X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dobrze, że jeszcze nie zdążyliśmy zainwestować 🤣 W twoim razie jedyne wyjście to żeby jeździli przodem do kierunku jazdy i nie ma co tam zaglądać. Czego oczy nie widzą... 😁

Ogólnie nam też pokazywali wózki, które mają krótsze siedziska i na nich może by się tak nie zsuwał, ale z kolei zaraz jesień i zima, grubszy kombinezon i automatycznie potrzeba więcej miejsca, więc to też by się nie sprawdziło na dłuższą metę
    My mamy właśnie dużo miejsca pod konkretnego bobasa 😅
    https://zapodaj.net/plik-Q0wgaNguZ4
    Teraz akurat z zakupów wracamy i siedzi sobie tak, ale z 10 minut temu była afera i wykręcał się żeby wstawać 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:11

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dobrze, że jeszcze nie zdążyliśmy zainwestować 🤣 W twoim razie jedyne wyjście to żeby jeździli przodem do kierunku jazdy i nie ma co tam zaglądać. Czego oczy nie widzą... 😁

Ogólnie nam też pokazywali wózki, które mają krótsze siedziska i na nich może by się tak nie zsuwał, ale z kolei zaraz jesień i zima, grubszy kombinezon i automatycznie potrzeba więcej miejsca, więc to też by się nie sprawdziło na dłuższą metę
    Długość siedziska nie ma znaczenia a w sklepie ci pocisneli bzdury.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dużo mówi po swojemu, układa zabawki jedna na drugiej, przykleja zabawki te z przyssawkami, magiczny domek to hit obecnie z zabawek , oczywiście wszystko przerzuca i wyrzuca i nic nie może leżeć nigdzie indziej niż na podlodze

• PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Z tymi spiworkami to też różnie, u nas kombinezony jednoczesciowe to już było około roku wyzwanie wyzwanie, a spiworka do spacerówki na nogi nawet nie byłoby szansy założyć - młody szybko zaczął chodzić za rączkę, a za chwilę sam, więc do wózka trzeba było go ubierać tak żeby mu było ciepło w wózku i poza nim

Z kombinezonem znowu ciężko zerkać czy czegoś nie ma w pampersie i ewentualnie przebrać gdzieś poza domem 🤦🏼‍♀️

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała dziewczynka chodzi już przy meblach i gada z kim popadnie. Nie toleruje kompromisów - nie wiem czy to już etap buntu, leku separacyjnego czy może zęby które wyszły tylko z jednej strony (?) bo to chyba jakiś fenomen.
    Zaszczepiliśmy się wreszcie na meningokoki, które spędzały mi sen z powiek bo za chwilę wrzesień i ruszamy ze żłobkiem. Mam nadzieję że i mała i ja jakoś damy rade. 😅
    Zmiana fotelika z łupiny całkowicie odczarowała nam jazdę samochodem, teraz mamy dylematy czy wydać kasę na lekką spacerówkę do samochodu bo korzystamy z paroletniej używki która cóż i lata świetności i rozwiązania technologiczne ma już nieco przestarzałe. Ciągle tylko zastanawiam się czy to nie będzie zmiana na chwilę.
    Ciągle też liczę na progres z rozszerzaniem diety - dziecku nie smakują chrupki kukurydziane, natomiast owiana sława sucha bułka lata dalej niż widać. Nie wiem jak i co będzie jedzone w żłobku bo mała potrzebuje nadal dużo mleka a będą dni że spędzi w nim czas od otwarcia do zamknięcia.
    Widzę że część z was już planuje powroty po rodzeństwo, trzymam kciuki!🤞🏼

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    U nas też zjeżdża i doprowadza mnie to do szału. Mam wrażenie, że coś sobie zrobi w tej pozycji :/ ogólnie młoda dosyć, że do przodu zjeżdża to jeszcze na bok się pochyla. Ciągle poprawiam ją. Ale to nic nie daje.

Jeszcze w temacie wody i drzemek
    Młoda pije ok bbxa dziennie, zawsze miała problem z wodą ale teraz jakoś to idzie chociaż podług tego co piszecie tu nie pije nic praktycznie hehe mleko 3x 180 ml.

U nas drzemka jedna ( tydzień po roczku ostatecznie się ukształtowała) z tym, że śpi przeważnie od 1h do 2,5h ( częściej bliżej 2,5). Chociaż zdarzy się raz na jakiś czas, że są 2 po 0,5h ale to rzadkość.

Z piciem wody to u nas tez w kratkę , ale nie zdarzyło się, żeby wypiła całego bbox .. mleka wypija ok. 3/4 x po 120/150 ml dziennie. Pediatra mnie uspokaja, że nadrabia mlekiem, ale jednak chciałabym żeby wypiła tej wody więcej.
    Jak jemy bułkę / kanapkę to wtedy pociągnie mocniej, ale wypluwanie nadal jest najlepszą zabawą.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zjeżdża w wózku, ale już się przestałam tym przejmować bo można osiwieć od tego poprawiania.

Mówi mama, tata, baba , dziadzia, ciocia, dada ( na brata), amm chyba milion razy dziennie, mniam jak coś smakuje, mimi na smoczek, mymy na mycie rąk, naśladuje zwierzątka, samochody. Ogólnie całkiem tego dużo. Uwielbia jak czytamy książeczki o Puciu. Polecam Pucio uczy się mówić i Pucio mówi pierwsze słowa. Aaaa no i ulica czereśniowa u nas jest hitem.

U mnie dzisiaj drugi dzień cyklu i zaczynam brać estrofem 🍀

Kessa, izabelka90 lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Czy któraś z Was przechodziła na mleko 3? U dzieciaczków co nadal piją sporo mleka po roczku?

