udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też górna prawa jedynka przebiła dziąsło , wczoraj czułam jak drapie po palcu 😁
Osa 🐝, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
U nas pierwsza wyszła dwójka górna lewa przed jedynkami, także w ogóle hit.
Ja podaję syropek już w sytuacjach kryzysu, gdy w nocy wybudza się z wrzaskiem ze snu albo od razu usypianie to jest krzyk i gryzienie smoka tak, że aż strzela.. w ciągu dnia jakoś zawsze się czymś zajmie, coś pogryzie...a jak już przychodzi pora snu nocnego, to są największe kryzysy. Czasami zasnie, a zaraz się wzdryga i krzyk to już wiem, że zęby 😵💫 dolne jedynki przeszła w porównaniu do tego, co przy górnych bardzo łagodnie, marudkowanie ze 2-3 dni i tyle, a ta góra to jakaś jazda totalna jest.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:U nas pierwsza wyszła dwójka górna lewa przed jedynkami, także w ogóle hit.
Ja podaję syropek już w sytuacjach kryzysu, gdy w nocy wybudza się z wrzaskiem ze snu albo od razu usypianie to jest krzyk i gryzienie smoka tak, że aż strzela.. w ciągu dnia jakoś zawsze się czymś zajmie, coś pogryzie...a jak już przychodzi pora snu nocnego, to są największe kryzysy. Czasami zasnie, a zaraz się wzdryga i krzyk to już wiem, że zęby 😵💫 dolne jedynki przeszła w porównaniu do tego, co przy górnych bardzo łagodnie, marudkowanie ze 2-3 dni i tyle, a ta góra to jakaś jazda totalna jest.
Jejku to mamy to samo. W dzień znajdzie coś do gryzienia , ale wieczory to już kosmos.
Te strzelanie smoka ! To samo. Dokładnie, dolne wyszły z marudzeniem, ale teraz widzę, że cierpi
Do tego doszedł katar, kiedyś mówiło się, że przy zębach może występować, jest to aktualne? 😬
Całą zimę odpukać bez niczego, miałam bezpośredni kontakt z os. Której wyszła poważna grypa b szpital itp. nic nie złapaliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 10:22
-
Osa 🐝 wrote:Jejku to mamy to samo. W dzień znajdzie coś do gryzienia , ale wieczory to już kosmos.
Te strzelanie smoka ! To samo. Dokładnie, dolne wyszły z marudzeniem, ale teraz widzę, że cierpi
Do tego doszedł katar, kiedyś mówiło się, że przy zębach może występować, jest to aktualne? 😬
Całą zimę odpukać bez niczego, miałam bezpośredni kontakt z os. Której wyszła poważna grypa b szpital itp. nic nie złapaliśmy.
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Mój mały ma potoki kataru przy ząbkowaniu. Był chory ale już przeszło a świece lecą. Jak dolne wychodzily to też płynęło z noska.
Mamy dwie jedynki na dole, jedna w postaci kreski wybitnej u góry a druga górna jeszcze idzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 10:51
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
Hej, jak spędzacie czas w domu ze swoimi maluchami? Ja mojej układam wieżę i zachecam do jej rozwalania, czytam jej książki, przerabiamy zeszyt od logopedy z insta (Mówimy), trochę chodzenia za pchaczem i z trzymaniem pod paszki, trochę wpychania klocków do sortera ( ja jej ustawiam klocek, a ona go wciska). Nie bardzo mam pomysły na aktywności na te prawie 10 miesięcy😬
Znajomi mnie zapytali, czy chodzę z małą na basen lub zajęcia dla niemowląt ( nie chodzę) i teraz to do mnie wraca, że za mało robię z nią/dla jej rozwoju 🤡IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻 -
Kessa wrote:U nas smarki też obecne jak góra idzie. I nic poza tymi smarkami nie ma... Pamiętam, że mój brat jak ząbkował to też zawsze miał katar 😵💫
To taki dziwny Katar, niby jest ale go nie ma. Próbuje ściągać nic nie leci, a pod nosem mokro. Ok czyli wszystko na ząbkowanie 🥲 -
Krakus wrote:Hej, jak spędzacie czas w domu ze swoimi maluchami? Ja mojej układam wieżę i zachecam do jej rozwalania, czytam jej książki, przerabiamy zeszyt od logopedy z insta (Mówimy), trochę chodzenia za pchaczem i z trzymaniem pod paszki, trochę wpychania klocków do sortera ( ja jej ustawiam klocek, a ona go wciska). Nie bardzo mam pomysły na aktywności na te prawie 10 miesięcy😬
Znajomi mnie zapytali, czy chodzę z małą na basen lub zajęcia dla niemowląt ( nie chodzę) i teraz to do mnie wraca, że za mało robię z nią/dla jej rozwoju 🤡
Któryś psycholog dziecięcy powiedział że dla dziecka ważne jest żeby uczestniczyło w naszym życiu i ja się tego trzymamnie robimy nic specjalnego poza basenem co drugi weekend.
