X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia Kochana jak Ty przed jutrem się czujesz 🙏🥺 jestem myślami z Tobą 😘😘

Gonia.. lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Oj rośnie w expresowym tępie mu waga 🙈
    A jak Izunia twój synek się czuje? 😊
    Dziękujemy ciocia 😘ma się dobrze, ogólnie objawów żadnej infekcji nie ma, także to dobry znak, tylko taki trochę leniuszek jest, dużo spać lubi 🙈 i głowa wariuje 🙈

Cześć Ciocie 😘😘 To ja Nikoś zwany Gwiazdkiem 💙
    https://zapodaj.net/plik-1QuSvhTOeJ

Widać, że brałam tabletki na zgagę🙈 bo z przodu główki włosków mało 😉

Osa 🐝, Mimi09, Przyjaciółka123, Krysia23, monester, _Pina, Luna_94🌛, EBa, zosiaaaa, Nowa na forum, Jenny93, xxMiaxx, Mas, WiosnyFanka, Kasiek789, Mati W., Szarlotka90, gosinka, Aguuu. , Gonia.., Beth86, Verna, Opio, Hope_86, Limonka26, Monita, Oggi_91, aga12345, Annn90, Kulka413 lubią tę wiadomość

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Dziękujemy ciocia 😘ma się dobrze, ogólnie objawów żadnej infekcji nie ma, także to dobry znak, tylko taki trochę leniuszek jest, dużo spać lubi 🙈 i głowa wariuje 🙈

Dzień dobry maluszku 🩵 nie wyobrażasz sobie ile szczęścia przyniosłeś już rodzicom 😭🩵
    Leniuszek, bo możliwe, że musi odespać te parę dni przyspieszonego przyjęcia na świat ♥️
    Ubranka 56 są ok? Które pampersy pasują?😄
    Zgaga pewnie minęła co ? Hihi 😁
    Ja dziś musiałam zjeść pierogi z malinami i czuję je od paru godzin już haha 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Gonia Kochana jak Ty przed jutrem się czujesz 🙏🥺 jestem myślami z Tobą 😘😘

Gonia , czy to już jutro środa ?😱 jejku jak to minęło 🤭🥰

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    W tej sytuacji bym obstawiała, że na ten moment uważa, że wszystkie obowiązki należą do Ciebie, a on to się będzie bawił jak już synek będzie taki bardziej kontaktowy. Rozmawiałaś z nim o tym? Próbowałaś rzucić na głęboką wodę i np wyjść nawet na godzinę i zostawić ich samych?
    Byłam raz w laboratorium na pobranie krwi, to około półtorej godziny. Synek został przed wyjściem nakarmiony i jak się obudził to mąż wziął go na ręce, na których mały zasnął, i tak czekał aż wrócę trzymając go cały czas

Jenny93 lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Przyjaciółka123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

czeeeść maleństwo! ♥️♥️♥️ ile tu ciotek na Ciebie czekało! 🥺♥️

izabelka90 lubi tę wiadomość

34 👩🏼 • AMH 4,73 • kir AA • MTHFR hetero. • PAI-1 homo.

KrakOvi
    23.06.22. - FET 4.2.1 ✊🏼 + EG + AH + neoparin
    luty 2023 r. - 3300 g i 59 cm chłopczyka 👶🏼💙

2024 r. wracamy po rodzeństwo 👶🏼
    03.06. - zakwalifikowani do programu ✔️
    12.07. - start stymulacji - Puregon 200 j. 💉
    22.07. - punkcja - pobrano 17 🥚 - mogliśmy zapłodnić 6
    27.07. - ET 5.1.1 🍀
    kwiecień 2025 r. - 3120 g i 53 cm drugiego synka 💙

na zimowisku:
    ❄️ 5.1.1 ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.2.3

age.png
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Gonia , czy to już jutro środa ?😱 jejku jak to minęło 🤭🥰
    Dokładnie 14 ma się w szpitalu stawić 🥺😚 czekam na wieści co i jak 🙏

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Ooo jaki cudny 😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2024, 19:36

izabelka90 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Wow! Ale super!
    U nas pomiędzy tymi godzinami jeszcze jedna pobudka na butlę - około 1:00-2:00.
    To tak jak u mnie. Tylko po 5:00-6:00 ma już jedynie krótkie drzemki. Zasypia na rękach, odkładam i też zasypiam, ale za około 30 minut pobudka, usypianie na rękach i powtórka. Dziś około 9 wstaliśmy z takim przerywanym spaniem. Dziś był dobry dzień, synek nawet sam poleżał i udało mi się kilka rzeczy wyprasować z nowo kupionych większych rozmiarów. A jak mamy gorsze dni, to nawet na forum nie napiszę, czasem uda się stronę przeczytać, dlatego czasem odpisuję mimo, że Wy już 5 tematów dalej 😉

gosinka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Ja tak samo uważam 🥹

Kocham Was jak moje najlepsze przyjaciółki i całym sercem dziękuję, że nigdy nie zostawiacie moich postów o samotności bez odpowiedzi ❤️
    I pod tym się obiema rękami podpisuję 😘

monester, WiosnyFanka, gosinka lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Siostry, a takie od czapy - jakiej muzyki słuchają Wasze bobasy? 😁
    Słuchacie swojej ulubionej muzyki czy macie do polecenia jakieś fajne playlisty dla takich maluchów?

