🌸🤰 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja IV
-
WIADOMOŚĆ
-
My też teraz na nutritonie, bo oczywiście jak napisałam że z refluksem lepiej to się posralo 🤡MaDi wrote:Odnośnie do starszych osiedli- jeśli ucieszyłam się, że worek na śmieci pięknie pachnie, to już starość? 😅🙈
U nas jednak jakaś alergia się roi, małej wyniki złe
Dr kazał odstawić alergeny i za dwa tygodnie włączyć białko.
Malutka już tak się męczyła z refluksem, że dziś podaliśmy nutriton 🫣 Trochę się boję jak z 💩 będzie.. na razie mamy 2x dziennie po 30ml dawać. No poprawa jest od razu i nawet juniorka dziś się dała poprzytulać jak dawniej, na klacie i po jedzeniu śpi 🥹 Oby w drugą stronę nie namieszało..👶🏻 Witek
🗓️ 19.07.2025
🕰️ 11.12
⚖️ 3920 g -
No tak, z chwaleniem trzeba uważać 🙈
Powiedzcie dziewczyny, jak tam Wasze kochane blizny po CC? U mnie wciąż aktywna, niestety staje się wypukła 🤦♀️ Fizjo robi mi dalej zabiegi, ale już nie tak systematycznie 🙈 Zaczęłam smarować pastą z masy perłowej, ale póki co gucio 🐝 to daje😿Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
38+3-> 👶🎀🎉

