Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Dziewczyny wczoraj miałam monitoring i jest jeden pęcherzyk 17 mm, a w drugim jajniku dwa mniejsze 14 mm. Wczoraj jeszcze wzięłam ostatnią dawkę Puregonu i dzisiaj wieczorem zastrzyk na pęknięcie. Jakie są Wasze doświadczenia z takimi mniejszymi pęcherzykami? Myślicie, że jest szansa, że podgonią w ciągu 2-3 dni do tych chociaż 18 mm? Endo mam ładne 9 mm. Jestem zielona, to mój pierwszy cykl na takiej porządnej stymulacji 🤪

Myślę że mogą podgonic troche. Średnio przy stymulacji pęcherzyki mogą rosnąć nawet 2mm na dobre. Zależy od organizmu oczywiscie. Nie wiem jak reagowalas na stymulację wiec ciężko ocenić po jednej wartości. Musiałabyś wiedzieć jak rosły. Ale wczoraj wzięłaś dawkę, dzisiaj zastrzyk na pekniecie i zanim pekna to jeszcze troszkę mogą podrosnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:37

Frajda lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Jeśli jeszcze tu zaglądacie to daje znać ze jestem już po punkcji 🍀 9 dojrzałych komorek jajowych mamy ❤️ Liczyłam troche na większą liczbę ale i tak jest lepiej niż przy pierwszej punkcji.

Frajda, Finch11, ENDOGIRL+PCOS, Mati01, Choinka123 lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Olu za odpowiedź 🙃 miałam wizytę w 2 dc i drugą w 10 dc także nie wiem jak rosły, w cyklach bez stymulacji rosną mi 1,25 na do dobę także liczę, że na stymulacji się wysilą i przyspieszą. W poniedziałek mam przyjść na monit i zobaczymy jak sytuacja.

Widziałam, że pisałyście o badaniu drożności jajowodów, ja miałam na NFZ z pianką i nie było dla mnie bolesne 🙂 powiem, że warto dzwonić jak już macie termin za te kilka miesięcy i pytać czy coś się wcześniej nie zwolniło, mnie się tak udało wskoczyć za kogoś kto zrezygnował i miałam badanie w kolejnym cyklu zamiast za 3 miesiące.

90&92
    Starania o pierwsze🤱 od I 2022
    🍀🤞🏻
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny, Jeśli jeszcze tu zaglądacie to daje znać ze jestem już po punkcji 🍀 9 dojrzałych komorek jajowych mamy ❤️ Liczyłam troche na większą liczbę ale i tak jest lepiej niż przy pierwszej punkcji.
    Jestem! I skacze z radości! 💛 a jak się czujesz?

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    10.03 2 cm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
‹‹ 556 557 558 559 560
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