jest z tymi suplami. W przypadku słabej fragmentacji i hba to chyba dobrze się zastanowić nad inseminacja.
Kurczę myślałam ze ta koncentracja chociaż wyszła w miarę okej ponad 34mln, a widzę u Ciebie w stopce ze aż 144mln 😱
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
Hej dziewczyny długo się nie odzywałam ale święta itd. póki co u mnie wszystko okej jutro pierwsza wizyta stres ogromny żeby wszystko na USG było okej . Ale ja mam do was pytanko jutro rano przed wizytą mam jeszcze robione badania krwi beta HCG,progesteron i estradiol ? Wiadomo że na betę i progesteron nie trzeba być na czczo ale jak to wygląda z tym estradiolem czytam w internecie i są różne zdania 😂
-
Migotka96 wrote:Kurczę myślałam ze ta koncentracja chociaż wyszła w miarę okej ponad 34mln, a widzę u Ciebie w stopce ze aż 144mln 😱♀️35 ♂️37
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch 22-30% (60mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ II/III IUI ❓ -
AlicjaRogos wrote:Hej dziewczyny długo się nie odzywałam ale święta itd. póki co u mnie wszystko okej jutro pierwsza wizyta stres ogromny żeby wszystko na USG było okej . Ale ja mam do was pytanko jutro rano przed wizytą mam jeszcze robione badania krwi beta HCG,progesteron i estradiol ? Wiadomo że na betę i progesteron nie trzeba być na czczo ale jak to wygląda z tym estradiolem czytam w internecie i są różne zdania 😂
Powodzenia na wizycie ❤️👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
Hej laski 🤗 ja też się totalnie wyłączyłam, musiałam przenieść uwagę na coś innego bo już dostawałam na głowę. Niestety tuż przed wigilią rozchorowałam się i do teraz jestem na antybiotyku, więc święta praktycznie przeleżałam w łóżku. Ten cykl biorę na spokojnie, na pierwszy monitoring idę dopiero w 14 DC, i chyba już sobie odpuszczę sprawdzanie czy pękł pęcherzyk, skoro 3 razy z rzędu pękł to chyba po prostu założę ze pękł. Muszę jakoś przyciąć te koszty bo w przyszłym miesiącu czeka nas klinika i wtedy dopiero się koszty zaczną 🫣
Finch11 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
Z pomocą medyczną od 09.2024
09/2024 ovi + luteina ✖️
10/2024 lametta + ovi + progesteron besins ✖️
12/20204 ovi + progesteron besins ✖️
🩸 22.12
💉 11.01 -
Ale miałam dzisiaj bezsenna noc, nie mogłam od 3.30 do 5.30 spać 🙈
Wczoraj 8dpo (9dni po zastrzyku) robiłam test żeby sprawdzić czy zastrzyk już się wyplukał a tam nadal druga kreska, zrobiłam dziś rano kolejny i mam wrażenie ze kreska wgl nie jaśnieje…
To mój 9dpo i 10 dni po zastrzyku, nigdy tak długo ten zastrzyk we mnie nie siedział i mam już miliony myśli w głowie, z drugiej strony to jeszcze za wcześnie żeby ewentualna ciąża wyszła na teście ;>
Górny test wczorajszy, dolny z dzisiaj. Sprowadzcie mnie na Ziemie
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
Martolina wrote:Hej laski 🤗 ja też się totalnie wyłączyłam, musiałam przenieść uwagę na coś innego bo już dostawałam na głowę. Niestety tuż przed wigilią rozchorowałam się i do teraz jestem na antybiotyku, więc święta praktycznie przeleżałam w łóżku. Ten cykl biorę na spokojnie, na pierwszy monitoring idę dopiero w 14 DC, i chyba już sobie odpuszczę sprawdzanie czy pękł pęcherzyk, skoro 3 razy z rzędu pękł to chyba po prostu założę ze pękł. Muszę jakoś przyciąć te koszty bo w przyszłym miesiącu czeka nas klinika i wtedy dopiero się koszty zaczną 🫣
O dokładnie, ja tez ostatnio już byłam w 14dc tylko i nie kontroluje czy pękają, uznaje ze tak się dzieje po tej końskiej dawcę zastrzyków😊
Będziecie w klinice robić kwalifikacje pod in vitro ?👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
🫶🏼 9 cs
Migotka96 wrote:Ale miałam dzisiaj bezsenna noc, nie mogłam od 3.30 do 5.30 spać 🙈
Wczoraj 8dpo (9dni po zastrzyku) robiłam test żeby sprawdzić czy zastrzyk już się wyplukał a tam nadal druga kreska, zrobiłam dziś rano kolejny i mam wrażenie ze kreska wgl nie jaśnieje…
To mój 9dpo i 10 dni po zastrzyku, nigdy tak długo ten zastrzyk we mnie nie siedział i mam już miliony myśli w głowie, z drugiej strony to jeszcze za wcześnie żeby ewentualna ciąża wyszła na teście ;>
Górny test wczorajszy, dolny z dzisiaj. Sprowadzcie mnie na Ziemie
Ja myślę, że to nie jest wykluczone, żeby wyszło już na teście. Są dziewczyny, którym wychodzi nawet 8 dpo. Być może miałaś owu już rano i ten dzień też się liczy. Ale dla pewności jeszcze bym się nie nastawiała, żeby się ewentualnie nie rozczarować, bo to mega boli. Masz możliwość zrobić betę dziś?👩🏼 24 l.
AMH 2.62
🤵🏻32 l.
Seminogram:
Liczba/ ml 78 mln
Całkowita liczba: 171,6 mln
Ruch progresywny: 48 %
Morfologia: 3 %
Starania od 12.2023 r.
Od 11.2024 r. Z pomocą medyczną
11.2024 r. Ovitrelle ❌
12.2024 r. Zivafert❔
Beta HCG 3.01.2024 r. -
Lana wrote:Ja myślę, że to nie jest wykluczone, żeby wyszło już na teście. Są dziewczyny, którym wychodzi nawet 8 dpo. Być może miałaś owu już rano i ten dzień też się liczy. Ale dla pewności jeszcze bym się nie nastawiała, żeby się ewentualnie nie rozczarować, bo to mega boli. Masz możliwość zrobić betę dziś?
Poczekam na spokojnie do 2 stycznia, będę codziennie testowała i obserwowała kreseczkę
Bardzo liczyłam na ten cykl ze względu na dwa pecherzyki czyli szansa w jednym cyklu wzrosła dwukrotnie dla mnie ale po odebraniu wyników nasienia męża mój entuzjazm opadł.
Teraz mam jeden wielki mindfuck
Beta chyba nie bardzo by mi pomogła, ponieważ gdyby okazało się ze to zastrzyk to tez byłaby fałszywaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 11:32
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie