udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Niepóźniej niż po 6 miesiącach. Reszta zależy od gotowości dziecka. Chwilę wcześniej wklejalam link do dokumentu - poczytaj.
Hope my jeszcze nie startujemy. Jestem ciekawa co to będzie bo moj syn rzyga na zawołanie jeśli dodam cokolwiek do mleka w sensie żelazo na przykład.[/url] -
Nowa na forum wrote:Dziewczyny pomóżcie, bo ja się zgubiłam. Wg wytycznych rd pomiędzy 17 a 26 tydzień, wyłącznie mleko przez 6 mcy. Mój ma teraz 20 tygodni i niecałe 5 miesięcy. 6 miesięcy skończy na początku grudnia. To będzie już 26 tygodni. Kiedy rd zacząć? Poza kwestią, że dziecko gotowe, patrząc tylko na terminy, jakoś mi się to rozjeżdża 😵💫
Ja zaczęłam RD dokładnie w dzień ukończenia 6msc. Moje dziecko wcześniej nie miało oznak gotowości.Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Niepóźniej niż po 6 miesiącach. Reszta zależy od gotowości dziecka. Chwilę wcześniej wklejalam link do dokumentu - poczytaj.
Hope my jeszcze nie startujemy. Jestem ciekawa co to będzie bo moj syn rzyga na zawołanie jeśli dodam cokolwiek do mleka w sensie żelazo na przykład.
Będzie dobrze 😊 bez spiny a na pewno się uda to RD. U nas małe sukcesy, od 3 dni bierze do reki, kieruje do buzi, liże, ssie, odgryzie, co za duże to wypluje a wydaje mi się że coś tam połyka. Oczywiście już od mamy usłyszałam że ona nic nie je, i że mam jej więcej dawać a nie tylko mleko bo potem nic nie będzie jadła 🤦🏼♀️🙈 ale wytłumaczyłam na tyle ile się dało i póki co nie komentuje 🤡🙈 -
Szarlotka90 wrote:Widziałam u was już po kupie a u nas nadal ciszaStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Hope my jeszcze nie startujemy. Jestem ciekawa co to będzie bo moj syn rzyga na zawołanie jeśli dodam cokolwiek do mleka w sensie żelazo na przykład. -
Nowa na forum wrote:Dziewczyny pomóżcie, bo ja się zgubiłam. Wg wytycznych rd pomiędzy 17 a 26 tydzień, wyłącznie mleko przez 6 mcy. Mój ma teraz 20 tygodni i niecałe 5 miesięcy. 6 miesięcy skończy na początku grudnia. To będzie już 26 tygodni. Kiedy rd zacząć? Poza kwestią, że dziecko gotowe, patrząc tylko na terminy, jakoś mi się to rozjeżdża 😵💫
My mamy skończone 5 msc. Cześć lekarzy koryguje na 4,5. Dwóch pediatrow zaleca rd ok 6 msc dla Aluski. My chcemy zacząć na początku listopada. Zaczynam dopiero zagłębiać tajniki rd heh
Jenny ogromne gratulacje! Nie słuchaj głupich położnych. Ja odciągałam strzykawka przez pierwsze 3 dni (serio to było tak mało, że wstyd bo mi zanosić do dziecka - nawet nie pół strzykawki). A chwalili, że mimo, że dziecko nie jest przystawiane i tak wcześnie cc to super sobie radzę.
Slod jęczmienna bardzo pomaga. Plus w szpitalu poproś położne lub najlepiej panią laktacyjne by pokazała jak przystawiać i co robić by rozkręcić
Powodzenia, trzymam kciukiizabelka90 lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - A. już na świecie! 🥰💓
-
Nowa na forum wrote:Czytałam właśnie 🙃, stąd pytanie. Czyli w połowie listopada można próbować? Będzie to jakieś 23-24 tygodnie
W wersji optymistycznej bo jeszcze może być rzygNowa na forum lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:Tak u nas wczoraj poszło ☺️ to ładnie twoja malutka trzyma, brzuszek nadal miękki ?
Wczoraj wieczorem chyba miała kolkę, bardzo spinała się i dużo baczkow szło no o straszliwy płacz. Lulać, tulić i nie zatrzymywać się w miejscu podczas tych zabiegów. Dobrze ze dziś mamy pediatre bo już ciezko mi ocenić ten brzuszek -
Jenny gratulacje mamusiu 😘 Nie słuchaj tych głupich bab ze szpitala, minęły się raczej z powołaniem. Najważniejszy jest spokój Twój i małego, na spokojnie niech sobie podje mm jak trzeba, nie może być przecież głodny bo to niczemu nie będzie służyło, jak brzusio będzie najedzone, oboje będziecie wypoczęci bardziej i próby kp wyjdą lepiej. W domku sobie na spokojnie będziecie rozkręcać laktację i razem się uczyć tej wcale nie łatwej na początku sztuki 😘
Do mnie dziś dzwonili z kliniki. Zastanawiałam się czy ich poinformować, że mała już na świecie ale zanim się zdecydowałam to sami zadzwonili. Zdążyłam powiedzieć słucham i mała się rozdarła więc Pani nawet nie musiała pytać czy dzidziuś się urodził. Powiedziała, że dzwoni w celu aby uzupełnić moją kartę ale podejrzewam, że to do ich statystyk, pytała o datę porodu, płeć dziecka i czy poród SN czy Cc. Czy do którejś z Was też tak dzwonili? Dodam, że ja po potwierdzeniu serduszka prowadziłam już ciążę poza klinika. A moja klinika to Bocian Warszawa-Stawki.Nowa na forum lubi tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Doszedł nasz kombinezon Engel.
Po pierwsze dużo za duży.
Po drugie mam wrażenie, że to merino gryzie.
