X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 22 maja, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z aktywności to królują książki, może oglądać non stop. Czworakowanie wszędzie, wspinanie się i przesuwanie przy meblach (jeszcze nie chodzi), wchodzenie po schodach. Rozrzucanie wszystkiego co się da, ucieczka z czymś w rękach. Gadanie z misiem ( ma już ulubionego), uderzanie przedmiotami o siebie lub podłogę. Wszystkie zabawki interaktywne. Zapalanie światła, naciskanie na guziki przy piekarniku i mikrofali, dmuchanie na balony. lubi też jeździć w jeździku i rowerku, bawić się przy pchaczu i gonić zabawki które ciągnę na sznurku.
    Na żadne dodatkowe zajęcia póki co nie chodzimy, chociaż bym chciała i intensywnie szukam.

Ale ostatnie dni nie są dla nas łaskawe, wybijająca się czwórka daje popalić, popsuł się sen nocny, chyba schodzi mi też na jedną drzemkę bo usypianie w dzień koszmar a nigdy nie było tego problemu.

Przy górnych jedynkach mieliśmy katar (wodę taką) przez 3 tyg.

Edit. Ściąganie skarpetek to nadal najlepsza zabawa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 22:32

Krakus lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    A kto lubi te śliskie obierki od ogórka 😝 wcale mu się nie dziwię 😝😛

Moja tak reaguje na trawę 🤡 nie dotknie za nic, a jak przez przypadek przewróci się i jej dotknie to krzyczy 🤣
    Trawy też nie lubi, aż nim trzęsie jak dotyka 😅 chociaż z maty nie zejdzie póki co w ogrodzie jak jesteśmy u moich rodziców 😁

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 23 maja, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję🌸 Lepiej mi teraz ze świadomością, że inne mamy i dzieci żyją normalnym życiem, a nie tym pięknym Instagramowym 😅

izabelka90, Kessa, Osa 🐝, Rosa_13, Saimi, Jenny93 lubią tę wiadomość

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Ok dziękuję🌸 Lepiej mi teraz ze świadomością, że inne mamy i dzieci żyją normalnym życiem, a nie tym pięknym Instagramowym 😅

Ja mam dni, w których jestem na przetrwaniu, czyli po prostu żyjemy 😅😅
    Ma zabawek, książeczek, czasami też gramy w piłkę, albo po prostu wsadzam ją do wózka i jeździmy po ogrodzie. Na basen nie mam możliwości, bo są głupie godziny, a sama nie chciałabym iść.
    Nie ma co sobie rzucać presji przez otoczenie. Wokół mnie też same ideały, zajęcia z dziećmi, baseny, bieganie z wózkiem biegowym i inne cuda na kiju 🥲 ja mam to w nosie. Dziecko nakarmione przebrane niekoniecznie czyste, ale szczęśliwe.
    Pogoda też zaraz się inna zrobi i te głowy trochę odpuszczą, bo więcej czas będziemy spędzać na dworze 😍

Saimi, Krakus, Cynamonka lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znalazłam polecane Gordonki w okolicy to okazało się że będą się zazębiać z porą drzemki 🤷🏻‍♀️

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus, ja też swego czasu miałam myśli, że robię za mało, niewystarczajaco, że spacer raz dziennie to jak ochłapy, że dziecko się czasem nudzi...

Jakoś jednak zdjęłam z siebie tą presję. Nie wiem jak i kiedy, ale już się nie winię o nic. Każda z nas jest na pewno najlepszą wersją samej siebie w macierzyństwie i tego się będę trzymać ;-)

AnkaSłomianka, Krakus, Mi_Lusia, izabelka90, Jenny93, Rosa_13 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 maja, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie wiem skąd się wzięło przekonanie że niemowlę ma mieć coś więcej "z życia" niż codzienne życie, tym tropem potem 3 latki mają mnóstwo zajęć dodatkowych po przedszkolu a dzieci w wieku młodzi szkolnym nie mają czasu na zabawę. To nie jest dobre. I tak jak Anka Słomianka pisała - udowodnione ze najszczęśliwsze dzieci są jak uczestnocza w życiu rodzinnym poprzez obserwację. Dla niemowlaka o żadna różnica czy on pójdzie na zajęcia plastyczne zorganizowane czy sobie rozsmaruje zupę albo jogurt na podłodze/tacce. Niestety my widzimy tylko wierzchołek że ktoś jest taki super bo ładnie ubrany i chodzi ma zajęcia a z czym taka osoba się mierzy w rodzinie swojej albo w swojej głowie to już nie wiemy.

