Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Finch11 wrote:Nie powtarzam, ja robiłam test w czwartek i piątek i w oba dni miałam już śnieżnobiały test, czekałam aż się wypłucze zastrzyk dzis zrobiłam rano bo wczoraj dziwnie dużo wodnistego śluzo miałam co się nigdy nie zdarzało w fazie lutealnej u mnie, więc czułam że coś może być na rzeczy albo się miesiączka zbliża, i takie zaskoczenie
Także testów nie robię, dziś zrobiłam betę i w środę idę powtórzyć żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie.
Dziś beta 15 a progesteron 20.200 (tydzień temu jak sprawdzałam to progesteron był 13 więc ładnie urósł 🥹)
Trzymam mocno kciuki za przyrost i za najwspanialszy urodzinowy prezent 🥰🥰
Jeju aż się uśmiecham do telefonu jak to widzę !Finch11 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
Dzięki dziewczyny! Czekam na Wasze kreseczki 💛
ENDOGIRL+PCOS, Agni97, Ola_45 lubią tę wiadomość
28 i 30 lat
7 cs starań o pierwszego maluszka🥺
11.01🩸
22.01 💉 Ovitrelle
03.02 pierwszy raz 2 kreski na teście 💛
Beta 15,00 mlU/mL
Progesteron 20,200 ng/mL
WYNIKI:
-TSH 2.06
-Homocysteina 7.2
-AMH 4.99 ng/ml
-FSH 2,1 mlU/ml
-LH 4,4 mIU/ml
-insulina 7.711
-glukoza 85
-SHGB 82.60
-wyniki nasienia partnera dobre
🔴 PCOS -
Finch11 wrote:Nie powtarzam, ja robiłam test w czwartek i piątek i w oba dni miałam już śnieżnobiały test, czekałam aż się wypłucze zastrzyk dzis zrobiłam rano bo wczoraj dziwnie dużo wodnistego śluzo miałam co się nigdy nie zdarzało w fazie lutealnej u mnie, więc czułam że coś może być na rzeczy albo się miesiączka zbliża, i takie zaskoczenie
Także testów nie robię, dziś zrobiłam betę i w środę idę powtórzyć żeby zobaczyć czy prawidłowo rośnie.
Dziś beta 15 a progesteron 20.200 (tydzień temu jak sprawdzałam to progesteron był 13 więc ładnie urósł 🥹)
Tak się cieszę♥️ I trzymam kciuki za przyrost bety😊
👶🏻Pierwsza ciąża 2018 (1cs)
Starania o drugie dziecko od listopada 2024
07.01.25. HSG (drożne jajowody)
11.01.25 Ovitrelle
03.02.25 🩸
❄️Luty, marzec, kwiecień - wstrzymanie stymulacji
💊Suplementacja, dieta o niskim IG, ćwiczenia, joga
🌺 Maj 2025 - powrót do stymulacji 🍀 -
Migotka96 wrote:Wczoraj wieczorem mąż kupił winko, zrobiliśmy sobie włoska pizzę i spedzilismy miło wieczór „świętując” biel na teście
Odstawiłam tez już wczoraj duphaston żeby nie wydłużać niepotrzebnie cyklu i dobrze bo dzisiaj z rana wpadła już 🐒
Jutro wybieram się na badania krwi które robi się w 2-5dc oraz zbadam tez TSH czy dalej jest w normie.
W piątek usg tarczycy wiec luty mam pod katem badań 😊
Chciałabym jeszcze zrobić usg piersi mam skierowanie z lux med ale z terminami mega słabo…
Ogólnie to na wszystkie badania naciągnęłam lekarzy z lux med wiec cieszę się ze zaoszczędze sporo $$$
Ja też wieczorem testowałam i też biel vizira... Dodatkowo Pani gin zaleciła zrobienie bety więc byłam raniutko. Czekam na wynik który już mi dziś wszystko wyjaśnił. Kolejny miesiąc dźwigającej w cieniu nadziei porażki.
Tak więc od jutra odstawiam dupka i kończę ten cykl jak najszybciej się tylko da.
@Finch11 gratuluję z całego serducha ❤️ zazdroszczę tych dwóch kreseczek i o niczym innym chyba tak nie marzę 🥹🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 23:40
-
Musiałaś wyłapać sam początek 😍 ale super👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Mati01 wrote:U mnie w 12 dniu po zastrzyku druga kreska, a dzis (13dp) juz biel także raczej nic z tego 😢
Ten cykl, który się właśnie kończy był moim pierwszym stymulowanym i tak wierzyłam w niego, ale cóż... Właśnie zaczyna mi się okres, także czas na kolejny miesiąc walki 🙈▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji
1 cs Lametta + Ovitrelle -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Ten cykl, który się właśnie kończy był moim pierwszym stymulowanym i tak wierzyłam w niego, ale cóż... Właśnie zaczyna mi się okres, także czas na kolejny miesiąc walki 🙈
Powiedz mi czy ta endometriozę 3 st + adenomioza + PCOS masz stwierdzone na podstawie USG czy poszerzałas o jakieś inne badania ?👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Luty: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze, cytologia
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja ? -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Ten cykl, który się właśnie kończy był moim pierwszym stymulowanym i tak wierzyłam w niego, ale cóż... Właśnie zaczyna mi się okres, także czas na kolejny miesiąc walki 🙈
ENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
12.2024 ciąża biochemiczna?
17.01. 💉Ovitrelle
29.01. ❄️❄️❄️
30.01. 🐒🩸😢
3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina - wyniki w normie
10.02. wizyta u gin ⏳ -
Migotka96 wrote:Oby to był pierwszy dzień ciąży 😘
Powiedz mi czy ta endometriozę 3 st + adenomioza + PCOS masz stwierdzone na podstawie USG czy poszerzałas o jakieś inne badania ?
Miałam robioną diagnostykę endometriozy w USG u doktora Pabisiaka na Podkarpaciu. I tam wszystko wyszło, a w Jaworznie PCOS lekarka też potwierdziła 🙈▫️ 28 lat
Agni97 wrote:Przytulam mocno 🫂 może w tym cyklu się uda! Wierzę, że w końcu zobaczymy te dwie kreseczki 🤞
Trzymam za Nas wszystkie kciuki!!!Agni97 lubi tę wiadomość
▫️ 28 lat
ENDOGIRL+PCOS wrote:Miałam robioną diagnostykę endometriozy w USG u doktora Pabisiaka na Podkarpaciu. I tam wszystko wyszło, a w Jaworznie PCOS lekarka też potwierdziła 🙈
A jakie miałaś objawy, że zaczęłaś diagnostykę?👶🏻Pierwsza ciąża 2018 (1cs)
Starania o drugie dziecko od listopada 2024
07.01.25. HSG (drożne jajowody)
11.01.25 Ovitrelle
03.02.25 🩸
❄️Luty, marzec, kwiecień - wstrzymanie stymulacji
💊Suplementacja, dieta o niskim IG, ćwiczenia, joga
🌺 Maj 2025 - powrót do stymulacji 🍀 -