X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 16 marca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Życzę Ci żeby to byla jedyna stymulacja ktora rozpoczynasz ❤️ I samych rewelacyjnych rezultatów ❤️❤️❤️

Dziękuję Ola ❤️ moje amh leci na łeb na szyję i mam w sobie jakiś lęk że nie urosną komórki. Musze chyba postarać się spojrzeć na to bardziej pozytywnie. Natomiast twoja pula zarodków robi wrażenie! Chciałabym chociaż pół z tego, to już bym była zachwycona.

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

🩺 1 cykl IVF - marzec 2025
    8 🥚 6 MII -> 1 ❄️ 4BB
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Dziękuję Ola ❤️ moje amh leci na łeb na szyję i mam w sobie jakiś lęk że nie urosną komórki. Musze chyba postarać się spojrzeć na to bardziej pozytywnie. Natomiast twoja pula zarodków robi wrażenie! Chciałabym chociaż pół z tego, to już bym była zachwycona.

Nie zamartwiaj się na zapas 🤗 Będzie dobrze. Ważne żebyś była w dobrych rękach i miała odpowiednie leki i dawki (przede wszystkim) dobrane :)

Jak na 3 dobe to dobry wynik, ale kolejne są decydujące wiec ja osobiscie licze na to żeby chociaż 3 zostały z 5 doby 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 13:45

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina powodzenia ! Niech to będzie jednorazowa akcja z IVF 😘

Ola jak się czujesz ?🤞🏼

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    02/25 MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    04/25 kontrola po laparoskopii, ustalenie planu działania 🌸
    08/25 klinika ❔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Ola jak się czujesz ?🤞🏼
    Każdego dnia lepiej :) dzięki że pytasz 😉

Migotka96, Kaliope lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
  • Wiolonczela:) Znajoma

Wysłany: 17 marca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Tu znowu ja , trzymam kciuki za dziewczyny powyżej i czekamy na kolejne dobre wieści;)

Robiłam w sobotę test 15 dzień po zastrzyku, czekam dziś na @ ale nie czuje żeby miała przyjść.
    Czekam do środy tak sobie założyłam bo nie chce się fiksować a przynajmniej się staram. Nie bolą mnie piersi, zawsze bolały i czułam że wszystko mi się złuszcza więc wiedziałam że @ przyjdzie.
    Za to jestem mega rozdrażniona wszystkim praca , mąż lepiej niech nie podchodzi z trudem kontroluje emocje żeby się nie wyżyć.
    Czekam z testem bo dwa dni temu robiłam i biel nad biela była .
    Śluz mam taki mętny, bez plamien co tym razem mnie dziwi, w piątek miałam śluz z brązową krwią więc myślałam że się rozkręci. Może moja psychika wstrzymuje @ ? Chyba chciałabym mieć to za sobą. A tu takie czekanie i ta nadzieja . ...

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolonczela:) wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Tu znowu ja , trzymam kciuki za dziewczyny powyżej i czekamy na kolejne dobre wieści;)

Robiłam w sobotę test 15 dzień po zastrzyku, czekam dziś na @ ale nie czuje żeby miała przyjść.
    Czekam do środy tak sobie założyłam bo nie chce się fiksować a przynajmniej się staram. Nie bolą mnie piersi, zawsze bolały i czułam że wszystko mi się złuszcza więc wiedziałam że @ przyjdzie.
    Za to jestem mega rozdrażniona wszystkim praca , mąż lepiej niech nie podchodzi z trudem kontroluje emocje żeby się nie wyżyć.
    Czekam z testem bo dwa dni temu robiłam i biel nad biela była .
    Śluz mam taki mętny, bez plamien co tym razem mnie dziwi, w piątek miałam śluz z brązową krwią więc myślałam że się rozkręci. Może moja psychika wstrzymuje @ ? Chyba chciałabym mieć to za sobą. A tu takie czekanie i ta nadzieja . ...
    A bierzesz progesteron ? Może to on wstrzymuje okres ?

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    02/25 MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    04/25 kontrola po laparoskopii, ustalenie planu działania 🌸
    08/25 klinika ❔
  • Wiolonczela:) Znajoma

Wysłany: 18 marca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    A bierzesz progesteron ? Może to on wstrzymuje okres ?

