udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
xxMiaxx wrote:Mój nie był jakoś szczególnie i teraz jak jest na plecach to ja mu pokazuje zabawki a tak to najczęściej na brzuchu i wtedy ogląda wszystko 🙂
U nas podobnie.
Wg mnie, Gosinka, już nie ma sensu teraz dokupywać nic.gosinka lubi tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Jenny93 wrote:Przed nami pierwsze szczepienia. Zalecenie mamy 5w1, ale tak się zastanawiamy nad 6w1. Któraś z Was się zdecydowała?
Poza stanem podgorączkowym i marudzeniem nic więcej się nie działo. Podobnie było po pierwszej dawce i szczepionkach na meningokoki.
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o rd to koniecznie zakupcie śliniaki z rękawem, ja daję łyżeczka na razie ale pozwalam się bawić i brać do rączki - no masakra ręce po łokcie w jedzeniu
Monita, Rosa_13, gosinka, izabelka90, xxMiaxx, Saimi, _Pina lubią tę wiadomość
-
PatrycjaBbbbb wrote:Ja miałam kilka bawełnianych mat które kładłam na puzzlach, generalnie wydawało mi się ze sama mata to za mało na podłodze jeżeli chodzi o amortyzację. Dodatkowo mój maluch był z tych często i gęsto ulewajacych, wiec potrafiłam wymienić 3 maty dziennie i wkładać do prania 🫢 a na końcu kończyłam z podłożona zwykła pieluszka flanelowa na puzzle, wiec chyba zainwestowałbym w osobny pałąk z zabawkami i osobna matę - maty po takich cyklicznych praniach na 60st już dawno nie wyglądają jak nowki, wiec nie ma co kupować jakichś finezyjnych i drogich, wiadomo z porządnego materiału ale nie jakieś drogowe 🫢 😊 ja miałam z zary i HM takie piękne kształty i kolory i wyglądają jak ścierki 🤣
Dodatkowo jak już maluch się zaczął przemieszczać i obracać to mieliśmy zamontowane przez długi czas różne zawieszki typu balibazoo na krzesłach i meblach 🤣
No i hitem obowiązkowo spinerki, ale to chyba na trochę później. U nas tak od 5 msca do teraz największy hit z drobnostek
Nasz też ulewający więc chyba rzeczywiście nie na sensu całej maty kupować. Nawet o tym nie pomyślałam.
Monster a ten Twój baby gym jest stabilny? I matę kupowałaś wtedy osobno? -
monester wrote:Jeśli chodzi o rd to koniecznie zakupcie śliniaki z rękawem, ja daję łyżeczka na razie ale pozwalam się bawić i brać do rączki - no masakra ręce po łokcie w jedzeniu
Ooo tak, najlepsze 😁 szukajcie takich z materiału jak parasole. Super są, szybko schną i nie ograniczają ruchów malucha. Ja mam taki jeden po siostrzeńcu i będę szukać w internetach jeszcze jednego.
U nas masakra, był katar doszedł kaszel, wczoraj miała robiony test i rsv🤦🏼♀️🙈 poki co w domu, mamy leki ale jak się pogorszy to szpital 😭😭 -
Rosa_13 wrote:Ooo tak, najlepsze 😁 szukajcie takich z materiału jak parasole. Super są, szybko schną i nie ograniczają ruchów malucha. Ja mam taki jeden po siostrzeńcu i będę szukać w internetach jeszcze jednego.
U nas masakra, był katar doszedł kaszel, wczoraj miała robiony test i rsv🤦🏼♀️🙈 poki co w domu, mamy leki ale jak się pogorszy to szpital 😭😭 -
Jenny93 wrote:Nasz też ulewający więc chyba rzeczywiście nie na sensu całej maty kupować. Nawet o tym nie pomyślałam.
Monster a ten Twój baby gym jest stabilny? I matę kupowałaś wtedy osobno?Jenny93 lubi tę wiadomość
-
gosinka wrote:A tak z ciekawości - do kiedy niemowlęta są zainteresowane leżeniem na takich matach z pałąkami? Bo tak się zastanawiam czy dla odmiany czegoś jeszcze nie dokupić, ale nie wiem czy się jeszcze opłaca 😉
Też się zastanawiam bo u mnie J od 3-4 tygodni średnio leży pod tym babygym 5 minut i robi obrót na brzuch. Nie jest już tak zainteresowana nawet jak jej wymieniam zawieszki na nowe. Zastanawiam się czy go jeszzcze trzymać 🤔 -
Co do orzechów to kiedyś ktoś tu wrzucił takie wytyczne ministerstwa i tam właśnie zalecane było wczesne wprowadzenie orzechów. Teraz tego nie mogę znaleźć. Jak dobrze pamiętam 1-2 łyżek na tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2024, 16:52
monester lubi tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Ooo tak, najlepsze 😁 szukajcie takich z materiału jak parasole. Super są, szybko schną i nie ograniczają ruchów malucha. Ja mam taki jeden po siostrzeńcu i będę szukać w internetach jeszcze jednego.
U nas masakra, był katar doszedł kaszel, wczoraj miała robiony test i rsv🤦🏼♀️🙈 poki co w domu, mamy leki ale jak się pogorszy to szpital 😭😭Rosa_13 lubi tę wiadomość
👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
monester wrote:Rosa zdrówka dla małej ! Ma gorączkę też ?
A te śliniaki to mają jakąś metkę co polecasz ?
Dziękujemy ❤️ Póki co nie było, narazie najwięcej 37,5.
Tak się o nią boję że nie umiem nawet nic przełknąć 😭🙈 w nocy nie spałam bo nasłuchuje czy czasem nie ma problemów z oddychaniem. Koszmar 😔
Śliniak firmy Nuby. W google jak wpisałam to nic nie było ale będę szukać na allegro albo Amazonie. Może jakaś inna firma też robi z parasolkowego materiału. -
izabelka90 wrote:O kuźwa 😕😕 zdrówka dla córeczki i żeby szybko to zwalczyła i obeszło ale bez szpitala 🙏🙏🙏🥹
Dziękujemy ❤️ uważajcie na siebie bo to dziadostwo można złapać ponoć wszędzie 😘
izabelka90 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:To też nie ma takiej zasady, żeby opóźniać wprowadzenie glutenu
U nas jest już alergia, dlatego pewnie takie zalecenieHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Saimi wrote:My przy wcześniaku mamy 5w1 i jestem zadowolona. Plus pneumokoki i rotawirus. Wszystko za darmo. Alicja dobrze zniosła każde szczepienie a ostatniej dawki to nawet nie zauważyła, że dostała już zastrzyk 🤣
Ale 6w1 większość mam bierze, 5w1 raczej tylko wcześniaki. Z tego co zauważyłam. I nas w szpitalu taka tylko do wcześniaków dają.
My mamy 5 w 1 a urodzona po czasie...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Rosa_13 wrote:Dziękujemy ❤️ Póki co nie było, narazie najwięcej 37,5.
Tak się o nią boję że nie umiem nawet nic przełknąć 😭🙈 w nocy nie spałam bo nasłuchuje czy czasem nie ma problemów z oddychaniem. Koszmar 😔
Śliniak firmy Nuby. W google jak wpisałam to nic nie było ale będę szukać na allegro albo Amazonie. Może jakaś inna firma też robi z parasolkowego materiału.
Masakra, że takie dziadostwo się przypałęta. Zdrówka dla malutkiej ❤️ -
monester wrote:Wy zdrowi ? Gdzie złapaliście wiesz może? Kurde szybko ten sezon przyszedł na rsv
monester, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość