Forum Starając się z pomocą medyczną Ubichinol-koenzym Q10
Odpowiedz

Ubichinol-koenzym Q10

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4604 2480

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ubichiniol bierze się cały cykl, czy tylko do owulacji?

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Evli Autorytet
    Postów: 3453 2347

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam cały cykl.

    Anuśla lubi tę wiadomość

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • adriette Ekspertka
    Postów: 194 237

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę cały cykl.

    Anuśla lubi tę wiadomość

    AMH X 2018 - 0,75
    AMH IV 2019 - 0,43
    MTHFR A1298C - u.hetero.
    PAI-1 - u.homo.
    obniżone białka c i s
    antykoagulant toczniowy +
    ANA1 +
    V 2019 ciąża naturalna - poronienie zatrzymane w 8 tc
    XI 2019 lametta+pregnyl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy miesiące przed codziennie min.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 12:38

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4604 2480

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zakupiłam ubichinol firmy Aliness 100 mg, 130 zl. Jakaś polska firma, ponoć całkiem dobra. Selina dzięki za polecenie sklepu, kupiliśmy w Medpaku. No to skoro trzeba zażywać 3 miesiące to zakładam, że w maju, prawie na 3 rocznicę ślubu będę w ciąży:-)

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4604 2480

    Wysłany: 2 lutego 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś skutki uboczne po koenzymie? Kupiłam ubiquiniol 100 mg i co kilka dni mam straszne migreny i lekkie biegunki. Zastanawiam się czy to przez ubi, bo wyczytałam, że obniża ciśnienie, a ja mam zawsze bardzo niskie. Jednak przeczytałam też, że obniża jeśli ktoś ma za wysokie, a na niskie nie ma wpływu. Czy któraś z was ma podobne objawy? Nie wiem czy to wina ubi, kupiłam mniejszą dawkę, ale w sumie wolałabym brać 100 mg, bo moje amh drastycznie spadło od zeszłego roku (z 2.83 do 1.49).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:47

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 2 lutego 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Dziewczyny czy macie jakieś skutki uboczne po koenzymie? Kupiłam ubiquiniol 100 mg i co kilka dni mam straszne migreny i lekkie biegunki. Zastanawiam się czy to przez ubi, bo wyczytałam, że obniża ciśnienie, a ja mam zawsze bardzo niskie. Jednak przeczytałam też, że obniża jeśli ktoś ma za wysokie, a na niskie nie ma wpływu. Czy któraś z was ma podobne objawy? Nie wiem czy to wina ubi, kupiłam mniejszą dawkę, ale w sumie wolałabym brać 100 mg, bo moje amh drastycznie spadło od zeszłego roku (z 2.83 do 1.49).
    Ja mam bardzo niskie cisnienie, koenzym od dluzszego czasu biore w dawce 600 i nie zauwazylam po nim akutkow ubocznych.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4604 2480

    Wysłany: 2 lutego 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari wrote:
    Ja mam bardzo niskie cisnienie, koenzym od dluzszego czasu biore w dawce 600 i nie zauwazylam po nim akutkow ubocznych.
    Oo czyli bardzo duża dawke bierzesz. My kupiliśmy właśnie ciśnieniomierz tak że będę testować czy to od ubi czy nie. Widzę, że mamy ten sam podpis w stopce! Dobre hehe. Ty też idiopatyczna?

    Ari lubi tę wiadomość

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Oo czyli bardzo duża dawke bierzesz. My kupiliśmy właśnie ciśnieniomierz tak że będę testować czy to od ubi czy nie. Widzę, że mamy ten sam podpis w stopce! Dobre hehe. Ty też idiopatyczna?
    To sie usmialam, coz za zbieg okolicznosci.Opis dodawalam dzis.Zupelny przypadek, zastanawialam sie co jest moja mysla przewodnia.Ja caly czas szukam nowinek...

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to juz wiek.Na poczatku drogi to u mnie niby bylo wszystko ok, a u meza slabe parametry.Teraz jes na odwrót.Parametry poprawilismy, ale zegara nie cofne.Dwie inseminacje i 4 in vitro.Dodam, ze dziecko juz nam z poprzedniego małżeństwa.

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Ari Autorytet
    Postów: 6143 4946

    Wysłany: 2 lutego 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Dziewczyny czy ubichiniol bierze się cały cykl, czy tylko do owulacji?
    Ja caly cykl( tylko teraz zamienie na tansza forme)

    "Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI :( 08.17r. IUI :( 09.17r. IUI :( 10.17r. IUI :( 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow :( 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie :( 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta :( 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych :( 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
  • Renia34 Ekspertka
    Postów: 194 109

    Wysłany: 19 lipca 2020, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy po zajściu w ciąże odstawia nie ubichinol? Brałam go a teraz od tygodnia wiem że jestem w ciąży i nie wiem czy dalej mogę/mam go brać?

    8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1688 1047

    Wysłany: 19 lipca 2020, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy koenzym Q10 wpływa negatywnie na komórki NK?

    zem3anlirlcv80b3.png

    https://zrzutka.pl/m3gumd

    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - punkcja pobrano 18 kumulusow z czego 12 MII, mamy 4❄️ blastki
    26.08.2019 - transfer blaski 4bb 8dpt-1,4 U/I 10dpt<1.1U/I :(
    27.09.2019 - transfer blastki 4bb 8dpt<1.1U/I :( zostały 2 blastki
    10.2019 - histeroskopia + stratching - usunięto mały polip
    21.11.2019 - transfer blastki 4bb
    9dpt-19.8 U/I, PRG-32,34 ng/ml
    11dpt-9.1 U/I :( cb
    został już tylko 1 mrożaczek
    29.06.2020 - transfer ostatniego mrozaka, 8dpt<1.1U/l
    Brak zarodków
    Nie wiem co dalej
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego