X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕
Odpowiedz

🍍 udane IVF 🍍 bo staraczką z OF będę już zawsze 💕

Oceń ten wątek:
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    hej dziewczyny
    czy możecie polecić jakieś fajne miejsca w Polsce na urlop z 1,5 rocznym dzieckiem
    tak żeby były jakieś animacje , basen, plac zabaw itd
    dzięks :-)
    A jaki kierunek? Ja dawno temu byłam w Szklarskiej Porębie w Blue mountain. Obserwuje ich na fb i widzę że co chwile sa jakieś animacje dla dziecki np piana party, przebierańce z kreskówek itp. Chętnie bym się tam wybrała znowu.

preg.png
  • MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yuki wrote:
    Dziewczyny mam dwa pytania totalnie poza Waszym aktualnym tematem, bo tutaj więcej was zagląda 😉

Czy którąś z Was podczas ciąży swędziała skóra? Chodzi mi głównie o dłonie i stopy? Miałyście tak?
    I czy wykonywałyście jakieś testy genetyczne płodu? Sanco? Harmony?
    Ja robiłam Sanco. Wszystko było w badaniach ok. Mieliśmy już jedno zdrowe dziecko ale potrzebowałam się upewnić żeby spokojniej przejść przez resztę ciąży. Zapytałam genetyka który robił nam usg 1 trym. To powiedział że wskazań nie mam, ale jakbym była jego córką to dla zasady i tak by jej kazał zrobić :)

Yuki lubi tę wiadomość

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Okazjonalnie LUF, hormony w normie
    👱🏻‍♂️Morfologia 7%->5%->4% Fragmentacja 36%
    Diagnostyka 2020/2021
    03/2022 -Eurofertil Ostrava
    Elonva+menopur+provera❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    12t4d prenatalne ok, nifty zdrowy chłopiec
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    hej dziewczyny
    czy możecie polecić jakieś fajne miejsca w Polsce na urlop z 1,5 rocznym dzieckiem
    My lubimy czasami skoczyć na termy do Banii. Poza basenami dużo atrakcji w środku i na zewnątrz więc jakby akurat kiepska pogoda była to zawsze jest co robić

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Diagnostyka 2020/2021
    Transfer 19.05 🍀
    5dpt beta 13,34 prog 16,5 •7dpt beta 46,9• 11dpt beta 180 • 12dpt beta 285 • 13 dpt beta 456
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • ABK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    hej dziewczyny

Ja polecam columbus rowy 70m od morza, chodziłam boso. Animacje cały dzień, 3 posiłki dziennie live cooking

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Clasiia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze z problemem, którego się wstydzę ale nie mam komu się wygadać.. 🥺 Mam dość swojego dziecka. Łucja cały czas jęczy, wyje, płacze, krzyczy, piszczy. O wszystko. Bo nie może czegoś sięgnąć, bo się stuknęła, bo coś chce, bo mnie nie ma obok, bo widelec nie taki. Non stop bez przerwy jest łeeeee. Już nie mogę tego słuchać, nie mam ochoty z nią przebywać, a jak słyszę że znowu zaczyna wyć to mam ochotę nią potrząsnąć żeby w końcu przestała ale po prostu wychodzę do drugiego pokoju i staram się nie zwariować 🥺 wiem, że może się do tego też przyczyniać zmęczenie i nieprzespane noce bo muszę wstawać do dwójki bo mimo chęci męża, Łucja tylko krzyczy i płacze MAMAAAAA. Ale jest mi wstyd, że mam takie odczucia do własnego dziecka. Które widzi mnie bez sił na cokolwiek i mówi "mama nie smuć się" a ja mam jej zwyczajnie dość ☹️😭 rano kiedy mogłabym odespać to muszę wstać o 6:30 wyszykować ją do żłobka bo mężowi też nie pozwala bo włącza takie syreny, że nie da rady. Jak wyjdą to mały też się budzi i koniec spania. Do tej pory myślałam, że takie jęczki są normalne ale to co jest teraz to przechodzi ludzkie pojęcie i się zastanawiam czy to już nie jakiś problem. Na samą myśl, że muszę jutro zostać sama z dwójką chce mi się płakać 😭 nawet na dwór nie mogę z nimi wyjść bo Łucja ma gdzieś co do niej mówię i najlepiej to wbiegłaby mi pod samochód żeby tylko zrobić na przekór i nie iść chodnikiem

👩‍💼 30 lat
    10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
    🧔 36 lat
    Wszystko ok

🍀02/2022 START IVF
    17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
    10dpt - beta 486
    14dpt - beta 3286
    01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
    age.png

II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
    9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️

