WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja to już od jakiegoś czasu na spacerach ogląda drzewka, słupy, latarnie, chmurki 🫣 ostatnio szurnełam z nią ponad 6km w pogodni za drzemką, ale nie wygrałam 🙈

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Appa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy ktoras bierze lub qie czy mozna brac metformine przy karmieniu piersia. Zapomnialam spytac lekarza w ciazy odstawiłam

• Mojra Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka już tak od 1,5 miesiąca albo nie ma drzemek w ciągu dnia, albo ma 2 turbo drzemki po 15-20 min. Rzadko się zdarza żeby spała godzinę czy dwie w ciągu dnia. W zamian już o 17-18 jest zmęczona, więc kąpiel, butla i idzie spać i wtedy nadrabia i ładnie przesypia noce oczywiście z pobudkami na jedzenie, ale po jedzeniu idzie znowu spać, a wstajemy dopiero ok. 10 rano🙈

My już prawie 3 miesiące na KPI i nie powiem jest ciężko, ale jakoś nie umiem odpuścić... nie urodziłam SN, bo nie mogłam, ale jakoś mnie to nie pociesza, córka nie chciała ssać piersi, albo za szybko odpuściłam i tutaj kolejna porażka, że nie jesteśmy KP. Oprócz tego ciągle mam wyrzuty sumienia, że urodziła się taka maleńka, (przyczep błoniasty,hipotrofia, cechy wcześniacze) mimo że nie miałam na to żadnego wpływu. Teraz jest tylko na moim mleku, ale z tymi przyrostami wagi jakoś nie oszałamia. Ciągle się martwię, czy na pewno dobrze się nią zajmuje, czy rozwija się prawidłowo i czy może powinnam z nią więcej ćwiczyć, więcej stymulować itd.
    Ciągle czuję się oceniana, ciągle muszę się tłumaczyć dlaczego taka mała, dlaczego tak karmię, dlaczego CC😰
    I wyszedł żal post😣

monester lubi tę wiadomość

👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

📌2023 Start 1. procedury🍀
    ▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
    age.png

Na feriach:
    ☃️☃️blastocysty po PGT-A

📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
    ❌ Cross-match 29,8%
    🔥🔥🔥Prograf 2mg (30dni) -->Encorton 15mg, Heparyna, Acard, Accofill, Intralipid
    Transfer 06/2025🍀🐞✊
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młoda jest w ciągu dnia nieodkładalna do łóżeczka. Zaśnie na rękach albo przy cycu, i ma jakieś czujniki w ciele, które jak tylko dotkną materaca powodują otwarcie oczu. Dopiero odłożę na sen nocny. Najlepiej śpi na spacerach w wózku. Potrafi spać ze 3h. Niestety nie mam wtedy ze soba prania i deski do prasowania 😛

Popsuł nam się sen nocny. Wybudza się średnio 4 razy w nocy i jest szukanie cycusia. Przystawiam ją, possie trochę i śpi z cyckiem w buzi od czasu do czasu ssając. W nocy smoczkiem nie oszukasz. Pluje nim i się wybudza.

Mam jeszcze jedną sprawę którą chciałabym się podzielić. Tydzień temu mieliśmy ostatnie szczepienie przeciw rotawirusom +6w1. Przed szczepieniem młoda była badana i wszystko było okej. Gardło i jama ustna czyste. Dzisiaj mieliśmy pneumokoki. Podczas badania przed szczepieniem dr zauważyła na łuku podniebiennym guzek/pęcherz( taki przezroczysty). Mamy skierowanie do laryngologa w trybie pilnym. Czy może Coś takiego u Was się pojawiło?

