Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Mój to nieważne ile razy gdzieś upadł to twardo staje wszędzie gdzie może 😅 i czasem piszczy jak za szybko podejdę do niego ale jak nie podejdę do poleci 🙈
    A moja się boi wstawać sama. Albo jak próbuję wstac trzymając się narożnika to się nogi rozjeżdżają i już ma nerwy.🤣

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ma też obniżone napięcie brzucha i chodziliśmy do fizjoterapeutki ale mówiła że już nie musimy bo ładnie nadgonila. I że nie spodziewała się że mała tak z dnia na dzień zacznie raczkować i zasuwać wszędzie gdzie się da. Jedynie mamy przyjechać do kontroli za 2 tygodnie to zobaczy jakie postępy.

age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2025, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy od początku pod opieką neurologopedy z powodu dużych problemów z wędzidełkiem. Nam też logopeda kazała dawać chleb ze skórką od początku. Mimo że początkowo to w zasadzie go sobie tylko mamlała a nie żuła. Generalnie polecała bardzo wczesnie proponować twarde rzeczy, żeby uruchomić żuchwę. Do musikow i papek dodawaliśmy jagły ekspandowane, żeby było coś twardszego też. Ponadto na początku podawaliśmy papki na gryzaku logopedycznym wsadzając głęboko między boczne dziąsła. https://www.amazon.pl/Akemaio-z%C4%85bkowania-silikonowej-spo%C5%BCywczej-czyszczenia/dp/B095YYHFXZ

Nasza córka to akurat z tych, które aż trzęsą się na jedzenie. Takze odpukać tu nie mamy problemów. A radzi sobie teraz już też bardzo dobrze. Daje jej wszystko w zasadzie w kawałkach lub całości. Jak coś jej sprawia trudność to w ostateczności wypluje. Na początku tego wypluwania było dużo więcej niż jedzenia, teraz już nie. Gorzej z piciem wody, bo woli KP.

Jenny93, izabelka90 lubią tę wiadomość

2019-2024
    🔹 Łącznie 4 stylumacje: 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️ 🥹
    37t4d - zostałam mamą 🥰

2026
    🔹 5 stymulacja: 5 komórek, 3 zarodki ❄️ 4BB (PGT-A❌), 4A, 4B

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2025, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    My jesteśmy od początku pod opieką neurologopedy z powodu dużych problemów z wędzidełkiem. Nam też logopeda kazała dawać chleb ze skórką od początku. Mimo że początkowo to w zasadzie go sobie tylko mamlała a nie żuła. Generalnie polecała bardzo wczesnie proponować twarde rzeczy, żeby uruchomić żuchwę. Do musikow i papek dodawaliśmy jagły ekspandowane, żeby było coś twardszego też. Ponadto na początku podawaliśmy papki na gryzaku logopedycznym wsadzając głęboko między boczne dziąsła. https://www.amazon.pl/Akemaio-z%C4%85bkowania-silikonowej-spo%C5%BCywczej-czyszczenia/dp/B095YYHFXZ

Nasza córka to akurat z tych, które aż trzęsą się na jedzenie. Takze odpukać tu nie mamy problemów. A radzi sobie teraz już też bardzo dobrze. Daje jej wszystko w zasadzie w kawałkach lub całości. Jak coś jej sprawia trudność to w ostateczności wypluje. Na początku tego wypluwania było dużo więcej niż jedzenia, teraz już nie. Gorzej z piciem wody, bo woli KP.

Dziękuję Ci bardzo Mimi za Twoją odpowiedź. Świetny pomysł z jagłami i gryzakiem. Podkradnę 😁

• _Pina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Tak, mamy uczulenie na jajo( białko i żółtko) plus bmk.
    To u nas uczulenie na jajko i najprawdopodobniej bmk też. Mogę napisać priv w tej sprawie do Ciebie?

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2025, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podrzućcie jakis przepis na wytrawne muffinki. Spróbuję zrobić małej bo zaczęła trochę jeść na nowo. I czy można je upiec i np podać też na drugi dzień?

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2025, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Dziewczyny podrzućcie jakis przepis na wytrawne muffinki. Spróbuję zrobić małej bo zaczęła trochę jeść na nowo. I czy można je upiec i np podać też na drugi dzień?
    Chętnie bym Ci podała bo ostatnio zajebiste zrobiłam ale były na oko 🫣

31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
    ☀️ rośnij zdrowo słoneczko ☀️🙏🍀
    preg.png

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 maja 2025, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    To u nas uczulenie na jajko i najprawdopodobniej bmk też. Mogę napisać priv w tej sprawie do Ciebie?
    Pina przy czym wyszło ?
    Bo ja też miałam podejrzenia

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:

Zerknij na IG na profilu "U Wojtusia na talerzu" na mufiny z kaszą gryczana i twarogiem. Podaję je przekrojone na pół z gzikiem. Ja piekę wieczorem i podaje je przez 2 kolejne dni. Zresztą z każdym posiłkiem tak robię. Oczywiście trzymam je w lodówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2025, 07:32

izabelka90 lubi tę wiadomość

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Zerknij na IG na profilu "U Wojtusia na talerzu" na mufiny z kaszą gryczana i twarogiem. Podaję je przekrojone na pół z gzikiem. Ja piekę wieczorem i podaje je przez 2 kolejne dni. Zresztą z każdym posiłkiem tak robię. Oczywiście trzymam je w lodówce.
    Wczoraj wieczorem robiłam rybkę w cieście dla małego od nich, wyszła super, zobaczymy co dziś książę na to 😄

