X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • Avonne Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowa27 wrote:
    Dziewczyny, wiem, że tutaj już była poruszana ta kwestia, ale nie zapisałam sobie. Jak ucinacie tą rurkę od bbox? My zaczynamy z tym kubkiem przygodę, dałam Małej i wydaje mi się, że całkiem fajnie jej to idzie. Nie przycinałam do tej pory rurki i się zastanawiam czy to zrobić. Właściwie czemu ma to służyć? Jak dziecko powinno układać usta do słomki? Tam na górze jest taki jakby filterek, to to powinnam uciąć? 🫣 będę wdzięczna za wskazówki
    Nie pomogę w instrukcji przycinania ale czytałam że w tych nowych bboxach nie trzeba. Moja też załapała picie z bbox bez przycinania i nie będę kombinować.

Kolorowa27 lubi tę wiadomość

9.12.2022 👶córka 4030 g 58 cm ❤
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gubię się w tym RD 🫣
    Mała je pięknie, nie tylko papki ale także grudki, które od początku jej podaję. Wiadomo, to nie są jakieś ogromne ilości, może w sumie 3 łyżeczki zje. Ale próbuje to najważniejsze ☺️

No ale chodzi o to, że zauważyłam, że bardziej jej wchodzi to jedzenie tak po upływie 1h od kp. Po pół h nie chce. Budzimy się o 9, ale ona zazwyczaj o 7 woła o mleko. No i o tej 9tej to już mijają 2h od kp, więc teoretycznie za długo żeby podać posiłek.. to mam czekać godzinę, żeby znów nakarmić ją piersią i potem kolejną godzinę żeby podać posiłek ? 🙆 Czy posiłek od razu i dokarmić piersią? Chociaż wszędzie jest napisane że nie powinno się zmieniać kolejności i zawsze najpierw pierś...

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:
    Skoro już jest poruszony temat RD, to ja też mam pytanie bo u nas lada dzień będziemy z tym startować a ja jestem głupia na to wszystko 😬 za dużo książek się naczytalam z wymyślnymi przepisami...
    Przez ile dni podawać jedno i to samo warzywo? 2-3? Czy łączyć można ze sobą tylko warzywka, które już wcześniej wprowadzałam pojedynczo? Kiedy najlepiej podać pierwsze zupki a kiedy mięsko? Zacznę od podawania warzyw jako danie obiadowe a kiedy śniadanka podawać inne niż mleczko? Jestem KP, jeżeli to ma znaczenie 😀

Ja się chyba pośpieszyłam, bo moja kwietniowa panienka równo w siedemnastym tygodniu zaczeła jeść pomarańczowe warzywa 🥕🍠🎃. Idzie jej całkiem dobrze, ale całą ciążę jadłam dużo warzyw i sałatek więc pewnie się przezwyczaiła 🙉🙈🙊

event.png

preg.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Mała je pięknie, nie tylko papki ale także grudki, które od początku jej podaję. Wiadomo, to nie są jakieś ogromne ilości, może w sumie 3 łyżeczki zje. Ale próbuje to najważniejsze ☺️

No ale chodzi o to, że zauważyłam, że bardziej jej wchodzi to jedzenie tak po upływie 1h od kp. Po pół h nie chce. Budzimy się o 9, ale ona zazwyczaj o 7 woła o mleko. No i o tej 9tej to już mijają 2h od kp, więc teoretycznie za długo żeby podać posiłek.. to mam czekać godzinę, żeby znów nakarmić ją piersią i potem kolejną godzinę żeby podać posiłek ? 🙆 Czy posiłek od razu i dokarmić piersią? Chociaż wszędzie jest napisane że nie powinno się zmieniać kolejności i zawsze najpierw pierś...