Nie biorę nic , może coś się przesunęło zrobiłam drugi test i biel, miałam do jutra wytrzymać.Chciałbym mieć to za sobą i już @ bo tak cały czas nadzieja... A test nie kłamie. Wczoraj przy podcieraniu byla delikatnie krew tyle co na papierze i potem nic a jak już tak miałam to się rozkręcalo z każdą godziną.

• Finch11 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Każdego dnia lepiej :) dzięki że pytasz 😉
    A kiedy beta? Robisz teraz też codziennie testy ciążowe żeby patrzeć czy kreska ciemnieje czy tym razem odpuszczasz i czekasz na betę tylko?

Widziałam, że pytałaś o moje samopoczucie - bez zmian bardzo dobre 😅 jakbym nawet na siłę chciała objawów ciążowych się doszukiwać to bym nie znalazła 😅 także korzystam póki mogę jak najdłużej z bezstroskiego życia bez mdłości, jakiegoś wielkiego zmęczenia i innych dolegliwości 🤭

Martolina lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    10.03 2 cm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    A kiedy beta? Robisz teraz też codziennie testy ciążowe żeby patrzeć czy kreska ciemnieje czy tym razem odpuszczasz i czekasz na betę tylko?

Widziałam, że pytałaś o moje samopoczucie - bez zmian bardzo dobre 😅 jakbym nawet na siłę chciała objawów ciążowych się doszukiwać to bym nie znalazła 😅 także korzystam póki mogę jak najdłużej z bezstroskiego życia bez mdłości, jakiegoś wielkiego zmęczenia i innych dolegliwości 🤭

Beta dopiero 28.03 wyznaczona przez klinikę. Także jeszcze sporo czasu. Nie robię testów póki co. Wiem że Ovitrelle utrzymuje mi sie do 13 na pewno i myślę że tym razem tak samo. Nie chce mi się robić już tych testów 😅 W poniedziałek będę 14 dni po zastrzyku więc może wtedy sprawdzę na czym stoję :)

Cieszę się, że czujesz sie bardzo dobrze 🤗 Oby tak dalej, coraz ładniej na dworze to skorzystasz przynajmniej z pięknej pogody 🤗 Pracujesz dalej?
    Rodzina najbliższa już wie czy jeszcze czekacie z informacja?

Finch11, Kaliope lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Beta dopiero 28.03 wyznaczona przez klinikę. Także jeszcze sporo czasu. Nie robię testów póki co. Wiem że Ovitrelle utrzymuje mi sie do 13 na pewno i myślę że tym razem tak samo. Nie chce mi się robić już tych testów 😅 W poniedziałek będę 14 dni po zastrzyku więc może wtedy sprawdzę na czym stoję :)

Cieszę się, że czujesz sie bardzo dobrze 🤗 Oby tak dalej, coraz ładniej na dworze to skorzystasz przynajmniej z pięknej pogody 🤗 Pracujesz dalej?
    Rodzina najbliższa już wie czy jeszcze czekacie z informacja?
    Wiedzą rodzice tylko jeśli chodzi o rodzinę, reszcie chcemy powiedzieć na święta bo to akurat będzie pierwszy dzień drugiego trymestru :) najbliżsi przyjaciele z kolei już wiedzą bo nie wytrzymaliśmy dłużej 😂

To trzymam kciuki w takim razie za Ciebie! Jestem dobrej myśli 💛

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    10.03 2 cm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Wiedzą rodzice tylko jeśli chodzi o rodzinę, reszcie chcemy powiedzieć na święta bo to akurat będzie pierwszy dzień drugiego trymestru :) najbliżsi przyjaciele z kolei już wiedzą bo nie wytrzymaliśmy dłużej 😂

To trzymam kciuki w takim razie za Ciebie! Jestem dobrej myśli 💛
    Dziękuję 🤗🤗❤️

Ciężko taka radość utrzymywać długo w tajemnicy 🤭 Faktycznie jeszcze trochę i drugi trymestr 🤗 Ale to leci szybko 😍

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przywitam się już, chociaż zastrzyku jeszcze nie było. Ponad 2 lata starań, problemy związkowe i przerwa, powrót i 6 msc starań.. w tym cyklu zmieniłam ginekologa na kogoś kto w końcu się nami zajął tak jak tego chciałam. Badania i moje i chłopa ok. Monitoringi.. i dzisiaj ostatecznie wiemy że pęcherzyk poleciał w kulki i nie pekl. Lekarz chce oglądnąć jeszcze jeden cykl i działać z ovitrelle. Czy któraś z was mogłaby mi nakreślić jak to będzie wyglądać od takiej strony niemedycznej? Jak się czułyście po zastrzyku? Normalnie pracowalyscie czy zrobilyscie sobie wolne? Chciałybyście wiedzieć o czymś przed?
    Czy którejś z was udało się za pierwszym zastrzykiem?