A po trzecie lecą z niego "pypcie", które już widzę jak będą wpadały do oczu Młodego.
Jestem na nieStarania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Doszedł nasz kombinezon Engel.
A po trzecie lecą z niego "pypcie", które już widzę jak będą wpadały do oczu Młodego.
Jestem na nie -
monester wrote:Za 10 dni pół roku. Będziemy po chorobie próbować. Czyli już niedługo 😀
Już pół roku 🤯 kiedy to zleciało… a ja nie wierzyłam jak wszyscy mówili, żeby cieszyć się tą małą dzidzią ile można, bo okres niemowlęctwa tak szybko mijamonester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
EBa wrote:Jenny gratulacje mamusiu 😘 Nie słuchaj tych głupich bab ze szpitala, minęły się raczej z powołaniem. Najważniejszy jest spokój Twój i małego, na spokojnie niech sobie podje mm jak trzeba, nie może być przecież głodny bo to niczemu nie będzie służyło, jak brzusio będzie najedzone, oboje będziecie wypoczęci bardziej i próby kp wyjdą lepiej. W domku sobie na spokojnie będziecie rozkręcać laktację i razem się uczyć tej wcale nie łatwej na początku sztuki 😘
Do mnie dziś dzwonili z kliniki. Zastanawiałam się czy ich poinformować, że mała już na świecie ale zanim się zdecydowałam to sami zadzwonili. Zdążyłam powiedzieć słucham i mała się rozdarła więc Pani nawet nie musiała pytać czy dzidziuś się urodził. Powiedziała, że dzwoni w celu aby uzupełnić moją kartę ale podejrzewam, że to do ich statystyk, pytała o datę porodu, płeć dziecka i czy poród SN czy Cc. Czy do którejś z Was też tak dzwonili? Dodam, że ja po potwierdzeniu serduszka prowadziłam już ciążę poza klinika. A moja klinika to Bocian Warszawa-Stawki.
Do mnie nie dzwonili ale prosili o kontakt po porodzie, dali dokument do wypełnienia na ostatniej wizycie w klinice. W którym tygodniu dziecko urodzone, czy sn , czy CC, waga, płeć, czy na coś chore. Jak Mała miała 3 miesiące pojechaliśmy do Czech do kliniki pokazać naszą dziewczynie 😊EBa lubi tę wiadomość
-
EBa wrote:Jenny gratulacje mamusiu 😘 Nie słuchaj tych głupich bab ze szpitala, minęły się raczej z powołaniem. Najważniejszy jest spokój Twój i małego, na spokojnie niech sobie podje mm jak trzeba, nie może być przecież głodny bo to niczemu nie będzie służyło, jak brzusio będzie najedzone, oboje będziecie wypoczęci bardziej i próby kp wyjdą lepiej. W domku sobie na spokojnie będziecie rozkręcać laktację i razem się uczyć tej wcale nie łatwej na początku sztuki 😘
Do mnie dziś dzwonili z kliniki. Zastanawiałam się czy ich poinformować, że mała już na świecie ale zanim się zdecydowałam to sami zadzwonili. Zdążyłam powiedzieć słucham i mała się rozdarła więc Pani nawet nie musiała pytać czy dzidziuś się urodził. Powiedziała, że dzwoni w celu aby uzupełnić moją kartę ale podejrzewam, że to do ich statystyk, pytała o datę porodu, płeć dziecka i czy poród SN czy Cc. Czy do którejś z Was też tak dzwonili? Dodam, że ja po potwierdzeniu serduszka prowadziłam już ciążę poza klinika. A moja klinika to Bocian Warszawa-Stawki.EBa lubi tę wiadomość
👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
-
Do mnie dziś dzwonili z kliniki. Zastanawiałam się czy ich poinformować, że mała już na świecie ale zanim się zdecydowałam to sami zadzwonili. Zdążyłam powiedzieć słucham i mała się rozdarła więc Pani nawet nie musiała pytać czy dzidziuś się urodził. Powiedziała, że dzwoni w celu aby uzupełnić moją kartę ale podejrzewam, że to do ich statystyk, pytała o datę porodu, płeć dziecka i czy poród SN czy Cc. Czy do którejś z Was też tak dzwonili? Dodam, że ja po potwierdzeniu serduszka prowadziłam już ciążę poza klinika. A moja klinika to Bocian Warszawa-Stawki.
Ja się trochę zakumplowałam z moją koordynatorką (chociaż to chyba za dużo powiedziane). Jesteśmy od początku ciąży w stałym kontakcie meilowym. Jak się Młody urodził sama wysyłałam jej info i zdjęcie Młodego. Póżniej jeszcze ze dwa razy wysyłałam jej aktualizację co tam u nas. Ale nie pytała (a ja nie informowałam) o sam poród.EBa lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Do mnie dziś dzwonili z kliniki. Zastanawiałam się czy ich poinformować, że mała już na świecie ale zanim się zdecydowałam to sami zadzwonili. Zdążyłam powiedzieć słucham i mała się rozdarła więc Pani nawet nie musiała pytać czy dzidziuś się urodził. Powiedziała, że dzwoni w celu aby uzupełnić moją kartę ale podejrzewam, że to do ich statystyk, pytała o datę porodu, płeć dziecka i czy poród SN czy Cc. Czy do którejś z Was też tak dzwonili? Dodam, że ja po potwierdzeniu serduszka prowadziłam już ciążę poza klinika. A moja klinika to Bocian Warszawa-Stawki.EBa lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
monester wrote:Wiesz to tylko będzie lizanie łyżeczki i plucie 😆
W wersji optymistycznej bo jeszcze może być rzyg2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
WiosnyFanka wrote:Doszedł nasz kombinezon Engel.
Jestem na nieWiosnyFanka lubi tę wiadomość