Ja się staram dawać warzywa między pierwszym, a drugim śniadaniem. Tylko nie zawsze mi się udaje ugotować, zblendować i ostudzić na czas warzywa więc czasem warzywa wchodzą bezpośrednio przed albo / i po mleku 🙊🙈🙉

Kiedyś pytałam, albo miałam zapytać o książki do rozszerzenia diety. Jakie polecacie ? Może ktoś ma na sprzedaż?

event.png

preg.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś chciałam mieć duża rodzinę, ale teraz widzę że się do tego nie nadaje, bo nie ogarniam się nawet przy jednym dziecku. Przy bliźniakach może bym dała radę, ale nie wyobrażam siebie że miałabym starsze dzieci odprowadzić do żłobka, przedszkola i podstawówki, posprzątać dom, ugotować obiad i jeszcze zajmować się niemowlakiem 🙉🙈🙊

event.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

A jak byś po spaniu dała od razu mleko, albo odczekała 0,5 h dała mleko i po 0,5 h rd?

• Jenny88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowa27 wrote:
    Dziewczyny, wiem, że tutaj już była poruszana ta kwestia, ale nie zapisałam sobie. Jak ucinacie tą rurkę od bbox? My zaczynamy z tym kubkiem przygodę, dałam Małej i wydaje mi się, że całkiem fajnie jej to idzie. Nie przycinałam do tej pory rurki i się zastanawiam czy to zrobić. Właściwie czemu ma to służyć? Jak dziecko powinno układać usta do słomki? Tam na górze jest taki jakby filterek, to to powinnam uciąć? 🫣 będę wdzięczna za wskazówki

Jeśli Twoja córeczka nie gryzie tej słomki, układa usta w dzióbek i słomka jest przed linią zębów (czyli w tym przedsionku między wargami a zębami), to nie musisz przycinać. Jeśli jednak gryzie i wkłada głęboko, to warto obciąć, bo to może sprzyjać wadom zgryzu, np tworzyć zgryz otwarty.

• Kolorowa27 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 wrote:
    Jeśli Twoja córeczka nie gryzie tej słomki, układa usta w dzióbek i słomka jest przed linią zębów (czyli w tym przedsionku między wargami a zębami), to nie musisz przycinać. Jeśli jednak gryzie i wkłada głęboko, to warto obciąć, bo to może sprzyjać wadom zgryzu, np tworzyć zgryz otwarty.

Dziękuję za pomoc ❤️

Jenny88 lubi tę wiadomość

• MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

Te pół h to jest mocno umowne. Mówi się o tym sporo ponieważ część dzieci będzie zbyt głodna żeby zjeść. Ja na początku starałam się podawać max 1h po piersi. Ale teraz wychodzi raczej nam tak że wstajemy o 7:30, jemy ok 9 śniadanie i zaraz po ogarnięciu bałaganu idziemy na drzemkę, więc wtedy znów je mleko :) tak nam wychodzi, bez pośpiechu, mały chętnie je, nie denerwuje się więc nie widzę sensu żeby to zmieniać :) jakby coś nie grało to bym kombinowała

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajówkaS. wrote:
    Te pół h to jest mocno umowne. Mówi się o tym sporo ponieważ część dzieci będzie zbyt głodna żeby zjeść. Ja na początku starałam się podawać max 1h po piersi. Ale teraz wychodzi raczej nam tak że wstajemy o 7:30, jemy ok 9 śniadanie i zaraz po ogarnięciu bałaganu idziemy na drzemkę, więc wtedy znów je mleko :) tak nam wychodzi, bez pośpiechu, mały chętnie je, nie denerwuje się więc nie widzę sensu żeby to zmieniać :) jakby coś nie grało to bym kombinowała

A mogłabyś mi to godzinowo rozpisać ? W sensie jak wstajecie o 7:30 to też je mleko ? I potem o 9 posiłek ? Potem drzemka i o której mleko ? Podajesz dwa posiłki czy jeden ? Ja już zaczęłam dwa podawać..

