X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowałyśmy na razie kilka razy z doidy z wodą, ale ile trafiło do żołądka to ciężko stwierdzić. U nas i z rd kiepsko teraz, młoda złapała infekcję od starszej i tak jak się rozpedzalyśmy w ubiegłym tygodniu i już ładnie zaczynała łapać o co chodzi z tym jedzeniem, tak w tym prawie nic poza mlekiem nie zjadła. A to się pory drzemek rozjeżdżały, a to głód był tak wielki że nie sposób było coś innego niż mleko zjeść, a to znowu apetytu nie było. Ale katar już jej schodzi to może ruszymy z kopyta ponownie. Starsza mi pierwszy raz chorowała jak miała 9 miesięcy, młodsza więc ją konkretnie prześcignęła. Mam tylko nadzieję, że wszystko to co złapie teraz to ją później ominie w placówkach 😉

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Instagram mnie teraz atakuje tym, że wieczorne spędzanie czasu na kanapie to zło 😃 powinnam robić coś twórczego wówczas a najlepiej w parze z partnerem.
    Także no napiszcie co wy twórczego robicie wieczorami 😆

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mój Instagram mnie teraz atakuje tym, że wieczorne spędzanie czasu na kanapie to zło 😃 powinnam robić coś twórczego wówczas a najlepiej w parze z partnerem.

Hehe ja twórczo robię kanapkę, herbatkę i zasiadam przed tv 🤣 cały dzień twórczo działam na macie z Małą to się chyba też liczy 🤡🤪🤪

monester lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Monester masz pomysł na nasze wyniki?
    Powinnam dawać to żelazo , czy też macie rozjechana morfologie ?

m.in. : eozynofile= 6,5 % (0,34)
    bazofile= 1,1 % (0,06)
    monocyty= 12,7% (0,67)
    neutrofile= 12,9 % (0,68)
    leukocyty= 5,3

żelazo= 42
    ferrytyna = 32
    crp < 0,6
    jak wpisałam w kalkulator to wyskoczyła mi jakaś eozynofilia? serio ? nawet nie wiem co to znaczy a tu weekend i będę się martwić

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

bazofile= 1,1 % (0,06)
    monocyty= 12,7% (0,67)
    leukocyty= 5,3

żelazo= 42
    ferrytyna = 32
    crp < 0,6
    jak wpisałam w kalkulator to wyskoczyła mi jakaś eozynofilia? serio ? nawet nie wiem co to znaczy a tu weekend i będę się martwić
    Nie jestem lekarzem - myślę, że dlatego nikt nie odpisał nic. Musisz skonsultować się z pediatra. Żelazo o niczym nie świadczy - jedynie hemoglobina i ferrytyna, a ferrytyna jest ok.

Hope_89 lubi tę wiadomość

• Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

bazofile= 1,1 % (0,06)
    monocyty= 12,7% (0,67)
    leukocyty= 5,3

żelazo= 42
    ferrytyna = 32
    crp < 0,6

Hope my ostatnio mieliśmy złe wyniki bazofili i neutrofili procentowe. Bardzo się zdenerwowałam ale pediatra powiedziała że u tak małych dzieci nie są istotne wartości procentowe o ile liczbowe są w porządku. Tyle mogę ci napisać z naszej strony, ale morfologię i tak powtarzamy za kolejne trzy miesiące z innych względów...

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Zazwyczaj ogarniam gary. W dzień zmywarki nie mogę nawet otworzyć, bo Młody do niej od razu włazi. Liczy się? ;-)

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie jestem lekarzem - myślę, że dlatego nikt nie odpisał nic. Musisz skonsultować się z pediatra. Żelazo o niczym nie świadczy - jedynie hemoglobina i ferrytyna, a ferrytyna jest ok.
    Wiem, ale wy na bieżąco sprawdzacie wyniki i macie wykwalifikowanych pediatrów.
    Pewnie, że skonsultujemy ale chciałam zobaczyć czy wasze wyniki są też tak rozjechane

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja odstawiam śpiewy i tańce żeby młody zasnął 😛

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Hehe ja twórczo robię kanapkę, herbatkę i zasiadam przed tv 🤣 cały dzień twórczo działam na macie z Małą to się chyba też liczy 🤡🤪🤪
    Mnie też już na nic więcej po całym dniu nie stać 🙈

