udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Dziewczyny i nas niestety dopadło choróbsko. Wczoraj ja się obudziłam z bólem gardła a mały póki co z katarem. Pamiętam, że temat się przewijał ale czy oprócz nosiboo możecie polecić jakiś aspirator? Targanie odkurzacza jest trochę problematyczne. Jak macie jakieś protipy jak ulżyć małemu to też nie pogardzę 🙏🏼
Może ktoś ma i opowie o nim ?
Dużo zdrówka ! Zrób sobie test . Ale patrzcie majówka za pasem a ciągle tyle infekcji
Edytuje jezcze - bo mesmed ma coś co wygląda ok jako aspirator a ten z mamcozy to mi chodziło o ten hospital grade.
A jak tam KPI? Na ilu sesjach jesteś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 08:50
-
monester wrote:Myślę że pediatra też zaleci - inhalacje z soli fizjologicznej ale nie hipertonicznej- widziałam że tu na innym wątku ktoś polecał a jej zastosowanie grozi nadmiernym skurczem oskrzeli - dlatego zwykła sól w domu ta 0.9 a nie ta o wyższym stężeniu. Poza tym woda morska do noska. Z aspiratorow jest polecany też mamcozy. Nosiboo też jest duży i zastanawiam się czy takiego mamcozy nie kupić na wyjazdy w razie czego ?
Dużo zdrówka ! Zrób sobie test . Ale patrzcie majówka za pasem a ciągle tyle infekcji
Edytuje jezcze - bo mesmed ma coś co wygląda ok jako aspirator a ten z mamcozy to mi chodziło o ten hospital grade.
A jak tam KPI? Na ilu sesjach jesteś ?
Na razie nie chcę go brać do lekarza z samym katarem żeby nie złapał czegoś gorszego. Gorączki nie mamy, apetyt też bez zmian. Zobaczę do jutra jak się potoczy. Poczytam o tym momcozy. Dzięki.
Cały czas jestem na 7. Chciałam zejść na 6 od przyszłego tygodnia ale na razie sobie daruję bo pewnie ilości i tak trochę spadną. A Ty?
A mesmed to o tym mówisz?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127
Teraz mi się skojarzyło, że chyba fizjomommy albo mama fizjoterapeuta go kiedyś polecały. Może by się udało dorwać stacjonarnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:23
-
Jenny93 wrote:Na razie nie chcę go brać do lekarza z samym katarem żeby nie złapał czegoś gorszego. Gorączki nie mamy, apetyt też bez zmian. Zobaczę do jutra jak się potoczy. Poczytam o tym momcozy. Dzięki.
Cały czas jestem na 7. Chciałam zejść na 6 od przyszłego tygodnia ale na razie sobie daruję bo pewnie ilości i tak trochę spadną. A Ty?
A mesmed to o tym mówisz?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127
Teraz mi się skojarzyło, że chyba fizjomommy albo mama fizjoterapeuta go kiedyś polecały. Może by się udało dorwać stacjonarnie
Ja po 4 miesiącach zeszłam na 5 sesji bez nocnych - i naprawdę do czasu okresu pierwszego ilości spadły minimalnie. Po okresie i chorobach to jest za każdym razem spadek. Ale ja już nie chce na nowo rozkręcać bo już rok to robię prawie🤷 obecnie odciągam chyba najmniej w historii i zużywam mrożonki - zobaczymy co będzie dalej. Na wakacje nie przewiduje więcej niż 4 sesje. A myślałaś do kiedy będziesz odciągać ? To jest chyba jakieś uzależnienie, ja miałam duży kryzys pt nie chce mi się w 8 miesiącu a potem nagle się zrobiło 12 miesięcy nie wiem jakim sposobem. -
monester wrote:Myślę że pediatra też zaleci - inhalacje z soli fizjologicznej ale nie hipertonicznej- widziałam że tu na innym wątku ktoś polecał a jej zastosowanie grozi nadmiernym skurczem oskrzeli - dlatego zwykła sól w domu ta 0.9 a nie ta o wyższym stężeniu. Poza tym woda morska do noska. Z aspiratorow jest polecany też mamcozy. Nosiboo też jest duży i zastanawiam się czy takiego mamcozy nie kupić na wyjazdy w razie czego ?
A jak tam KPI? Na ilu sesjach jesteś ?
Ja pisałam o hiper. Możesz coś więcej napisać? W sensie te skurcze to od stężenia soli??🤔 pierwsze słyszę człowiek uczy się całe życie. -
monester wrote:Tak, o tym mówię. Opinie ma dobre wyniki i nie pojedyncze, więc nie wygląda na kupione opinie
Ja po 4 miesiącach zeszłam na 5 sesji bez nocnych - i naprawdę do czasu okresu pierwszego ilości spadły minimalnie. Po okresie i chorobach to jest za każdym razem spadek. Ale ja już nie chce na nowo rozkręcać bo już rok to robię prawie🤷 obecnie odciągam chyba najmniej w historii i zużywam mrożonki - zobaczymy co będzie dalej. Na wakacje nie przewiduje więcej niż 4 sesje. A myślałaś do kiedy będziesz odciągać ? To jest chyba jakieś uzależnienie, ja miałam duży kryzys pt nie chce mi się w 8 miesiącu a potem nagle się zrobiło 12 miesięcy nie wiem jakim sposobem.
Wiesz co nie ustalam sobie jakoś sztywno granicy. Od początku założyłam, że będę karmić tak długo jak będę miała pokarm i na ile będę miała możliwość odciągać. Jeszcze jest ok. Te 7 sesji to już jest dla mnie ulga, bo jesteśmy w stanie gdzieś pojechać, wyjść na dłuższy spacer bez alarmu, że zaraz muszę wracać. Także jakbym zeszła na 6 to byłby luksus. A ile teraz ściągasz na 5? Co do wody no to na co dzień używamy izotoniczną ale na czas choroby też kupiłam hiper. W zaleceniach jest, że używać po 6 miesiącu w razie infekcji -
Jenny, zdrowia dla was.
