X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie troszke żal past a troszke chciałabym się dowiedzieć jak to u was wyglądało 🤔
    Mam pracę biurowa w dużej firmie w dziale technicznym. Osoba, która przejmuje moje obowiązki potrzebuje minimum 3miesiace na przyuczenie bo jest sporo obowiązków, raportów miesięcznych i kwartalnych itp. Ale mój przełożony ma to gdzieś...
    W pierwszej ciąży poinformowałam go już w 5tc o zaistniałej sytuacji. Czekałam miesiąc, później drugi, że zacznie szukać pracownika na moje miejsce ale nie doczekałam się i wylądowałam na nagłym L4. Z tego co wiem to mieli tam wtedy mega zamieszenie i chyba z pół roku nie mogli wyjść na prostą. Sytuacja była o tyle dobra, że pracowało tam dziewczyna, która kilka lat wcześniej miala moje obowiązki i co nieco pamiętała. Obecnie też powiedziałam szybko o ciąży bo zależało mi żeby dziewczyna, która była za mnie na zastępstwo zostala to usłyszałam, że dla niej ma już inne stanowisko bo ktoś odchodzi a na moje miejsc kogoś kiedyś poszuka bo ma dużo czasu na to 😑
    Ja nie ukrywam, że czuję się słabo i już dwa razy miałam sytuację, że brałam rano urlop na żądanie bo nie byłam wstanie wstać z łóżka... najchętniej zamknęłabym obecny miesiąc i poszła na L4 ale czuję presję, że nie mogę ich tak znowu zostawić.
    Ogólnie ciągle słyszę, że czekali na mnie, że było ciężko beze mnie, ze jestem taka niezastąpiona a z wyplata też mnie chamsko potraktowali bo niby dostałam podwyżkę ale premii już nie bo jeszcze na nią nie zasłużyłam. Przez co i tak jestem stratna i moje macierzynskie czy chorobowe bedzie nizesze niz po pierwszej ciazy. Ale ciul z kasa, sa rzeczy ważniejsze jak mój babelek o którego muszę zadbać 🥰

2019 - starania czas start 🥰
    Wiek 26lat👦👩
    03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
    07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
    04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
    preg.png
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:
    Dziewczyny bedzie troszke żal past a troszke chciałabym się dowiedzieć jak to u was wyglądało 🤔
    Mam pracę biurowa w dużej firmie w dziale technicznym. Osoba, która przejmuje moje obowiązki potrzebuje minimum 3miesiace na przyuczenie bo jest sporo obowiązków, raportów miesięcznych i kwartalnych itp. Ale mój przełożony ma to gdzieś...
    W pierwszej ciąży poinformowałam go już w 5tc o zaistniałej sytuacji. Czekałam miesiąc, później drugi, że zacznie szukać pracownika na moje miejsce ale nie doczekałam się i wylądowałam na nagłym L4. Z tego co wiem to mieli tam wtedy mega zamieszenie i chyba z pół roku nie mogli wyjść na prostą. Sytuacja była o tyle dobra, że pracowało tam dziewczyna, która kilka lat wcześniej miala moje obowiązki i co nieco pamiętała. Obecnie też powiedziałam szybko o ciąży bo zależało mi żeby dziewczyna, która była za mnie na zastępstwo zostala to usłyszałam, że dla niej ma już inne stanowisko bo ktoś odchodzi a na moje miejsc kogoś kiedyś poszuka bo ma dużo czasu na to 😑
    Ja nie ukrywam, że czuję się słabo i już dwa razy miałam sytuację, że brałam rano urlop na żądanie bo nie byłam wstanie wstać z łóżka... najchętniej zamknęłabym obecny miesiąc i poszła na L4 ale czuję presję, że nie mogę ich tak znowu zostawić.
    Ogólnie ciągle słyszę, że czekali na mnie, że było ciężko beze mnie, ze jestem taka niezastąpiona a z wyplata też mnie chamsko potraktowali bo niby dostałam podwyżkę ale premii już nie bo jeszcze na nią nie zasłużyłam. Przez co i tak jestem stratna i moje macierzynskie czy chorobowe bedzie nizesze niz po pierwszej ciazy. Ale ciul z kasa, sa rzeczy ważniejsze jak mój babelek o którego muszę zadbać 🥰
    Ja pracowałam w ciąży do 33tc jakoś ,bo się dobrze czułam i nie chciałam zostawić zespołu ,bo też ciężko ogarnąć moje obowiązki,a ja zawsze motorek w d… i nie umiałabym siedzieć tyle w domu . Mieli znaleźć kogoś ,ale nie mogli ,aż w końcu ludzie z zespołu musieli się na cito douczać ,a po roku jak wróciłam sprzątam nadal ten syf 🤣ale to lubię ,a z drugiej strony to „tylko” praca ,jeżeli pracujesz w korpo ,to tym bardziej . Często słyszałam od znajomych ,że dziewczyny pracowały do końca ,bo im żal było itp itd ,a potem tak naprawdę zero zainteresowania ,chłodne podejście i firma jakoś sobie poradziła pod ich nieobecność ,a tym bardziej ,że chamsko Cię z kasą potraktowali . U mnie na szczęście to nie miało miejsca , nawet już w ciąży dostałam podwyżkę ,ale Ty musisz teraz patrzeć na Twoje zdrowie i dziecko ,a oni wyjścia nie mają ,jakoś sobie poradzą ,firma nie padnie 😄