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 23 maja, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że żyje nam się przyjemniej odkąd zdjęłam z nas presję, że coś musimy. Moja jakby mogła, to cały dzień by siedziała na podwórku obrywając wszystkie kwiatki albo szarpiąc psa za ucho albo obserwując ptaki 😅 ostatnio hitem była dysza do podlewania trawnika - siedziała z pół godziny i piszczała na tryskającą wodę 😂

Osa 🐝, Krakus, WiosnyFanka, izabelka90, Saimi lubią tę wiadomość

• Krakus Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak po nazwie można się domyślić - mieszkam w Krakowie i może to też u mnie kwestia porównywania się w większym mieście, gdzie są jakieś zajęcia dla niemowląt, ludzie chodzą na basen od 3 mies życia, a dziecko idzie do żłobka dwujęzycznego. Jak ja powiedziałam, że zapisaliśmy małą do żłobka publicznego z ogrodem, to od razu mnie pocieszono, że może w prywatnym będą miejsca 😅 Tyle że ja nie chciałam jej wysyłać do prywatnego między blokami i tak 😬 Ale pewnie jest tak, że dzieci mają tyle zajęć, że nie ma czasu na bycie dzieckiem.

IVF:
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 23 maja, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po całym dniu z maluchem też już czasem nie wiem w co się z nim bawić , w kółko te same zabawy tylko wymieniane co jakiś czas 😅 uwielbia książeczki kici koci te co się okienka otwiera , czasem jakieś urwie 🙈 do zmywarki zawsze leci , wspina się na wszystko co może i krzyczy jak mu nie pozwalam się wspiąć na krzesło pod stołem a przecież wcale by nie uderzył w stół głową ale wytłumacz mu 🙈 na piekarniku tak wciskał że jako pierwszy włączył jego blokadę przed dziećmi że czytaliśmy jak odblokować 😅 wywalanie ciuchów też jest super sprawa i na spacerach również walczę by nie ściągał skarpetek 😅 buty udało mu się kupić by miał jak będzie chciał stawać na nogi na dworze ale też jest czasem ciężko je ubrać tak palce zgina 🙈 uwielbia samochodzik z clementoni, jeździ nim po całym mieszkaniu ☺️ wywala kulki z basenu suchego bo nuda w nim siedzieć a że się bawimy głownie w salonie bo mamy tam też aneks kuchenny to wieczorem jest tam jedno wielkie pobojowisko które trzeba sprzątnąć 😅 ze względu na prysznic kąpię się w wanience która stoi w brodziku i nie wiem jakie tam zabawki tym mogła mu dać aby miał zajęcie , to jednak nie wanna gdzie się wszystko przyklei , co polecacie ?☺️

AnkaSłomianka lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Po całym dniu z maluchem też już czasem nie wiem w co się z nim bawić , w kółko te same zabawy tylko wymieniane co jakiś czas 😅 uwielbia książeczki kici koci te co się okienka otwiera , czasem jakieś urwie 🙈 do zmywarki zawsze leci , wspina się na wszystko co może i krzyczy jak mu nie pozwalam się wspiąć na krzesło pod stołem a przecież wcale by nie uderzył w stół głową ale wytłumacz mu 🙈 na piekarniku tak wciskał że jako pierwszy włączył jego blokadę przed dziećmi że czytaliśmy jak odblokować 😅 wywalanie ciuchów też jest super sprawa i na spacerach również walczę by nie ściągał skarpetek 😅 buty udało mu się kupić by miał jak będzie chciał stawać na nogi na dworze ale też jest czasem ciężko je ubrać tak palce zgina 🙈 uwielbia samochodzik z clementoni, jeździ nim po całym mieszkaniu ☺️ wywala kulki z basenu suchego bo nuda w nim siedzieć a że się bawimy głownie w salonie bo mamy tam też aneks kuchenny to wieczorem jest tam jedno wielkie pobojowisko które trzeba sprzątnąć 😅 ze względu na prysznic kąpię się w wanience która stoi w brodziku i nie wiem jakie tam zabawki tym mogła mu dać aby miał zajęcie , to jednak nie wanna gdzie się wszystko przyklei , co polecacie ?☺️