Generalnie od szczepienia młodej cofa się mleczko. Mimo odbijania po jakimś czasie od karmienia, nagle wylatuje z buźki serwatka. Jestem ciągle obrzygana.
    Podaję probiotyki bio gaie i bifybaby (jedno dziennie, na zmianę czyli każde co drugi dzień). Zastanawiam się czy to od szczepienia czy probiotyku bifybaby, który stosuję od niedawna…

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:
    Moja córeczka już tak od 1,5 miesiąca albo nie ma drzemek w ciągu dnia, albo ma 2 turbo drzemki po 15-20 min. Rzadko się zdarza żeby spała godzinę czy dwie w ciągu dnia. W zamian już o 17-18 jest zmęczona, więc kąpiel, butla i idzie spać i wtedy nadrabia i ładnie przesypia noce oczywiście z pobudkami na jedzenie, ale po jedzeniu idzie znowu spać, a wstajemy dopiero ok. 10 rano🙈

My już prawie 3 miesiące na KPI i nie powiem jest ciężko, ale jakoś nie umiem odpuścić... nie urodziłam SN, bo nie mogłam, ale jakoś mnie to nie pociesza, córka nie chciała ssać piersi, albo za szybko odpuściłam i tutaj kolejna porażka, że nie jesteśmy KP. Oprócz tego ciągle mam wyrzuty sumienia, że urodziła się taka maleńka, (przyczep błoniasty,hipotrofia, cechy wcześniacze) mimo że nie miałam na to żadnego wpływu. Teraz jest tylko na moim mleku, ale z tymi przyrostami wagi jakoś nie oszałamia. Ciągle się martwię, czy na pewno dobrze się nią zajmuje, czy rozwija się prawidłowo i czy może powinnam z nią więcej ćwiczyć, więcej stymulować itd.
    Ciągle czuję się oceniana, ciągle muszę się tłumaczyć dlaczego taka mała, dlaczego tak karmię, dlaczego CC😰
    I wyszedł żal post😣
    Jesteś najlepszą mamą na świecie 😚 pamiętaj o tym 🫡 jakie macie przyrosty ?

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    No moja to już od jakiegoś czasu na spacerach ogląda drzewka, słupy, latarnie, chmurki 🫣 ostatnio szurnełam z nią ponad 6km w pogodni za drzemką, ale nie wygrałam 🙈

O to u mnie też. Nawet już się zdarza, że jest awantura żeby być wyjęta z wózka. I wtedy nie idziemy (bo jak pchać wózek z dzieckiem na rękach), tylko stoimy aż sobie popatrzy. Chyba czas ogarnąć chustę.

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Mojra Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Jesteś najlepszą mamą na świecie 😚 pamiętaj o tym 🫡 jakie macie przyrosty ?

Teraz przez 9 dni przybrała 125g, i jest w 8 centylu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 21:33

👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

📌2023 Start 1. procedury🍀
    ▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
    age.png

Na feriach:
    ☃️☃️blastocysty po PGT-A

📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
    ❌ Cross-match 29,8%
    🔥🔥🔥Prograf 2mg (30dni) -->Encorton 15mg, Heparyna, Acard, Accofill, Intralipid
    Transfer 06/2025🍀🐞✊
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:

I wyszedł żal post😣

Mojra większości z nas nie poszło tu wszystko tak jak sobie planowałyśmy. Teraz wiadomo, że nic się nie da zaplanować. Ani porodu, ani karmienia, ani tych pierwszych tygodni. Moja mała tez słabo przyrasta a w większości je MM - jest szczupła bardzo. Niektóre dzieci widocznie tak mają.
    Kochasz ją, jesteś jej mamą, całym światem, nikt nie zajmie się nią lepiej niż Ty.

Kessa, monester, Hope_89, Mimi09, izabelka90, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak... Wiele moglabym sobie też zarzucić. Mój mąż mówi że powinniśmy zrobić checkliste, bo dziecko idzie spać na sen nocny a my się orientujemy że nie zrobiliśmy tego i tego z nim. Witaminy d nie dawlaam już 3 dni. Uszy brudne zauważyłam dzisiaj na spacerze i teraz się zorientowałam że nic z tym nie zrobiłam. I dopisać tam do checlisty koniecznie - zajrzeć do pralki - normalnie dziewczyny robię pranie i totalnie zapominam o tym i nie rozwieszamy i musimy prac od nowa. Dziwne bo pralka chodzi codziennie i codziennie ta sama historia. Już nie prasuje nawet nowych rzeczy /a zdarza się że ubieram dziecko ubraniami wiszącymi na suszarce. Mam nawet problem żeby podlać kwiatki które widzę non stop . Góra butelek przy zlewie non stop i laktatorow też, a myje na okrągło. No nieogar ze mnie.

