X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny i nas niestety dopadło choróbsko. Wczoraj ja się obudziłam z bólem gardła a mały póki co z katarem. Pamiętam, że temat się przewijał ale czy oprócz nosiboo możecie polecić jakiś aspirator? Targanie odkurzacza jest trochę problematyczne. Jak macie jakieś protipy jak ulżyć małemu to też nie pogardzę 🙏🏼
    Myślę że pediatra też zaleci - inhalacje z soli fizjologicznej ale nie hipertonicznej- widziałam że tu na innym wątku ktoś polecał a jej zastosowanie grozi nadmiernym skurczem oskrzeli - dlatego zwykła sól w domu ta 0.9 a nie ta o wyższym stężeniu. Poza tym woda morska do noska. Z aspiratorow jest polecany też mamcozy. Nosiboo też jest duży i zastanawiam się czy takiego mamcozy nie kupić na wyjazdy w razie czego ?
    Może ktoś ma i opowie o nim ?
    Dużo zdrówka ! Zrób sobie test . Ale patrzcie majówka za pasem a ciągle tyle infekcji
    Edytuje jezcze - bo mesmed ma coś co wygląda ok jako aspirator a ten z mamcozy to mi chodziło o ten hospital grade.
    A jak tam KPI? Na ilu sesjach jesteś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 08:50

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Myślę że pediatra też zaleci - inhalacje z soli fizjologicznej ale nie hipertonicznej- widziałam że tu na innym wątku ktoś polecał a jej zastosowanie grozi nadmiernym skurczem oskrzeli - dlatego zwykła sól w domu ta 0.9 a nie ta o wyższym stężeniu. Poza tym woda morska do noska. Z aspiratorow jest polecany też mamcozy. Nosiboo też jest duży i zastanawiam się czy takiego mamcozy nie kupić na wyjazdy w razie czego ?
    Dużo zdrówka ! Zrób sobie test . Ale patrzcie majówka za pasem a ciągle tyle infekcji
    Edytuje jezcze - bo mesmed ma coś co wygląda ok jako aspirator a ten z mamcozy to mi chodziło o ten hospital grade.

Na razie nie chcę go brać do lekarza z samym katarem żeby nie złapał czegoś gorszego. Gorączki nie mamy, apetyt też bez zmian. Zobaczę do jutra jak się potoczy. Poczytam o tym momcozy. Dzięki.

Cały czas jestem na 7. Chciałam zejść na 6 od przyszłego tygodnia ale na razie sobie daruję bo pewnie ilości i tak trochę spadną. A Ty?

A mesmed to o tym mówisz?
    https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127

Teraz mi się skojarzyło, że chyba fizjomommy albo mama fizjoterapeuta go kiedyś polecały. Może by się udało dorwać stacjonarnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:23

• monester Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Na razie nie chcę go brać do lekarza z samym katarem żeby nie złapał czegoś gorszego. Gorączki nie mamy, apetyt też bez zmian. Zobaczę do jutra jak się potoczy. Poczytam o tym momcozy. Dzięki.

Cały czas jestem na 7. Chciałam zejść na 6 od przyszłego tygodnia ale na razie sobie daruję bo pewnie ilości i tak trochę spadną. A Ty?

A mesmed to o tym mówisz?
    https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/aspiratory-do-nosa/aspirator-do-nosa-mesmed-happinosek-mm-127

Teraz mi się skojarzyło, że chyba fizjomommy albo mama fizjoterapeuta go kiedyś polecały. Może by się udało dorwać stacjonarnie
    Tak, o tym mówię. Opinie ma dobre wyniki i nie pojedyncze, więc nie wygląda na kupione opinie ;)
    Ja po 4 miesiącach zeszłam na 5 sesji bez nocnych - i naprawdę do czasu okresu pierwszego ilości spadły minimalnie. Po okresie i chorobach to jest za każdym razem spadek. Ale ja już nie chce na nowo rozkręcać bo już rok to robię prawie🤷 obecnie odciągam chyba najmniej w historii i zużywam mrożonki - zobaczymy co będzie dalej. Na wakacje nie przewiduje więcej niż 4 sesje. A myślałaś do kiedy będziesz odciągać ? To jest chyba jakieś uzależnienie, ja miałam duży kryzys pt nie chce mi się w 8 miesiącu a potem nagle się zrobiło 12 miesięcy nie wiem jakim sposobem.

