X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌸🤰 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja IV
Odpowiedz

🌸🤰 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja IV

Oceń ten wątek:
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Odnośnie do starszych osiedli- jeśli ucieszyłam się, że worek na śmieci pięknie pachnie, to już starość? 😅🙈

U nas jednak jakaś alergia się roi, małej wyniki złe :( Dr kazał odstawić alergeny i za dwa tygodnie włączyć białko.
    Malutka już tak się męczyła z refluksem, że dziś podaliśmy nutriton 🫣 Trochę się boję jak z 💩 będzie.. na razie mamy 2x dziennie po 30ml dawać. No poprawa jest od razu i nawet juniorka dziś się dała poprzytulać jak dawniej, na klacie i po jedzeniu śpi 🥹 Oby w drugą stronę nie namieszało..
    My też teraz na nutritonie, bo oczywiście jak napisałam że z refluksem lepiej to się posralo 🤡

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, z chwaleniem trzeba uważać 🙈

Powiedzcie dziewczyny, jak tam Wasze kochane blizny po CC? U mnie wciąż aktywna, niestety staje się wypukła 🤦‍♀️ Fizjo robi mi dalej zabiegi, ale już nie tak systematycznie 🙈 Zaczęłam smarować pastą z masy perłowej, ale póki co gucio 🐝 to daje😿

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    38+3-> 👶🎀🎉
    age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    No tak, z chwaleniem trzeba uważać 🙈

Powiedzcie dziewczyny, jak tam Wasze kochane blizny po CC? U mnie wciąż aktywna, niestety staje się wypukła 🤦‍♀️ Fizjo robi mi dalej zabiegi, ale już nie tak systematycznie 🙈 Zaczęłam smarować pastą z masy perłowej, ale póki co gucio 🐝 to daje😿
    Moja blizna jest ładna,ja z nią kompletnie nic nie robię. Zaczęła już blednąc i końcówek nie widać już i jest pod palcami niewyczuwalna. Natomiast stale mam jakieś niewielkie plamienia. Miałam już dwa okresy, długie i obfite a pomiędzy nimi stale co kilka dni śluz z podbarwieniem. Za tydzień mam ginekologa bo nie wiem czy po takim czasie to jest normalne czy coś jest nie tak 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:45

👶🏻 Witek
    🗓️ 19.07.2025
    🕰️ 11.12
    ⚖️ 3920 g
‹‹ 370 371 372 373 374
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