X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌸🤰 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja IV
Odpowiedz

🌸🤰 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja IV

Oceń ten wątek:
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    To w zależności ile je na porcje.
    Ja kupiłam tą mniejszą butelkę, ale są gotowe zestawy z większą i mniejszą.
    Tylko smoczek musisz dopasować już indywidualnie.
    Mój pił z S, ale jest też XS gdyby z S leciało dla Was za szybko.
    Teraz założyłam mu już M, kończy 4 miesiące
    Kupiłam zestaw. Była butelka mała i duża i 3 rodzaje smoczków. Najmniejszy w tym zestawie jest S, będziemy testować. Mam nadzieję że w końcu znajdę butelkę idealna, bo na razie w każdej coś nie pasuje 🙈😂

6.11.2024 ⏸️ po 8 latach starań
    19.07.2025 jest już z nami nasze największe szczęście (39+1) 🩵

age.png
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Jeszcze się trzymam, jutro zostanie już tylko tydzień do odnoszonej ciąży 😀
    Ile masz tych butelek ? Ja kupiłam tylko jedną plastikową i jedną szklaną plus dużo smoczków. Z tymi emocjami to Cię rozumiem, mnie też nosi wykańczamy dodatkowo obecnie dom więc mężowi za wszystko się dostaje, a on też nie rozumie że to przez hormony jest 2 x bardziej więc są tarcia.
    Kiedy masz się zgłosić do szpitala? Ja mam cc umówione na 25.08 😬

Przygotowałam póki co dwie- avent i lovi medical, dostałam jeszcze od położnej z neno, ale na razie ją odpuszczam. Do aventa dokupiłam najmniejszy smoczek i ten wentyl antykolkowy, także mam nadzieję, że ta będzie ok. U mnie się nie obyło bez kłótni w ostatnim czasie 😅 po prostu już tak mnie wszystko wkurza 🤦‍♀️ A termin.. ostatecznie dowiem się w środę na ostatniej wizycie, ale duże prawdopodobieństwo, że za dwa tygodnie indukcja 😬😬

Polecicie wkładki laktacyjne? Muszę już używać, a wzięłam canpol i widzę, że będą mnie denerwować, bo słabo się trzymają 🤦‍♀️ może jest coś lepszego?

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Werka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Przygotowałam póki co dwie- avent i lovi medical, dostałam jeszcze od położnej z neno, ale na razie ją odpuszczam. Do aventa dokupiłam najmniejszy smoczek i ten wentyl antykolkowy, także mam nadzieję, że ta będzie ok. U mnie się nie obyło bez kłótni w ostatnim czasie 😅 po prostu już tak mnie wszystko wkurza 🤦‍♀️ A termin.. ostatecznie dowiem się w środę na ostatniej wizycie, ale duże prawdopodobieństwo, że za dwa tygodnie indukcja 😬😬

Polecicie wkładki laktacyjne? Muszę już używać, a wzięłam canpol i widzę, że będą mnie denerwować, bo słabo się trzymają 🤦‍♀️ może jest coś lepszego?
    Canpol dla mnie dramat, jak kupowałam ostatnio laktator neno w gratisie były wkładki i są genialne

1 procedura - 2 próby 💔
    2 procedura - 14 pobranych komórek, 7 zapłodnionych ❄️

III Transfer 27.03.24
    Cb💔💔💔
    IV Transfer 04.07
    Puste jajo🖤
    20.08 poronienie samoistne
    30.09 histeroskopia, łyżeczkowanie..
    V transfer 31.10🤞🥹🍀
    2x 4.2.2

6dpt- 39mlU/ml8dpt- 119mlU/ml9dpt- 204mlU/ml12dpt- 834,0 mIU/ml15dpt- 3127 mIU/ml18dpt- 8440mlU/ml
    25dpt- GS 1,55cm, CRL 3,2mm ♡+ serduszko
    29dpt- CRL 8,5mm, FHR 138🥹❤️
    13.01.25
    Prenatalne ok ❤️ wszystkie ryzyka niskie,
    7,49cm szczęścia 🩷
    17+2 pierwsze kopniaki ♡
    22tc 526g szczęścia ♡

05.07.25, 38tc, 3415g,55cm ❤️
‹‹ 353 354 355 356 357
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