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Ddaszka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ wrote:
    Dziewczyny, co dajecie dzieciom do jedzenia jeśli pora obiadu wypada poza domem, na dworze i nie ma jak coś zagrzać?
    I jakie przekąski dajecie?😁

Ja biore placuszki bananowe, naleśniki, borówki, jabłko, musik itd. jest wiele opcji :) jak raz na jakis czas nke zje ciepłego obiadu to nic sie nie stanie 😁

Dziuba1339 wrote:

Praca to tylko praca. Po tym co piszesz to Tobie bardziej zależy niż Twojemu przełożonemu, więc czym sie martwisz? Uwierz, że jak wylądujesz na L4 firma nie upadnie i świat się nie zawali 😄 jeszcze jak piszesz, że z wypłatą Cie chamsko potraktowali, takiego niezastąpionego pracownika na którego tak czekali? Ja tam bym się nie przejmowała 😄

W ogóle u mnie progres, Agatka już ze mną zasypia 😁 coś jej się odwidziało i mama też już jest ok przy zasypianiu 😁

Dżoanniks lubi tę wiadomość

preg.png

Ona - 1990
    On - 1981
    Starania od 2016
    01.2022 start pierwsze IVF
    Długi protokół
    18.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    12.2022 3600g 54 cm <3

06.12.2023 transfer blastki 4.1.1
    5dpt - II <3
    7dpt - beta 66,2
    8dpt - beta 106
    12dpt - beta 577
    14dpt - beta 1413 prog. 23,90
    28dpt - jest <3 CRL 0,5cm
    36dpt - CRL 1,56cm FHR176/min
    Czekają: ❄❄ ❄
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:

Moim zdaniem Ty zachowałaś się więcej niż fair, teraz piłeczka po ich stronie i co z tym zrobią w ogóle nie powinno Cię interesować.
    Możesz jeszcze raz przypomnieć że możesz zniknąć w każdej chwili bo nie masz wpływu na swój stan a jak nic z tym nie zrobią to bym poszła na L4 i nawet się nie zastanawiała.

age.png

Artvimed Kraków

18.11.2024 transfer ❄️, biochem

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️

10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą slodycze ? Nie daje mu czekolady, cukierków, batonów itp ale problem sie zaczyna gdy idziemy na urodziny i widzi te wszystkie ciasta. Juz nie wydziwiam i daje mu próbować ale on byłby w stanie zjeść z 3 kawalki ciasta 🙄 oczywiście tyle mu nie daje ale potem jest ryk. Czy to jest normalne zachowanie? Czy może jednak powinnam bardziej ograniczać?

• Ddaszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą slodycze ? Nie daje mu czekolady, cukierków, batonów itp ale problem sie zaczyna gdy idziemy na urodziny i widzi te wszystkie ciasta. Juz nie wydziwiam i daje mu próbować ale on byłby w stanie zjeść z 3 kawalki ciasta 🙄 oczywiście tyle mu nie daje ale potem jest ryk. Czy to jest normalne zachowanie? Czy może jednak powinnam bardziej ograniczać?

Ja mojej małej daję czasami ciastko np. z maki orkiszowej z Lidla dla dzieci. Ale raz też dałam np. Jeżyka, jak jemy lody to też dostaje i np. jak jest u babci, a u babci zawsze jest coś na stole to np. weźmie jedno ciastko i jak babcia resztę odstawi wyżej to nie płacze tylko przechodzi z tym do porządku. Oczywiście zazwyczaj staram się dawać jakieś owoce np. pokrojone jabłko, albo borowki, ale jak widzi, że my coś jemy to jej nie zabraniam. Bardzo zależy mi na tym, żeby miała zdrowa relacje z jedzeniem bo ja takiej nie mam. Chcę żeby wiedziała, że są słodycze i nie jest to.cos wielkiekiego, zakazanego.

I zaznaczam też, że u nas nie ma problemu z jedzeniem normalnych posiłków. Posiłki wytrawne je tak samo chętnie jak te słodsze.

preg.png

Ona - 1990
    On - 1981
    Starania od 2016
    01.2022 start pierwsze IVF
    Długi protokół
    18.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    12.2022 3600g 54 cm <3

06.12.2023 transfer blastki 4.1.1
    5dpt - II <3
    7dpt - beta 66,2
    8dpt - beta 106
    12dpt - beta 577
    14dpt - beta 1413 prog. 23,90
    28dpt - jest <3 CRL 0,5cm
    36dpt - CRL 1,56cm FHR176/min
    Czekają: ❄❄ ❄
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ddaszka wrote:
    Ja mojej małej daję czasami ciastko np. z maki orkiszowej z Lidla dla dzieci. Ale raz też dałam np. Jeżyka, jak jemy lody to też dostaje i np. jak jest u babci, a u babci zawsze jest coś na stole to np. weźmie jedno ciastko i jak babcia resztę odstawi wyżej to nie płacze tylko przechodzi z tym do porządku. Oczywiście zazwyczaj staram się dawać jakieś owoce np. pokrojone jabłko, albo borowki, ale jak widzi, że my coś jemy to jej nie zabraniam. Bardzo zależy mi na tym, żeby miała zdrowa relacje z jedzeniem bo ja takiej nie mam. Chcę żeby wiedziała, że są słodycze i nie jest to.cos wielkiekiego, zakazanego.

I zaznaczam też, że u nas nie ma problemu z jedzeniem normalnych posiłków. Posiłki wytrawne je tak samo chętnie jak te słodsze.
    Tez nie zakazuje ale boje sie ze w przyszłości będzie miał problem ze słodyczami jak ja 🙄 u nas rolę slodyczy pelnia owsianki, placki gofry itp. I właśnie jak gdzies jesteśmy to tez zawsze dostanie ale potem chce więcej więcej i więcej. Trzeba przed nim chować talerz żeby po prostu o tym zapomnial. Z posiłkami wytrawnymi tez raczej nie ma problemów.