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja pisałam o hiper. Możesz coś więcej napisać? W sensie te skurcze to od stężenia soli??🤔 pierwsze słyszę człowiek uczy się całe życie.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak, o tym mówię. Opinie ma dobre wyniki i nie pojedyncze, więc nie wygląda na kupione opinie ;)
    Ja po 4 miesiącach zeszłam na 5 sesji bez nocnych - i naprawdę do czasu okresu pierwszego ilości spadły minimalnie. Po okresie i chorobach to jest za każdym razem spadek. Ale ja już nie chce na nowo rozkręcać bo już rok to robię prawie🤷 obecnie odciągam chyba najmniej w historii i zużywam mrożonki - zobaczymy co będzie dalej. Na wakacje nie przewiduje więcej niż 4 sesje. A myślałaś do kiedy będziesz odciągać ? To jest chyba jakieś uzależnienie, ja miałam duży kryzys pt nie chce mi się w 8 miesiącu a potem nagle się zrobiło 12 miesięcy nie wiem jakim sposobem.

Wiesz co nie ustalam sobie jakoś sztywno granicy. Od początku założyłam, że będę karmić tak długo jak będę miała pokarm i na ile będę miała możliwość odciągać. Jeszcze jest ok. Te 7 sesji to już jest dla mnie ulga, bo jesteśmy w stanie gdzieś pojechać, wyjść na dłuższy spacer bez alarmu, że zaraz muszę wracać. Także jakbym zeszła na 6 to byłby luksus. A ile teraz ściągasz na 5? Co do wody no to na co dzień używamy izotoniczną ale na czas choroby też kupiłam hiper. W zaleceniach jest, że używać po 6 miesiącu w razie infekcji

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, zdrowia dla was.
    Z aspiratorem nie pomogę…. Mamy Nosiboo ale bez srebrnej taśmy i trytytek młodego się nie utrzyma w pojedynkę do odciągnięcia czegokolwiek🫣😳
    Tak jak pisze Monester - inhalacje przy katarze to zawsze dobry pomysł
    Zrób sobie test, młody raczej ma to samo co Ty, chyba że coś mu odciągniesz to wtedy jemu.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ja pisałam o hiper. Możesz coś więcej napisać? W sensie te skurcze to od stężenia soli??🤔 pierwsze słyszę człowiek uczy się całe życie.
    Tak, hipertoniczna w szpitalu tylko. To znaczy ja akurat konsultowałam temat z pediatra co pracuje w szpitalu na codzien. Mówi że jest ryzyko skurczu oskrzeli dlatego lepiej to robić pod obserwacją lekarska. W domu tylko 0.9. patrzę czy coś w necie ktoś pisał i widzę na szybko u mamyginekolog
    https://mamaginekolog.pl/trudne-pytania/sol-do-inhalacji-dla-dzieci-stosowac-zwykla-nacl-09-czy-te-3/

Co ciekawe ten skurcz oskrzeli może spowodować też nagle zimne powietrze jak na przykład wystawiasz dziecko z kaszlem z okno- zimne powietrze to przy zapaleniu krtani z kolei pomaga.

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak, hipertoniczna w szpitalu tylko. To znaczy ja akurat konsultowałam temat z pediatra co pracuje w szpitalu na codzien. Mówi że jest ryzyko skurczu oskrzeli dlatego lepiej to robić pod obserwacją lekarska. W domu tylko 0.9. patrzę czy coś w necie ktoś pisał i widzę na szybko u mamyginekolog
    https://mamaginekolog.pl/trudne-pytania/sol-do-inhalacji-dla-dzieci-stosowac-zwykla-nacl-09-czy-te-3/

Co ciekawe ten skurcz oskrzeli może spowodować też nagle zimne powietrze jak na przykład wystawiasz dziecko z kaszlem z okno- zimne powietrze to przy zapaleniu krtani z kolei pomaga.