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Mona1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Potrzebuje polecajki. Potrzebuje kupić małą lekką spacerówkę na wyjazdy, do samolotu, auta. Nasz wózek jest super, sprawdza się idealnie na nasze warunki mieszkamy pod miastem, lasy, łąki. Jestem obecnie w Gmazurach w mieście, deptaki itd, pożyczyłam od szwagierki spacerówkę easywalker jest super lekka, ale jesteśmy chyba za wysocy do niej. Szukam czegoś lekkiego z regulowanymi rączkami, mąż ma prawie 190 cm wzrostu, ja 171. Wózka który zloży się i zajmie mało miejsca.

age.png
    4 procedury, 10 inv,
    2 👼 9tc, 16tc - Zespół Edwardsa
    05.2022 ET
    31.05 - ❤️
    7.07 usg prenatalne - ok, nifty pro - niskie ryzyka, dziewczynka ❤️
    17.01 - Ola ❤️🥰
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jak sobie radzicie/radziłyście w domu ogólnie, kiedy wasze dzieci zaczęły raczkować ? Ciężko pójść samej nawet do toalety.. czy to już ten etap? Nie jestem sama w stanie nic zrobić przez dłuższą chwilę, zabawki zeszły na drugi plan, pobawi się nimi max. 5 min i koniec. Jakieś rady ?

I jeszcze chciałam dopytać. Ile trwa pierwsza drzemka waszych dzieci ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 09:05

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1234 wrote:
    Hej,
    Potrzebuje polecajki. Potrzebuje kupić małą lekką spacerówkę na wyjazdy, do samolotu, auta. Nasz wózek jest super, sprawdza się idealnie na nasze warunki mieszkamy pod miastem, lasy, łąki. Jestem obecnie w Gmazurach w mieście, deptaki itd, pożyczyłam od szwagierki spacerówkę easywalker jest super lekka, ale jesteśmy chyba za wysocy do niej. Szukam czegoś lekkiego z regulowanymi rączkami, mąż ma prawie 190 cm wzrostu, ja 171. Wózka który zloży się i zajmie mało miejsca.
    Na FB jest grupa "Podróżowanie z niemowlętami i małymi dziećmi", tam często przewijają się podobne posty 😀 może tam znajdziesz przydatne porady 😀

Mona1234 lubi tę wiadomość

2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩

03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️

07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.

04.2024 - naturalny cud 🩷
    Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
    12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g.
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Cześć Dziewczyny, jak sobie radzicie/radziłyście w domu ogólnie, kiedy wasze dzieci zaczęły raczkować ? Ciężko pójść samej nawet do toalety.. czy to już ten etap? Nie jestem sama w stanie nic zrobić przez dłuższą chwilę, zabawki zeszły na drugi plan, pobawi się nimi max. 5 min i koniec. Jakieś rady ?

Niestety nie radziłyśmy sobie 😂siku i inne potrzeby we dwójkę z dzieckiem uwiszonym do nogi ,prysznic podobnie ,mój razem z raczkowaniem zaczął wstawać na nogi ,więc walił w kabinę prysznicową ,co robi nadal ,a czasami muszę wziąć prysznic w ciągu dnia ,a nie wieczorem jak jest mąż . Gotowanie odpadało ,głównie robię to wieczorem ,bo niby kupiłam kitchen helpera ,ale moje dziecko wszystko chciało ściągać z blatu ,bo mam małą kuchnię i bardzo dużo rzeczy …niestety tak to już chyba będzie 🤷‍♀️u nas z raczkowaniem albo chwilę po ,pojawiła się jeszcze mamoza level hard ,więc zniknięcie do drugiego pokoju powodowało wielki płacz i szybkie raczkowanie w celu sprawdzenia czy aby na pewno mama nie uciekła 🤣teraz mamoza trochę się wyciszyła ,ale na pewnie wróci . Spokojna toaleta nadal dopiero wieczorem😆może sposobem są kojce ,ale mój darł się w nim wniebogłosy i sprzedaliśmy 🤪w drzemce nie pomogę,bo moje dziecko nadal pokoju rytmów dnia ,śpi jak chce ,raz dwie drzemki ,raz jedna 🤷‍♀️

Kejtusia, Dżoanniks lubią tę wiadomość

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem nic nowego, ale macierzyństwo dalej mnie zaskakuje z każdym kolejnym miesiącem. W drugiej połowie lipca zaczął siadać, mamy druga polowe sierpnia i hello raczkowanie, w łóżeczku zaczyna się już próbować wspinać i wstawać więc dziś najwyższy czas na obniżenie. Przy meblach tego jeszcze nie robi.

