X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    U nas też już po roczku, a ja za 3 tygodnie wracam do pracy 😳 jestem mega zestresowana, bo Mała nadal KP, staram się ograniczać, ale nadal 5-6 razy w ciągu dnia je, a za chwilę nie będzie mnie w domu prawie 9h. Chciałabym już odstawić, ale nie umiem tego zrobić 😔 zwłaszcza, że sen u nas bardzo ciężki, dużo pobudek w nocy, a pobudka poranna ok 5-5:30. Czasami niestety nawet wcześniej, np. 4:30. Jak nie dam w nocy cycka to jest wielka awantura, a mam już naprawdę dość KP 😔 ostatnio pojawiły się też u mnie pewne zawirowania zdrowotne i lekarz również sugeruje odstawić, żeby mogła brać odpowiednie leki.
    Czy ktoś odstawił w okolicy roczku KP, nie podając w zamian MM?

Od września Mała idzie do żłobka, ja już jakoś to sobie poukładałam i nawet się cieszę, że będzie miała kontakt z dziećmi innymi, mam wrażenie że tego potrzebuje, fajnie reaguje na dzieci a bardzo rzadko ma okazję. Mam tylko nadzieję, że adaptacja nie będzie dla niej i dla mnie traumatyczna.

Mała śmiga po pokoju trzymając się jedna rączka mebli, a ostatnio postawiła dwa pierwsze nieśmiałe samodzielne kroczki 🥰

My już po szczepieniu MMR, miała tydzień temu, razem z prevenarem. Przed zlobkiem na pewno chcemy też jedna dawkę ospy przyjąć.

Jak tylko się da to do jedzenia podaje to samo co my jemy, ale ograniczam sól w gotowaniu. Cukru dodanego nie podaje. Chociaż na imprezie roczkowej wciągnęła kawałek prawdziwego tortu, uszy aż się trzęsły 😁

Dziewczyny transferujace, trzymam za Was mocno kciuki!!! ✊️ ✊️

Mia, cudownie że będziesz miała córeczkę 🥰 gratulacje!

Gosinka, widziałam, że podjęłaś odważna decyzję. Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Miałam w swoim życiu niestety styczność z podobna osoba i taki toksyk koniec końców ściągnie Cie na dno zabierajac energię i chęci do życia. Dobrze, że udało Ci się z tego wyrwać! Oby formalności poszły teraz sprawnie. Przesyłam dużo siły i ciepła ❤️
    Ja bym rocznemu dziecku nie wprowadzała już butelki. Jeżeli nie toleruje mm to może w bidonie mieszaj jej mleko krowie z wodą i tak oszukuj?
    Moja siostra odstawiła swojego młodszego w sposób „radykalny” od piersi, to znaczy pewnego dnia przestała mu dawać i koniec. Butelki nie znał i oczywiście nie zaakceptował, przez jakiś miesiąc budził się często w nocy, musieli mu dawać nawet coś do jedzenia, bo samo picie wody nie dawało rady, ale z czasem załapał, że w nocy się nie je i po jakiś 2 miesiącach od odstawienia ładnie się wyregulował i przesypia całe noce. Oczywiście zdarzają mu się pobudki, płacz ale to wynika już z wydarzeń w ciągu dnia.
    A co się sprawdzi u was? Powiesz nam jak już to przejdziecie 😉 trzymam kciuki za łagodny przebieg. Mnie wizja odstawienia piersi zwyczajnie przeraża i mam nadzieję, że jak po wakacjach pójdę do pracy i wypadnie nam jedno-dwa karmienia w ciągu dnia, to mała z czasem sama zdecyduje o rezygnacji z piersi 🤪

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A tak do mam około roczniaków, karmiących MM - ile tego mleka jeszcze teraz na ten moment Wasze dzieci zjadają?

Na opakowaniu 3 jest, że zalecana dzienna dawka to dwie porcje po 180wody+6miarek mleka, co daje 200ml mieszanki. Miska mleko je dwa razy na dobę, ale jest to 120-150ml. Kaszek już nie je wcale, ale inne posiłki raczej wchodzą dobrze, więc jakoś się nie martwię, ale tak z ciekawości pytam...

No i może ktoś mądrzejszy ode mnie mi powie - moje dziecię nie je ryb. Wcale. W żadnej postaci. Gardzi nimi i chyba jedyna rzecz która naprawdę ja aż denerwuje jak tylko posmakuje 🙈 powinnam coś w takim razie skomentować albo nadrabiać czymś innym?