-
Moja blizna jest ładna,ja z nią kompletnie nic nie robię. Zaczęła już blednąc i końcówek nie widać już i jest pod palcami niewyczuwalna. Natomiast stale mam jakieś niewielkie plamienia. Miałam już dwa okresy, długie i obfite a pomiędzy nimi stale co kilka dni śluz z podbarwieniem. Za tydzień mam ginekologa bo nie wiem czy po takim czasie to jest normalne czy coś jest nie tak 🤷♀️MaDi wrote:No tak, z chwaleniem trzeba uważać 🙈
Powiedzcie dziewczyny, jak tam Wasze kochane blizny po CC? U mnie wciąż aktywna, niestety staje się wypukła 🤦♀️ Fizjo robi mi dalej zabiegi, ale już nie tak systematycznie 🙈 Zaczęłam smarować pastą z masy perłowej, ale póki co gucio 🐝 to daje😿Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 07:45
👶🏻 Witek
🗓️ 19.07.2025
🕰️ 11.12
⚖️ 3920 g -
Dziewczyny część z Was pisała o tym że dzieci miały słabszy apetyt lub nie chciały jeść. Jak u Was rozwiązała się sytuacja? Przeszlo i co zadziałało?
U nas jest mega problem, myślę że będę musiała już iść do lekarza bo już za długo trwa odmawianie jedzenia, zaczęło się od zmiany mleka na laktowit, i szczepienia na rotawirusy. Odrzuciła pierś i z butli bardzo mało je. Doszło do tego że za każdym razem jak próbuje dać butle strasznie płacze i wypluwa smoczek, udaje się karmić dopiero jak zaśnie na śpiocha. -
U mnie problem nadal jest .gonia729 wrote:Dziewczyny część z Was pisała o tym że dzieci miały słabszy apetyt lub nie chciały jeść. Jak u Was rozwiązała się sytuacja? Przeszlo i co zadziałało?
U nas jest mega problem, myślę że będę musiała już iść do lekarza bo już za długo trwa odmawianie jedzenia, zaczęło się od zmiany mleka na laktowit, i szczepienia na rotawirusy. Odrzuciła pierś i z butli bardzo mało je. Doszło do tego że za każdym razem jak próbuje dać butle strasznie płacze i wypluwa smoczek, udaje się karmić dopiero jak zaśnie na śpiocha.
Byłam u gastroenterologa to powiedziala mi ,że maly ma zaburzenia karmienia. Powiedziala ,żeby nie karmic na śpiocha, tylko co 3h i do pierwszego odrzucenia i ,że jak bedzie tracił na wadze to normalne , ale może w końcu zglodnieje ... w ogóle sobie tego nie wyobrażam.. Żeby zjadl butle 120ml muszę caly czas mu pokazywać cos zeby odwrócić jego uwagę od karmienia., ale zaczął mnie martwić fakt, że waga stoi w miejscu.. w dzień mamy 6-7 karmien i jeśli się skupić na czymś innym to je całość., na śpiąco też mi się zdarzają karmienia.
Bykam jeszcze u osteopaty, to mamy zalecone masaże rozluźniające buzke , więc to robimy i w środę kolejna wizyta -
My też robimy te masaże na rozluźnienie mięśni twarzy. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie nie karmić jej na śpiocha bo wtedy prawie wogole by nie jadła i traciła na wadze. U mnie praktycznie nigdy nie dojada porcji, wypycha smoczek.Starajacsie wrote:U mnie problem nadal jest .
Byłam u gastroenterologa to powiedziala mi ,że maly ma zaburzenia karmienia. Powiedziala ,żeby nie karmic na śpiocha, tylko co 3h i do pierwszego odrzucenia i ,że jak bedzie tracił na wadze to normalne , ale może w końcu zglodnieje ... w ogóle sobie tego nie wyobrażam.. Żeby zjadl butle 120ml muszę caly czas mu pokazywać cos zeby odwrócić jego uwagę od karmienia., ale zaczął mnie martwić fakt, że waga stoi w miejscu.. w dzień mamy 6-7 karmien i jeśli się skupić na czymś innym to je całość., na śpiąco też mi się zdarzają karmienia.
Bykam jeszcze u osteopaty, to mamy zalecone masaże rozluźniające buzke , więc to robimy i w środę kolejna wizyta -
A ile mniej więcej u Ciebie je na porcję?gonia729 wrote:My też robimy te masaże na rozluźnienie mięśni twarzy. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie nie karmić jej na śpiocha bo wtedy prawie wogole by nie jadła i traciła na wadze. U mnie praktycznie nigdy nie dojada porcji, wypycha smoczek.
-
Różnie 80-90 ale potrafi i po 50 jeść. Szczepiliście na rotawirusy? U nas po tym się zaczęło.Starajacsie wrote:A ile mniej więcej u Ciebie je na porcję?
-
U nas z tym jedzeniem bywa różnie. Też mieliśmy tak że jadł po 60-90 ml. Potem cudownie się naprawiło i wcinał po 120-140, a potem znów od 70 do 140 w zależności od humoru (?). Bywa że zje ładnie, a bywa że to cały proces i akcja, bo na siedząco nie, najlepiej na stojąco, powykrzywiany itp 🤦🏼♀️
Dodatkowo dopiero co wyszliśmy z problemów brzuszkowych po prowokacji na bmk, to pojawił się refluks. Dałam ten zagęszczacz. Pół miarki na butle 140 ml i co? Od wczoraj ból brzucha i młody pręży się i stęka na kupe. Niby zrobił 2 ale widać że go ten brzuch boli i że ma dyskomfort. Płaczę i marudzi. Żal mi go. Mam wrażenie, że jak nie urok to sraczka i że to się nigdy nie skończy 🤦🏼♀️🤡👶🏻 Witek
🗓️ 19.07.2025
🕰️ 11.12
⚖️ 3920 g -
Też próbowałam z tym zagęszczaczem, kupy po nim jak plastelina. Dziś u nas jest tragedia jak rano zjadła najpierw 50 potem 60 tak teraz nie mogę w nią nic wmusić. Siedzę i płaczę a ona się śmieje jakby wogole nie była głodna. Chyba czas iść do lekarza
-
Byłyśmy i u neurologopedy i fizjo. Robimy masaże buzi codziennieJenny93 wrote:A byłyście u neurologopedy? My oprócz masaży mieliśmy jeszcze plasterki na policzki. Miały działać właśnie przeciwbólowo i rozluźniająco.
-
Tak , szczepiliśmy na rotawirusy. Teraz druga dawka była podana 30 września. Przechodziliśmy 2.5tygodnia temu infekcje maly mial biegunki , i wtedy zaczął już w ogóle mniej jesc . Dzisiaj byl śluz w kupce i sama już nie wiem.gonia729 wrote:Różnie 80-90 ale potrafi i po 50 jeść. Szczepiliście na rotawirusy? U nas po tym się zaczęło.
Jutro sprobuje dostać się prywatnie do pediatry. -
gonia729 wrote:Dziewczyny część z Was pisała o tym że dzieci miały słabszy apetyt lub nie chciały jeść. Jak u Was rozwiązała się sytuacja? Przeszlo i co zadziałało?
U nas jest mega problem, myślę że będę musiała już iść do lekarza bo już za długo trwa odmawianie jedzenia, zaczęło się od zmiany mleka na laktowit, i szczepienia na rotawirusy. Odrzuciła pierś i z butli bardzo mało je. Doszło do tego że za każdym razem jak próbuje dać butle strasznie płacze i wypluwa smoczek, udaje się karmić dopiero jak zaśnie na śpiocha.
A dlaczego mleko zmieniłaś?
19.08 TRANSFER 💪❤️
5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
23dpt krwotok/szpital beta 21700
27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
Kacper- 4040g, 56 cm

InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm
Leo- 4360g, 58 cm

-
Wcześniej dokarmiałam nań opti pro, ale brzuszek po nim bolał i ciężko było jej zrobić kupę, do tego ulewała. Po laktowit zero ulewania, brzuch też nie widać żeby bolał, kupa codziennie. Nie sądzę żeby to była kwestia mleka bo wczoraj podałam jej nań i też płakała, w dodatku od razu ulała.Ścigacz wrote:A dlaczego mleko zmieniłaś?

-
Jedynym patentem jest żeby to przetrwać i trzymać się swojej rutyny. Kiedyś ten regres w końcu minieOptymistka90 wrote:Jakieś patenty na regres snu? Młody nie potrafi usnąć ani na drzemkę ani na sen nocny. Strasznie jest marudny potem jak niewyspany w ciągu dnia. A zasypia płacząc niestety- pewnie już ze zmęczenia.
-
gonia729 wrote:Wcześniej dokarmiałam nań opti pro, ale brzuszek po nim bolał i ciężko było jej zrobić kupę, do tego ulewała. Po laktowit zero ulewania, brzuch też nie widać żeby bolał, kupa codziennie. Nie sądzę żeby to była kwestia mleka bo wczoraj podałam jej nań i też płakała, w dodatku od razu ulała.
Rozumiem, dodam, że jak juz zmieniłaś mleko, to nie dawaj jej spowrotem starego, bo nawet jednorazowe podanie, robi rewolucję w brzuszku
19.08 TRANSFER 💪❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
Kacper- 4040g, 56 cm

InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
Leo- 4360g, 58 cm

-
Optymistka90 wrote:Jakieś patenty na regres snu? Młody nie potrafi usnąć ani na drzemkę ani na sen nocny. Strasznie jest marudny potem jak niewyspany w ciągu dnia. A zasypia płacząc niestety- pewnie już ze zmęczenia.
Trzeba przeczekać 😀 jeszcze duzo zmian przed Tobą/Wami19.08 TRANSFER 💪❤️
35dpt 15,4 mm malucha
9+5/9+6 3 cm malucha
Kacper- 4040g, 56 cm

InviMed Wrocław
Zostały nam ❄️❄️mrożonki
Grudzień 2022
bombelek na święta ❤️
12dpt beta 229
14dpt 627
20dpt 5786
Leo- 4360g, 58 cm

-
To mnie pocieszyłyście 😂🙈 dziś usypiałam go godzinę na drzemkę. Jedyne pocieszenie że trwała 2 h więc bilans korzystny. 🙂
Za to nie wiem od czego spięło mu chyba jakieś mięśnie i jak leży na brzuchu to głowę trzyma w jedną stronę i plecki ma w łuk. Ech, ostatnio zaczął kombinować z przewrotami na brzuch ale mu nie wychodziło. Może od tego. 🤷♀️ w poniedziałek na szczęście mamy na cito fizjo. Pewnie jeszcze będzie trzeba do osteopaty pójść z tym.
A może ktoś polecić coś fajnego i godnego uwagi w temacie krzesełek do karmienia? Od stycznia w planach rd i powoli zgłębiam temat👶🏻 Witek
🗓️ 19.07.2025
🕰️ 11.12
⚖️ 3920 g

,7 dpt - beta 39, synek ❤️