udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
My próbowałyśmy na razie kilka razy z doidy z wodą, ale ile trafiło do żołądka to ciężko stwierdzić. U nas i z rd kiepsko teraz, młoda złapała infekcję od starszej i tak jak się rozpedzalyśmy w ubiegłym tygodniu i już ładnie zaczynała łapać o co chodzi z tym jedzeniem, tak w tym prawie nic poza mlekiem nie zjadła. A to się pory drzemek rozjeżdżały, a to głód był tak wielki że nie sposób było coś innego niż mleko zjeść, a to znowu apetytu nie było. Ale katar już jej schodzi to może ruszymy z kopyta ponownie. Starsza mi pierwszy raz chorowała jak miała 9 miesięcy, młodsza więc ją konkretnie prześcignęła. Mam tylko nadzieję, że wszystko to co złapie teraz to ją później ominie w placówkach 😉Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
monester wrote:Mój Instagram mnie teraz atakuje tym, że wieczorne spędzanie czasu na kanapie to zło 😃 powinnam robić coś twórczego wówczas a najlepiej w parze z partnerem.
Także no napiszcie co wy twórczego robicie wieczorami 😆
Hehe ja twórczo robię kanapkę, herbatkę i zasiadam przed tv 🤣 cały dzień twórczo działam na macie z Małą to się chyba też liczy 🤡🤪🤪monester lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Mój Instagram mnie teraz atakuje tym, że wieczorne spędzanie czasu na kanapie to zło 😃 powinnam robić coś twórczego wówczas a najlepiej w parze z partnerem.
Powinnam dawać to żelazo , czy też macie rozjechana morfologie ?
m.in. : eozynofile= 6,5 % (0,34)
bazofile= 1,1 % (0,06)
monocyty= 12,7% (0,67)
neutrofile= 12,9 % (0,68)
leukocyty= 5,3
żelazo= 42
ferrytyna = 32
crp < 0,6
jak wpisałam w kalkulator to wyskoczyła mi jakaś eozynofilia? serio ? nawet nie wiem co to znaczy a tu weekend i będę się martwić[/url]
-
Hope_89 wrote:Monester masz pomysł na nasze wyniki?
bazofile= 1,1 % (0,06)
monocyty= 12,7% (0,67)
leukocyty= 5,3
żelazo= 42
ferrytyna = 32
crp < 0,6
jak wpisałam w kalkulator to wyskoczyła mi jakaś eozynofilia? serio ? nawet nie wiem co to znaczy a tu weekend i będę się martwićHope_89 lubi tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Monester masz pomysł na nasze wyniki?
bazofile= 1,1 % (0,06)
monocyty= 12,7% (0,67)
leukocyty= 5,3
żelazo= 42
ferrytyna = 32
crp < 0,6
jak wpisałam w kalkulator to wyskoczyła mi jakaś eozynofilia? serio ? nawet nie wiem co to znaczy a tu weekend i będę się martwić
Hope my ostatnio mieliśmy złe wyniki bazofili i neutrofili procentowe. Bardzo się zdenerwowałam ale pediatra powiedziała że u tak małych dzieci nie są istotne wartości procentowe o ile liczbowe są w porządku. Tyle mogę ci napisać z naszej strony, ale morfologię i tak powtarzamy za kolejne trzy miesiące z innych względów... -
Zazwyczaj ogarniam gary. W dzień zmywarki nie mogę nawet otworzyć, bo Młody do niej od razu włazi. Liczy się?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Nie jestem lekarzem - myślę, że dlatego nikt nie odpisał nic. Musisz skonsultować się z pediatra. Żelazo o niczym nie świadczy - jedynie hemoglobina i ferrytyna, a ferrytyna jest ok.
Pewnie, że skonsultujemy ale chciałam zobaczyć czy wasze wyniki są też tak rozjechane[/url]
-
Ja odstawiam śpiewy i tańce żeby młody zasnął 😛 -
Rosa_13 wrote:Hehe ja twórczo robię kanapkę, herbatkę i zasiadam przed tv 🤣 cały dzień twórczo działam na macie z Małą to się chyba też liczy 🤡🤪🤪2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Hope_89 wrote:Wiem, ale wy na bieżąco sprawdzacie wyniki i macie wykwalifikowanych pediatrów.