🍀04/2024 START II IVF
    17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
    10dpt - beta 130
    12dpt - beta 284
    30.04.2025 19:00 Aleksander 56cm 3300g❤️
    age.png
  • MajówkaS. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Dziewczyny pisze z problemem, którego się wstydzę ale nie mam komu się wygadać.. 🥺 Mam dość swojego dziecka. Łucja cały czas jęczy, wyje, płacze, krzyczy, piszczy. O wszystko. Bo nie może czegoś sięgnąć, bo się stuknęła, bo coś chce, bo mnie nie ma obok, bo widelec nie taki. Non stop bez przerwy jest łeeeee. Już nie mogę tego słuchać, nie mam ochoty z nią przebywać, a jak słyszę że znowu zaczyna wyć to mam ochotę nią potrząsnąć żeby w końcu przestała ale po prostu wychodzę do drugiego pokoju i staram się nie zwariować 🥺 wiem, że może się do tego też przyczyniać zmęczenie i nieprzespane noce bo muszę wstawać do dwójki bo mimo chęci męża, Łucja tylko krzyczy i płacze MAMAAAAA. Ale jest mi wstyd, że mam takie odczucia do własnego dziecka. Które widzi mnie bez sił na cokolwiek i mówi "mama nie smuć się" a ja mam jej zwyczajnie dość ☹️😭 rano kiedy mogłabym odespać to muszę wstać o 6:30 wyszykować ją do żłobka bo mężowi też nie pozwala bo włącza takie syreny, że nie da rady. Jak wyjdą to mały też się budzi i koniec spania. Do tej pory myślałam, że takie jęczki są normalne ale to co jest teraz to przechodzi ludzkie pojęcie i się zastanawiam czy to już nie jakiś problem. Na samą myśl, że muszę jutro zostać sama z dwójką chce mi się płakać 😭 nawet na dwór nie mogę z nimi wyjść bo Łucja ma gdzieś co do niej mówię i najlepiej to wbiegłaby mi pod samochód żeby tylko zrobić na przekór i nie iść chodnikiem
    Tule cie kochana bardzo mocno. Mam takie odczucia od 2,5 roku.
    Moje rady to po pierwsze przecierpieć kilka dni i na siłę męża zaangażować bo się zajedziesz. Mały dyktator dość szybko odpuści i tata będzie mógł więcej zrobić.
    Dwa- zbudować wioskę. U nas chętnych brak, przez 1,5 roku robiłam wszystko sama. Byłam tak wykończona że zasnęłam za kierownicą… obudził mnie kierowca TIRa gdy zjeżdżałam do rowu po drugiej stronie ulicy. To był strzał prosto w … zadzowniłam do męża roztrzęsiona, a kilka dni później w naszym domu pojawiła się niania. Przychodzi doraźnie. Czasem raz na tydzień a czasem co kilka dni. Czasami jak wychodzę np na paznokcie a zdarza się że zabiera chłopców/ lub samego malucha gdy starszy jest w szkole na spacer a ja idę spać. U nas nie ma możliwości żeby mąż mi więcej pomagał więc pojawiła się niania, skoro nie było chętnych do regularnej pomocy i naprawdę moje życie jest od tego roku na inny poziomie. O wiele więcej jestem wstanie znieść gdy wiem że jest ktoś kto mnie wysłucha ( mąż) i fizycznie odciąży gdy tego potrzebuje ( niania). Nie lubię porównywania, ale byłam mamą jednego dziecka przez 6 lat, jedno a dwoje dzieci gdy wychowuje się je praktycznie samemu to jest zupełnie inna bajka. Naprawdę nie warto na siłę udowadniać sobie i innym, że jest lepiej niż naprawdę bo finalnie to ty i twoje dzieci w tym jesteście, a jeśli można przeżyć to życie lepiej i łatwiej to warto to zrobić

2017- naturalsik ❤️

👧🏻 Amh 1,7, IO, Hashimo
    Diagnostyka 2020/2021
    Transfer 19.05 🍀
    14 dpt - jest pęcherzyk
    21dpt mamy zarodek
    28 dpt jest 💓
    01.23 52cm szczęścia 💙💙💙
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Popieram to co napisała Majowka. Ja ostatnio miesiąc byłam praktycznie sama z dwójką dzieci i też czuję się zajechana. Wcześniej miałam praktycznie codziennie teściowa przynajmniej na godzinkę a ostatnio przez różne problemy osobiste niestety musiała zaniedbać troszke relacje z wnukami. Do tego mąż ma żniwo w pracy więc go nie ma całymi dniami. Wczoraj moja mama zabrała starszego na noc a mąż malutka praktycznie na całe popołudnie a ja wysprzątałam dom a wieczorem wypocząłem i już cholernie tęsknię za tym moim synkiem a jeszcze wczoraj rano miałam go dosyć... Raz na jakiś czas każdy musi odpocząć od dzieci ❤️ u nie zadręczaj się, że tak myślisz bo każdy ma czasami takie dni ❤️
    Wysłałem zaproszenie do przyjaciółek to zerknij, napisze na priv 🙂

2019 - starania czas start 🥰 Wiek 26lat👦👩

03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️

07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - SYNEK 🩵 - CC 35tc., waga 1700g, preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp.