Ja mojemu dziecku ostatnio śpiewałam kolędy, bo to jedyne co znam na pamięć 🤭 Pszczółka Maja też wchodzi młodemu jak złoto. Przy kołysankach muszę improwizować 😉
    Podobno najlepiej zasypiają przy lulajże jezuniu. Mi się przypomniała szanta, a właściwie kawałek, który chyba nie jest najwłaściwszy: "cztery piwka na stół, w popielniczkę pet, jakąś damę roześmianą król przytuli wnet, gdzieś między palcami sennie płynie czas, czwarta ręka króla bije as" 🤣, ale synek ładnie przy tym śpi

monester, WiosnyFanka, gosinka, Verna lubią tę wiadomość

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Dzień dobry maluszku 🩵 nie wyobrażasz sobie ile szczęścia przyniosłeś już rodzicom 😭🩵
    Leniuszek, bo możliwe, że musi odespać te parę dni przyspieszonego przyjęcia na świat ♥️
    Ubranka 56 są ok? Które pampersy pasują?😄
    Zgaga pewnie minęła co ? Hihi 😁
    Ja dziś musiałam zjeść pierogi z malinami i czuję je od paru godzin już haha 🙈
    Oj tak 🥺💙😭
    Nosimy 56, z hm żagle dla niego, coś z sinsaya delikatnie większe,bo on długi jest, z nexta najmniejsze pajace luźne są, ma też jakieś spodenki i chyba na metce najmniejsze ale luz w nich ma. Pieluszki mamy dada pure care 1, trochę je podwijamy na pepuszku, ale ogólnie chyba okej 🤔 miałam jakiegoś pampers 1 szpitalnego jak mi zabrakło to wielki był 🤭

Tak zgaga odeszła w zapomnienie 😁 ja jeszcze tej mojej zachcianki nie spełniłam co do bułki, ale takie pierogi bym wcisnęła też 🤤🤤

Osa 🐝, Nowa na forum, Jenny93, Mas, WiosnyFanka, Beth86 lubią tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    A u nas prawie zero muzyki 🙈 nie mamy jakiegoś nawyku słuchania w domu muzyki na głośnikach, raczej tylko w samochodzie lub na słuchawkach każdy sobie. Moze zacznę jej coś puszczać...

Ale właśnie mam pytanie do Was. Czy Jak Wasze kilkutygodniowe bejbiki miały okienko aktywnosci, to cały czas je zabawialiscie? Bo ja czuję jakas taka presję, żeby w tym czasie ciągle z nią być i zajmować jej czymś czas, głupio mi ja odłożyć do łóżeczka i zeby sobie po prostu leżała i patrzała w sufit, z drugiej strony z takim małym bobkiem jak moj 5-tygodniowy niewiele jest zabaw, a dodatkowo mąż uważa że też musi mieć czas sama ze sobą na przetworzenie wszystkiego i nie ma nic w tym złego, żeby sobie po prostu spokojnie leżała w baby hugu, nawet jak nie spi.
    Nie wiem czy to nie wpływa na mnie jakaś "presja Instagrama", żeby ciągle jakoś wspierać rozwój dziecka.

Mnie dotknęły te same przemyślenia. Ciągle mam jakąś presję zabawiania dziecka i mam wyrzuty jak leży sama i patrzy a to w sufit a to na karty/ksiazeczki. Przestałam oglądać tik toki i mniej korzystam z insta bo się zajechać można tym perfekcyjnym światem.

Wreszcie nadrobiłam wątek. Bardzo Wam współczuję dziewczyny sytuacji z partnerami. Widać, że jesteście silne i macie poukładane w głowach. U mnie mąż dużo pracuję ale jak wraca to się zajmuje młodą i nawet słowem się nie zająknie w jakim syfie i bałaganie aktualnie funkcjonujemy 😁 ogarniamy tyle ile dajemy radę a priorytetem jest czas z dzieckiem.

Jestem po wizycie u fizjo i niestety mam rozejście mięśnia prostego brzucha po ciąży i przepuklinie pępkową. Wróciłam z ćwiczeniami do domu i zobaczymy co z tym rozejściem za pół roku. Dodatkowo mam rozstępy po ciąży - macie wiedzę gdzie się udać w celu ich zminimalizowania? Jakiś laser coś? Wy tu o drugich ciążach pisałyście a ja po 1 będę musiała się nieźle do ładu doprowadzić.