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kurtki kupujecie maluchom na wiosnę? Kombinezon merino się sprawdzi? Czy już za ciepły?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Wiem, ale wy na bieżąco sprawdzacie wyniki i macie wykwalifikowanych pediatrów.
    Pewnie, że skonsultujemy ale chciałam zobaczyć czy wasze wyniki są też tak rozjechane
    U nas nie ma takich rozjazdów - ale były inne związane z niedoborami żelaza, jak wielkość krwinki czerwonej czy ich ilość.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, czyli jesteście tak samo beznadziejne jak ja 😆 oczywiście tak mówi Instagram żeby nałożyć kolejna presje😆
    Ej ale tak głębiej myśląc To ja nawet nie mam kiedy na tej kanapie posiedzieć wieczorem. A nawet jak mam to jest już tak późno że zasypiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:47

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Jakie kurtki kupujecie maluchom na wiosnę? Kombinezon merino się sprawdzi? Czy już za ciepły?
    Merino są różnej grubości, ale też podobno nieważne czy jest plus 30 czy minus 10 bo i tak da radę. Ja ogólnie mam dużo rzeczy merino - minus za to że przepuszczają wiatr i deszcz, ale poza tym są idealne. Tylko dziadkowie nie mogą przeżyć że to dziecko takie rozebrane chodzi a matka taka naubierana.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A, czyli jesteście tak samo beznadziejne jak ja 😆 oczywiście tak mówi Instagram żeby nałożyć kolejna presje😆
    Ej ale tak głębiej myśląc To ja nawet nie mam kiedy na tej kanapie posiedzieć wieczorem. A nawet jak mam to jest już tak późno że zasypiam.

Ostatni raz telewizję oglądałam dzień przed porodem 😛 Moja jedyna rozrywka to to forum 🤣 Najbardziej na świecie boję się rozszerzania diety, bo jak słucham jakie wy dania robicie to najzwyczajniej w świecie myślę sobie WHAAAT? kiedy? 🙈

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Merino są różnej grubości, ale też podobno nieważne czy jest plus 30 czy minus 10 bo i tak da radę. Ja ogólnie mam dużo rzeczy merino - minus za to że przepuszczają wiatr i deszcz, ale poza tym są idealne. Tylko dziadkowie nie mogą przeżyć że to dziecko takie rozebrane chodzi a matka taka naubierana.

No właśnie my z merino mamy tylko kocyki i czapeczkę. Na zimę mieliśmy reimę, ale już np dzisiaj wiem że mu w nim było trochę za ciepło więc przydałoby się coś kupić. A jakie masz firmy? Patrzyłam na kombinezon huttelihut i mikk line, tylko też nie mam pojęcia jak tam rozmiary wypadają

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    No właśnie my z merino mamy tylko kocyki i czapeczkę. Na zimę mieliśmy reimę, ale już np dzisiaj wiem że mu w nim było trochę za ciepło więc przydałoby się coś kupić. A jakie masz firmy? Patrzyłam na kombinezon huttelihut i mikk line, tylko też nie mam pojęcia jak tam rozmiary wypadają
    Mam Engel ale on jest najgrubszy. Xxxmiaxx ma huttelihut to pewnie odpowie. Mikk line to są różne rodzaje cieńsze i grubsze. Na wiosnę to mi się wydaje że ten na guziki z kapturem mikkline będzie ok.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ostatni raz telewizję oglądałam dzień przed porodem 😛 Moja jedyna rozrywka to to forum 🤣 Najbardziej na świecie boję się rozszerzania diety, bo jak słucham jakie wy dania robicie to najzwyczajniej w świecie myślę sobie WHAAAT? kiedy? 🙈
    Eee, ja nie robię cudów żadnych do jedzenia - no poza mlekiem 😅. Tak to nie mam presji - proponuje zwykle jakaś część tego co my jemy - a że obecnie ma etap plucia i to takiego że się przy tym świetnie bawi- to poszukujemy fartuchów dla dorosłych i przyłbic. Naprawdę. I tak najbardziej lubi mleko więc matka się chyba nie uwolni od laktatora.

Jenny93 lubi tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ja jak siedzę na tej kanapie to w ciszy z telefonem. Telewizję a raczej netflix oglądałam w kwietniu 2024 😁 no z wyjątkiem tego filmu ostatnio co na czasie był którego to tytułu nie pamiętam, kalafior 🫣😅
    No i tydzień temu byliśmy w kinie ze starym 😁

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja jak siedzę na tej kanapie to w ciszy z telefonem. Telewizję a raczej netflix oglądałam w kwietniu 2024 😁 no z wyjątkiem tego filmu ostatnio co na czasie był którego to tytułu nie pamiętam, kalafior 🫣😅
    No i tydzień temu byliśmy w kinie ze starym 😁

Ooo tu jest jakby luksusowo 😁

Dzięki monester:)

A orientujecie się jak wypada rozmiarówka lindex jeżeli chodzi o pajace i name it?

age.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