Mój robi dwie drzemki dziennie, ale ostatnio znowu nam się przesunely pory. Budzi się o 6 przeważnie, za nic nie chce już spać. A później wielce jest zmęczony i szybciej musze go położyc na pierwszą drzemkę, co oczywiście skutkuje tym że druga drzemka również będzie szybciej. A jak druga jest szybciej to dziec od 17 robi się marudny strasznie... masakra. Nie wiem jak to zmienić, chyba się nie da, trzeba to przeczekać 🫣😅

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:

O Kochana, poczekaj na etap wstawania przy meblach i próbach chodzenia. To dopiero wtedy nic nie zrobisz 😅 A poważnie rada jest jak zwykle jedna - przetrwać. Jedzenie ogarniam jak on śpi. Do toalety idę szybko, a on stoi przy bramce i się drze. Myje się jak śpi albo jak mąż jeszcze nie wyjdzie do pracy.

Pierwsza drzemka różnie, z reguły między 45 A 90 minut.

Kejtusia lubi tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    A mogłabyś mi to godzinowo rozpisać ? W sensie jak wstajecie o 7:30 to też je mleko ? I potem o 9 posiłek ? Potem drzemka i o której mleko ? Podajesz dwa posiłki czy jeden ? Ja już zaczęłam dwa podawać..
    Od 6 rano jest ze mną w łóżku i wtedy tez je. Czasem więcej czasem mniej. Wstajemy o 7:30, o 9 śniadanie i ok 10 drzemka. Usypia przy piersi więc wtedy też je. Kolejny posiłek ok 13/14 jemy obiad. Czasami zje tez kolacje ale to zależy czy zaśnie przed naszą kolacją czy po 😜 nie zwracam jakiejś szczególnej uwagi na te godziny odstępu od piersi. Jedynie na to żeby miał dobry humor. Jak jest faktycznie zmęczony to mu nie daje posiłku, tylko idziemy na drzemkę a jemy po drzemce :)

Dżoanniks, Moniek330 lubią tę wiadomość

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • lesna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:

Ja chodzę do toalety z synem, ja robię co trzeba, a on bawi się szamponami i mopem 🤷‍♀️ nie jestem w stanie go zostawić samego, bo i tak za mną pójdzie, a jak go zamknę w kojculu to płacze tak jakby go ze skóry obdzierali 😔 już się przyzwyczaiłam, że mam towarzysza we wszystkich czynnościach, liczę, że kiedyś to się zmieni 🫣 a na razie trzeba to przetrwać 😅

Kejtusia, Dżoanniks lubią tę wiadomość

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ten etap i trzeba przetrwać. Tak tylko po cichu myślałam, że dostanę jakąś złotą radę... 😅😂

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Dałam wczoraj brokula no i dzis całe policzki w czerwonych krostkach😮‍💨 wcześniej dałam dynie. Co teraz? Odczekać z rd czy dać dziś coś innego?
    Pytałam się dzisiaj dermatologa na wizycie co zrobić w takim przypadku. Niestety trzeba wstrzymać rd, aż zejdą zmiany i dopiero można podawać kolejne rzeczy. Inaczej nie dojdziesz czy coś jeszcze dziecka nie uczula….
    A jak się spytałam co jak Miany się utrzymują dłużej niż tydzień, to powiedziała, że niestety trzeba wstrzymać tak długo aż nie znikną… czasem nawet i miesiąc… :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 12:33

Zenula lubi tę wiadomość

‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