udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśka wrote:Dziewczyny owocny tydzień idzie.
W środę bilans
W czwartek fizjo.. możliwe, że zaczniemy jakieś ćwiczenia, bo już za długo nie siedzi nam ten uparciuszek i co ją poprawiam z siadu w to płacze, krzyczy...
W piątek losy wspólnoty, bo świeżo utworzona w mojej kamienicy.
Ja po urodzinach. Była miła impreza.
Jeszcze dostałam i robota to już w ogóle szok...
To dobrze, że się dużo dzieje, bo wtedy czas płynie znacznie przyjemniej 🙂
A jak ze Starym? Bo gdzieś tu mi kiedyś mignęło, że chyba mieliście kryzys i się wyprowadził? Już ok czy nadal osobno? -
Dziewczyny polecicie może jakieś zabiegi na skórę po ciąży? Wiosną chciałabym się trochę odgruzować, szczególnie brzuch. Wagowo jestem dokładnie jak przed ciążą, ale na dole brzucha została mi oponka. No i niestety jędrność też już nie ta. Coś oprócz endermologii jest teraz skutecznego?
-
gosinka wrote:Tylko wydaje mi się, że chyba lepiej kupić taką docelową spacerówkę jak dziecko siedzi, bo można ocenić jego pozycję w tym wózku. Czy się nie zsuwa jak menel na ławce.
-
gosinka wrote:To dobrze, że się dużo dzieje, bo wtedy czas płynie znacznie przyjemniej 🙂
A jak ze Starym? Bo gdzieś tu mi kiedyś mignęło, że chyba mieliście kryzys i się wyprowadził? Już ok czy nadal osobno?
Osobno... Nic się nie zmieniło.Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
monester wrote:A no jak ma być docelową to tak. Ackolwiek no dziecku też niewygodnie jak pasy Cisna i nie ma co zrobić z rękami. Może są jakieś wypożyczalnie ?
Ja mam cały czas ogromną nadzieję, że młody w ciągu miesiąca jednak usiądzie. Ja ze spacerówki korzystam tylko po osiedlu na szybki spacer. Jak ogarniam coś na mieście albo jedziemy na spacer gdzieś dalej to korzystam z łupiny i adapterów. Może jakoś jeszcze wytrzymamy.
Młody się tylko na to słońce krzywi, poza tym nie zgłasza dyskomfortu, ta budka to nie wiem co ma zasłaniać, serio. Może więc nie jest mu tak niewygodnie jak to wygląda 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 00:36
-
gosinka wrote:Dziewczyny polecicie może jakieś zabiegi na skórę po ciąży? Wiosną chciałabym się trochę odgruzować, szczególnie brzuch. Wagowo jestem dokładnie jak przed ciążą, ale na dole brzucha została mi oponka. No i niestety jędrność też już nie ta. Coś oprócz endermologii jest teraz skutecznego?
Ja się wzięłam za siebie. Szczotkuje, zimne prysznice, smaruję balsamem ujędrniającym z Palmers i od końca marca zaczynam endermologie. Czy to wszystko polecam to się wypowiem może w czerwcu 😬
Na twarz robię radiofrekwencje. No i pilnuje diety, ćwiczę.izabelka90, gosinka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
gosinka wrote:Ja mam cały czas ogromną nadzieję, że młody w ciągu miesiąca jednak usiądzie. Ja ze spacerówki korzystam tylko po osiedlu na szybki spacer. Jak ogarniam coś na mieście albo jedziemy na spacer gdzieś dalej to korzystam z łupiny i adapterów. Może jakoś jeszcze wytrzymamy.
Młody się tylko na to słońce krzywi, poza tym nie zgłasza dyskomfortu, ta budka to nie wiem co ma zasłaniać, serio. Może więc nie jest mu tak niewygodnie jak to wygląda 😀
Oo
Twoje też nie siada? Ciekawe...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguska- siad powinien nastąpić do 10 miesiąca. Także dobrze, że idziecie do fizjo, to ja trochę wspomoże. Ale Maja chyba ma teorie po co siedzieć jak można stać 😆
A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?! -
monester wrote:Aguska- siad powinien nastąpić do 10 miesiąca. Także dobrze, że idziecie do fizjo, to ja trochę wspomoże. Ale Maja chyba ma teorie po co siedzieć jak można stać 😆
A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?!2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
gosinka wrote:Ja mam cały czas ogromną nadzieję, że młody w ciągu miesiąca jednak usiądzie. Ja ze spacerówki korzystam tylko po osiedlu na szybki spacer. Jak ogarniam coś na mieście albo jedziemy na spacer gdzieś dalej to korzystam z łupiny i adapterów. Może jakoś jeszcze wytrzymamy.
Młody się tylko na to słońce krzywi, poza tym nie zgłasza dyskomfortu, ta budka to nie wiem co ma zasłaniać, serio. Może więc nie jest mu tak niewygodnie jak to wygląda 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 08:33
gosinka lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Aguska- siad powinien nastąpić do 10 miesiąca. Także dobrze, że idziecie do fizjo, to ja trochę wspomoże. Ale Maja chyba ma teorie po co siedzieć jak można stać 😆
A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?! -
A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?!
Edit: pewnie czytałaś u Mamy Fizjoterapeuty, tam na końcu są propozycje cwiczen: https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/05/07/siad-w/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 08:46
* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie -
Mikus sam zaczął siadać chyba po 11 miesiącu, w połowie października to było, a roczek skończył 20.11
W sensie jak się go sadzało to siedział, co było nie do uniknięcia do tego miesiąca, ale sam z brzucha tej pozycji nie przyjmował
Już sam wtedy wstawał przy meblach i chodził a nie siadał 🤣
Później nagle sam zaczął siadać i zaraz później czworakowac, bo do tej pory pełzał
Chodzić zaczął w 13 miesiącu na całego i zrezygnował całkowicie z czworaków 😜 chodzi tylko na nóżkach
Wiec u nas wszystkie kamienie milowe były nie pokolei, a jak zaczął chodzić to się nie wywraca nawet za bardzo 👍 po prostu ruszył przed siebie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:07
gosinka lubi tę wiadomość
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?!monester lubi tę wiadomość
[/url]
-
monester wrote:No jasne że każde dziecko inaczej. Mój na przykład bawi się na czworakach, przemieszcza pelzaniem albo klęknie na dwoch, jak siadzie to właśnie na chwilę i leci dalej . Mięśnie brzuszka ma podobno ładne ale jednak trzymać muszą dużo kilo 😆
Ale wczoraj lekarz rehabilitacji chwaliła basen z kulkami i u nas faktycznie się sprawdził[/url]
-
monester wrote:No jasne że każde dziecko inaczej. Mój na przykład bawi się na czworakach, przemieszcza pelzaniem albo klęknie na dwoch, jak siadzie to właśnie na chwilę i leci dalej . Mięśnie brzuszka ma podobno ładne ale jednak trzymać muszą dużo kilo 😆
monester lubi tę wiadomość
-
A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?!
U nas siad był zanim zaczęła czworakowac do przodu. Też dużo siedziała w pozycji na w. Ale teraz jak czworakuje i dodatkowo wstaje to siada normalnie, chociaż nie jest to jakaś wielka atrakcja dla niej.monester lubi tę wiadomość