udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Dziewczynka jest chora 😭 od wczoraj wieczorem gorączka 🤦🏼♀️ byłyśmy dzisiaj u lekarza, pobrana krew do badania i jutro kontrola. Osłuchowo i gardelko ok.
Muszę jej dzisiaj pobrać mocz do badania 🤦🏼♀️ już 3 woreczek przyklejony i póki co nic z tego😭
Tak mi żal mojej Dziewczynki 😭 tak płakała na pobieraniu krwi 😭
Trzymajcie kciuki Dziewczyny żeby to była tylko jakaś trzydniówka
gosinka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Moja Dziewczynka jest chora 😭 od wczoraj wieczorem gorączka 🤦🏼♀️ byłyśmy dzisiaj u lekarza, pobrana krew do badania i jutro kontrola. Osłuchowo i gardelko ok.
Muszę jej dzisiaj pobrać mocz do badania 🤦🏼♀️ już 3 woreczek przyklejony i póki co nic z tego😭
Trzymajcie kciuki Dziewczyny żeby to była tylko jakaś trzydniówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2024, 14:57
-
monester wrote:Zrób jej test antygenowy na covid. Dużo dziewczyn tu pisało że teraz miały i dzieci też.
Aż mi słabo na samą myśl że jest chora, a jeszcze ten covid teraz wszędzie tak szaleje 😭 ale faktycznie, masz rację, zrobię, zaraz wyślę chłopa do apteki. -
Mojra wrote:Tak niski poziom neuutrofili, zaraz wyszły mi jakieś chore rzeczy w google🤦♀️ już się martwię...
Dzisiaj mamy jeszcze szczepienia 🤦♀️
To neutropenia.
Też mamy. Odwiedziłam kilku lekarzy, konsultowałam z 2 hematologami i 2 immunologami. Póki co mamy obserwować. Możliwe, że pierwsza infekcja pobudzi organizm do produkcji neutrofile, które wówczas wystrzelą. Jak pojawi się gorączka to mamy zrobić morfologię z rozmazem. Poza tym niektórzy lekarze nie zalecają podawania żywej szczepionki (czyli np. na rotawirusy) podczas neutropenii, inni nie widzą w tym problemu - nie ma jednoznacznych zaleceń w tym zakresie. W każdym bądź razie po konsultacjach lekarskich otrzymaliśmy zalecenia by na rotawirusy zaszczepić, ale jednocześnie aby żadnej innej żywej szczepionki nie podawać aż neutrofile dobiją do wartości min. 1. Nasz hematolog twierdzi, że neutropenia jest często fizjologiczna i znika samoistnie do 1 roku życia.Mojra lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:A ile czasu ssie pierś ? A smoczek używa ?
Pytam, bo mój zwykłego smoczka nie chce a butelkę ma na żądanie - to żąda czasem co godzinę ale ilości mniejsze np 60. I widzę że to dlatego że ten Avent nie leci ciurkiem sam tylko wtedy jak ssie aktywnie. Wiec każde karmienie to inna ilość. Dlatego w szoku jestem Wiosnyfanka że synuś Twój je za każdym razem taka sama porcje - a nie chce czasem się po prostu napić ? Jakiejś mniejszej ilości ?
Żeby nie było - w jeden post jest do Nowej a druga część do Wiosnyfanka
Mój Jegomość nie zgłasza żadnego zapotrzebowania pomiędzy karmieniami. Zapomniałam dodać, że wciąż raz dziennie przystawiam Go do cyca. Leci z niego niestety tylko jak z nieszczelnego kranu, ale zawsze to coś.monester, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Rosa_13 wrote:Aż mi słabo na samą myśl że jest chora, a jeszcze ten covid teraz wszędzie tak szaleje 😭 ale faktycznie, masz rację, zrobię, zaraz wyślę chłopa do apteki.
Zdrówka dla Małej!
Oby faktycznie to tylko 3 dniówka była.Rosa_13 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Jesteśmy w domu🥰
Kwasy negatywne. Teraz w spokoju.