Muzyka leci u nas różna . Ostatnio jakieś włoskie przeboje - mała nie protestuje. Jutro mamy szczepienie na rota. Trzymajcie kciuki by obyło się bez większych rewelacji po. Wiem że dziecko nie może zwrócić tej szczepionki, jak szliście ze swoimi na to szczepienie to były tak w połowie czasu między karmieniami? Moja sporo ulewa i jak ją nakarmię przed wizytą to może być klops 🤷

gosinka lubi tę wiadomość

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Kasiek, całkowicie się z tym zgadzam! Niestety.
    W swojej pracy zawodowej widziałam wielu takich weekendowych tatusiów i nie sądziłam, że po latach starań i mnie dotknie taki scenariusz. Natomiast ja charakter mam zadaniowy i nawet się w tym swoim gó**ie umeblowałam 😉 dom czysty, dziecko zadbane, a i ja w końcu stanę na nogi. Jak to moja mama ładnie powiedziała „czas działa tylko na moją korzyść”.
    Ja z kolei nie potrafię się o nic prosić, jak raz ktoś odmówi to poprawiam koronę i choćby przez łzy i krew, ale sama dam sobie radę ze wszystkim... też myślę, że ten najtrudniejszy czas minie, nie chciałbym tylko przegapić przez to tych cudownych momentów z pierwszych tygodni czy miesięcy.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Byłam raz w laboratorium na pobranie krwi, to około półtorej godziny. Synek został przed wyjściem nakarmiony i jak się obudził to mąż wziął go na ręce, na których mały zasnął, i tak czekał aż wrócę trzymając go cały czas
    Wolał nie ryzykować płaczu 😀 pewnie trwał w bezruchu 😅

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Ja też znam takich ludzi i zawsze powtarzam, że nie chcę skończyć jak oni 😉 Szkoda mi życia i własnej psychiki na trwanie w czymś co mnie unieszczęśliwia. Ale ponieważ zachowanie typa zmieniło się na przestrzeni ostatnich miesięcy, działo się dużo i nie zawsze dobrze, a synek jest jeszcze malutki, to postanowiłam dać sobie czas maksymalnie do końca roku. O ile wcześniej nic się nie wydarzy. Jak do tego czasu nic się nie zmieni to kończę te farsę. Mam swoje mieszkanie, do którego mogę wrócić, mam wsparcie rodziców i przyjaciół. On nie ma nikogo poza mną…
    U mnie gorzej, bo mieszkamy w moim mieszkaniu, które kupiłam dawno temu (jeszcze kilkanaście lat kredytu oczywiście). Inaczej kto wie, czy już bym pakowała siebie i małego. A tak, jak się uprze, że się nie wyprowadzi, to będzie ciężko

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Oj tak 🥺💙😭
    Nosimy 56, z hm żagle dla niego, coś z sinsaya delikatnie większe,bo on długi jest, z nexta najmniejsze pajace luźne są, ma też jakieś spodenki i chyba na metce najmniejsze ale luz w nich ma. Pieluszki mamy dada pure care 1, trochę je podwijamy na pepuszku, ale ogólnie chyba okej 🤔 miałam jakiegoś pampers 1 szpitalnego jak mi zabrakło to wielki był 🤭

Tak zgaga odeszła w zapomnienie 😁 ja jeszcze tej mojej zachcianki nie spełniłam co do bułki, ale takie pierogi bym wcisnęła też 🤤🤤

Jejciu to loteria z ciuszkami 🙈 ja mam 56 spakowane, ale każde są inne 🙈 najwyżej szpitalne jej ubiorą. Pieluszki tetrowe spakowałam, kocyk, otulacz, rożek czeka 🥹 codziennie wchodzę usiądę popatrzę przełożę i wyjdę 🥹🥰
    Kupiłam jeszcze LUPILU Lidla ale to przymierze w domu. Do biedronki mi nie po drodze, ale kuszą te dada 🤔.
    Bułka też za mną chodzi taka cieplutka z piekarni z masełkiem, solą, szyneczka z indyczka, ogóreczek.. 🥺 omijam pieczywo, bo mnie pali jak cholera 🥵
    Aktualnie wekuje pomidory do butelek, bo mam taką pypcie na pomidorową, a po ostatniej leczyłam żołądek 2 dni 😓 już mi brakuje pomysłów.. jedynie co to omlet mi nie robi krzywdy i kebab bez sosu z dużą ilością warzyw bez bułki 😂

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jak dziecko jest za cicho i pozwala coś zrobić to może być podejrzane 😅 przykładowo ja poszłam dzisiaj zmywać bo mówię korzystam z okazji że sam leży. Wracam to cały obesrany😅 wszystko do prania a dziecko do kąpieli
    Hahahaha aż parsknęłam, też mi się zdarzyło ale tylko brzegi body były ufajdane

age.png

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Witaj śliczny Nikosiu 🥰

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Cześć Nikoś❤️❤️ jesteś cudownym chłopcem 😘💞

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