udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:U mnie też wczoraj mega nostalgicznie. To mój ostatni tydzień z Młodym taki na 100% od rana do wieczora. Od poniedziałku wracam do pracy. Poryczałam się jak dziecko.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
U mnie też cały dzień wzruszeń. Dobrze wreszcie obchodzić ten dzień od drugiej strony 🥰 Też byliśmy w weekend na sesji. Mąż mi kupił voucher bo ciągle jęczałam że jedyne zdjęcia jakie mam z małym to w piżamie i dresie 🤣
Izabelka przytulam ❤️
WiosnyFanka im bliżej roczku to też coraz częściej o tym myślę i wiem, że to nie z małym będzie problem tylko mi będzie ciężko 🙈
Dziewczyny, które miały wózki venicci. Jak rozwiązałyście kwestię pozycji w spacerówce? Niestety pozycja jest odchylona i niezbyt mi się to podobaWiosnyFanka, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie do dziewczyn KPI.
Moja Malutka już prawie w ciagu dnia nie chce piersi tylko chce jeść normalne jedzenie .
Czy ktos tez tak ma / miał ?
Do roku podstawa żywienia ma być mleko , ale ona nie chce . W nocy i wieczorem tak ( w dzień do spanka też - o ile gdzieś nie jedziemy bo jak zaśnie w aucie to wg nie potrzebuje ).
Podkreślę , że z apetytem nie ma problemu . Woli po prostu stałe posiłki niż mleko .
Wieczorem i w nocy mleko .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 14:31
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny mam pytanie do dziewczyn KPI.
Moja Malutka już prawie w ciagu dnia nie chce piersi tylko chce jeść normalne jedzenie .
Do roku podstawa żywienia ma być mleko , ale ona nie chce . W nocy i wieczorem tak ( w dzień do spanka też - o ile gdzieś nie jedziemy bo jak zaśnie w aucie to wg nie potrzebuje ).
Podkreślę , że z apetytem nie ma problemu . Woli po prostu stałe posiłki niż mleko .
Wieczorem i w nocy mleko .
My nie KPI, tylko mm.
Młody bardzo szybko "przesiadł się" na stałe posiłki. Już od dłuższego czasu jesteśmy na jednej butli mleka na dobę - przed snem.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Wieczorem i w nocy mleko . -
Wieczorem i w nocy mleko .
Ja jestem kpi. Mi się trafił mały żarłok. Mamy dwa stałe posiłki i 4 butle mleka. Ale jak się mama opóźnia to jest afera nie z tej ziemi 🙈 Przed RD w ostatnim czasie było 5 butli, więc już jedna wypadła na rzecz stałych posiłków. Myślę, że z czasem jak będą dochodziły kolejne to będą wypierać kolejne porcje mleka -
WiosnyFanka wrote:My nie KPI, tylko mm.
Młody bardzo szybko "przesiadł się" na stałe posiłki. Już od dłuższego czasu jesteśmy na jednej butli mleka na dobę - przed snem.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:U nas też mm, teraz na tą chwilę butla jest dwa razy - przed drzemka i potem przed snem nocnym. To tak około 150-180ml zjada. Czasem 120.Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
monester wrote:Nawet u nas gdzie jest ciężko z RD to mleko idzie do drzemek i na noc. Także to zupełnie naturalne co opisujesz.
Mleko 6 porcji, w tym nocne i nad ranem.
Ostatnio prawdopodobnie była 3-dniowka i po tym w ogóle masakra.[/url]
-
Staraczka2023 wrote:Dzięki Dziewczyny .
Wszędzie pisało , że mleko podstawa do roku i trochę się wystraszyłam , ale teraz się ciesze bo może jest szansa, że po roku Malutka się sama odstawichciałabym wrócić po rodzeństwo ❤️
Moja już 14 miesięcy i ani nie myśli o tym żeby się odstawić 🙈😉 ale ja próbuję, już w ciągu dnia nie daje jej w ogóle cycka chociaż czasami jak bardzo mocno chce to dam na drugą drzemkę. A tak to tylko na sen nocny, w środku nocy jak się obudzi i nie potrafi zasnąć i rano. Nie zauważyłam też żeby jadała jakoś więcej od czasu gdzie ograniczam mocno pierś.