Dziś wizyta u prowadzącego, mam część badań, które miałam zrobić, resztę dośle 🙈I am waiting for a miracle, monester, Luna_94🌛, WiosnyFanka, izabelka90, Szarlotka90, Mati W., gosinka, Nowa na forum, aganieszkam, Kessa, Kasiek789, Jenny93, _Pina, Opio, Mimi09, EBa, Beth86, Dzoana88, Annn90 lubią tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:To neutropenia.
Też mamy. Odwiedziłam kilku lekarzy, konsultowałam z 2 hematologami i 2 immunologami. Póki co mamy obserwować. Możliwe, że pierwsza infekcja pobudzi organizm do produkcji neutrofile, które wówczas wystrzelą. Jak pojawi się gorączka to mamy zrobić morfologię z rozmazem. Poza tym niektórzy lekarze nie zalecają podawania żywej szczepionki (czyli np. na rotawirusy) podczas neutropenii, inni nie widzą w tym problemu - nie ma jednoznacznych zaleceń w tym zakresie. W każdym bądź razie po konsultacjach lekarskich otrzymaliśmy zalecenia by na rotawirusy zaszczepić, ale jednocześnie aby żadnej innej żywej szczepionki nie podawać aż neutrofile dobiją do wartości min. 1. Nasz hematolog twierdzi, że neutropenia jest często fizjologiczna i znika samoistnie do 1 roku życia.
Dzięki za te informacje, trochę mnie to uspokoiło 🤗WiosnyFanka lubi tę wiadomość
👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤
Na feriach:
❄❄ blastocysty po PGT-A
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀 -
Nowa na forum wrote:A najlepsze, że potem znów zjadł, zmieniłam pieluszkę i jeszcze pospał tyle, że zdążyłam wziąć prysznic i głowę umyć 😄, teraz śpi przy kp..i nawet śniadanie zjadłam i cappuccino wypiłam..od razu lepsze samopoczucie 😃
Czy zdarzyło się komuś, że zepsuł się słód jęczmienny? Mam wrażenie, że zmienił smak i zapach, jakby sfermentowany?
To niesamowite, jak potrafi cieszyć prysznic i śniadanie w ciszy i bez pośpiechu ❤️
Ja kupiłam na Olx karuzelę do łóżeczka Muzpony. Mój mały zachwycony! Godzinę leżał w sam i obserwował. Zdążyłam się umyć, zjeść i ogarnąć trochę w domu. I też od razu nastrój mam lepszy. Nawet nam się mała drzemka trafiła w ciągu dnia.
WiosnyFanka, monester, Nowa na forum, Kasiek789, Mimi09 lubią tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Moja Dziewczynka jest chora 😭 od wczoraj wieczorem gorączka 🤦🏼♀️ byłyśmy dzisiaj u lekarza, pobrana krew do badania i jutro kontrola. Osłuchowo i gardelko ok.
