X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas nigdy dotrwają do kolejnego sezonu. Tak samo jest z ogórkami kiszonymi i przecierem pomidorowym. Co roku obiecuję sobie, że zrobię więcej i co roku mi się nie chce.
    No kiszone to samo, a rok kiedy w ciąży byłam to zabrakło już w lutym 🤭 ale owoce dłużej stoją.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Monester u mnie powidła już z 4 lata stoją i będę musiała je wynosić z piwnicy 😂 pleśni zero.

U nas może nie aż 4 lata bo pożeramy szybciej, ale niedawno braliśmy od babci jeszcze powidła, dżem malinowy i jabłkowy z tamtego roku i też nic im nie było 🥰

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U nas może nie aż 4 lata bo pożeramy szybciej, ale niedawno braliśmy od babci jeszcze powidła, dżem malinowy i jabłkowy z tamtego roku i też nic im nie było 🥰
    Tak tylko pytam o te niesłodzone. Chat gpt mi powiedział że jak tak długo gotujesz to rozpadnięcia to się cukier wytrąca ten naturalny i dlatego nie pleśnieją. Sok z cytryny również jest w tym przypadku konserwantem. Ja robiłam tak żeby były całe owoce i pewnie dlatego tak szybko plesnialy.
    W Biedronce jest dżem gruszkowo bananowy dla dzieci słodzony sokiem. A dajecie soki ? Wiadomo maluchu nie , ale zastanawiam się czy mogę mu dać surowy z marchewki ? Taki świeżo wyciskany

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje powidła też stoją już któryś rok 😅 muszę się za nie wziąć, bo miejsca zajmują 😅
    Ja uwielbiam robić passaty,kisić ogórki, sałatki z cukinii papryki itp. tego jemy bardzo dużo , soki i przetwory z owoców czekają na chętnego, może córka to w końcu zje 😆

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak tylko pytam o te niesłodzone. Chat gpt mi powiedział że jak tak długo gotujesz to rozpadnięcia to się cukier wytrąca ten naturalny i dlatego nie pleśnieją. Sok z cytryny również jest w tym przypadku konserwantem. Ja robiłam tak żeby były całe owoce i pewnie dlatego tak szybko plesnialy.
    W Biedronce jest dżem gruszkowo bananowy dla dzieci słodzony sokiem. A dajecie soki ? Wiadomo maluchu nie , ale zastanawiam się czy mogę mu dać surowy z marchewki ? Taki świeżo wyciskany

Ja soków jeszcze nie podawałam.
    Ale Młody próbował już lodów, sernika na zimno mojej mamy i pizzy. Także tak ;-)

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja soków jeszcze nie podawałam.
    Ale Młody próbował już lodów, sernika na zimno mojej mamy i pizzy. Także tak ;-)
    Właśnie ciekawostka jest taka że młodemu jak dam pizze i frytki to on nigdy tego nie wyrzuci. Ja nie wiem gdzie to jest zakodowane . Lody też już lizał 😅

‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