Aaaa no i ona nie zapomniała w ciągu dnia o swoim ulubionym cycusiu. Nie raz przychodzi wkłada rękę pod bluzkę, ale staram się odwrócić uwagę.
W ogóle to mam wrażenie że cały dzień przygotowuje jedzenie, podaje jedzenie, sprzątam po jedzeniu 🤡🤡 -
My jesteśmy na piersi i mały w ciągu dnia zdecydowanie mniej na cycku wisi, w nocy do zasypiania 🫣 ale ja już staram się przechodzić na mm bo chcę odstawic małego i wracać do kliniki. Ciężkie to przeżycie, płacze jak karmię go butelką,ale im później tym byłoby pewnie trudniej 😔
Dziewczyny 9-11 miesięcy ile proponujcie posiłków stałych?4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Hope_89 wrote:Monester a coś już jecie na stałe ? U nas taka bieda, że albo się uda trochę albo nic kompletnie.
Mleko 6 porcji, w tym nocne i nad ranem.
Ostatnio prawdopodobnie była 3-dniowka i po tym w ogóle masakra. -
Kiedyś szukałam jakichś wytycznych to wg WHO 9-11 miesiąc minimum połowa energii z mleka, 12-24 to udział 1/3. Z tym że jak pytam znajomych lub na Fejsie w grupie o kp patrzyłam, to każde dziecko ma inaczej , ale do 1.5 roku życia u większości podstawa było mleko czyli ten udział 50 %>. Potem magicznie następowała zmiana.
izabelka90 lubi tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:My jesteśmy na piersi i mały w ciągu dnia zdecydowanie mniej na cycku wisi, w nocy do zasypiania 🫣 ale ja już staram się przechodzić na mm bo chcę odstawic małego i wracać do kliniki. Ciężkie to przeżycie, płacze jak karmię go butelką,ale im później tym byłoby pewnie trudniej 😔
Dziewczyny 9-11 miesięcy ile proponujcie posiłków stałych?
Oby Ci się gładko wyciszyło KP, ja schodziłam miesiąc.izabelka90 lubi tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻 -
monester wrote:U nas każda infekcja nas właściwie cofa do początku. Je wówczas tylko mleko. Jeśli chodzi o to co proponuje to obecnie daje szeroki wybór na tacce kawałków plus ja do tego mam cos w miseczce i pozwalam sobie pogrzebać. Są dni że wydaje mi się że zjadł spoko ilości, ale ilości mleka rosną a nie spadają. Teraz moim zdaniem zwiększyło mu się zapotrzebowanie energetyczne. Przykładowo na śniadanie daje placuszki i do tego 2 różne owoce do rączki - owocami nie gardzi. Albo robię kaszkę że startymi owocami - musi mieć swoją łyżeczkę. na obiad daje różne warzywa w kawałkach i jakieś klopsiki mięsne - gotowane lub z Piekarnika lub różne makarony z sosem, frytki warzywne, różne makarony- bo widzę że potrzebuje różne kolory i formy, kopytka. Potrafi bardzo długo tak siedzieć i próbować. Chleba nie lubi chyba, że tost francuski. Ogólnie słoiczków nie chce wcale więc gotuje. No i chce próbować sam więc nakładam mu łyżeczkę a zanim dojdzie do buzi to połowa rozlana chociaż gęste gotuje żeby się trzymaly. Jak mu daje coś nieznanego to muszę sama zjeść najpierw 🤣 no i dużo mnie karmi. Zdjęłam presję z tego i zrobiłam zabawę - widzę że jest dużo lepiej. Ale moze przypadek bo po prostu ma taki etap. U nas się to często zmienia
-
Mi_Lusia wrote:A sprawdzałaś może po rsv morfologię małemu? Ostatnio właśnie z mamą rozmawiała, że niektóre wirusy potrafią wywoływać tak silne reakcje immunologiczne, że nawet czasowo blokują szpik i dzieci wpadają w dosyć głębokie anemie, a wtedy dziecko jeść na pewno będzie dużo gorzej
-
monester wrote:Nie widzę potrzeby go kłuć szczerze mówiąc, pediatra też mówi, że to normalne po infekcji, bo musi odrobić masę. plus u nas ciągle suplementacja żelaza
-
Jeśli któraś z was używa pieluchy Kolorky to właśnie na notino jest promocja + kod rabatowy