X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    U nas też już po roczku, a ja za 3 tygodnie wracam do pracy 😳 jestem mega zestresowana, bo Mała nadal KP, staram się ograniczać, ale nadal 5-6 razy w ciągu dnia je, a za chwilę nie będzie mnie w domu prawie 9h. Chciałabym już odstawić, ale nie umiem tego zrobić 😔 zwłaszcza, że sen u nas bardzo ciężki, dużo pobudek w nocy, a pobudka poranna ok 5-5:30. Czasami niestety nawet wcześniej, np. 4:30. Jak nie dam w nocy cycka to jest wielka awantura, a mam już naprawdę dość KP 😔 ostatnio pojawiły się też u mnie pewne zawirowania zdrowotne i lekarz również sugeruje odstawić, żeby mogła brać odpowiednie leki.
    Czy ktoś odstawił w okolicy roczku KP, nie podając w zamian MM?

Od września Mała idzie do żłobka, ja już jakoś to sobie poukładałam i nawet się cieszę, że będzie miała kontakt z dziećmi innymi, mam wrażenie że tego potrzebuje, fajnie reaguje na dzieci a bardzo rzadko ma okazję. Mam tylko nadzieję, że adaptacja nie będzie dla niej i dla mnie traumatyczna.

Mała śmiga po pokoju trzymając się jedna rączka mebli, a ostatnio postawiła dwa pierwsze nieśmiałe samodzielne kroczki 🥰

My już po szczepieniu MMR, miała tydzień temu, razem z prevenarem. Przed zlobkiem na pewno chcemy też jedna dawkę ospy przyjąć.

Jak tylko się da to do jedzenia podaje to samo co my jemy, ale ograniczam sól w gotowaniu. Cukru dodanego nie podaje. Chociaż na imprezie roczkowej wciągnęła kawałek prawdziwego tortu, uszy aż się trzęsły 😁

Dziewczyny transferujace, trzymam za Was mocno kciuki!!! ✊️ ✊️

Mia, cudownie że będziesz miała córeczkę 🥰 gratulacje!

Gosinka, widziałam, że podjęłaś odważna decyzję. Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Miałam w swoim życiu niestety styczność z podobna osoba i taki toksyk koniec końców ściągnie Cie na dno zabierajac energię i chęci do życia. Dobrze, że udało Ci się z tego wyrwać! Oby formalności poszły teraz sprawnie. Przesyłam dużo siły i ciepła ❤️
    Ja bym rocznemu dziecku nie wprowadzała już butelki. Jeżeli nie toleruje mm to może w bidonie mieszaj jej mleko krowie z wodą i tak oszukuj?
    Moja siostra odstawiła swojego młodszego w sposób „radykalny” od piersi, to znaczy pewnego dnia przestała mu dawać i koniec. Butelki nie znał i oczywiście nie zaakceptował, przez jakiś miesiąc budził się często w nocy, musieli mu dawać nawet coś do jedzenia, bo samo picie wody nie dawało rady, ale z czasem załapał, że w nocy się nie je i po jakiś 2 miesiącach od odstawienia ładnie się wyregulował i przesypia całe noce. Oczywiście zdarzają mu się pobudki, płacz ale to wynika już z wydarzeń w ciągu dnia.
    A co się sprawdzi u was? Powiesz nam jak już to przejdziecie 😉 trzymam kciuki za łagodny przebieg. Mnie wizja odstawienia piersi zwyczajnie przeraża i mam nadzieję, że jak po wakacjach pójdę do pracy i wypadnie nam jedno-dwa karmienia w ciągu dnia, to mała z czasem sama zdecyduje o rezygnacji z piersi 🤪

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A tak do mam około roczniaków, karmiących MM - ile tego mleka jeszcze teraz na ten moment Wasze dzieci zjadają?

Na opakowaniu 3 jest, że zalecana dzienna dawka to dwie porcje po 180wody+6miarek mleka, co daje 200ml mieszanki. Miska mleko je dwa razy na dobę, ale jest to 120-150ml. Kaszek już nie je wcale, ale inne posiłki raczej wchodzą dobrze, więc jakoś się nie martwię, ale tak z ciekawości pytam...

No i może ktoś mądrzejszy ode mnie mi powie - moje dziecię nie je ryb. Wcale. W żadnej postaci. Gardzi nimi i chyba jedyna rzecz która naprawdę ja aż denerwuje jak tylko posmakuje 🙈 powinnam coś w takim razie skomentować albo nadrabiać czymś innym?

U nas jedna porcja mm - na noc.
    My nie przechodziliśmy na kolejne mleka, wciąż jesteśmy na 1. Porcja to 180ml wody + 6 miarek mieszanki.

Jeśli chodzi o ryby to ja bym się zupełnie tym nie przejmowała. Mój Młody przez kilka miesięcy jadł wszystko, teraz nie przełknie pomidora, ogórka i fasolki szparagowej. Natomiast jak koniecznie chcesz przemycić rybę to spróbowałabym w paście jajecznej, albo w kotlecikach.

Kessa lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas jedna porcja mm - na noc.
    My nie przechodziliśmy na kolejne mleka, wciąż jesteśmy na 1. Porcja to 180ml wody + 6 miarek mieszanki.

Jeśli chodzi o ryby to ja bym się zupełnie tym nie przejmowała. Mój Młody przez kilka miesięcy jadł wszystko, teraz nie przełknie pomidora, ogórka i fasolki szparagowej. Natomiast jak koniecznie chcesz przemycić rybę to spróbowałabym w paście jajecznej, albo w kotlecikach.
    A, to czyli z tym mlekiem to już tak w miarę normalnie taka ilość na ten czas🤔

Próbowałam przemycić I tak jak piszesz, ale nie ma szans..wyczuwa od razu i nie ma jedzenia. Od samego początku RD te ryby jako jedyne szły słabo, a już od dłuższego czasu nie ma mowy aby zjadła.
    No nic,trudno.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa, może spróbuj przemycić jakąś mniej aromatyczną rybę? Bez ryb w diecie można żyć, ja bym się nie przejmowała. U nas jajko jest jadalne tylko w placuszkach i gofrach
    Młody mięsa samego też nie chce jeść ale w sosie warzywnym już bardzo chętnie

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A, to czyli z tym mlekiem to już tak w miarę normalnie taka ilość na ten czas🤔

Próbowałam przemycić I tak jak piszesz, ale nie ma szans..wyczuwa od razu i nie ma jedzenia. Od samego początku RD te ryby jako jedyne szły słabo, a już od dłuższego czasu nie ma mowy aby zjadła.
    No nic,trudno.
    Tak jak dziewczyny piszą, podawaj jej jakieś DHA i po prostu co pewien czas spróbuj zaproponować jakąś rybkę. A nóż, kiedyś zmienią jej się smaki i podejdzie 😉

Kessa, izabelka90 lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Hej dziewczyny, jejku jak ten czas leci niedawno byłyśmy w ciąży a tu już widzę tyle powrotów po rodzeństwo 😍
    U nas już skończony roczek, imprezka zaliczona razem z chrzcinami. Moje dziecko w kościele było bardzo zainteresowane wodą święconą, zamoczył rączki I miał chęć włożyć tam głowę 🙈
    Widziałam że ktoś pytał o szczepienie mmr, u nas bezproblemowo, żadnych skutków ubocznych nie było. Mój młody miał tylko gorączkę przy drugim szczepieniu na meningokoki tylko wieczorem rano już wszystko było ok. U nas szczepienia przeszły gładko i bezproblemowo.
    Moj wczesniak staje juz przy meblach i powoli próbuje sue przemieszczać. W czworaki wchodzi ale zrobi kilka " kroczków " i zasuwa na brzuchu bo tak szybciej 🙈 Nie wiem czy nie będzie prędzej chodzil niz czworakował. Do fizjo jyz nie chodzimy bo nas " pogonili", lekarz mówi że mam zdrowego silnego synka i ćwiczenia są już zbędne bo sobie poradzi.
    Co do spania to nie mogę narzekać bo mały chodzi spać miedzy 19-20 i śpi zazwyczaj do 7. Czasami zdarzy mu się wstać o 6, a dziś spał nawet do 8:30😃 W dzień śpi mamy 3 drzemki. Dwie 30minutowe i jedną dłuższą tak do godziny. Niestety w dzień dłużej nie pośpi ale coś za coś. Za to w nocy ładnie śpi.
    Moj kilogramowy wcześniak aktualnie waży 12 kg 🙈😃 apetyt mu dopisuje 😃
    Pozdrowionka dla wszystkich 😘
    Myślałam o Was ostatnio! Ten kilogram szczęścia 🥰

Mati W. lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    A tak do mam około roczniaków, karmiących MM - ile tego mleka jeszcze teraz na ten moment Wasze dzieci zjadają?

