WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 10 marca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Dziewczyny owocny tydzień idzie.

W środę bilans
    W czwartek fizjo.. możliwe, że zaczniemy jakieś ćwiczenia, bo już za długo nie siedzi nam ten uparciuszek i co ją poprawiam z siadu w to płacze, krzyczy...
    W piątek losy wspólnoty, bo świeżo utworzona w mojej kamienicy.

Ja po urodzinach. Była miła impreza.
    Jeszcze dostałam i robota to już w ogóle szok...

To dobrze, że się dużo dzieje, bo wtedy czas płynie znacznie przyjemniej 🙂
    A jak ze Starym? Bo gdzieś tu mi kiedyś mignęło, że chyba mieliście kryzys i się wyprowadził? Już ok czy nadal osobno?

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 10 marca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecicie może jakieś zabiegi na skórę po ciąży? Wiosną chciałabym się trochę odgruzować, szczególnie brzuch. Wagowo jestem dokładnie jak przed ciążą, ale na dole brzucha została mi oponka. No i niestety jędrność też już nie ta. Coś oprócz endermologii jest teraz skutecznego?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 marca, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Tylko wydaje mi się, że chyba lepiej kupić taką docelową spacerówkę jak dziecko siedzi, bo można ocenić jego pozycję w tym wózku. Czy się nie zsuwa jak menel na ławce.
    A no jak ma być docelową to tak. Ackolwiek no dziecku też niewygodnie jak pasy Cisna i nie ma co zrobić z rękami. Może są jakieś wypożyczalnie ?

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    To dobrze, że się dużo dzieje, bo wtedy czas płynie znacznie przyjemniej 🙂
    A jak ze Starym? Bo gdzieś tu mi kiedyś mignęło, że chyba mieliście kryzys i się wyprowadził? Już ok czy nadal osobno?

Osobno... Nic się nie zmieniło.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Osobno... Nic się nie zmieniło.

Przykro mi 🙁 dużo siły ❤️

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A no jak ma być docelową to tak. Ackolwiek no dziecku też niewygodnie jak pasy Cisna i nie ma co zrobić z rękami. Może są jakieś wypożyczalnie ?

Ja mam cały czas ogromną nadzieję, że młody w ciągu miesiąca jednak usiądzie. Ja ze spacerówki korzystam tylko po osiedlu na szybki spacer. Jak ogarniam coś na mieście albo jedziemy na spacer gdzieś dalej to korzystam z łupiny i adapterów. Może jakoś jeszcze wytrzymamy.
    Młody się tylko na to słońce krzywi, poza tym nie zgłasza dyskomfortu, ta budka to nie wiem co ma zasłaniać, serio. Może więc nie jest mu tak niewygodnie jak to wygląda 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 00:36

age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Dziewczyny polecicie może jakieś zabiegi na skórę po ciąży? Wiosną chciałabym się trochę odgruzować, szczególnie brzuch. Wagowo jestem dokładnie jak przed ciążą, ale na dole brzucha została mi oponka. No i niestety jędrność też już nie ta. Coś oprócz endermologii jest teraz skutecznego?

Ja się wzięłam za siebie. Szczotkuje, zimne prysznice, smaruję balsamem ujędrniającym z Palmers i od końca marca zaczynam endermologie. Czy to wszystko polecam to się wypowiem może w czerwcu 😬
    Na twarz robię radiofrekwencje. No i pilnuje diety, ćwiczę.

izabelka90, gosinka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Ja mam cały czas ogromną nadzieję, że młody w ciągu miesiąca jednak usiądzie. Ja ze spacerówki korzystam tylko po osiedlu na szybki spacer. Jak ogarniam coś na mieście albo jedziemy na spacer gdzieś dalej to korzystam z łupiny i adapterów. Może jakoś jeszcze wytrzymamy.
    Młody się tylko na to słońce krzywi, poza tym nie zgłasza dyskomfortu, ta budka to nie wiem co ma zasłaniać, serio. Może więc nie jest mu tak niewygodnie jak to wygląda 😀

Oo
    Twoje też nie siada? Ciekawe...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguska- siad powinien nastąpić do 10 miesiąca. Także dobrze, że idziecie do fizjo, to ja trochę wspomoże. Ale Maja chyba ma teorie po co siedzieć jak można stać 😆
    A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?!