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓 29dpt 0,72cm
    preg.png

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosny Fanka już roczniak 🥹❤️ wszystkiego najpiekniejszego dla Księciunia 🩵😘😘😘

preg.png

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Wiosny Fanka już roczniak 🥹❤️ wszystkiego najpiekniejszego dla Księciunia 🩵😘😘😘

Dziękuję 😘
    Nie wiem kiedy to minęło - serio. Taki "dorosły" już ten mój syn 🥹🥹🥹
    Zaraz Wy będziecie świętować. Nim się obejrzysz.

izabelka90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewxyzny mam pytanie.
    Od przedwczoraj ciężkie noce- dzisiejszą z płaczem, gryzienie wszystkiego co popadnie , dałam ibuprom i przespała noc.
    Dzis stan podgorączkowy 37,5/37,7. Oglądałam dziąsła i górne jedynki widać, że chcą się przebić.
    Jak podawałyście przeciwbólowe ? Mała się męczy, leży i śpi, zjadła śniadanie, dużo pije.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Dziewxyzny mam pytanie.
    Od przedwczoraj ciężkie noce- dzisiejszą z płaczem, gryzienie wszystkiego co popadnie , dałam ibuprom i przespała noc.
    Dzis stan podgorączkowy 37,5/37,7. Oglądałam dziąsła i górne jedynki widać, że chcą się przebić.
    Jak podawałyście przeciwbólowe ? Mała się męczy, leży i śpi, zjadła śniadanie, dużo pije.

U mnie też się zdarzało, że dałam ibum jak już nic nie pomagało, tylko u nas nie było stanu podgorączkowego. Po prostu płacz taki okrutny że aż brakowało mu tchu czasami. Przy dolnych tak nie mieliśmy a przy górnych jedynkach i dwójkach dramat. Strasznie się męczy.

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Dziewxyzny mam pytanie.
    Jeżeli dajesz tylko przeciwbólowo, bo takiej temp jak ma się raczej nie zbija, to normalnie podajesz co 8 godzin

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio tak płakał bo ząb wychodzi u góry i oczywiście przeciwbólowego do buzi nie wziął tylko pluł więc wypił jedynie camilie i posmarowałam maścią , uspokoił się po 20 minutach i zasnął przy butelce to coś pomogło 🙂

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oso, nasze dzieciaki idą ząb w ząb;) jedna górna już przebita od rana, a druga prawie;)
    W momentach silnego bólu ( on wtedy serio płacze inaczej) dostał p/bólowe, a tak to radzimy sobie zimnymi gryzakami z lodówki, przy dolnych super sprawdzał się zimny seler liściasty.

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień jakoś przeszedł, podałam rano ibum, utrzymywało się tak w granicach 37.
    Gryzaki lecą na zmianę, zamroziłam też w gryzaku owoca, ale też dużo spała. Widać że ją męczą.
    Dolne przeszła ok, wyszła jedna po drugiej z lekkim jękiem, ale górne to płacz okropny 🫩
    Po maści prawie zwymiotowała 🙈
    Już jadę na trybie : wszystko minie 😅

Wiem, że kolejne będą gorsze, ale jednak to pierwsze przeżycie jest nieznane. Dobrze, że piję i je aż się domaga jak widziała, że jem 🤭

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mam wrażenie, że im więcej zębów tym gorzej przechodzi ich przebijanie. Przy jedynka nie było nic, przy dwójkach już były jęki a czwórki ją męczą ewidentnie. Smaruje tylko maścią bo nie ma gorączki i nie ma wrzasku ale marudzi i jest przylepa straszna.

I ivf (25.09) i A na świecie ❤️🥰💓

Czy będzie kolejny cud?
    II ivf (9.09)
    bhcg 7dpt 49,1
    10dpt 326
    14dpt 2239
    22 dpt 19649 😍

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2025, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Dzień jakoś przeszedł, podałam rano ibum, utrzymywało się tak w granicach 37.
    Gryzaki lecą na zmianę, zamroziłam też w gryzaku owoca, ale też dużo spała. Widać że ją męczą.
    Dolne przeszła ok, wyszła jedna po drugiej z lekkim jękiem, ale górne to płacz okropny 🫩
    Po maści prawie zwymiotowała 🙈
    Już jadę na trybie : wszystko minie 😅

Wiem, że kolejne będą gorsze, ale jednak to pierwsze przeżycie jest nieznane. Dobrze, że piję i je aż się domaga jak widziała, że jem 🤭

U nas też trochę łagodzi żel multi mam. Trzymam go w lodówce. Ciepły nie dawał takiego efektu. Mleko też podaję trochę chłodniejsze niż normalnie

‹‹ ‹ 1532 1533 1534 1535 1536 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