udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
gosinka wrote:Siostry, a takie od czapy - jakiej muzyki słuchają Wasze bobasy? 😁
Słuchacie swojej ulubionej muzyki czy macie do polecenia jakieś fajne playlisty dla takich maluchów?
Ja mojemu dziecku ostatnio śpiewałam kolędy, bo to jedyne co znam na pamięć 🤭 Pszczółka Maja też wchodzi młodemu jak złoto. Przy kołysankach muszę improwizować 😉
My mamy króliczka Alilo ( drogie dziadostwo ale polecam bardzo). Ma zaprogramowane piosenki do zabawy takie typowo dziecięce piosenki, piosenki do snu kołysanki i muzyka poważna, i dźwięk natury z szumem w tle. Jakość muzyki jest bardzo bardzo dobra. Na początku puszczałam jej tylko te odgłosy natury i to głównie w samochodzie, a teraz spodobały jej się piosenki dla dzieci 🙈 a tam koła autobusu kręcą się 🤣 kaczuszki 🤣 na szczęście są też piosenki po angielsku.
Ona leży, trzyma w ręce, gra jej to, ma uszka świecące które służą jej jako gryzak a ja w tym czasie mogę umyć zęby czy zbić sobie coś do jedzenia.aaaania87, gosinka, Osa 🐝, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
W ogóle jak to możliwe, że Moja Dziewczynka jutro kończy 5 miesiący 🥺😱😱😱 to niemożliwe, przecież dopiero co urodziłam 🙈🙈
Musimy wybrać się do kwiaciarni, robię jej co miesiąc zdjęcie w sukience z kwiatami, jutro 5 sztuk
🌷🌷🌷🌷🌷
monester, Luna_94🌛, Kasiek789, Osa 🐝, izabelka90, Mas, Saimi, gosinka, PatrycjaBbbbb, Monita, WiosnyFanka, Mimi09, Mati W., Jenny93, aganieszkam, Gonia.., Nowa na forum, Aguuu. , Beth86, Opio lubią tę wiadomość
-
gosinka wrote:Siostry, a takie od czapy - jakiej muzyki słuchają Wasze bobasy? 😁
Słuchacie swojej ulubionej muzyki czy macie do polecenia jakieś fajne playlisty dla takich maluchów?
Ja mojemu dziecku ostatnio śpiewałam kolędy, bo to jedyne co znam na pamięć 🤭 Pszczółka Maja też wchodzi młodemu jak złoto. Przy kołysankach muszę improwizować 😉
Moja córka słucha tego co my od początku, radia 😂 Zarówno w samochodzie jak i w domu 😂 Myślę, że dziecięcych piosenek będzie miała aż nadto w żłobku 🙂 Do usypiania coś tam jej nucę, albo lulajże Jezuniu, albo aaa kotki dwa 😆gosinka, WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:W ogóle jak to możliwe, że Moja Dziewczynka jutro kończy 5 miesiący 🥺😱😱😱 to niemożliwe, przecież dopiero co urodziłam 🙈🙈
Musimy wybrać się do kwiaciarni, robię jej co miesiąc zdjęcie w sukience z kwiatami, jutro 5 sztuk
🌷🌷🌷🌷🌷
🩷 Moja Lenka dziś 2 miesiące 🥹Osa 🐝, aaaania87, izabelka90, Mas, Rosa_13, Saimi, gosinka, PatrycjaBbbbb, Monita, WiosnyFanka, Hope_89, monester, Jenny93, aganieszkam, Gonia.., Nowa na forum, Aguuu. , Beth86, Opio lubią tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
My tez mamy alilo - ale Młody głównie rzuca tym królikiem żeby zmieniać dźwięki grzechotki 😝 twardy ten królik ze jeszcze gra
Ja polecam trelikowo na yt, bardzo fajne pioseneczki - Młody je uwielbia - a ja sama często łapie się ze śpiewam pod nosem
Myśle ze za chwile wykupimy sobie dostęp do pomelody
gosinka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
zakręcona93 wrote:Izabelko cudnie czytać, że jesteś zakochana w małym ❤️ ja dziś 37+0 i już łapię schizy skurczowe…
okna właśnie się kończą myć (wzięłam panią do tego bo bym nie dała już rady), jutro ostatnie półki w pokoju i chyba jesteśmy gotowi. Nie dowierzam… 🥴🫨😍
PS. GBS ujemny 👍🏻 wizyta 19.08 i zobaczymy jaki plan 🥴❤️4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Kasiek789 wrote:🩷 Moja Lenka dziś 2 miesiące 🥹
Osa 🐝, WiosnyFanka, Mimi09, Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
nick nieaktualnyKami.N wrote:Gosinka, ale po co Ci on w sumie? Żeby się pobawił klockami jak dziecko skończy pięć lat? Żeby wśród znajomych nie być samotna za parę lat? Bo na ten moment...
