X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny my mamy ten
    https://allegro.pl/oferta/primabobo-kojec-dla-dziecka-z-koszem-duzy-suchy-basen-126x126cm-skladany-15912195924

Jenny93 lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Siku od paru miesięcy idę z dzieckiem 😅
    Wcześniej lezal przed drzwiami bo wystarczyło że mnie widzi ale teraz musi mnie trzymać co najmniej za nogę. .

Witaj w klubie. Każda posiadówka na kibelku w towarzystwie synka - albo uwieszony ma nodze, albo siedzi na kolanach.

Jenny93, monester lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Oo to super. My dostaliśmy w spadku od kuzyna 😁 a odnośnie zabawek macie jakieś takie fajne polecajki na pół roku? I wiem, że temat się przewijał x czasu temu, ale wtedy nie wiedziałam że potrzebuję 😅 jakie kojce możecie polecić na mały metraż? Musimy coś ogarnąć, bo nawet siku nie jestem w stanie wyjść jak jestem z małym sama. Dzisiaj aż brodą w podłogę zarył bo za mną pełzał i nie nadążyły rączki
    U mnie zbytnio nie ma miejsca na kojec więc mamy rozłożone łóżeczko turystyczne i tam odkładam małą jak idę do łazienki albo coś potrzebuje zrobić. Ma tam pełno zabawek i siedzi grzecznie i się bawi. Ale moja to raczej taka bezproblemowa i posiedzi sama.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Siku od paru miesięcy idę z dzieckiem 😅
    Wcześniej lezal przed drzwiami bo wystarczyło że mnie widzi ale teraz musi mnie trzymać co najmniej za nogę. .

Hahaha. No ja kilka razy już też bo by kałuża była 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:33

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Mamy i młody za nią "biega". ogólnie teraz jest zachwycony zwiedzaniem mieszkania i dotykaniem wszystkiego czego nie powinien, mył już rączki w wodzie psa, pchał karmę suchą do buzi 🫣 mojej laczki to chyba z każdej strony wylizał,😅 ciągle próbuje dopaść naszego psa 🫣

Zamówiłam robo rybki i chce do miski mu włożyć do zabawy.

Dziaiaj spacer w 😎 zaliczony, jest akceptacja 😁

A jakie macie okulary? Bo chyba przegapiłam

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Jenny my mamy ten
    https://allegro.pl/oferta/primabobo-kojec-dla-dziecka-z-koszem-duzy-suchy-basen-126x126cm-skladany-15912195924

Dzięki:) właśnie z tej firmy zamówiłam barierki do łóżka bo mały króliczek nawet nie piśnie jak się budzi tylko od razu urządza wędrówki po łóżku. Dzisiaj przyszły. Nie wiedziałam że mają też kojce

izabelka90 lubi tę wiadomość

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Oo to super. My dostaliśmy w spadku od kuzyna 😁 a odnośnie zabawek macie jakieś takie fajne polecajki na pół roku? I wiem, że temat się przewijał x czasu temu, ale wtedy nie wiedziałam że potrzebuję 😅 jakie kojce możecie polecić na mały metraż? Musimy coś ogarnąć, bo nawet siku nie jestem w stanie wyjść jak jestem z małym sama. Dzisiaj aż brodą w podłogę zarył bo za mną pełzał i nie nadążyły rączki

Ja mam z lionelo 127 x 187 x 68 cm zależy ile masz miejsca 🙈 ale jak Ci wejdzie to jest idealny i mata piankowa ze smyka pasuje do niego na długośc.
    Mała wyczaiła, że się otwiera i kombinuje przy wyjściu 😅. Ogólnie to mam mega strach ją wypuścić z niego.. mam płytki i widzę oczami wyobraźni jak zarywa broda.. mam niby ten ochraniacz na główkę jakby poleciała w tył, ale jednak strach mam. Chyba poczekam, aż będzie stabilnie raczkować, bo na razie to wychodzą jej obroty, siadanie i jeszcze niestabilne raczkowanie

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    U mnie zbytnio nie ma miejsca na kojec więc mamy rozłożone łóżeczko turystyczne i tam odkładam małą jak idę do łazienki albo coś potrzebuje zrobić. Ma tam pełno zabawek i siedzi grzecznie i się bawi. Ale moja to raczej taka bezproblemowa i posiedzi sama.