🧘‍♀️ endometrioza, torbiel na jajniku, luf | Wszystko inne ✅️
    🧔‍♂️ zdrowy jak 🐟

Starania od 11.2021 ❤️‍🔥
    • 05.2022 biochem

Maj 2025 | ovitrelle ⏳️
  • BudyńŚmietankowy Koleżanka

Wysłany: 22 marca, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Hej, przywitam się już, chociaż zastrzyku jeszcze nie było. Ponad 2 lata starań, problemy związkowe i przerwa, powrót i 6 msc starań.. w tym cyklu zmieniłam ginekologa na kogoś kto w końcu się nami zajął tak jak tego chciałam. Badania i moje i chłopa ok. Monitoringi.. i dzisiaj ostatecznie wiemy że pęcherzyk poleciał w kulki i nie pekl. Lekarz chce oglądnąć jeszcze jeden cykl i działać z ovitrelle. Czy któraś z was mogłaby mi nakreślić jak to będzie wyglądać od takiej strony niemedycznej? Jak się czułyście po zastrzyku? Normalnie pracowalyscie czy zrobilyscie sobie wolne? Chciałybyście wiedzieć o czymś przed?

Hej! Ja jestem nadwrażliwa i często źle reaguję na wszelkiego rodzaju leki. Jednak po zastrzyku nie odczuwałam zupełnie żadnych dolegliwości, także niczym się nie stresuj - dobrze zrobiony również zupełnie nie boli. 🙃 A no i u mnie niestety tylko raz (ale chyba akurat ten najważniejszy, bo teraz do inseminacji) pękł w tych magicznych 24-36h, normalnie pękały mi dużo później, jakby zupełnie niezależnie od zastrzyku nawet po 4-5 dniach. Moja poprzednia doktor mówiła, że dobrze jest skakać i robić przysiady, żeby pęcherzyk pękł, ale pbecny doktor to wyśmiał. Nie wiem, gdzie jest prawda, ale pewnie gdzieś po środku. Na wszelki wypadek robiłam i teraz te cholerne podskoki i przysiady. I albo zadziałały one albo zastrzyk. Albo i jedno i drugie w połączeniu. 🤡 W każdym razie pęcherzyk pękł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 00:38

Avonid lubi tę wiadomość

30 👩2017👨 33 = ♥️ Alicja 2019 ♥️

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + Inseminacja 03.2025 ⏳️
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 22 marca, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop Martolina :) Jak idzie stymulacja?

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    📆09.04.2025- wizyta serduszkowa
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 22 marca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BudyńŚmietankowy wrote:
    Hej! Ja jestem nadwrażliwa i często źle reaguję na wszelkiego rodzaju leki. Jednak po zastrzyku nie odczuwałam zupełnie żadnych dolegliwości, także niczym się nie stresuj - dobrze zrobiony również zupełnie nie boli. 🙃 A no i u mnie niestety tylko raz (ale chyba akurat ten najważniejszy, bo teraz do inseminacji) pękł w tych magicznych 24-36h, normalnie pękały mi dużo później, jakby zupełnie niezależnie od zastrzyku nawet po 4-5 dniach. Moja poprzednia doktor mówiła, że dobrze jest skakać i robić przysiady, żeby pęcherzyk pękł, ale pbecny doktor to wyśmiał. Nie wiem, gdzie jest prawda, ale pewnie gdzieś po środku. Na wszelki wypadek robiłam i teraz te cholerne podskoki i przysiady. I albo zadziałały one albo zastrzyk. Albo i jedno i drugie w połączeniu. 🤡 W każdym razie pęcherzyk pękł!

To trzymam kciuki! Też jestem zwolenniczką robienia "dodatkowych" rzeczy - nie ważne co, ważne że działa 😊 samego bólu czy zastrzyku się nie boję, raczej boję się że nie wyjdzie.. najchętniej spróbowałabym już od kolejnego cyklu ale rozumiem podejście lekarza.
    Spala mnie czas "oczekiwania" i zyje w sumie od wizyty do wizyty.
    Masz jakieś zalecenia co do diety przy endo?
    Czytałam że dzieła śródziemnomorska dobrze się sprawdza.