• monester Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    U nas się zdarzają, może nie 4 godziny, ale 2 potrafi w dzień ciągiem przespać. Za to po kilku fajnych nocach, gdzie spał od 21:00 do 5:00 (około), potem jedzenie i jeszcze po trochu dosypialismy do 7-9, ostatnio znów pobudki w środku czyli około 1-3 w nocy.
    Z innej beczki: mówiłam ostatnio u pediatry o zielonych kupach, powiedziała aby przesłać zdjęcia. Tylko, że na fotkach wychodzi kolor bardziej brązowy, już robiłam i przy sztucznym świetle i przy oknie, i ciągle tak. A mamy normalnie ciemną zieleń. I dziś po konsultacji telefonocznej, mówi żeby pieluchę w worek i do lodówki i potem do niej zawieźć. I będę jechać z taką bombą biologiczną 🙈😆
    Tylko nie posmaruj kanapki ta pasta szpinakowa 😅 ale no jaja 😅 a nie dajesz żelaza ?

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Mojra większości z nas nie poszło tu wszystko tak jak sobie planowałyśmy. Teraz wiadomo, że nic się nie da zaplanować. Ani porodu, ani karmienia, ani tych pierwszych tygodni. Moja mała tez słabo przyrasta a w większości je MM - jest szczupła bardzo. Niektóre dzieci widocznie tak mają.
    Kochasz ją, jesteś jej mamą, całym światem, nikt nie zajmie się nią lepiej niż Ty.
    Nasza była szczupła a już odkąd jest na mm pojawiają się pierwsze fałdki 😅

event.png[/url]
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    O to u mnie też. Nawet już się zdarza, że jest awantura żeby być wyjęta z wózka. I wtedy nie idziemy (bo jak pchać wózek z dzieckiem na rękach), tylko stoimy aż sobie popatrzy. Chyba czas ogarnąć chustę.

Polecam nosidło włożyć w koszyk wozkowy i jak awantura to założyć nosidło i pchać wózek 🤷🏼‍♀️

Mi się i teraz w ciąży zdarza ze młody karze się wyciągać natychmiastowo z wozka, i tak sobie dryptamy z M na biodrze, brzuchem i pchamy wózek 🤪

Kasiek789 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appa wrote:
    Hej czy ktoras bierze lub qie czy mozna brac metformine przy karmieniu piersia. Zapomnialam spytac lekarza w ciazy odstawiłam
    Można. Bezpieczna jest.
    W razie wątpliwości polecam e-lactancia.org

• monester Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:

I wyszedł żal post😣
    Polubiłam, bo to moje uczucia z tym KPI.
    twoja dziewczynka idzie sobie swoim centylem na siatce ?

• Kessa Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Oj tak... Wiele moglabym sobie też zarzucić. Mój mąż mówi że powinniśmy zrobić checkliste, bo dziecko idzie spać na sen nocny a my się orientujemy że nie zrobiliśmy tego i tego z nim. Witaminy d nie dawlaam już 3 dni. Uszy brudne zauważyłam dzisiaj na spacerze i teraz się zorientowałam że nic z tym nie zrobiłam. I dopisać tam do checlisty koniecznie - zajrzeć do pralki - normalnie dziewczyny robię pranie i totalnie zapominam o tym i nie rozwieszamy i musimy prac od nowa. Dziwne bo pralka chodzi codziennie i codziennie ta sama historia. Już nie prasuje nawet nowych rzeczy /a zdarza się że ubieram dziecko ubraniami wiszącymi na suszarce. Mam nawet problem żeby podlać kwiatki które widzę non stop . Góra butelek przy zlewie non stop i laktatorow też, a myje na okrągło. No nieogar ze mnie.
    Może i dobra rzecz z tą lista, ale gdzie ona powinna się znajdować żeby o niej nie zapomnieć? 🙈

U mnie z praniem sytuacja taka, że pamiętam aby wrzucić do suszarki..i o tyle, o ile małej pranie ogarniam na bieżąco, to nasze w tej suszarce leży do następnego prania/suszenia... ewentualnie wyciągam coś stamtąd jak akurat potrzebuje i skojarze, że pewnie tam jest 🙈
    A z tymi uszami to też cały czas zapominam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 22:13

