udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosa_13 wrote:Hej Dziewczyny 😀 Wracamy chyba powoli do żywych. RSV to paskudztwo straszne, co się ta moja Mała Dziewczynka wycierpiała. Już jest lepiej, nie ma temperatury, oddycha się lepiej, nadal jest katar i kaszel ale też już z dnia na dzień coraz lepiej. Jutro kontrola u lekarza, może uda się zmniejszyć ilość leków bo mała jak widzi nebulizator to ucieka 😔😥😭
Dzisiaj nawet wrócił apetyt do próbowania nowych rzeczy.
Film Joy mam w ulubionych i będę oglądać 😌
Nie wiem jak znowu nauczę mała spania w łóżeczku po tej chorobie 🙈 teraz na noc zasypia w łóżeczku ale ok 23 biorę ja do łóżka jak idę spać żeby być w razie czego blisko i szybko zareagować jak zaczyna kaszleć bo krztusi się flegmą 🙈🤦🏼♀️rozregulowały nam się w ogóle sprawy spania, drzemki w innych godzinach, godzina później na sen nocny, pobudki w nocy na odciąganie glutka 🤯
Buziaki dla Wszystkich Maluszków 😘 niesamowite jak ten czas leci i jak te dzieciaki rosną 😊😍
Świetne wieści, że już lepiej ❤️ masakra teraz z tymi infekcjami 😒
U nas covid tak samo rozpieprzył wszystko.
A dopiero co wychodziliśmy powoli z regresu snu, już było lepiej, a w covidzie zaś masakra, okienka aktywności w środku nocy, mnostwo pobudek, pobudka poranna o 5, problemy z jedzeniem.
A teraz jeszcze wjechało ząbkowanie 🙈
Także ja chyba się powoli godzę z tym, że już tak dobrze jak w trzecim miesiącu (sen nocny 20-21 do 7, jedno, max dwa karmienia) to już chyba nie będzie.
Teraz za dobrą noc uznaje zaśnięcie o 19-20, trzy karmienia nocne, noc bez okienka aktywności, pobudka o 6 🙈🙈Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰
-
Bardzo Wam dziękuję za Wasze posty o trudnym i długim zasypianiu, o krótkich drzemkach i zmęczeniu 🩵
Poczułam się lepiej, że nie jestem jedyna na tym świecie z tym, że w innych domach z innymi dziećmi też tak bywa. Bo już naprawdę czułam się okropnie jak beznadziejna matka i doszłam do takiego zmęczenia, że pomyślałam, że może to był znak od natury, że macierzyństwo nie jest dla mnie, skoro z zajściem w ciążę było tak trudno. A ja w to brnęłam i teraz mam 😔🥺
Bardzo Was przytulam wszystkie, które doswiadczacie tego zmęczenia i problemow ze snem dzieci.AnkaSłomianka, Szarlotka90, Nowa na forum lubią tę wiadomość
* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie -
monester wrote:U nas tez bez smoczka i czasem właśnie żeby zasnął muszę nosić w pionie bo bujanie na rękach się przestalo podobać. Aktualnie mamy 7 wybudzenie czyli od 19 jestem na dyżurze. Zdążyłam zjeść szybka kolację i dwa razy siku. Co odłożę to płacz to już sobie siadłam w fotelu i śpi na kolanach i rozmyślam co tu dalej począć. Już nic więcej tu na forum nie napiszę hahaha 😅
Z ciekawości - to wyczytałas jakiegoś ebooka z tym wyplakaniem się? U nas tez się nie da oddzielić butelki od spania- to dla niego substytut cyca. I dbamy o drzemki bo jeśli nie będziemy lulac na kolanach to cały dzień do dupy będzie w atmosferze płaczu plus w nocy problem -
Co do pampersów to pisałam niedawno maila do oficjalnego profilu na allegro, bo mi zależy na tej kieszonce, u nas się sprawdza, i odpisali ze "nie mogą poki co zagwarantowac, że wszystkie opakowania będą w nowej szacie, bo nikt nie weryfikuje tego na wejściu do magazynu, ale większość towaru jest już z nowych dostaw".