U nas jedna porcja mm - na noc.
    My nie przechodziliśmy na kolejne mleka, wciąż jesteśmy na 1. Porcja to 180ml wody + 6 miarek mieszanki.

Jeśli chodzi o ryby to ja bym się zupełnie tym nie przejmowała. Mój Młody przez kilka miesięcy jadł wszystko, teraz nie przełknie pomidora, ogórka i fasolki szparagowej. Natomiast jak koniecznie chcesz przemycić rybę to spróbowałabym w paście jajecznej, albo w kotlecikach.

Kessa lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas jedna porcja mm - na noc.
    My nie przechodziliśmy na kolejne mleka, wciąż jesteśmy na 1. Porcja to 180ml wody + 6 miarek mieszanki.

Jeśli chodzi o ryby to ja bym się zupełnie tym nie przejmowała. Mój Młody przez kilka miesięcy jadł wszystko, teraz nie przełknie pomidora, ogórka i fasolki szparagowej. Natomiast jak koniecznie chcesz przemycić rybę to spróbowałabym w paście jajecznej, albo w kotlecikach.
    A, to czyli z tym mlekiem to już tak w miarę normalnie taka ilość na ten czas🤔

Próbowałam przemycić I tak jak piszesz, ale nie ma szans..wyczuwa od razu i nie ma jedzenia. Od samego początku RD te ryby jako jedyne szły słabo, a już od dłuższego czasu nie ma mowy aby zjadła.
    No nic,trudno.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa, może spróbuj przemycić jakąś mniej aromatyczną rybę? Bez ryb w diecie można żyć, ja bym się nie przejmowała. U nas jajko jest jadalne tylko w placuszkach i gofrach
    Młody mięsa samego też nie chce jeść ale w sosie warzywnym już bardzo chętnie

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A, to czyli z tym mlekiem to już tak w miarę normalnie taka ilość na ten czas🤔

Próbowałam przemycić I tak jak piszesz, ale nie ma szans..wyczuwa od razu i nie ma jedzenia. Od samego początku RD te ryby jako jedyne szły słabo, a już od dłuższego czasu nie ma mowy aby zjadła.
    No nic,trudno.
    Tak jak dziewczyny piszą, podawaj jej jakieś DHA i po prostu co pewien czas spróbuj zaproponować jakąś rybkę. A nóż, kiedyś zmienią jej się smaki i podejdzie 😉

Kessa, izabelka90 lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Hej dziewczyny, jejku jak ten czas leci niedawno byłyśmy w ciąży a tu już widzę tyle powrotów po rodzeństwo 😍
    U nas już skończony roczek, imprezka zaliczona razem z chrzcinami. Moje dziecko w kościele było bardzo zainteresowane wodą święconą, zamoczył rączki I miał chęć włożyć tam głowę 🙈
    Widziałam że ktoś pytał o szczepienie mmr, u nas bezproblemowo, żadnych skutków ubocznych nie było. Mój młody miał tylko gorączkę przy drugim szczepieniu na meningokoki tylko wieczorem rano już wszystko było ok. U nas szczepienia przeszły gładko i bezproblemowo.
    Moj wczesniak staje juz przy meblach i powoli próbuje sue przemieszczać. W czworaki wchodzi ale zrobi kilka " kroczków " i zasuwa na brzuchu bo tak szybciej 🙈 Nie wiem czy nie będzie prędzej chodzil niz czworakował. Do fizjo jyz nie chodzimy bo nas " pogonili", lekarz mówi że mam zdrowego silnego synka i ćwiczenia są już zbędne bo sobie poradzi.
    Co do spania to nie mogę narzekać bo mały chodzi spać miedzy 19-20 i śpi zazwyczaj do 7. Czasami zdarzy mu się wstać o 6, a dziś spał nawet do 8:30😃 W dzień śpi mamy 3 drzemki. Dwie 30minutowe i jedną dłuższą tak do godziny. Niestety w dzień dłużej nie pośpi ale coś za coś. Za to w nocy ładnie śpi.
    Moj kilogramowy wcześniak aktualnie waży 12 kg 🙈😃 apetyt mu dopisuje 😃
    Pozdrowionka dla wszystkich 😘
    Myślałam o Was ostatnio! Ten kilogram szczęścia 🥰

Mati W. lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A tak do mam około roczniaków, karmiących MM - ile tego mleka jeszcze teraz na ten moment Wasze dzieci zjadają?