04.2024 - naturalny cud 🩷
    Ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16.
    12.2024 - CÓRECZKA 🩷 - CC 39tc., waga 2800g.
  • lesna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Bardzo mocno Cię przytulam 🫂 Dokładnie wiem co przeżywasz, bo jestem w tym samym punkcie. Mój syn jęczy przez 90% czasu, wogle się nie słucha, teraz jeszcze doszło tupanie nogami i krzyczenie 🙄 Też jestem mega zmęczona przez zarwane noce, muszę rano wstać i wyszykować Janka do żłobka, bo jeśli nie wstanę to i tak nas obudzi swoim płaczem. Ja pierwszą drzemkę robię z córką żeby cokolwiek odespać. Bardzo żałuję, że nie mamy domu z ogródem, bo wtedy mogliśmy więcej czasu spędzać na dworze i wtedy jest zdecydowanie mniej dram. Wczoraj byłam sama z dwójką i cały wieczór powstrzymywałam się żeby nie wybuchnąć 😭 Najpierw nie chciał jeść obiadu, potem płakał, że boli go brzuszek z głodu. Teraz doszła jeszcze zazdrość o siostrę, zabiera jej wszystkie zabawki, szczypie ją, ściska, boje się, że zrobi jej krzywdę. Ja nie mam nikogo do pomocy i mieć nie będę, bo teściowa od pół roku nie widziała wnuków, moi rodzice mieszkają daleko, a na nianię zwyczajnie nas nie stać, więc jedziemy sami na tym wózku.
    Wiele mam ma takie emocje jak Twoje, tylko większość się do tego nie przyznaje, bo zaraz odezwie się ktoś "życzliwy", że jak tam można. Dużo siły dla Ciebie i nie jesteś sama 🫂

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Dziewczyny pisze z problemem, którego się wstydzę ale nie mam komu się wygadać.. 🥺 Mam dość swojego dziecka. Łucja cały czas jęczy, wyje, płacze, krzyczy, piszczy. O wszystko. Bo nie może czegoś sięgnąć, bo się stuknęła, bo coś chce, bo mnie nie ma obok, bo widelec nie taki. Non stop bez przerwy jest łeeeee. Już nie mogę tego słuchać, nie mam ochoty z nią przebywać, a jak słyszę że znowu zaczyna wyć to mam ochotę nią potrząsnąć żeby w końcu przestała ale po prostu wychodzę do drugiego pokoju i staram się nie zwariować 🥺 wiem, że może się do tego też przyczyniać zmęczenie i nieprzespane noce bo muszę wstawać do dwójki bo mimo chęci męża, Łucja tylko krzyczy i płacze MAMAAAAA. Ale jest mi wstyd, że mam takie odczucia do własnego dziecka. Które widzi mnie bez sił na cokolwiek i mówi "mama nie smuć się" a ja mam jej zwyczajnie dość ☹️😭 rano kiedy mogłabym odespać to muszę wstać o 6:30 wyszykować ją do żłobka bo mężowi też nie pozwala bo włącza takie syreny, że nie da rady. Jak wyjdą to mały też się budzi i k oniec spania. Do tej pory myślałam, że takie jęczki są normalne ale to co jest teraz to przechodzi ludzkie pojęcie i się zastanawiam czy to już nie jakiś problem. Na samą myśl, że muszę jutro zostać sama z dwójką chce mi się płakać 😭 nawet na dwór nie mogę z nimi wyjść bo Łucja ma gdzieś co do niej mówię i najlepiej to wbiegłaby mi pod samochód żeby tylko zrobić na przekór i nie iść chodnikiem

Jak dla mnie to taki wiek + zazdrość o brata. Możecie sobie zorganizować czas tylko we dwie z Łucją bez Aleksa? Z kolei jak będziesz chciała od niej odsapnąć to tata albo babcia mógłby się nią zająć mówiąc że teraz oni chcą spędzić czas tylko z Łucją tak jak mama ostatnio. Na Igę takie argumenty działają, ale jest młodsza.

event.png

preg.png
  • Yuki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ wrote:
    Coś Cię niepokoi, że pytasz o testy genetyczne? Jesteś po I prenatalnych czy przed?

Jeszcze jestem przed.
    Martwię się, bo to ciąża naturalna, a dwa razy wcześniej miałam poronienie przez wadę genetyczna zarodka. Boję się że będzie tak samo.

Gameta Rzgów
    Liczne polipy endometrialne
    histeroskopia
    AMH 1,24
    problemy z nasieniem
    immunologia
    ❄️❄️
    03.04 transfer blaski
    10 dpt beta 1.2
    biopsja endometrium
    02.06 transfer blaski
    8 tc poronienie
    9 tc poronienie

06.03.2024 r., 3600 g szczęścia 💗

age.png
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