Czyli te z kieszonka to jakieś nowsze, i faktycznie na niektórych opakowaniach jest info o kieszonce stop&protect (Rossmann, Media expert), ale np w Kauflandzie na tej super promce po 40 zł były tylko te bez kieszonki (przynajniej u mnie).monester lubi tę wiadomość
Starania od 01.2019
👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
6t1d - mamy ❤️🥹
-
No takiej nocy jak dzis to nie mieliśmy od czasów choroby. Masakra. U mnie nocki są zawsze moje. Chciałabym mieć taki sen jak mój chlop - jego przez 6 godzin nie obudziło nic a teraz oburzony mowi że słyszał , że przecież o 6 rano brałam do łóżka .. o 6 to my już dzień zaczęliśmy
-
monester wrote:No takiej nocy jak dzis to nie mieliśmy od czasów choroby. Masakra. U mnie nocki są zawsze moje. Chciałabym mieć taki sen jak mój chlop - jego przez 6 godzin nie obudziło nic a teraz oburzony mowi że słyszał , że przecież o 6 rano brałam do łóżka .. o 6 to my już dzień zaczęliśmy
-
monester wrote:No takiej nocy jak dzis to nie mieliśmy od czasów choroby. Masakra. U mnie nocki są zawsze moje. Chciałabym mieć taki sen jak mój chlop - jego przez 6 godzin nie obudziło nic a teraz oburzony mowi że słyszał , że przecież o 6 rano brałam do łóżka .. o 6 to my już dzień zaczęliśmy
Współczuję nocki 😔
A co do chłopa to mój identycznie. Rano się pyta jak nocka i zdziwiony ze byly płaczki, okienka aktywności itd. Czasami przez noc otworzy jedno oko i spyta jak tam, ale nim zdążę odpowiedzieć to je już zamknie 😅
Śpi jakiś metr-półtorej od dostawki 🙈
Mi to o tyle pasuje, że on rano jest wyspany i świeżutki więc często przejmuje Ale o tej 6, a ja mogę pospać jeszcze półtorej godzinki.Starania od 01.2019
6t1d - mamy ❤️🥹
-
monester wrote:A wasze dzieci też wyrzucają nogi do góry żeby się uspokoić przed zaśnięciem ? Najlepiei to wygląda na spacerze w gondoli 😅
Generalnie czujka i nie chce być przykryta 😅[/url] -
Mimi09 wrote:Współczuję nocki 😔
A co do chłopa to mój identycznie. Rano się pyta jak nocka i zdziwiony ze byly płaczki, okienka aktywności itd. Czasami przez noc otworzy jedno oko i spyta jak tam, ale nim zdążę odpowiedzieć to je już zamknie 😅
Śpi jakiś metr-półtorej od dostawki 🙈
Mi to o tyle pasuje, że on rano jest wyspany i świeżutki więc często przejmuje Ale o tej 6, a ja mogę pospać jeszcze półtorej godzinki. -
monester wrote:Media expert też ma - nawet są oznaczone że mają kieszonkę plus promocja jest że nocne za 1 zlStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
monester wrote:A wasze dzieci też wyrzucają nogi do góry żeby się uspokoić przed zaśnięciem ? Najlepiei to wygląda na spacerze w gondoli 😅
Moja właśnie od paru nocy tak robi, a ja chodziłam, sprawdzałam pampers, zmieniałam body bo może nie wygodne a widzę że to widocznie forma "wyciszenia" 😂
Edit: też wkłada zdenerwowana pieści do buzi, ale to chyba za wcześnie na zęby!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 10:29
-
Przepiełam dzisiaj na spacerówkę, zamontowałam śpiworek...zobaczymy jak nam pójdzie dzisiaj pierwszy spacer w niej. 🫣2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
monester wrote:U mnie to samo. a rano perfidnie powie że on to się nie wyspal 😅 kiedyś wyjęłam dziecko i poszłam i monitor oddechu wył a on ani drgnie