Edit. Pisze to bo w sumie znam ludzi którzy ogarniają się osobno, a nie rozeszli się bo wspólny dom. Tam nikt nie jest szczęśliwy, nawet to dziecko. -
zosiaaaa wrote:Moja córka słucha tego co my od początku, radia 😂 Zarówno w samochodzie jak i w domu 😂 Myślę, że dziecięcych piosenek będzie miała aż nadto w żłobku 🙂 Do usypiania coś tam jej nucę, albo lulajże Jezuniu, albo aaa kotki dwa 😆
Hahaha to tak jak ja 😂
Mój Brzdąc też słucha mojej muzyki 😉 A że nie słucham żadnych szatanów tylko jakieś przyjemne brzdąkanie to nie protestuje. Do snu czasem właśnie dzięki natury, kołysanki melodyczne albo szumy.
zosiaaaa lubi tę wiadomość
-
Mi_lusia wrote:Rodzice mojej przyjaciółki w ten sposób „żyli ze sobą” do momentu aż ona wyprowadziła się z domu. Mieli całkowicie osobne życia, tylko mieszkali pod jednym dachem. A ona mając 20-kilka lat bała się wyprowadzić, żeby i któreś z nich nie odchodziło. Bardzo ją tym skrzywdzili
Straszne ☹️ Rodzicom się wydaje, że działają w interesie dziecka, a w efekcie wyrządzają mu jeszcze większą krzywdę wpędzając w poczucie winy, odpowiedzialności i dając fikcyjny wzorzec rodziny. -
izabelka90 wrote:A chwilę temu czekałyśmy tu aż będziecie rodzić 😘💗🥺
Teraz ten czas przyspieszy 🥺 Izabelka tul Gwiazdka noworodeczka bo ani nie mrugniesz a będzie niemowlaczkiem 😍izabelka90, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
gosinka wrote:Ja też znam takich ludzi i zawsze powtarzam, że nie chcę skończyć jak oni 😉 Szkoda mi życia i własnej psychiki na trwanie w czymś co mnie unieszczęśliwia. Ale ponieważ zachowanie typa zmieniło się na przestrzeni ostatnich miesięcy, działo się dużo i nie zawsze dobrze, a synek jest jeszcze malutki, to postanowiłam dać sobie czas maksymalnie do końca roku. O ile wcześniej nic się nie wydarzy. Jak do tego czasu nic się nie zmieni to kończę te farsę. Mam swoje mieszkanie, do którego mogę wrócić, mam wsparcie rodziców i przyjaciół. On nie ma nikogo poza mną…
Gosinka jesteś naprawdę dzielna i rozsądną kobietką. Wszystkiego dobrego dla Was.Mimi09, monester, gosinka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Aleście na produkowały dziś postów 😁 powolutku może jakoś nadrobię 😁
My dzisiaj po szczepieniu, trochę marudzimy 😵💫
Moja pyza waży już 5700 🙈♥️
Monita, Osa 🐝, gosinka, izabelka90, Kasiek789, Jenny93, Gonia.., Nowa na forum, Aguuu. , Opio lubią tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
zosiaaaa wrote:Moja córka słucha tego co my od początku, radia 😂 Zarówno w samochodzie jak i w domu 😂 Myślę, że dziecięcych piosenek będzie miała aż nadto w żłobku 🙂 Do usypiania coś tam jej nucę, albo lulajże Jezuniu, albo aaa kotki dwa 😆
U nas identycznie. Do tego czasem leci Dżem i Ira. Byliśmy na ich koncertach jak byłam w ciąży, zakładam że Młodemu się podobało. A jak nie to w sumie nie ma wyjściaMimi09, zosiaaaa, gosinka, Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Kasiek789 wrote:🩷 Moja Lenka dziś 2 miesiące 🥹
U nas za 3 dni pykną 3 miesiące.
Nie wiem kiedy to zleciało. Serio.izabelka90, Rosa_13, gosinka, Kasiek789, Gonia.., Nowa na forum, Opio lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
A u nas prawie zero muzyki 🙈 nie mamy jakiegoś nawyku słuchania w domu muzyki na głośnikach, raczej tylko w samochodzie lub na słuchawkach każdy sobie. Moze zacznę jej coś puszczać...
Ale właśnie mam pytanie do Was. Czy Jak Wasze kilkutygodniowe bejbiki miały okienko aktywnosci, to cały czas je zabawialiscie? Bo ja czuję jakas taka presję, żeby w tym czasie ciągle z nią być i zajmować jej czymś czas, głupio mi ja odłożyć do łóżeczka i zeby sobie po prostu leżała i patrzała w sufit, z drugiej strony z takim małym bobkiem jak moj 5-tygodniowy niewiele jest zabaw, a dodatkowo mąż uważa że też musi mieć czas sama ze sobą na przetworzenie wszystkiego i nie ma nic w tym złego, żeby sobie po prostu spokojnie leżała w baby hugu, nawet jak nie spi.
Nie wiem czy to nie wpływa na mnie jakaś "presja Instagrama", żeby ciągle jakoś wspierać rozwój dziecka.gosinka, Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Kessa wrote:Aleście na produkowały dziś postów 😁 powolutku może jakoś nadrobię 😁
My dzisiaj po szczepieniu, trochę marudzimy 😵💫
Moja pyza waży już 5700 🙈♥️
Trzymam kciuki aby obyło się bez gorączki i innych takich ✊🏼✊🏼
Duża ta Twoja kruszynka 😍😍😍 ❤️Kessa lubi tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:A u nas prawie zero muzyki 🙈 nie mamy jakiegoś nawyku słuchania w domu muzyki na głośnikach, raczej tylko w samochodzie lub na słuchawkach każdy sobie. Moze zacznę jej coś puszczać...
Ale właśnie mam pytanie do Was. Czy Jak Wasze kilkutygodniowe bejbiki miały okienko aktywnosci, to cały czas je zabawialiscie? Bo ja czuję jakas taka presję, żeby w tym czasie ciągle z nią być i zajmować jej czymś czas, głupio mi ja odłożyć do łóżeczka i zeby sobie po prostu leżała i patrzała w sufit, z drugiej strony z takim małym bobkiem jak moj 5-tygodniowy niewiele jest zabaw, a dodatkowo mąż uważa że też musi mieć czas sama ze sobą na przetworzenie wszystkiego i nie ma nic w tym złego, żeby sobie po prostu spokojnie leżała w baby hugu, nawet jak nie spi.
Nie wiem czy to nie wpływa na mnie jakaś "presja Instagrama", żeby ciągle jakoś wspierać rozwój dziecka.
Uważam, że Twój mąż ma 100% rację.gosinka, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Mimi09 wrote:A u nas prawie zero muzyki 🙈 nie mamy jakiegoś nawyku słuchania w domu muzyki na głośnikach, raczej tylko w samochodzie lub na słuchawkach każdy sobie. Moze zacznę jej coś puszczać...
Nie wiem czy to nie wpływa na mnie jakaś "presja Instagrama", żeby ciągle jakoś wspierać rozwój dziecka.
Nie doradzę, bo Miłosz do dziś nie poleży sam dłużej niż 5 minut. Jeśli możesz, korzystaj 😀monester, Mimi09, Nowa na forum lubią tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.