Na opakowaniu 3 jest, że zalecana dzienna dawka to dwie porcje po 180wody+6miarek mleka, co daje 200ml mieszanki. Miska mleko je dwa razy na dobę, ale jest to 120-150ml. Kaszek już nie je wcale, ale inne posiłki raczej wchodzą dobrze, więc jakoś się nie martwię, ale tak z ciekawości pytam...

No i może ktoś mądrzejszy ode mnie mi powie - moje dziecię nie je ryb. Wcale. W żadnej postaci. Gardzi nimi i chyba jedyna rzecz która naprawdę ja aż denerwuje jak tylko posmakuje 🙈 powinnam coś w takim razie skomentować albo nadrabiać czymś innym?
    Mój wypija porcję mleka (nie zawsze całą) około 5-6 rano i jeszcze zasypia. Potem dodaję do kaszy z owocami, którą je na śniadanie. Czasami na kolację też ma kaszkę, gotowiec bezmleczny, wtedy również dodam.
    Ryba najlepiej w formie pulpetów, polecam doprawić czosnkiem, trochę szczypiorkiem, ziola prowansalskie lub majeranek i ugotować z dużą ilością warzyw (marchewki, seler, pietruszka). Ewentualnie na parze, przyprawy hak wyżej, na końcu posmarować masłem, ostatnio podawałam z brokułami i odrobiną płatków orkiszowych.

Kessa lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:

My nadal na mleku 2. Młoda je tak 3 razy po 180 ml. Raz w nocy, raz około 11-12 i raz przed snem. Czasem zdarzy się jeszcze raz ok 18 ale to rzadkość. Ale moje dziecię nadal dużo potrzebuje mleka. Niestety kaszki od początku to największe zło i nie je wcale.

Mati W. super, że się odezwałaś :) przesyłam uściski dla Was ❤️

Kessa lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    My nadal na mleku 2. Młoda je tak 3 razy po 180 ml. Raz w nocy, raz około 11-12 i raz przed snem. Czasem zdarzy się jeszcze raz ok 18 ale to rzadkość. Ale moje dziecię nadal dużo potrzebuje mleka. Niestety kaszki od początku to największe zło i nie je wcale.

Mati W. super, że się odezwałaś :) przesyłam uściski dla Was ❤️
    Ja też mam mlekojada ;)
    Pytanie mam do Was wszystkich - o siatkę centylowa - czy Wasze dzieci idą równo swoim kanałem od początku Jeśli chodzi o wagę ?

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)
    Pytanie mam do Was wszystkich - o siatkę centylowa - czy Wasze dzieci idą równo swoim kanałem od początku Jeśli chodzi o wagę ?

U nas młody idzie równo w okolicy 75 centyla. Tzn do 9 mż tak było a teraz nie wiem. Na bilansie rocznym się dowiemy

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)

U nas po 8 miesiącu się rozjechało 😜

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)
    Urodził się w 85 centylu, spadł w siatce i do 2 miesiąca szedł 60 centylem a na 6-8 miesięcy wszedł w centyl urodzeniowy, na 9 miesięcy pomiar wagi taki sam jak miesiąc wcześniej i już spadek w siatce.

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    30.08.25 FET 4BB 5dpt 0,28 7dpt 🐵
    Zostały 3❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Hej dziewczyny, jejku jak ten czas leci niedawno byłyśmy w ciąży a tu już widzę tyle powrotów po rodzeństwo 😍
    U nas już skończony roczek, imprezka zaliczona razem z chrzcinami. Moje dziecko w kościele było bardzo zainteresowane wodą święconą, zamoczył rączki I miał chęć włożyć tam głowę 🙈
    Widziałam że ktoś pytał o szczepienie mmr, u nas bezproblemowo, żadnych skutków ubocznych nie było. Mój młody miał tylko gorączkę przy drugim szczepieniu na meningokoki tylko wieczorem rano już wszystko było ok. U nas szczepienia przeszły gładko i bezproblemowo.
    Moj wczesniak staje juz przy meblach i powoli próbuje sue przemieszczać. W czworaki wchodzi ale zrobi kilka " kroczków " i zasuwa na brzuchu bo tak szybciej 🙈 Nie wiem czy nie będzie prędzej chodzil niz czworakował. Do fizjo jyz nie chodzimy bo nas " pogonili", lekarz mówi że mam zdrowego silnego synka i ćwiczenia są już zbędne bo sobie poradzi.
    Co do spania to nie mogę narzekać bo mały chodzi spać miedzy 19-20 i śpi zazwyczaj do 7. Czasami zdarzy mu się wstać o 6, a dziś spał nawet do 8:30😃 W dzień śpi mamy 3 drzemki. Dwie 30minutowe i jedną dłuższą tak do godziny. Niestety w dzień dłużej nie pośpi ale coś za coś. Za to w nocy ładnie śpi.
    Moj kilogramowy wcześniak aktualnie waży 12 kg 🙈😃 apetyt mu dopisuje 😃
    Pozdrowionka dla wszystkich 😘
    Mati super wieści,fajnie że się odzywasz ❤️😘
    Pozdrawiamy 😘😘

