Udane IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJutro idę na betę, testy wychodzą negatywne ale w poniedziałek mam wizytę z rana i chciałabym już wiedzieć z czym przychodzę dlatego jutro ta beta.
Kłuje mnie w lewym jajniku od rana ale to nie pocieszenie, bo owulacja była z prawego 😲
Będziemy próbować dalej ale nie mamy ważnych badań więc z IUI ten cykl sobie odpuścimy (chyba). Na Chlamydie czeka się ok 10-14 dni więc raczej poprostu ten cykl przeznaczymy na badania. Pogadam z lekarzem o HSG albo histeroskopii. Miałam robione hsg rok temu ale te takie zwykłe z RTG, które podobno jest mało precyzyjne i początkowo oba jajowody były niedrożne, ale kontrast udroznil. Niby lekarz powiedział że jak rok temu to nie ma takiej potrzeby powtarzać ale jak IUI nie wyjdzie to wtedy będziemy myslec. Jakoś tak mam taka myśl, że może znowu mi coś jajowody zapchalo i bez tej pewności IUI to tylko strata kasy. Tym bardziej, że mam podejrzenie endometriozy..... Druga sprawa, chu**wo zareagowałam w tym cyklu na aromek. W ogóle u mnie z aromkiem to jakaś loteria. Po Aromku miałam teraz tylko jeden pęcherzyk więc podgadam o coś może skuteczniejszego. Po clo miałam ładne pęcherzyki ale niestety 0 śluzu po nim.
Dziś mam zamiar zrobić listę pytań do lekarza 🙂
@ spodziewam się co prawda we wtorek ale jutro beta powinna dać już jasny obraz. -
nick nieaktualnyCoberka33 wrote:Nie mialam czasu wstapic po test, chyba po pracy kupie i zrobie po poludniu aczkolwiek czy jest bardzo znaczace czy rano czy o innej porze wykonanie testu?
No ale może coś już pokaże... Tylko jeśli będzie negatyw to nic jeszcze stracone 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 09:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoberka33 wrote:Ja mam stwierdzone pcos wiec tak naprawdę okresu od lipca nie mam, bralam zastrzyki na wzrost pecherzykow pomimo ze okresu bylo brak wiec ciezko mi powiedziec kiedy bede nawet miec
Jesteś pod opieką jakiegoś lekarza? -
nick nieaktualnyCoberka33 wrote:Pomimo ze ppdobno najlepszy lekarz w Lublinie to mam wątpliwosci juz duze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 11:41
-
Zielone.Slońce wrote:Wiesz, ja też mam lekkiego pcosa więc wiem na czym to polega. Też miałam cykle bezowulacyjne ale miesiaczkie jak w zegarku. Zadaniem lekarza jest Ci unormować hormony tym bardziej jeżeli chcesz bobasa. Nie jestem specjalistą ale powinnaś dostać luteinę na wywołanie okresu. Poszukaj sobie może endokrynologa a najlepiej ginekologa-endokrynologa. Ja przy swoim pcosie biorę ovarin i pabi-dexa na obniżenie dheas, cykle mam stymulowane i piękne owulację i wiem że to u mnie nie jest przeszkodą w zajściu w ciąży. Jestem w szoku, że pacjentka zostaje pozostawiona sama sobie..... Na jakiej podstawie masz stwierdzonego pcosa?
-
Hmmm, oholnie jak bylan u innego gin to ten to nawrt krzyczal doslownie na mnie jak ja sie stymuluje aromkiem bo moj mi kazal brac naraz 8 tabletek i tylko raz, wiec inny lekarze byli bardzo zdziwieni co on mi zaleca wiec ja zglupialam, ale aromek mi nie pomaga wiec bralam teraz zastrzyki
-
nick nieaktualnyCoberka33 wrote:No tak on mi nic nie przepisywal nigdy zadnych leków, aby cokolwiek uregulowac, bralam teraz według jego zalecen wlasnie luteine ale skoro w ciazy nie jestem wiec mam odstawić, co dalej nic nawet nie zaproponowal, a stwierdzone przez usg i badanie amh mam bardzo wysokie 18 cos
A hormony badalas? U mnie też wyszło z usg że mam dużo drobnych pęcherzyków a amh 5,09 czyli trochę podwyższone ale bez tragedii. Chyba źle zrozumiałam, że u lekarza byłaś kilka miesięcy temu i tak poprostu czekasz na okres. Jeżeli lekarz dobrze Cię poprowadzi w leczeniu i jeżeli to tylko PCOS to ciąża będzie prędzej czy później. Trzymam kciuki. -
nick nieaktualnyCoberka33 wrote:Hmmm, oholnie jak bylan u innego gin to ten to nawrt krzyczal doslownie na mnie jak ja sie stymuluje aromkiem bo moj mi kazal brac naraz 8 tabletek i tylko raz, wiec inny lekarze byli bardzo zdziwieni co on mi zaleca wiec ja zglupialam, ale aromek mi nie pomaga wiec bralam teraz zastrzyki
-
Zielone.Slońce wrote:Aha ok, to w ciągu kilku dni @ powinna przyjść.
A hormony badalas? U mnie też wyszło z usg że mam dużo drobnych pęcherzyków a amh 5,09 czyli trochę podwyższone ale bez tragedii. Chyba źle zrozumiałam, że u lekarza byłaś kilka miesięcy temu i tak poprostu czekasz na okres. Jeżeli lekarz dobrze Cię poprowadzi w leczeniu i jeżeli to tylko PCOS to ciąża będzie prędzej czy później. Trzymam kciuki.