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 24 września 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Może i dobra rzecz z tą lista, ale gdzie ona powinna się znajdować żeby o niej nie zapomnieć? 🙈

U mnie z praniem sytuacja taka, że pamiętam aby wrzucić do suszarki..i o tyle, o ile małej pranie ogarniam na bieżąco, to nasze w tej suszarce leży do następnego prania/suszenia... ewentualnie wyciągam coś stamtąd jak akurat potrzebuje i skojarze, że pewnie tam jest 🙈
    A z tymi uszami to też cały czas zapominam..
    Ja zwykle słyszę dźwięk ze pralką bądź suszarka skończyły jak jestem w trakcie karmienia także później zawsze zapominam i nagle godzinę po przytomnieje że coś robiłam 😅
    A w nocy kładę sobie pieluszkę tetrowa na ramie i próbuje odbić małego i nagle chodzę z nim po pokoju w poszukiwaniu tej pieluszki po czym mi się przypomina że mam ją na ramieniu, już parę razy mi się tak zdarzyło 🙈
    Nie zapeszając idzie nam dobrze zasypianie samemu, po odłożeniu do łóżeczka podajemy tylko smoczek w razie potrzeby i jesteśmy obok a mały sam się wycisza i zasypia ☺️ wczoraj nawet udawało się tak w ciągu dnia na drzemki, dzisiaj już nie bardzo i usypiałam go na naszym łóżku , poprzytulaliśmy się ☺️ w nocy zawsze karmię w salonie a później odkładam do łóżeczka i nie ma problemu a w dzień to wszystko jakoś inaczej gra 😅
    Dzisiaj przyszło mi nosidło lenny light i od jutra próbujemy bo pogoda się psuje i chciałam mieć jak na szybko wyjść z pieskiem także myślę że się sprawdzi ☺️

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci też zaczęły wydawać zaskakujące dźwięki? Moj Młody od 3 dni zaczął piszczeć i skrzeczeć tak mocno, że gardło sobie zdziera i czasem zaczyna kasłać. Mam wrażenie, że sam jest głośnością tych dźwięków zaskoczony, ale z drugiej strony ma z nich taką frajdę, że każdy kolejny jest jeszcze głośniejszy.

Do tego wszystkiego zaczyna się przewracać na brzuch na potęgę, nawet na przewijaku, że zmiana pieluchy zaczyna przypominać ujażmienie wijącego się krokodyla.

Wygląda na to, że łatwo to już było.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxxMiaxx przeglądam ubranka i wpadła mi taka czapka bo pytałaś o wiązana
    https://kokosek.pl/products/ciepla-bonetka-z-welny-merino-reed

xxMiaxx lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci też zaczęły wydawać zaskakujące dźwięki? Moj Młody od 3 dni zaczął piszczeć i skrzeczeć tak mocno, że gardło sobie zdziera i czasem zaczyna kasłać. Mam wrażenie, że sam jest głośnością tych dźwięków zaskoczony, ale z drugiej strony ma z nich taką frajdę, że każdy kolejny jest jeszcze głośniejszy.

Do tego wszystkiego zaczyna się przewracać na brzuch na potęgę, nawet na przewijaku, że zmiana pieluchy zaczyna przypominać ujażmienie wijącego się krokodyla.

Wygląda na to, że łatwo to już było.
    Tak jest coś w rodzaju pisków a kasłanie dla zwrócenia uwagi już mamy od jakiegoś czasu. A te piski to i przed płaczem i na radość więc no ciężko. U nas póki co bez obrotów więc przewijanie to bajka;)

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, ja ubranka prasowałam tylko raz - do wyprawki. Później nawet do głowy mi nie przyszło, by po praniu je prasować...

A kwiaty? No cóż... Kupiłam jakiś miesiąc trawę pampasowa na taras. Nie chcesz wiedzieć jak teraz wygląda.

Wczoraj u mnie był mały kryzys. Byłam z Młodym sama od 7:00 do 19:00. Wieczorem chciało mi się wyc że zmęczenia.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