• Zielona87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Mój je głównie w gościach ,bo w domu zazwyczaj nie mamy żadnych czekolad czy ciast . Piekę czasami sama ciasteczka owsiane czy jakieś inne i je wcina . Nie zabraniam mu ,bo resztę je normalnie ,nie kupuje jednak mu specjalnie nic słodkiego . Chociaż zdarzyło się posiłkować na spacerze kiedyś bułką maślaną . Jestem zdania ,że wszystko z umiarem jest dla ludzi 🤣lody myślałam ,że będzie lubił ,ale na spacerze jak wziął od nosa ,to kręcił nosem ,za to wafelek wcina suchy jak zły 😆

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • Werka3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiM wrote:
    Nasza 11 miesięcy. Mówi bam, brrm, buu (na krówkę) Dada/tata, lala, baba, amm ale to takie kłapanie buzia na jedzenie. Także jak widać męczy głoskę "b". Teraz ostatnio wszedł na "t" z tatą i "f" jak coś leci. Nie wiem czy to dużo czy mało, czekam na mama🤣 ulubioną zabawa mojego dziecka to piaskownica🤪 piach, wiaderko sitko🤣 konewka i podlewanie kwiatków, książeczki. Polecam magnesy piankowe z allegro -wlasnie zamówiłam, bo byliśmy ostatnio i koleżanki która ma prawie 2 letniego o 4 miesieczniaka i "inne"zabawki no i te magnesy to był hit!
    My też teraz piaskownicy całe dnie ! On jeszcze nie chodzi tylko raczkuje jak szalony po tym piasku 😂 dzięki za polecenie magnesów już obczajam :)

• Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za słowa wsparcia ❤️ ulało mi się troszke wczoraj...

U nas co do słodyczy to do roku był całkowity zakaz cukru 🙂 pierwszy słodycz to był tort urodzinowy 🎂🙂 teraz sporadycznie zdarza się, że dam domowe ciasto lub deser z galaretek i owocow, nalesniki czy gofry z odrobina cukru, kanapkę z dżemem 🧇🥞🍰 kupnych słodyczy typu czekodki, batoniki, ciasteczka jeszcze nie dawałam. Wyjątkiem są lody, na widok, których synek aż się trzęsie odkąd dałam mu spróbować 🍦

2019 - starania czas start 🥰
    Wiek 26lat👦👩
    03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
    07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
    04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
    preg.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:

A jak byś mu na tych urodzinach dała podzielone na mniejsze kawałki takie ciasto? Wydawałoby mu się, że ma tyle słodyczy a jednak zjadł by mniej? Niestety nie unikniesz słodyczy, w dzisiejszym świecie są na każdym kroku a jak będziemy zabraniać to nam dzieciaki po kątach potajemnie będą jeść.
    Generalnie u mojego jest tak, że jak zabraniam czegoś to tym bardziej tego chce 🫣, pewnie tak działa to ze słodyczami.
    Ewentualnie może dogadaj się, że po poczęstunku ciastem będzie ono chowane, chociaż pewnie nikt tak nie będzie chciał robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2024, 11:54

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba1339 wrote:

Zachowałaś się dobrze, a to że nie umieją tego docenić świadczy o nich dość słabo więc myśl o sobie i swojej rodzinie, a nimi się nie przejmuj.

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Jedzą,ale trzeba oczywiście wyznaczyć granice i się tego trzymać. Pół roku temu na urodzinach córki mój dwulatek najadł się ciastek, które babcia upiekła. Ona mu dawała za każdym razem jak poprosił, nie kontrolowałam tego, bo gośćmi się zajmowałam... Dostał biegunki a po imprezie był mega paw i bolał go brzuch pół nocy 🫣 nikomu nic nie było, więc na bank po tych ciastkach..