Pewnie, że skonsultujemy ale chciałam zobaczyć czy wasze wyniki są też tak rozjechane -
A, czyli jesteście tak samo beznadziejne jak ja 😆 oczywiście tak mówi Instagram żeby nałożyć kolejna presje😆
Ej ale tak głębiej myśląc To ja nawet nie mam kiedy na tej kanapie posiedzieć wieczorem. A nawet jak mam to jest już tak późno że zasypiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:47
-
Jenny93 wrote:Jakie kurtki kupujecie maluchom na wiosnę? Kombinezon merino się sprawdzi? Czy już za ciepły?
-
monester wrote:A, czyli jesteście tak samo beznadziejne jak ja 😆 oczywiście tak mówi Instagram żeby nałożyć kolejna presje😆
Ej ale tak głębiej myśląc To ja nawet nie mam kiedy na tej kanapie posiedzieć wieczorem. A nawet jak mam to jest już tak późno że zasypiam.
Ostatni raz telewizję oglądałam dzień przed porodem 😛 Moja jedyna rozrywka to to forum 🤣 Najbardziej na świecie boję się rozszerzania diety, bo jak słucham jakie wy dania robicie to najzwyczajniej w świecie myślę sobie WHAAAT? kiedy? 🙈 -
monester wrote:Merino są różnej grubości, ale też podobno nieważne czy jest plus 30 czy minus 10 bo i tak da radę. Ja ogólnie mam dużo rzeczy merino - minus za to że przepuszczają wiatr i deszcz, ale poza tym są idealne. Tylko dziadkowie nie mogą przeżyć że to dziecko takie rozebrane chodzi a matka taka naubierana.
No właśnie my z merino mamy tylko kocyki i czapeczkę. Na zimę mieliśmy reimę, ale już np dzisiaj wiem że mu w nim było trochę za ciepło więc przydałoby się coś kupić. A jakie masz firmy? Patrzyłam na kombinezon huttelihut i mikk line, tylko też nie mam pojęcia jak tam rozmiary wypadają -
Jenny93 wrote:No właśnie my z merino mamy tylko kocyki i czapeczkę. Na zimę mieliśmy reimę, ale już np dzisiaj wiem że mu w nim było trochę za ciepło więc przydałoby się coś kupić. A jakie masz firmy? Patrzyłam na kombinezon huttelihut i mikk line, tylko też nie mam pojęcia jak tam rozmiary wypadają
-
Jenny93 wrote:Ostatni raz telewizję oglądałam dzień przed porodem 😛 Moja jedyna rozrywka to to forum 🤣 Najbardziej na świecie boję się rozszerzania diety, bo jak słucham jakie wy dania robicie to najzwyczajniej w świecie myślę sobie WHAAAT? kiedy? 🙈
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Ostatni raz telewizję oglądałam dzień przed porodem 😛 Moja jedyna rozrywka to to forum 🤣 Najbardziej na świecie boję się rozszerzania diety, bo jak słucham jakie wy dania robicie to najzwyczajniej w świecie myślę sobie WHAAAT? kiedy? 🙈
No i tydzień temu byliśmy w kinie ze starym 😁👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
05/22 8+3 🎀
2022 elektrokonizacja szyjki macicy
2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
dwie procedury ivf/imsi
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Ja jak siedzę na tej kanapie to w ciszy z telefonem. Telewizję a raczej netflix oglądałam w kwietniu 2024 😁 no z wyjątkiem tego filmu ostatnio co na czasie był którego to tytułu nie pamiętam, kalafior 🫣😅
No i tydzień temu byliśmy w kinie ze starym 😁
Ooo tu jest jakby luksusowo 😁
Dzięki monester:)
A orientujecie się jak wypada rozmiarówka lindex jeżeli chodzi o pajace i name it?