X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V
Odpowiedz

Udane IVF- rodzimy w 2025 - cz. V

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja_95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taterniczka wrote:
    My od czwartku w domu. 🥰
    Ogarniamy nową rzeczywistość i tak nas to pochłania, że na inne rzeczy brakuje po prostu czasu.
    Ale Kuba jest cudowny (odpukać, żeby nie zapeszyć... 😉). Co prawda mamy nocne dramy, ale podejrzewam, że to moja wina, bo na siłę chciałam, żeby zjadał z obu piersi. A że mam nadprodukcję mleka, to było dla niego za dużo, nie mógł odbić, ulewało się, przebieraliśmy się po tysiąc razy... 🫣 Dzisiejszej nocy walczył z durną matką od 23:00 do 4:00... A potem wpadłam na pomysł, z czego to może wynikać i ostatnie dwa karmienia poszły bez porównania lepiej. Mam nadzieję, że nie robię mu tym krzywdy i nie dostaje za mało mleka. W czwartek mamy pediatrę, to będę wiedzieć czy i ile przybiera na wadze.

Ja to przez to, że mała tak słabo przybierała na wadze na początku to kupiłam wagę do domu 🙄 ale obiecalam sobie, że ważę tylko raz w tygodniu i faktycznie tego się trzymam.

U nas chyba skok 8 tygodnia, wczoraj aż się popłakałam razem z nią.. nie dało się jej przez cały dzień odłożyć, spała tylko pół godziny przez cały dzień.. 🤯

Starania od 05/2022

Ona 29 lat👱‍♀️
    ✔️Hormony w normie
    ✔️Regularne owulacje
    ❌️MTHFR hetero
    ❌️Endometrioza
    ❌️Niedrożny jajowód
    ❌️PAI-homo
    ❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)

On 31 lat🙋
    ✔️Badania w normie

09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
    11.2024 r. Punkcja

11/2024 r. Transfer 4AA❌️
    01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
    02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
    (Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
    5 dpt - 28,3
    7 dpt - 103
    9 dpt - 340
    12 dpt - 1230
    23 dpt - jest ❤️
    Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
    17+6 223g 🥰
    20+5 400g 🥰
    29+1 1380g 🥰
    30+5 1670g 🥰
    33 2000g 🥰
    36+1 2700g 🥰

39 tc cc 3350 g, 57 cm 💕

event.png
  • Nadzieja_95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa933 wrote:
    Linka współczuję problemów z blizną. Powinni zrobić wymaz pod kątem bakterii. Coś musi być na rzeczy skoro tak długo nie goi i sączy. Co do połogu ja też długo się czyściłam. Tak naprawdę dopiero od 2 tygodni nie używam żadnych wkładek.

My od tygodnia walczymy z gilem 🙄 w środę jedziemy do szpitala na badania nerek. Oby wszystko wróciło do normy 👏

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞🤞🤞

Starania od 05/2022

Ona 29 lat👱‍♀️
    ✔️Hormony w normie
    ✔️Regularne owulacje
    ❌️MTHFR hetero
    ❌️Endometrioza
    ❌️Niedrożny jajowód
    ❌️PAI-homo
    ❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)

On 31 lat🙋
    ✔️Badania w normie

09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
    11.2024 r. Punkcja

11/2024 r. Transfer 4AA❌️
    01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
    02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
    (Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
    5 dpt - 28,3
    7 dpt - 103
    9 dpt - 340
    12 dpt - 1230
    23 dpt - jest ❤️
    Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
    17+6 223g 🥰
    20+5 400g 🥰
    29+1 1380g 🥰
    30+5 1670g 🥰
    33 2000g 🥰
    36+1 2700g 🥰

39 tc cc 3350 g, 57 cm 💕

event.png
  • Psiara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    A ja mam pytanie jak wasze mamy i tesciowe? Często przyjeżdżają? Pomagają, przeszkadzają? :D
    U Nas moi rodzice sa daleko takze widzieli małego na razie 2 razy ale jak mi się jednego dnia zdarzyło babci zdjecia nie wysłać to się musiałam tłumaczyć🤣🙈.
    Teściów mamy bardzo blisko i tu też nie moge narzekać - widujemy się często ale sa bardzo pomocni - babcia mi często pranie młodego zabiera bo ją prasowanie relaksuje🫢. Z 3 razy z Nim nawet sama została co by matka mogła skoczyć do okulisty. Na szczescie pomimo że na codzień jesteśmy kp to butla z moim mlekiem od babci też jest spoko ;)
    Mój mały chłopiec skończył w niedzielę 3 miesiace i tak chłopak przykoksił że już zupełnie nie wyglada na wcześniaczka. Wczoraj waga pokazała 5450g💪

‹‹ 327 328 329 330 331
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