Ooo ale łóżeczko fajna opcja np do kuchni bo jest mobilne. Muszę przemyśleć. Do tej pory jak myłam laktator czy butelki to brałam małego ze sobą do huga, ale zaczął się wspinać po ściankach i klękać wysoko, więc już strach 🙈

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ja mam z lionelo 127 x 187 x 68 cm zależy ile masz miejsca 🙈 ale jak Ci wejdzie to jest idealny i mata piankowa ze smyka pasuje do niego na długośc.
    Mała wyczaiła, że się otwiera i kombinuje przy wyjściu 😅. Ogólnie to mam mega strach ją wypuścić z niego.. mam płytki i widzę oczami wyobraźni jak zarywa broda.. mam niby ten ochraniacz na główkę jakby poleciała w tył, ale jednak strach mam. Chyba poczekam, aż będzie stabilnie raczkować, bo na razie to wychodzą jej obroty, siadanie i jeszcze niestabilne raczkowanie

Nawet nie wiedziałam, że takie coś jest 🙈 cały czas chodzi w tym ochraniaczu? Ja nie sądziłam, że szybko będę musiała się interesować takimi rzeczami ale rodzice mnie oświecili, że ja zaczęłam chodzić w wieku 9 miesięcy 🙈 Ale zaliczyłam grubszą wywrotkę i przestałam na jakiś czas. I jak obserwuję młodego to aż się boję co wymyśli kolejnego dnia, bo codziennie serwuje jakieś pokazy akrobacji 😅

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ooo ale łóżeczko fajna opcja np do kuchni bo jest mobilne. Muszę przemyśleć. Do tej pory jak myłam laktator czy butelki to brałam małego ze sobą do huga, ale zaczął się wspinać po ściankach i klękać wysoko, więc już strach 🙈
    U mnie stoi w salonie ale widzi mnie z niego jak w kuchnii jestem więc jak się jej zabawa nudzi to zagląda za mną i bawi się dalej

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Witaj w klubie. Każda posiadówka na kibelku w towarzystwie synka - albo uwieszony ma nodze, albo siedzi na kolanach.
    Tak samo u mnie 😅 kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia ... A on jak siedzi na kolanach, gdy ja siedzę na kiblu to jest przeszczęśliwy 😅🤷

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak samo u mnie 😅 kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia ... A on jak siedzi na kolanach, gdy ja siedzę na kiblu to jest przeszczęśliwy 😅🤷

Taaak! Jak słyszłam od kogoś, że chodzi z dzieckiem do kibla to pukałam się w głowę i zastanawiałam się jak można pozwolić dziecku tak sobie dać wejść na głowę ;) Well...

Mój też ma frajdę na kolanach - zazwyczaj przegląda się wówczas w spłuczce :)

monester lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Nawet nie wiedziałam, że takie coś jest 🙈 cały czas chodzi w tym ochraniaczu? Ja nie sądziłam, że szybko będę musiała się interesować takimi rzeczami ale rodzice mnie oświecili, że ja zaczęłam chodzić w wieku 9 miesięcy 🙈 Ale zaliczyłam grubszą wywrotkę i przestałam na jakiś czas. I jak obserwuję młodego to aż się boję co wymyśli kolejnego dnia, bo codziennie serwuje jakieś pokazy akrobacji 😅

Tak, jest taki miękki czepek, pogrubiony po obwodzie główki 🙈 oczywiście przez pierwsze dni ściągała, ale później już zaakceptowała.
    Glowka ochroniona, to u mnie teraz schiza pt. Broda 😅 zaloze jej moze taki ochraniacz na cala twarz jak maja w ringu 😂 z wkładka na zęby bo szkoda ledwo wyszły 😂

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Tak, jest taki miękki czepek, pogrubiony po obwodzie główki 🙈 oczywiście przez pierwsze dni ściągała, ale później już zaakceptowała.
    Glowka ochroniona, to u mnie teraz schiza pt. Broda 😅 zaloze jej moze taki ochraniacz na cala twarz jak maja w ringu 😂 z wkładka na zęby bo szkoda ledwo wyszły 😂

Mój jak dzisiaj zarył to też od razu zaglądałam co z zębami. Muszę zobaczyć te ochraniacze w takim razie 😅

Edit
    Ejj znalazłam idealny dla Was
    https://allegro.pl/oferta/ochrona-glowy-poduszka-do-nauki-chodzenia-plecak-bezpieczenstwa-pszczola-17286993969

🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:41

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A jakie macie okulary? Bo chyba przegapiłam
    Zamówiłam dooky,mają pasek z regulacja i wykonane z takiego materiału że chyba szybko bobo ich nie połamie 😁

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