Budujemy z klocków różne rzeczy, czworakujemy po domu i po schodach bo uwielbia, oglądamy książki itp
Jak coś robię to młody jest obok i mu opowiadam co robię, młody hihra(chichra)jak sprzątam kotom kuwetę i śpiewam improwizowanà pieśń o kupie 🫣🤣także Krakus wyluzuj
Cynamonka, Krakus lubią tę wiadomość
-
Krakus wrote:Hej, jak spędzacie czas w domu ze swoimi maluchami? Ja mojej układam wieżę i zachecam do jej rozwalania, czytam jej książki, przerabiamy zeszyt od logopedy z insta (Mówimy), trochę chodzenia za pchaczem i z trzymaniem pod paszki, trochę wpychania klocków do sortera ( ja jej ustawiam klocek, a ona go wciska). Nie bardzo mam pomysły na aktywności na te prawie 10 miesięcy😬
Znajomi mnie zapytali, czy chodzę z małą na basen lub zajęcia dla niemowląt ( nie chodzę) i teraz to do mnie wraca, że za mało robię z nią/dla jej rozwoju 🤡
A tak poważnie to mam wrażenie po reklamach, które mnie prześladują, że jescze dodatkowo oprócz wyżej wymienionych obowiązkowo fizjo (bo zawsze coś znajdzie)) no oczywiście nie robię nic z tych rzeczy - za to moja uwaga jest skupiona ja nim całą dobę i ja podążam za jego pomysłamiz jeśli chce wyrzucić całe paczkę pampersów albo cały swój kosz na pranie to to robi, q ja później sprzątam. Dużo się śmiejemy, gilgotamy, przytulamy i bujamy.
Kessa, Cynamonka, Krakus lubią tę wiadomość
-
U nas też samo życie. Zabawy na macie czyli jakieś książeczki, klocki , piłeczki. Gonimy się na czworaka, młody mnie albo ja go lub ściga psa a ja ich 😅 bawi się w berka z odkurzaczem 😅 rozrzuca swoje pranie po pokoju a ja zbieram. Ogólnie jak coś robię to jest obok mnie, dotyka zmywarki, ostatnio była degustacja piasku z kwiatka, jak jesteśmy w kuchni daje mu też dotykać różne rzeczy, bał się obierek od ogórka i się popłakał 😅
Cynamonka, Krakus lubią tę wiadomość
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
My jeszcze sprzątamy ulewajki z maty dla rozrywki. Tzn robimy w formie wyścigów czy ja zdążę pierwsza zetrzeć, czy mały włoży w to ręce albo stopy 😛 Wyrywanie drenu od laktatora też mu sprawia frajdę. A największą uciechę ma jak obserwuje jak piję wodę z butelki. Pewnie zastanawia się dlaczego jego jest taka mała a ja mam taką wielką 😁
Krakus lubi tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:U nas też samo życie. Zabawy na macie czyli jakieś książeczki, klocki , piłeczki. Gonimy się na czworaka, młody mnie albo ja go lub ściga psa a ja ich 😅 bawi się w berka z odkurzaczem 😅 rozrzuca swoje pranie po pokoju a ja zbieram. Ogólnie jak coś robię to jest obok mnie, dotyka zmywarki, ostatnio była degustacja piasku z kwiatka, jak jesteśmy w kuchni daje mu też dotykać różne rzeczy, bał się obierek od ogórka i się popłakał 😅
A kto lubi te śliskie obierki od ogórka 😝 wcale mu się nie dziwię 😝😛
Moja tak reaguje na trawę 🤡 nie dotknie za nic, a jak przez przypadek przewróci się i jej dotknie to krzyczy 🤣izabelka90 lubi tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:A kto lubi te śliskie obierki od ogórka 😝 wcale mu się nie dziwię 😝😛
Moja tak reaguje na trawę 🤡 nie dotknie za nic, a jak przez przypadek przewróci się i jej dotknie to krzyczy 🤣
Jak tylko jej dotknie to ma minę jak stary po wypiciu sety 🙈Rosa_13, izabelka90 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Rosa_13 wrote:U nas najlepsza zabawa to aktualnie ściąganie skarpetek 🤣 i uciekanie przed mamą 🙈🤣 a za chwilę przychodzi, siada, podaje stopę i muszę znowu te skarpetki zakładać 🤡 i tak 100 razy dziennie 🤡
Rosa_13 lubi tę wiadomość
-
Miałam was pytać jak sobie radzicie na spacerach? Moje dziecko ma za zadanie ściągnąć wszystko z nóg jak jest cieplej i nie ma kombinezonu na sobie - ludzie na ulicy mi zwracają uwagę że dziecko ma gole stopy - jak bym nie wiedziała 🤣 a jednak no teraz jest trochę za zimno na jazdę boso - na głowie czapka, kurtka i bose stopki🤣
-
monester wrote:Miałam was pytać jak sobie radzicie na spacerach? Moje dziecko ma za zadanie ściągnąć wszystko z nóg jak jest cieplej i nie ma kombinezonu na sobie - ludzie na ulicy mi zwracają uwagę że dziecko ma gole stopy - jak bym nie wiedziała 🤣 a jednak no teraz jest trochę za zimno na jazdę boso - na głowie czapka, kurtka i bose stopki🤣
Moja nie ściąga skarpet na dworze, ale buty już tak. Nie opcji na jazdę wózkiem w butach 🤡
Czapki nie założy nawet jak zimno i wieje. Od marca nie miała jej na głowie i tez juz słyszałam słynne: a gdzie czapeczka? 🙈🤣
kasia12323 lubi tę wiadomość
-
Moja czapkę zrzuca a jak kupiłam wiązana to też sobie z nią radzi. I moja babcia też co chwilę mówi no jak ty to dziecko na dwór bierzesz bez czapki🤣 a buty to za cholerę nie da sobie założyć. Próbowałam jej w sklepie coś przymierzyć to tak palce zwija i się drze że nie da się jej nic założyć. Ja jej od małego ciągle rajtuzy zakładam to chociaż nie ściąga🫣