I jak wygląda mowa u Waszych maluchów po roczku i umiejętności manualne? Powtarzają dźwięki zwierząt itd? Manualne tzn chodzi mi o układanie wieży z klocków, nakładanie krążków na patyk, proste puzzle jednoelementowe, sortery itd.
    Nam jeszcze zostały zapasy 2 i kończymy, my kendamil kozie , planuje zmienić ? A wy nie ?

Dźwięki zwierzęta jeszcze nie, ale rozpoznaje. Jak ma podać raczej poda te podstawowe.
    Puzzli czu czu z dziurką jeszcze dokładnie nie włoży.
    W jakieś restauracji złapała drążek zwykły plastikowy i nałożyła kołka bez wcześniejszego podgladu 🙂 ja mam drewniane trochę trudniejsze w domu i jeszcze ciężko 🙂

event.png[/url]
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

U nas przejście na wózek przodem do jazdy, ale mam okienko w budce 😂
    Mam wkładkę (nie merino) i tak się zsuwa , wgl ona ma frajdę z takiego siedzenia. W krzesełku przy jedzeniu też tak siedzi , ja poprawiam pasy dociągam ona tak długo kombinuje, aż zjedzie. Do tego Nóżka na tackę, zimny łokieć i pluje wodą 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:34

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U nas dużo mówi po swojemu, układa zabawki jedna na drugiej, przykleja zabawki te z przyssawkami, magiczny domek to hit obecnie z zabawek , oczywiście wszystko przerzuca i wyrzuca i nic nie może leżeć nigdzie indziej niż na podlodze
    A mówisz o tym odkrywczym domku dumela? Czy co to fajnego?
    Macie do polecenia jakieś auto fajne ? U nas mała lubi auta🙂 mamy btoys ale coś odrobinę większe?

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mu już odstawiliśmy smoczek, szok. Nawet nie poprosiła, nie szukała 😃

Osa 🐝, monester lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Macie do polecenia jakieś auto fajne ? U nas mała lubi auta🙂 mamy btoys ale coś odrobinę większe?

My mamy te bo dokupowałam do zjeżdżalni dla aut i są fajne, Marcelinka też się nimi bawi, są takie w sam raz do rączki

https://bonito.pl/produkt/abc-zestaw-pojazdy-miejskich-7-rodzajow

Tylko że one nie mają tego napędu pullback jeżeli wam na tym zależy, bo inaczej nie zjeżdżały by ze zjeżdżalni 😜 plus taki że można je wsadzić w piasek i dalej śmigają, bo te naciągne po kontakcie z piaskiem umierają niestety 😆

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Tak, ten domek to jest cudo. I będzie na dłużej myślę.
    My mamy z aut fajny Eugeniusz drogowy geniusz. Sortery też są na topie- mamy ten podstawowy z Chicco to wkłada sobie te elementy na pal, mamy też yokidoo to to jest trudniejsze ale można fajnie pokręcić więc też się bawi. No i garnuszek na klocuszek - do niego wrzuca wszystko 😂

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Długość siedziska nie ma znaczenia a w sklepie ci pocisneli bzdury.

Uważasz, że w samym bodziaku i w kombinezonie dziecko zajmuje tyle samo miejsca? To tak jakby powiedzieć, że tak samo mocno zapniesz młodego pasami jak jest w kurtce i bez.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Uważasz, że w samym bodziaku i w kombinezonie dziecko zajmuje tyle samo miejsca? To tak jakby powiedzieć, że tak samo mocno zapniesz młodego pasami jak jest w kurtce i bez.
    Nie, to było a propos tego że przodem się nie będzie zsuwać lub krótsze siedzisko też to spowoduje

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak, ten domek to jest cudo. I będzie na dłużej myślę.
    My mamy z aut fajny Eugeniusz drogowy geniusz. Sortery też są na topie- mamy ten podstawowy z Chicco to wkłada sobie te elementy na pal, mamy też yokidoo to to jest trudniejsze ale można fajnie pokręcić więc też się bawi. No i garnuszek na klocuszek - do niego wrzuca wszystko 😂
    Tak, ja kupiłam na vinted używany w bardzo dobrym stanie i dalej go męczy 😃

event.png[/url]
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie, to było a propos tego że przodem się nie będzie zsuwać lub krótsze siedzisko też to spowoduje

Ale ja nie napisałam nigdzie, że oni nie powiedzieli, że nie będzie się zsuwał 😛 Powiedzieli, że bez sensu kupować nowy wózek i żeby spróbować jazdy przodem albo wkładki i może to wystarczy.

• Mati W. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

No nas podobnie wszystko ląduje na podłodze. A z klocków ja buduje wielką wieżę a mały rozwala. Lubi też bardzo puzzle z dwóch stron ekementow. Nue umie ich jeszcze sam ułożyć ale cieszy się jak dopasujemy ze sobą zwierzaki ( puzzle są ze zwierzątkami ). Ma jeszcze taką betoniarkę gdzie ląduje się kolorowe kulę, bardzo lubi tą zabawkę. Umie sam otworzyć żeby kulki wyleciały i załadować 💪😉

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    No nas podobnie wszystko ląduje na podłodze. A z klocków ja buduje wielką wieżę a mały rozwala. Lubi też bardzo puzzle z dwóch stron ekementow. Nue umie ich jeszcze sam ułożyć ale cieszy się jak dopasujemy ze sobą zwierzaki ( puzzle są ze zwierzątkami ). Ma jeszcze taką betoniarkę gdzie ląduje się kolorowe kulę, bardzo lubi tą zabawkę. Umie sam otworzyć żeby kulki wyleciały i załadować 💪😉
    Mati w wy będziecie wracać po rodzeństwo?

‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