Ok będę miała na uwadze dzięki !

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o testy combo - na ile one są wiarygodne z takich odciągniętych gili? Kto wam to zalecał żeby to tak robić?

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Jeżeli chodzi o testy combo - na ile one są wiarygodne z takich odciągniętych gili? Kto wam to zalecał żeby to tak robić?

Zapewne potrzeba matką wynalazków. Jeżeli wyjdzie dodatni to raczej jest dodatni. Przy ujemnym trzeba mieć na uwadze, że wynik ten może być fałszywie ujemny.

Co do inhalacji solą hipertoniczną to poza tym, że istnieje ryzyko skurczu oskrzeli, to zwyczajnie może bardzo podrażniać. Dlatego decyzję o jej użyciu powinien podjąć zawsze lekarz.

Ja jeszcze z takim pytaniem - czy macie po polecenia sprawdzone rolety przeciwsłoneczne do samochodu? Najlepiej takie z filtrem uv.

Kessa lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Zapewne potrzeba matką wynalazków. Jeżeli wyjdzie dodatni to raczej jest dodatni. Przy ujemnym trzeba mieć na uwadze, że wynik ten może być fałszywie ujemny.

Co do inhalacji solą hipertoniczną to poza tym, że istnieje ryzyko skurczu oskrzeli, to zwyczajnie może bardzo podrażniać. Dlatego decyzję o jej użyciu powinien podjąć zawsze lekarz.

Ja jeszcze z takim pytaniem - czy macie po polecenia sprawdzone rolety przeciwsłoneczne do samochodu? Najlepiej takie z filtrem uv.

Jeśli chodzi o rolety to zamówiłam Royal Rascals, ale jeszcze nie zamontowane więc trudno mi je ocenić.

Mi_Lusia, Kasiek789 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Jeśli chodzi o rolety to zamówiłam Royal Rascals, ale jeszcze nie zamontowane więc trudno mi je ocenić.
    Też je właśnie zamówiłam. Zobaczymy jutro co to jest

• monester Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Wiesz co nie ustalam sobie jakoś sztywno granicy. Od początku założyłam, że będę karmić tak długo jak będę miała pokarm i na ile będę miała możliwość odciągać. Jeszcze jest ok. Te 7 sesji to już jest dla mnie ulga, bo jesteśmy w stanie gdzieś pojechać, wyjść na dłuższy spacer bez alarmu, że zaraz muszę wracać. Także jakbym zeszła na 6 to byłby luksus. A ile teraz ściągasz na 5? Co do wody no to na co dzień używamy izotoniczną ale na czas choroby też kupiłam hiper. W zaleceniach jest, że używać po 6 miesiącu w razie infekcji
    Ja na 5 sesjach miałam ponad litr przez kilka miesięcy. Odkąd okres wrócił do mi systematycznie spada po każdym okresie.

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:

Też mam Royal Rascals, naciągane na drzwi. Są extra. Używamy już rok. Bardzo polecam!

https://allegro.pl/oferta/royal-rascals-roleta-oslona-przeciwsloneczna-do-samochodu-2-szt-uv-40-16976203431?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_toy_pla_ss_catch_all&ev_adgr=toys_catch_all&ev_campaign_id=22329829140&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD24kbOvoeYKHs8Vr57RnC7DG8MUl&gclid=CjwKCAjwwqfABhBcEiwAZJjC3p2xqtn3A22ReuJnNTdqAjRGXiuFfdHN8dhe1mybHETI8cFZ0CeMpRoC61QQAvD_BwE

Kasiek789, Jenny93, Mas lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