Nigdy nie zdarzyło się aby wstał w nocy albo rano przejął małą jak już miałam zarwaną noc, taki wiecznie wymęczony życiem ten mój chłop. Czasami jak czytam o Waszych, to aż zazdro 🙈2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Sernik wrote:To ja również dla pocieszenia napiszę jak to u nas wygląda:
- drzemek w ciągu dnia nie byłoby gdyby nie cycuś mamusi lub noszenie i to przodem do świata, kiedyś próbowałam oddzielić karmienie od snu dziecka tzn. Spowodować aby nie zasnęła na cycu. Efekt był taki że w ciągu dnia przespała około 15 minut a rozdrażnienie wieczorne było masakryczne,
- usypianie na sen nocny to samo, albo cycuś albo chodzenie po mieszkaniu, pobudki ze trzy w ciągu nocy, nie utulisz żeby znowu zasnęła, tylko albo cyc ( tu mogłaby spać z cycem w buzi całą noc, od razu pisze że smoczek nie wchodzi w grę, rozpoznaje od razu że to nie cycuś mamy) albo wstaje i chodzę po pokoju.
Jest to bardzo uciążliwe i przyznam się że próbowałam „treningu snu” na zasadzie „ zostaw niech się wypłacze” ale szybko popukałam się w głowę bo 💔. Niestety u nas takze nie działa wspólne leżenie na łóżku i tulenie, głaskanie, śpiewanie itp. W pewnym momencie jest ryk i koniec… to samo jak położę ja do łóżeczka i jestem obok a nawet głowa w łóżeczku. Więc musi dobrze usnąć podłączona do cyca lub na rękach chodząc i dopiero odkładamy ją do łóżeczka i to koniecznie na brzuch. Myślę że ona nie potrafi się sama wyciszy i potrzebuje bliskości. Ze smoczkiem pewnie byłoby łatwiej ale go nie akceptuje i pluje nim na kilometr.
Czasem myślę że może powinnam się martwić o to że z niej taki cycuś bo jak tu później zakończyć karmienie piersią…
Ja to wykupiłam sobie warsztaty od hafija o odstawieniu od piersi bo sama nie dam rady, mały strasznie do cyca przywiązany, one są dla dzieci od 6 miesiąca i tak wtedy na spokojnie zaczniemy ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2024, 10:40
Sernik lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Kessa wrote:Albo w ciągu dnia, że spać mu się chce 😵💫
Nigdy nie zdarzyło się aby wstał w nocy albo rano przejął małą jak już miałam zarwaną noc, taki wiecznie wymęczony życiem ten mój chłop. Czasami jak czytam o Waszych, to aż zazdro 🙈 -
Kessa wrote:Albo w ciągu dnia, że spać mu się chce 😵💫
Nigdy nie zdarzyło się aby wstał w nocy albo rano przejął małą jak już miałam zarwaną noc, taki wiecznie wymęczony życiem ten mój chłop. Czasami jak czytam o Waszych, to aż zazdro 🙈 -
izabelka90 lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:Jakbym o moim synku czytała 😅 na każdą drzemkę czy sen nocy zasypia mi na ręku przy cycu i dopiero odkładam go obok siebie bo śpimy razem , tulenie i przykładanie czy noszenie nic nie dawało jak też chciałam pierś oddzielić od snu 🙈 jak w nocy sie rusza i próbuje podać smoczka to również odrazu wypluwa i nie przestanie póki piersi nie dam 🙈 twoja widzę starsza więc się jednak nie łudzę że to przejdzie 😅
Ja to wykupiłam sobie warsztaty od hafija o odstawieniu od piersi bo sama nie dam rady, mały strasznie do cyca przywiązany, one są dla dzieci od 6 miesiąca i tak wtedy na spokojnie zaczniemy ☺️