Z aspiratorem nie pomogę…. Mamy Nosiboo ale bez srebrnej taśmy i trytytek młodego się nie utrzyma w pojedynkę do odciągnięcia czegokolwiek🫣😳
Tak jak pisze Monester - inhalacje przy katarze to zawsze dobry pomysł
Zrób sobie test, młody raczej ma to samo co Ty, chyba że coś mu odciągniesz to wtedy jemu. -
Osa 🐝 wrote:Ja pisałam o hiper. Możesz coś więcej napisać? W sensie te skurcze to od stężenia soli??🤔 pierwsze słyszę człowiek uczy się całe życie.
https://mamaginekolog.pl/trudne-pytania/sol-do-inhalacji-dla-dzieci-stosowac-zwykla-nacl-09-czy-te-3/
Co ciekawe ten skurcz oskrzeli może spowodować też nagle zimne powietrze jak na przykład wystawiasz dziecko z kaszlem z okno- zimne powietrze to przy zapaleniu krtani z kolei pomaga. -
monester wrote:Tak, hipertoniczna w szpitalu tylko. To znaczy ja akurat konsultowałam temat z pediatra co pracuje w szpitalu na codzien. Mówi że jest ryzyko skurczu oskrzeli dlatego lepiej to robić pod obserwacją lekarska. W domu tylko 0.9. patrzę czy coś w necie ktoś pisał i widzę na szybko u mamyginekolog
https://mamaginekolog.pl/trudne-pytania/sol-do-inhalacji-dla-dzieci-stosowac-zwykla-nacl-09-czy-te-3/
Co ciekawe ten skurcz oskrzeli może spowodować też nagle zimne powietrze jak na przykład wystawiasz dziecko z kaszlem z okno- zimne powietrze to przy zapaleniu krtani z kolei pomaga.
Ok będę miała na uwadze dzięki ! -
Jeżeli chodzi o testy combo - na ile one są wiarygodne z takich odciągniętych gili? Kto wam to zalecał żeby to tak robić?2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Jeżeli chodzi o testy combo - na ile one są wiarygodne z takich odciągniętych gili? Kto wam to zalecał żeby to tak robić?
Zapewne potrzeba matką wynalazków. Jeżeli wyjdzie dodatni to raczej jest dodatni. Przy ujemnym trzeba mieć na uwadze, że wynik ten może być fałszywie ujemny.
Co do inhalacji solą hipertoniczną to poza tym, że istnieje ryzyko skurczu oskrzeli, to zwyczajnie może bardzo podrażniać. Dlatego decyzję o jej użyciu powinien podjąć zawsze lekarz.
Ja jeszcze z takim pytaniem - czy macie po polecenia sprawdzone rolety przeciwsłoneczne do samochodu? Najlepiej takie z filtrem uv.Kessa lubi tę wiadomość
-
Mi_Lusia wrote:Zapewne potrzeba matką wynalazków. Jeżeli wyjdzie dodatni to raczej jest dodatni. Przy ujemnym trzeba mieć na uwadze, że wynik ten może być fałszywie ujemny.
Co do inhalacji solą hipertoniczną to poza tym, że istnieje ryzyko skurczu oskrzeli, to zwyczajnie może bardzo podrażniać. Dlatego decyzję o jej użyciu powinien podjąć zawsze lekarz.
Ja jeszcze z takim pytaniem - czy macie po polecenia sprawdzone rolety przeciwsłoneczne do samochodu? Najlepiej takie z filtrem uv.
Jeśli chodzi o rolety to zamówiłam Royal Rascals, ale jeszcze nie zamontowane więc trudno mi je ocenić.Mi_Lusia, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Jenny93 wrote:Wiesz co nie ustalam sobie jakoś sztywno granicy. Od początku założyłam, że będę karmić tak długo jak będę miała pokarm i na ile będę miała możliwość odciągać. Jeszcze jest ok. Te 7 sesji to już jest dla mnie ulga, bo jesteśmy w stanie gdzieś pojechać, wyjść na dłuższy spacer bez alarmu, że zaraz muszę wracać. Także jakbym zeszła na 6 to byłby luksus. A ile teraz ściągasz na 5? Co do wody no to na co dzień używamy izotoniczną ale na czas choroby też kupiłam hiper. W zaleceniach jest, że używać po 6 miesiącu w razie infekcji
-
Mi_Lusia wrote:Zapewne potrzeba matką wynalazków. Jeżeli wyjdzie dodatni to raczej jest dodatni. Przy ujemnym trzeba mieć na uwadze, że wynik ten może być fałszywie ujemny.
Ja jeszcze z takim pytaniem - czy macie po polecenia sprawdzone rolety przeciwsłoneczne do samochodu? Najlepiej takie z filtrem uv.
Też mam Royal Rascals, naciągane na drzwi. Są extra. Używamy już rok. Bardzo polecam!
https://allegro.pl/oferta/royal-rascals-roleta-oslona-przeciwsloneczna-do-samochodu-2-szt-uv-40-16976203431?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss_catch_all&ev_adgr=toys_catch_all&ev_campaign_id=22329829140&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD24kbOvoeYKHs8Vr57RnC7DG8MUl&gclid=CjwKCAjwwqfABhBcEiwAZJjC3p2xqtn3A22ReuJnNTdqAjRGXiuFfdHN8dhe1mybHETI8cFZ0CeMpRoC61QQAvD_BwEKasiek789, Jenny93, Mas lubią tę wiadomość
-