Mati W. lubi tę wiadomość

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    Zostały 3❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)

U nas do 7 miesiąca szedł równiutko 75 centylem. Jak zaczął jeść jak odkurzacz to dobił do 90 centyla. Teraz porusza się w okolicach 80-85.

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)
    My też dalej mleko, ale jest jakiś progres w śniadaniach, przekąskach w postaci owoców. Buła chętnie wchodzi sama. Nawet jakiś tam obiadek np wczoraj ładnie zjedzony.

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie równo w siatce centylowej. Tzn do 12 miesiąca. A teraz nie wiem w sumie. A czy sprawdzacie w jakiejś aplikacji te siatki?

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Krakus jak tam u Ciebie? 🤞
    Izabelka, dziękuję , że pytasz. U mnie bida z nędzą :( Dwa transfery na cyklach sztucznych nieudane za mną, teraz jestem na cyklu naturalnym, z którym nie wiążę wielkich nadziei - mamy ostatnią blastkę ocenioną na 2 i lekarka uprzedziła, że może nawet nie przetrwać rozmrażania. Na sierpień zaplanowana histeroskopia i zapładnianie moich komórek, tym razem też chcemy wysłać do badań. Nie wiem ile się czeka na wyniki, ale spodziewam się kolejnego transferu na jesień dopiero 🙁
    Myślałam, że to kolejne podejście do dziecka będzie łatwiejsze, a znowu jest złość na swoje ciało, że nie mogłam zajść naturalnie, a nawet z ivf nie idzie 🙁

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    U nas idzie równo w siatce centylowej. Tzn do 12 miesiąca. A teraz nie wiem w sumie. A czy sprawdzacie w jakiejś aplikacji te siatki?

Tak, ja od urodzenia Młodego prowadzę Child Growth Tracker.

izabelka90, Saimi, Krakus lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Izabelka, dziękuję , że pytasz. U mnie bida z nędzą :( Dwa transfery na cyklach sztucznych nieudane za mną, teraz jestem na cyklu naturalnym, z którym nie wiążę wielkich nadziei - mamy ostatnią blastkę ocenioną na 2 i lekarka uprzedziła, że może nawet nie przetrwać rozmrażania. Na sierpień zaplanowana histeroskopia i zapładnianie moich komórek, tym razem też chcemy wysłać do badań. Nie wiem ile się czeka na wyniki, ale spodziewam się kolejnego transferu na jesień dopiero 🙁
    Myślałam, że to kolejne podejście do dziecka będzie łatwiejsze, a znowu jest złość na swoje ciało, że nie mogłam zajść naturalnie, a nawet z ivf nie idzie 🙁
    Przytulam 🫂🫂,ale proszę nie myśl tak o sobie,Twoje ciało niczemu nie jest winne,na nic nie mamy wpływu 🙏🙏 obyś nie musiała podchodzic do tej histero i teraz był szczęśliwy cykl.🍀💚 Jeśli nie to dobry trop ,bo może coś tam się zadziało w macicy po porodzie i warto sprawdzić,koniecznie z cd138 żeby wiedzieć czy nie ma stanu zapalnego 🙏

Jeśli o pgta chodzi my czekaliśmy dwa razy około miesiąca, podchodziliśmy w gamecie i tam wysyłali biopsję do Hiszpanii.

WiosnyFanka, Krakus lubią tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    Zostały 3❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Używamy tej samej apki co Wiosny Fanka.

WiosnyFanka, Saimi lubią tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    Zostały 3❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