Udane IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wczoraj miałam IUI(14dc).
13 dc cyklu LH ok. Godziny 14 wyniosło ponad 46, estradiol 229 i progesteron 1,14 ale pęcherzyki jeszcze byly. Po lewej 20mm i po prawej 25mm.
IUI było 14dc gdzieś o 10.30 i pęcherzyków juz nie było. Lekarz mówił że musiały niedawno co pęknąć.
Mam mieszane uczucia, bo jak na złość coś nasienie się popsuło i podano mi tylko 2mln plemników o ruchu 75%. -
Zielone.Slońce wrote:Ja wczoraj miałam IUI(14dc).
13 dc cyklu LH ok. Godziny 14 wyniosło ponad 46, estradiol 229 i progesteron 1,14 ale pęcherzyki jeszcze byly. Po lewej 20mm i po prawej 25mm.
IUI było 14dc gdzieś o 10.30 i pęcherzyków juz nie było. Lekarz mówił że musiały niedawno co pęknąć.
Mam mieszane uczucia, bo jak na złość coś nasienie się popsuło i podano mi tylko 2mln plemników o ruchu 75%.
Mi ginekolog powiedział, że komórka jajowa żyje ok 20 godz, a plemniki ok 100 godz. Nie zamartwiaj się na zapas 🙂03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Bądź dobrej myśli! Pamiętaj, że do zapłodnienia jest potrzebny jeden plemnik. No ewentualnie dwa
Mi ginekolog powiedział, że komórka jajowa żyje ok 20 godz, a plemniki ok 100 godz. Nie zamartwiaj się na zapas 🙂
Przed obróbko bylo 93% nieruchomych plemnikow!
Nie mam pojęcia skąd pojawił się ten problem, wcześniej było ok.... Oby to jednorazowy "wyskok". -
Zielone.Slońce wrote:Ja wczoraj miałam IUI(14dc).
Mam mieszane uczucia, bo jak na złość coś nasienie się popsuło i podano mi tylko 2mln plemników o ruchu 75%.
A masz IUI w cyklu naturalnym?
Bo estradiol wskazuje na 1 dojrzała komórkę jajowa. No chyba, ze byłaś stymulowana to stymulacja zakłamuje wyniki estradiolu.
Mi tak zawsze gin mówił. Bo miałam na usg niby 3 pecherzyki ale np estradiol 250. Wiec twierdził, ze tylko w jednym jest dojrzała komórka. Przypada zwykle 150-200 na 1 dojrzała komórkę.
Tak jak pisały wyżej dziewczyny bądź dobrej myśli. Pierwsze dni są kluczowe i nie jest tu potrzebny stresWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 12:31
-
nick nieaktualnyMi lekarz mówił wczoraj, że inseminacje robią od 2mln poprawnych plemników ( nie wiem czy wszystkie kliniki)
Czyli podając mi 2ml plemników o ruchu 75% poprawnych było 1,5mln. A nie 2mln.
No ale nie ma co gdybać. 🤔
Cykl był na Aromku + mensinorm, także stymulowane..
Tu napisalam, że pęcherzyki pękły ale pękł na pewno ten mniejszy 20mm z lewego a ten z prawej został określony jako torbielka. Aczkwiek, co lekarz to opinia bo inny lekarz mi mówił że pęcherzyki na stymulowanych cyklach mogą przybierać do 30mm i nie są torbielami. Co innego na naturalnych cyklach.
Także każdy lekarz ma swoją teorię 😁
Kilka miesięcy temu przy dwóch pęcherzykach również stymulowanych estradiol miałam ponad 500. Rowniez jeden był mniejszy około 20mm drugi 27mm. Na USG było widać że ten mniejszy jest w trakcie pękania a ten większy nic.
2 dni później miałam kontrolę czy jest ciałko żółte i było ale domiemanej "torbieli" też nie było. -
Zielone.Slońce wrote:Mi lekarz mówił wczoraj, że inseminacje robią od 2mln poprawnych plemników ( nie wiem czy wszystkie kliniki)
Czyli podając mi 2ml plemników o ruchu 75% poprawnych było 1,5mln. A nie 2mln.
No ale nie ma co gdybać. 🤔
Cykl był na Aromku + mensinorm, także stymulowane..
Tu napisalam, że pęcherzyki pękły ale pękł na pewno ten mniejszy 20mm z lewego a ten z prawej został określony jako torbielka. Aczkwiek, co lekarz to opinia bo inny lekarz mi mówił że pęcherzyki na stymulowanych cyklach mogą przybierać do 30mm i nie są torbielami. Co innego na naturalnych cyklach.
Także każdy lekarz ma swoją teorię 😁
Kilka miesięcy temu przy dwóch pęcherzykach również stymulowanych estradiol miałam ponad 500. Rowniez jeden był mniejszy około 20mm drugi 27mm. Na USG było widać że ten mniejszy jest w trakcie pękania a ten większy nic.
2 dni później miałam kontrolę czy jest ciałko żółte i było ale domiemanej "torbieli" też nie było.
Trzymam kciuki za pozytywne efekty! -
Zielone Słońce - PW
Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Witajcie, 19.11 mialam IUI, przyjmuje duphaston 2x1 tabl, coraz bardziej sie niecierpliwie, jak myslicie kiedy najlepiej zrobic bhcg? Do środy 30.11 mam duphaston, kończe opakowanie, okres wypada na 3.12, czy powinnam go przejmować do okresu czy odstawić tak jak sie konczy w srodę ? Juz sama nie wiem, pomóżcie prosze
-