udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Dobrze, że jeszcze nie zdążyliśmy zainwestować 🤣 W twoim razie jedyne wyjście to żeby jeździli przodem do kierunku jazdy i nie ma co tam zaglądać. Czego oczy nie widzą... 😁
Ogólnie nam też pokazywali wózki, które mają krótsze siedziska i na nich może by się tak nie zsuwał, ale z kolei zaraz jesień i zima, grubszy kombinezon i automatycznie potrzeba więcej miejsca, więc to też by się nie sprawdziło na dłuższą metę
https://zapodaj.net/plik-Q0wgaNguZ4
Teraz akurat z zakupów wracamy i siedzi sobie tak, ale z 10 minut temu była afera i wykręcał się żeby wstawać 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:11
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Jenny93 wrote:Dobrze, że jeszcze nie zdążyliśmy zainwestować 🤣 W twoim razie jedyne wyjście to żeby jeździli przodem do kierunku jazdy i nie ma co tam zaglądać. Czego oczy nie widzą... 😁
Ogólnie nam też pokazywali wózki, które mają krótsze siedziska i na nich może by się tak nie zsuwał, ale z kolei zaraz jesień i zima, grubszy kombinezon i automatycznie potrzeba więcej miejsca, więc to też by się nie sprawdziło na dłuższą metę -
Ogólnie nam też pokazywali wózki, które mają krótsze siedziska i na nich może by się tak nie zsuwał, ale z kolei zaraz jesień i zima, grubszy kombinezon i automatycznie potrzeba więcej miejsca, więc to też by się nie sprawdziło na dłuższą metę
Z tymi spiworkami to też różnie, u nas kombinezony jednoczesciowe to już było około roku wyzwanie wyzwanie, a spiworka do spacerówki na nogi nawet nie byłoby szansy założyć - młody szybko zaczął chodzić za rączkę, a za chwilę sam, więc do wózka trzeba było go ubierać tak żeby mu było ciepło w wózku i poza nim
Z kombinezonem znowu ciężko zerkać czy czegoś nie ma w pampersie i ewentualnie przebrać gdzieś poza domem 🤦🏼♀️
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Moja mała dziewczynka chodzi już przy meblach i gada z kim popadnie. Nie toleruje kompromisów - nie wiem czy to już etap buntu, leku separacyjnego czy może zęby które wyszły tylko z jednej strony (?) bo to chyba jakiś fenomen.
Zaszczepiliśmy się wreszcie na meningokoki, które spędzały mi sen z powiek bo za chwilę wrzesień i ruszamy ze żłobkiem. Mam nadzieję że i mała i ja jakoś damy rade. 😅
Zmiana fotelika z łupiny całkowicie odczarowała nam jazdę samochodem, teraz mamy dylematy czy wydać kasę na lekką spacerówkę do samochodu bo korzystamy z paroletniej używki która cóż i lata świetności i rozwiązania technologiczne ma już nieco przestarzałe. Ciągle tylko zastanawiam się czy to nie będzie zmiana na chwilę.
Ciągle też liczę na progres z rozszerzaniem diety - dziecku nie smakują chrupki kukurydziane, natomiast owiana sława sucha bułka lata dalej niż widać. Nie wiem jak i co będzie jedzone w żłobku bo mała potrzebuje nadal dużo mleka a będą dni że spędzi w nim czas od otwarcia do zamknięcia.
Widzę że część z was już planuje powroty po rodzeństwo, trzymam kciuki!🤞🏼 -
Saimi wrote:U nas też zjeżdża i doprowadza mnie to do szału. Mam wrażenie, że coś sobie zrobi w tej pozycji
ogólnie młoda dosyć, że do przodu zjeżdża to jeszcze na bok się pochyla. Ciągle poprawiam ją. Ale to nic nie daje.
Jeszcze w temacie wody i drzemek
Młoda pije ok bbxa dziennie, zawsze miała problem z wodą ale teraz jakoś to idzie chociaż podług tego co piszecie tu nie pije nic praktycznie hehe mleko 3x 180 ml.
U nas drzemka jedna ( tydzień po roczku ostatecznie się ukształtowała) z tym, że śpi przeważnie od 1h do 2,5h ( częściej bliżej 2,5). Chociaż zdarzy się raz na jakiś czas, że są 2 po 0,5h ale to rzadkość.
Z piciem wody to u nas tez w kratkę , ale nie zdarzyło się, żeby wypiła całego bbox .. mleka wypija ok. 3/4 x po 120/150 ml dziennie. Pediatra mnie uspokaja, że nadrabia mlekiem, ale jednak chciałabym żeby wypiła tej wody więcej.
Jak jemy bułkę / kanapkę to wtedy pociągnie mocniej, ale wypluwanie nadal jest najlepszą zabawą.
-
U nas też zjeżdża w wózku, ale już się przestałam tym przejmować bo można osiwieć od tego poprawiania.
Mówi mama, tata, baba , dziadzia, ciocia, dada ( na brata), amm chyba milion razy dziennie, mniam jak coś smakuje, mimi na smoczek, mymy na mycie rąk, naśladuje zwierzątka, samochody. Ogólnie całkiem tego dużo. Uwielbia jak czytamy książeczki o Puciu. Polecam Pucio uczy się mówić i Pucio mówi pierwsze słowa. Aaaa no i ulica czereśniowa u nas jest hitem.
U mnie dzisiaj drugi dzień cyklu i zaczynam brać estrofem 🍀Kessa, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
Saimi wrote:Czy któraś z Was przechodziła na mleko 3? U dzieciaczków co nadal piją sporo mleka po roczku?