Ja zamówiłam kaczuszkę z fisher price i jeszcze dostaliśmy w prezencie takie rybki do łowienia, ale nie używaliśmy jeszcze, bo mały dopiero nabiera odwagi żeby w wannie też siadać. Nie chcę go dekoncentrować zabawkami, bo ten siad ma jeszcze trochę niepewny

• Krakus Autorytet

Wysłany: 24 maja, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaxx, my też kąpiemy w wanience i mamy takie piłeczki z przyssawką z Liliputiens :) Plus zwierzaki bez dziurki takie luzem wrzucone i mała je ssie w czasie kapieli😅

IVF:
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
  • monester Autorytet

Wysłany: 25 maja, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pluczecie dzieciaczkom włosy ? U mnie się nie chce już położyć w wanience do spłukania a z kolei mam taki garnuszek i też nie lubi.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 25 maja, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bezpośrednio prysznicem spłukujemy. Zasłaniam jej tylko oczy.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko Najlepszego od Mamy dla Mam ❤️❤️❤️

Dzisiaj nasze święto ❤️🍀🍀

Hope_89, AnkaSłomianka, Monita, Kessa, Jenny93, WiosnyFanka, monester, Osa 🐝, izabelka90, Mimi09, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 maja, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy wczoraj, ale miałam pełno nostalgicznych myśli wczoraj. I ogromną wdzięczność, że mogę obchodzić ten dzień z dzieckiem w ramionach.

Mimi09, Monita, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie wiem jak Wy wczoraj, ale miałam pełno nostalgicznych myśli wczoraj. I ogromną wdzięczność, że mogę obchodzić ten dzień z dzieckiem w ramionach.
    Ja też 🥹 nareszcie wtulona w dziecko ❤️

Jednocześnie dla mnie zawsze będzie słodki gorzki dzień bo tęsknota też się odzywa 🥲🤍

Dzień po małego roczku miałaby 4 latka 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:27

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja też 🥹 nareszcie wtulona w dziecko ❤️

Jednocześnie dla mnie zawsze będzie słodki gorzki dzień bo tęsknota też się odzywa 🥲🤍

Tule 😭😘 nie wyobrażam sobie , bo to jednak radość pomieszana z tęsknota i smutkiem

My się ubrałyśmy w nasze t shirty Jaka mama taka córka i wyruszyłyśmy z domu 😅
    Fajnie go spędziłyśmy i do tego mała od rana robiła „tulituli” i całuski po całej twarzy 🤭🥹

izabelka90 lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Tule 😭😘 nie wyobrażam sobie , bo to jednak radość pomieszana z tęsknota i smutkiem

My się ubrałyśmy w nasze t shirty Jaka mama taka córka i wyruszyłyśmy z domu 😅
    Fajnie go spędziłyśmy i do tego mała od rana robiła „tulituli” i całuski po całej twarzy 🤭🥹
    🤍

Ja dziś na sesję jadę z małym 😍 kupiłam my body prawdziwe szczęście a ja mam koszulkę prawdziwe szczęście trzeba sobie urodzić 😁 już nosiliśmy oczywiście.

Stary mi pocztę kwiatowa zamówił od małego,a koleś co kwiaty wręczał do mnie, że spodziewał się starszej pani bi głównie takim dziś doręcza 😂😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:33

WiosnyFanka, Mimi09, Osa 🐝, Rosa_13, Monita lubią tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

U mnie też wczoraj mega nostalgicznie. To mój ostatni tydzień z Młodym taki na 100% od rana do wieczora. Od poniedziałku wracam do pracy. Poryczałam się jak dziecko.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 1534 1535 1536 1537 1538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