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziuba dobrze zrobiłaś. Z moich obserwacji i doświadczenia wiedzę, że my to bardziej o firmę dbamy, aniżeli firma o nas. Dla.świętego spokoju, zapytaj czy już kogoś szuka, bo różnie może być (wiesz, może chłopu trzeba dokładniej wyjaśnić, bo oni bywają niedomyślni🫣) I więcej się nie przejmuj. Jak się gorzej czujesz, to bierz l4 i się nie zastanawiaj. Fakt - ciąża to nie choroba, ale jednak stan wyjątkowy😁 Myśł o sobie i Bąbelku:-)

Kluska lubi tę wiadomość

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój słodyczy nie jadł do roku z dużym hakiem. Tort na roczek też był bezcukrowy. Od niedawna daję trochę ciasta domowego, dosłownie kilka razy zdarzyło się coś kupnego, bo nie dam rady chować się przed nim czy tłumaczyć, że mama może a on nie. Wierzcie mi, baaardzo głośno i dosadnie i wielokrotnie potrafi powtarzać AM AM AM.

age.png
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Dziuba dobrze zrobiłaś. Z moich obserwacji i doświadczenia wiedzę, że my to bardziej o firmę dbamy, aniżeli firma o nas. Dla.świętego spokoju, zapytaj czy już kogoś szuka, bo różnie może być (wiesz, może chłopu trzeba dokładniej wyjaśnić, bo oni bywają niedomyślni🫣) I więcej się nie przejmuj. Jak się gorzej czujesz, to bierz l4 i się nie zastanawiaj. Fakt - ciąża to nie choroba, ale jednak stan wyjątkowy😁 Myśł o sobie i Bąbelku:-)

Tym bardziej że od października i tak wchodzi tzw. babciowe więc nawet jeżeli cię potraktują jako niepracującą ( w sumie ciekawe jak będzie liczone L4) to w najgorszym razie dostaniesz dodatkowe 500zł do pensji, ale może nawet 1500, bo przecież będziesz pracować tylko będziesz korzystać ze zwolnienia lekarskiego 🙈🙊🙉

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 18 maja 2024, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kid_aa wrote:
    Mój słodyczy nie jadł do roku z dużym hakiem. Tort na roczek też był bezcukrowy. Od niedawna daję trochę ciasta domowego, dosłownie kilka razy zdarzyło się coś kupnego, bo nie dam rady chować się przed nim czy tłumaczyć, że mama może a on nie. Wierzcie mi, baaardzo głośno i dosadnie i wielokrotnie potrafi powtarzać AM AM AM.

Znam to 🤦‍♀️😂. Mój stoi przed tobą, pokazuje palcem, mówi to 🫣 i otwiera buzię, żeby mu dać 😂. Jogurtu zjeść nie mogę…

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • kid_aa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aplikacja pomelody -30%

age.png
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny starszaków ,w związku z tym że za niecały miesiąc szykuje nam się daleja podróż autem nad morze ,podrzućcie jakieś zabawki/tipy które się Wam sprawdzają w aucie . Zaczynam się powoli przygotowywać ,bo mi się ta podróż śni to po nocach 🤣

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    AMH 1, nasienie ok
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
  • Joaś89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Dziewczyny starszaków ,w związku z tym że za niecały miesiąc szykuje nam się daleja podróż autem nad morze ,podrzućcie jakieś zabawki/tipy które się Wam sprawdzają w aucie . Zaczynam się powoli przygotowywać ,bo mi się ta podróż śni to po nocach 🤣

U nas na dłuższe trasy sprawdzą się taki stoliczek do rozłożenia na którym Mlody rysuje, bawi się ciastolina - to zajmuje go najdłużej, układa puzzle. Audiobooki bajek do słuchania i piosenki 🙂

Starania

Start 2019 rok
    Diagnostyka 2020 rok

Ona 33 lata - wszystkie badania ok
    On 35 lat - kiepskie parametry nasienia

12.2020 IUI ❌️
    01.2021 IUI❌️

03.2021 in vitro - krotki protokół
    Pobrano 7 komórek, 5 zapłodnion

27.03.2021 transfer
    Brak ❄️ 😞

6dpt beta 0,48
    10dpt beta 18,27
    14dpt beta 110
    24dpt beta 5579
    32 dpt beta > 10000 ❤️

25.12.2021 zdrowy synek 👶
‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