BudyńŚmietankowy lubi tę wiadomość

🧔‍♂️ zdrowy jak 🐟

Starania od 11.2021 ❤️‍🔥
    • 05.2022 biochem

Maj 2025 | ovitrelle ⏳️
  • BudyńŚmietankowy Koleżanka

Wysłany: 22 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    To trzymam kciuki! Też jestem zwolenniczką robienia "dodatkowych" rzeczy - nie ważne co, ważne że działa 😊 samego bólu czy zastrzyku się nie boję, raczej boję się że nie wyjdzie.. najchętniej spróbowałabym już od kolejnego cyklu ale rozumiem podejście lekarza.
    Spala mnie czas "oczekiwania" i zyje w sumie od wizyty do wizyty.
    Masz jakieś zalecenia co do diety przy endo?
    Czytałam że dzieła śródziemnomorska dobrze się sprawdza.

Na restrykcyjnych dietach jestem nieszczęśliwa. Także aktualnie nie stosuję żadnej. Są przez to gorsze i lepsze dla mnie dni... Ale wiadomo unikam śmieciowego żarcia, unikałam nabiału długi czas - aktualnie tak bardzo mi się ciągle chce jogurtów, mleka, serów, że zwyczajnie nie jestem w stanie. Ja też wierzę trochę w to, że nasze organizmy nie są głupie i naprawdę czasem warto posłuchać swoich potrzeb. O dziwo nie czuję wzmożonych dolegliwości odkąd ostatnio tyle spożywam nabiału. 🤷🏻‍♀️ Także co do diet... to nie do mnie przepraszam 🤣

30 👩2017👨 33 = ♥️ Alicja 2019 ♥️

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + Inseminacja 03.2025 ⏳️
  • Mati01 Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Ja po zastrzyku nie miałam żadnych dolegliwości a miałam go wiele razy. Jesli u Ciebie jest problem z niepękającym pęcherzykiem to jest duża szansa że po ovitrele sie uda 🤞

Avonid lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    🔜 04.2025 start stymulacji, protokół krótki
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 22 marca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BudyńŚmietankowy wrote:
    Na restrykcyjnych dietach jestem nieszczęśliwa. Także aktualnie nie stosuję żadnej. Są przez to gorsze i lepsze dla mnie dni... Ale wiadomo unikam śmieciowego żarcia, unikałam nabiału długi czas - aktualnie tak bardzo mi się ciągle chce jogurtów, mleka, serów, że zwyczajnie nie jestem w stanie. Ja też wierzę trochę w to, że nasze organizmy nie są głupie i naprawdę czasem warto posłuchać swoich potrzeb. O dziwo nie czuję wzmożonych dolegliwości odkąd ostatnio tyle spożywam nabiału. 🤷🏻‍♀️ Także co do diet... to nie do mnie przepraszam 🤣

Nabiału nie jem w ogóle 😂 bo po zjedzeniu zaczynam tonąć w pryszczach. O endo dowiedziałam się w tym miechu i po prostu kombinuje jak jeszcze mogę zwiększyć szanse na powodzenie 🙈. Nigdy nie odczulam żadnych objawów albo nie wiem ze sa/byly to objawy 😂 Chyba trochę świruję ale nowy lekarz przyniósł mi ogrom nadzieji i znowu trochę mnie nosi.

🧔‍♂️ zdrowy jak 🐟

Starania od 11.2021 ❤️‍🔥
    • 05.2022 biochem

Maj 2025 | ovitrelle ⏳️
  • Avonid Koleżanka

Wysłany: 22 marca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Ja po zastrzyku nie miałam żadnych dolegliwości a miałam go wiele razy. Jesli u Ciebie jest problem z niepękającym pęcherzykiem to jest duża szansa że po ovitrele sie uda 🤞

Dużo uśmiechu dał mi twój komentarz 🥰 bardzo liczę na powodzenie ❤️

🧔‍♂️ zdrowy jak 🐟

Starania od 11.2021 ❤️‍🔥
    • 05.2022 biochem

Maj 2025 | ovitrelle ⏳️
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś testuje w najbliższym czasie? 🙃

90&92
    Starania o pierwsze🤱 od I 2022
    🍀🤞🏻
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