I jak wygląda mowa u Waszych maluchów po roczku i umiejętności manualne? Powtarzają dźwięki zwierząt itd? Manualne tzn chodzi mi o układanie wieży z klocków, nakładanie krążków na patyk, proste puzzle jednoelementowe, sortery itd.
Dźwięki zwierzęta jeszcze nie, ale rozpoznaje. Jak ma podać raczej poda te podstawowe.
Puzzli czu czu z dziurką jeszcze dokładnie nie włoży.
W jakieś restauracji złapała drążek zwykły plastikowy i nałożyła kołka bez wcześniejszego podgladu 🙂 ja mam drewniane trochę trudniejsze w domu i jeszcze ciężko 🙂[/url]
-
U nas przejście na wózek przodem do jazdy, ale mam okienko w budce 😂
Mam wkładkę (nie merino) i tak się zsuwa , wgl ona ma frajdę z takiego siedzenia. W krzesełku przy jedzeniu też tak siedzi , ja poprawiam pasy dociągam ona tak długo kombinuje, aż zjedzie. Do tego Nóżka na tackę, zimny łokieć i pluje wodą 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:34
-
monester wrote:U nas dużo mówi po swojemu, układa zabawki jedna na drugiej, przykleja zabawki te z przyssawkami, magiczny domek to hit obecnie z zabawek , oczywiście wszystko przerzuca i wyrzuca i nic nie może leżeć nigdzie indziej niż na podlodze
Macie do polecenia jakieś auto fajne ? U nas mała lubi auta🙂 mamy btoys ale coś odrobinę większe?[/url]
-
Hope_89 wrote:A mówisz o tym odkrywczym domku dumela? Czy co to fajnego?
Macie do polecenia jakieś auto fajne ? U nas mała lubi auta🙂 mamy btoys ale coś odrobinę większe?
My mamy te bo dokupowałam do zjeżdżalni dla aut i są fajne, Marcelinka też się nimi bawi, są takie w sam raz do rączki
https://bonito.pl/produkt/abc-zestaw-pojazdy-miejskich-7-rodzajow
Tylko że one nie mają tego napędu pullback jeżeli wam na tym zależy, bo inaczej nie zjeżdżały by ze zjeżdżalni 😜 plus taki że można je wsadzić w piasek i dalej śmigają, bo te naciągne po kontakcie z piaskiem umierają niestety 😆
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Hope_89 wrote:A mówisz o tym odkrywczym domku dumela? Czy co to fajnego?
Macie do polecenia jakieś auto fajne ? U nas mała lubi auta🙂 mamy btoys ale coś odrobinę większe?
My mamy z aut fajny Eugeniusz drogowy geniusz. Sortery też są na topie- mamy ten podstawowy z Chicco to wkłada sobie te elementy na pal, mamy też yokidoo to to jest trudniejsze ale można fajnie pokręcić więc też się bawi. No i garnuszek na klocuszek - do niego wrzuca wszystko 😂 -
monester wrote:Długość siedziska nie ma znaczenia a w sklepie ci pocisneli bzdury.
Uważasz, że w samym bodziaku i w kombinezonie dziecko zajmuje tyle samo miejsca? To tak jakby powiedzieć, że tak samo mocno zapniesz młodego pasami jak jest w kurtce i bez. -
Jenny93 wrote:Uważasz, że w samym bodziaku i w kombinezonie dziecko zajmuje tyle samo miejsca? To tak jakby powiedzieć, że tak samo mocno zapniesz młodego pasami jak jest w kurtce i bez.
-
monester wrote:Tak, ten domek to jest cudo. I będzie na dłużej myślę.
My mamy z aut fajny Eugeniusz drogowy geniusz. Sortery też są na topie- mamy ten podstawowy z Chicco to wkłada sobie te elementy na pal, mamy też yokidoo to to jest trudniejsze ale można fajnie pokręcić więc też się bawi. No i garnuszek na klocuszek - do niego wrzuca wszystko 😂[/url]
-
monester wrote:Nie, to było a propos tego że przodem się nie będzie zsuwać lub krótsze siedzisko też to spowoduje
Ale ja nie napisałam nigdzie, że oni nie powiedzieli, że nie będzie się zsuwał 😛 Powiedzieli, że bez sensu kupować nowy wózek i żeby spróbować jazdy przodem albo wkładki i może to wystarczy. -
monester wrote:U nas dużo mówi po swojemu, układa zabawki jedna na drugiej, przykleja zabawki te z przyssawkami, magiczny domek to hit obecnie z zabawek , oczywiście wszystko przerzuca i wyrzuca i nic nie może leżeć nigdzie indziej niż na podlodze
No nas podobnie wszystko ląduje na podłodze. A z klocków ja buduje wielką wieżę a mały rozwala. Lubi też bardzo puzzle z dwóch stron ekementow. Nue umie ich jeszcze sam ułożyć ale cieszy się jak dopasujemy ze sobą zwierzaki ( puzzle są ze zwierzątkami ). Ma jeszcze taką betoniarkę gdzie ląduje się kolorowe kulę, bardzo lubi tą zabawkę. Umie sam otworzyć żeby kulki wyleciały i załadować 💪😉42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:No nas podobnie wszystko ląduje na podłodze. A z klocków ja buduje wielką wieżę a mały rozwala. Lubi też bardzo puzzle z dwóch stron ekementow. Nue umie ich jeszcze sam ułożyć ale cieszy się jak dopasujemy ze sobą zwierzaki ( puzzle są ze zwierzątkami ). Ma jeszcze taką betoniarkę gdzie ląduje się kolorowe kulę, bardzo lubi tą zabawkę. Umie sam otworzyć żeby kulki wyleciały i załadować 💪😉
-