Trzymajcie kciuki Dziewczyny żeby to była tylko jakaś trzydniówka
Niechcący polubiłam ☹️
Dużo zdrowia dla Dziewczynki, oby to była niegroźna infekcja ❤️WiosnyFanka, Rosa_13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosinka wrote:To niesamowite, jak potrafi cieszyć prysznic i śniadanie w ciszy i bez pośpiechu ❤️
Ja kupiłam na Olx karuzelę do łóżeczka Muzpony. Mój mały zachwycony! Godzinę leżał w sam i obserwował. Zdążyłam się umyć, zjeść i ogarnąć trochę w domu. I też od razu nastrój mam lepszy. Nawet nam się mała drzemka trafiła w ciągu dnia.WiosnyFanka, Nowa na forum, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
Mi_lusia wrote:Polecam babygym + mata i zabawki kontrastowe. Moje dziecko spędza tak ostatnio sporo czasu i aż mi dziwnie, że mam tyle wolnych chwil w ciągu dnia, a ona radośnie sobie rozmawia ze swoimi „kolegami” 😉
Mam jedno i drugie, pałąk Tiny Love do bujaczka też. Rzeczywiście, potrafią zająć dziecko chociaż na czas prysznica 🙂 Ale zależało mi na czymś do łóżeczka, żeby młodego oswajać z leżeniem w nim 😉 -
gosinka wrote:To niesamowite, jak potrafi cieszyć prysznic i śniadanie w ciszy i bez pośpiechu ❤️
Ja kupiłam na Olx karuzelę do łóżeczka Muzpony. Mój mały zachwycony! Godzinę leżał w sam i obserwował. Zdążyłam się umyć, zjeść i ogarnąć trochę w domu. I też od razu nastrój mam lepszy. Nawet nam się mała drzemka trafiła w ciągu dnia.gosinka lubi tę wiadomość
-
gosinka wrote:Mam jedno i drugie, pałąk Tiny Love do bujaczka też. Rzeczywiście, potrafią zająć dziecko chociaż na czas prysznica 🙂 Ale zależało mi na czymś do łóżeczka, żeby młodego oswajać z leżeniem w nim 😉
Zerknij na coś co nazywa się króliczek Smily Play. My nie mamy, ale mam zescreenowane, bo ktoś na jakiejś grupie polecał. Podobno do dostania w Smyku.gosinka, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Trzymajcie kciuki Dziewczyny żeby to była tylko jakaś trzydniówkaRosa_13 lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Iga Kwietniowa wrote:https://www.lidl.pl/p/lupilu-kombinezon-niemowlecy-z-organicznej-welny-merynosow/p100377256
Przyszedł już mój lidlowy kombinezon merino i powiem wam że jest spoko, ale na szczupłe dzieci, bo na Igę jest w sam raz 😅
Polecam i zastanawiam się jaki softshell do tego zamówić 😅Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
monester wrote:O nie znałam ten firmy a wygląda bardzo ładnie a jak dźwięki ?
Melodyjka delikatna, kołysankowa, nie jak z wesołego miasteczka 😁 głośność w sam raz. Po nakręceniu gra około 4 minuty. Nowa karuzela kosztowała 250zł, na Olx upolowałam nową z drugiej ręki, bo babeczce nie pasowała do łóżeczka i zapłaciłam 70zł. W razie gdyby okazała się niewypałem jak wiele gadżetów, to chociaż nie boli tak bardzo 🙂monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:A ile czasu ssie pierś ? A smoczek używa ?
Pytam, bo mój zwykłego smoczka nie chce a butelkę ma na żądanie - to żąda czasem co godzinę ale ilości mniejsze np 60. I widzę że to dlatego że ten Avent nie leci ciurkiem sam tylko wtedy jak ssie aktywnie. Wiec każde karmienie to inna ilość. Dlatego w szoku jestem Wiosnyfanka że synuś Twój je za każdym razem taka sama porcje - a nie chce czasem się po prostu napić ? Jakiejś mniejszej ilości ?
Żeby nie było - w jeden post jest do Nowej a druga część do Wiosnyfanka
Smoczek też jakoś nie przypadł do gustu, chociaż z dwa razy udało się że ssał aż usnął. Już przestałam dawać. -
Trzymajcie kciuki Dziewczyny żeby to była tylko jakaś trzydniówkaRosa_13 lubi tę wiadomość
-
Rosa kciuki za Twoją malutką żeby to nie było nic poważnego ✊🏼
Osa super wiadomość. Daj znać po wizycie 🥰
Izunia super, że tatuś tak się angażuje i masz wsparcie ❤️
Dziewczyny mam pytanie 😁 Komoda skręcona, metki z ubranek wycięte i bierzemy się za pranie. W jakiej temperaturze pierzecie ubranka? Prasowałyście je dodatkowo?
Prałyście też od razu te w rozmiarze 68 czy na początek 56 i 62? a 68 dopiero jak podrośnie? 😅Osa 🐝 lubi tę wiadomość