X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Pytanie głównie do mam +- roczniaków- ile drzemek w ciągu dnia robią wasze dzieci?
    Od kilku dni Młody pogubił swój rytm i właśnie potwornie śpiący padł na drugą drzemkę🙀
    Śpi rano dłużej, więc drzemki wypadają później, a ta druga to jakiś horror z zasypianiem
    Moja mała już chyba od miesiąca jest na jednej drzemce ale i na tą jedną ją ciężko uspac 🤣staram się ją usypiać między 12-13 i czasem pospi 1h a czasami 2h. A później wieczorem też nie bardzo chce iść spać czasami dopiero po 22 zasypia ale staram się żeby max do 21 już spala

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dobra a powiedzcie mi czy wasze dzieci piją dużo więcej wody ? I więcej sikają ? Bo mój mleka dużo pije ale poza tym duuzo wody i już mam schizy że może cukier za wysoki 🤷

Mój Młody też pije dużo wody. Na pewno dużo więcej niż matka. Myślę, że średnio wyjdą ze 4 pełne Bboxy, czasem nawet 5. No, ale u nas mleka już jest bardzo mało, bo tylko jedno karmienie na noc. A Twój synek ile wody wypiją?

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Pytanie głównie do mam +- roczniaków- ile drzemek w ciągu dnia robią wasze dzieci?
    Od kilku dni Młody pogubił swój rytm i właśnie potwornie śpiący padł na drugą drzemkę🙀
    Śpi rano dłużej, więc drzemki wypadają później, a ta druga to jakiś horror z zasypianiem

Zazwyczaj jedna drzemka około 1,5h. Czasami zdarzają się dwie krótsze (po około 30-40 minut).

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Od czasu gdy skończyła 11 miesięcy mamy już tylko jedną drzemkę. I to jest albo godzina albo godzina 20 minut, czasami 1,5h no i czasami się uda że i 2h.
    My bardzo długo miałyśmy trzy drzemki po 30 minut w ciągu dnia później przeszła mi na dwie drzemki i jedną z nich miała taką troszeczkę dłuższą niż 30 minut, i bardzo szybko już z tego przeszła na jedną drzemkę..
    Jak nie mamy rytmu dnia i nocy rozsypanego zębami czy czymkolwiek innym, drzemka wypada około 12:00 - 12:30, później kąpię ją około 20:30, spać idzie około 21:00 ale to są jak mówię tylko takie dni które nie są niczym zaburzone 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 20:25

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Myślałam że jeszcze trochę pociągniemy z dwoma drzemkami ;) ja już nawet nie sprawdzam czy mogę się oddalić tylko leżymy sobie razem ;)
    Przejście z 3 na 2 zajęło nam jakieś 2 tygodnie, zobaczymy jak tu się poukłada.
    Moja mała też już była na jednej drzemce i bywały dni, że była to turbo drzemka. Teraz idą jej zęby i od kilku dni znowu ma dwie drzemki 🤷‍♀️

• monester Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Mój Młody też pije dużo wody. Na pewno dużo więcej niż matka. Myślę, że średnio wyjdą ze 4 pełne Bboxy, czasem nawet 5. No, ale u nas mleka już jest bardzo mało, bo tylko jedno karmienie na noc. A Twój synek ile wody wypiją?
    Rekord to chyba z pół litra wody i około 900 mleka 😱 do tego tez przecież stałe coś tam je. Więc no sika jak najęty, pieluchy zmieniam naprawdę często teraz. Ale właśnie w chłodniejsze dni co były to nie pil tyle wody.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio jak tak ciepło było to piła dużo wody ale też sporo mleka wciąż pije. Teraz u nas chłodniej to i wody trochę mniej wypija

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Moja ostatnio jak tak ciepło było to piła dużo wody ale też sporo mleka wciąż pije. Teraz u nas chłodniej to i wody trochę mniej wypija
    Dzieci to jednak są mądre nie ? Mój nie zrobił kupy jednego dnia, potem próbował i wyszedł kozi bobek. Potem co zrobił? Dorwal się do bidonu i wypił dwa bidony w 4 godziny i potem poszła lekko dwojeczka. Nigdy tak wody nie pił na raz - możliwe że dziecko samo wiedziało że potrzebne ?

WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dzieci to jednak są mądre nie ? Mój nie zrobił kupy jednego dnia, potem próbował i wyszedł kozi bobek. Potem co zrobił? Dorwal się do bidonu i wypił dwa bidony w 4 godziny i potem poszła lekko dwojeczka. Nigdy tak wody nie pił na raz - możliwe że dziecko samo wiedziało że potrzebne ?
    Moja przedwczoraj jak się dorwała do picia to wypiła cały bidon to napelnilam znowu i wypiła jeszcze pół🤣🤣 a są dni że wogole nie chce pić. I troszkę poprawiła się z jedzeniem bo tak to na obiad tylko słoiki szły a 2 dni teraz jadła zupę i nawet nie ważne było czy marchewka, kalafior czy brokuł wszystko wciągała jak odkurzacz🤣

age.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