• Kessa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Aguska- siad powinien nastąpić do 10 miesiąca. Także dobrze, że idziecie do fizjo, to ja trochę wspomoże. Ale Maja chyba ma teorie po co siedzieć jak można stać 😆
    A ja mam pytanie do tych co już siadają - mój dużo robi tego siadu w - poza tym jak siedzi to nie wytrzymuje super długo z tego co widzę i zaraz przechodzi do czworakow. A u Was jak to wygląda ?!
    Moja jak usiądzie i czymś tam się zajmie to już siedzi. W czworaki przechodzi jak chce do czegoś innego dojść i znowu siada. I tak w sumie od początku. Wydaje mi się, że tak na dupce odkąd się nauczyła to już bawi się w tej pozycji. A co znaczy długo nie wytrzymuje? Kiwocze się jak się zmęczy czy jak?

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 11 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Zbyt długa jazda w łupinie chyba też nie jest dobra, zwłaszcza przy problemach napięciowych…chodzi nieoczywiście o jakieś dłuższe spacery połączone do tego z jazdą samochodem. Może lepiej byłoby kupić jakąś „przejściową” spacerówkę rozkładaną na płasko, bo serio dziecko ma zupełnie inny komfort jazdy, inaczej się zachowuje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 08:33

gosinka lubi tę wiadomość

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 11 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Moja odkąd usiadła, to w zasadzie nie ma opcji zabawy w innej pozycji i byłam bardzo zdziwiona, że od początku jest w stanie tyle wysiedzieć (a ma obniżone napięcie mięśniowe). Tylko ona wcale nie robi siadu w

• Krakus Autorytet

Wysłany: 11 marca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Moja siedzi z nogami we wszystkie strony, jeśli W to krótko. Szybkie czworaki, żeby się dostać w ciekawe miejsce (np. miski kota) i znowu siad, najczęściej normalnie z nóżkami do przodu. Może Twój ma jeszcze troszkę słabe mięśnie brzuszka i dlatego woli W, bo to mu daje jakby większą stabilność?
    Edit: pewnie czytałaś u Mamy Fizjoterapeuty, tam na końcu są propozycje cwiczen: https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/05/07/siad-w/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 08:46

* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
    * IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie <3
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 11 marca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikus sam zaczął siadać chyba po 11 miesiącu, w połowie października to było, a roczek skończył 20.11

W sensie jak się go sadzało to siedział, co było nie do uniknięcia do tego miesiąca, ale sam z brzucha tej pozycji nie przyjmował

Już sam wtedy wstawał przy meblach i chodził a nie siadał 🤣

Później nagle sam zaczął siadać i zaraz później czworakowac, bo do tej pory pełzał

Chodzić zaczął w 13 miesiącu na całego i zrezygnował całkowicie z czworaków 😜 chodzi tylko na nóżkach

Wiec u nas wszystkie kamienie milowe były nie pokolei, a jak zaczął chodzić to się nie wywraca nawet za bardzo 👍 po prostu ruszył przed siebie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:07

gosinka lubi tę wiadomość

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 marca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że każde dziecko inaczej. Mój na przykład bawi się na czworakach, przemieszcza pelzaniem albo klęknie na dwoch, jak siadzie to właśnie na chwilę i leci dalej . Mięśnie brzuszka ma podobno ładne ale jednak trzymać muszą dużo kilo 😆

• monester Autorytet

Wysłany: 11 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka ja też bym kupiła używkę na płasko rozkładana - przynajmniej jak będziesz kupowac wózek docelowy to będziesz wiedziała czego oczekiwać i co cię wkurza

gosinka, Mimi09 lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U nas też jest siad w "w" fizjo mówił żeby póki co się nie przejmować, że kości udowe jeszcze nasze maluchy mają skręcone i to ich naturalna pozycja. Coś mówił do 1.5 roku

monester lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No jasne że każde dziecko inaczej. Mój na przykład bawi się na czworakach, przemieszcza pelzaniem albo klęknie na dwoch, jak siadzie to właśnie na chwilę i leci dalej . Mięśnie brzuszka ma podobno ładne ale jednak trzymać muszą dużo kilo 😆
    Dlatego one się tak szybko przemieszczają, że nawet nie ma co teraz tego poprawiac 😅 nie usiedzi na dupsku
    Ale wczoraj lekarz rehabilitacji chwaliła basen z kulkami i u nas faktycznie się sprawdził

event.png[/url]
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No właśnie, a porównywanie dzieci prowadzi tylko do stresu. Mi fizjo od początku mówiła, że duże dzieci mają gorzej z ogarnięciem swojego ciała, co oczywiście też nie jest regułą, bo mojej siostry klocek-wielkolud robił wszystko w tempie ekspresowym 🤷‍♀️

• Saimi Autorytet

Wysłany: 11 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

U nas siad był zanim zaczęła czworakowac do przodu. Też dużo siedziała w pozycji na w. Ale teraz jak czworakuje i dodatkowo wstaje to siada normalnie, chociaż nie jest to jakaś wielka atrakcja dla niej.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