Na opakowaniu 3 jest, że zalecana dzienna dawka to dwie porcje po 180wody+6miarek mleka, co daje 200ml mieszanki. Miska mleko je dwa razy na dobę, ale jest to 120-150ml. Kaszek już nie je wcale, ale inne posiłki raczej wchodzą dobrze, więc jakoś się nie martwię, ale tak z ciekawości pytam...

No i może ktoś mądrzejszy ode mnie mi powie - moje dziecię nie je ryb. Wcale. W żadnej postaci. Gardzi nimi i chyba jedyna rzecz która naprawdę ja aż denerwuje jak tylko posmakuje 🙈 powinnam coś w takim razie skomentować albo nadrabiać czymś innym?
    Mój wypija porcję mleka (nie zawsze całą) około 5-6 rano i jeszcze zasypia. Potem dodaję do kaszy z owocami, którą je na śniadanie. Czasami na kolację też ma kaszkę, gotowiec bezmleczny, wtedy również dodam.
    Ryba najlepiej w formie pulpetów, polecam doprawić czosnkiem, trochę szczypiorkiem, ziola prowansalskie lub majeranek i ugotować z dużą ilością warzyw (marchewki, seler, pietruszka). Ewentualnie na parze, przyprawy hak wyżej, na końcu posmarować masłem, ostatnio podawałam z brokułami i odrobiną płatków orkiszowych.

Kessa lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:

My nadal na mleku 2. Młoda je tak 3 razy po 180 ml. Raz w nocy, raz około 11-12 i raz przed snem. Czasem zdarzy się jeszcze raz ok 18 ale to rzadkość. Ale moje dziecię nadal dużo potrzebuje mleka. Niestety kaszki od początku to największe zło i nie je wcale.

Mati W. super, że się odezwałaś :) przesyłam uściski dla Was ❤️

Kessa lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    My nadal na mleku 2. Młoda je tak 3 razy po 180 ml. Raz w nocy, raz około 11-12 i raz przed snem. Czasem zdarzy się jeszcze raz ok 18 ale to rzadkość. Ale moje dziecię nadal dużo potrzebuje mleka. Niestety kaszki od początku to największe zło i nie je wcale.

Mati W. super, że się odezwałaś :) przesyłam uściski dla Was ❤️
    Ja też mam mlekojada ;)
    Pytanie mam do Was wszystkich - o siatkę centylowa - czy Wasze dzieci idą równo swoim kanałem od początku Jeśli chodzi o wagę ?

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)
    Pytanie mam do Was wszystkich - o siatkę centylowa - czy Wasze dzieci idą równo swoim kanałem od początku Jeśli chodzi o wagę ?

U nas młody idzie równo w okolicy 75 centyla. Tzn do 9 mż tak było a teraz nie wiem. Na bilansie rocznym się dowiemy

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)

U nas po 8 miesiącu się rozjechało 😜

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)
    Urodził się w 85 centylu, spadł w siatce i do 2 miesiąca szedł 60 centylem a na 6-8 miesięcy wszedł w centyl urodzeniowy, na 9 miesięcy pomiar wagi taki sam jak miesiąc wcześniej i już spadek w siatce.

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Hej dziewczyny, jejku jak ten czas leci niedawno byłyśmy w ciąży a tu już widzę tyle powrotów po rodzeństwo 😍
    U nas już skończony roczek, imprezka zaliczona razem z chrzcinami. Moje dziecko w kościele było bardzo zainteresowane wodą święconą, zamoczył rączki I miał chęć włożyć tam głowę 🙈
    Widziałam że ktoś pytał o szczepienie mmr, u nas bezproblemowo, żadnych skutków ubocznych nie było. Mój młody miał tylko gorączkę przy drugim szczepieniu na meningokoki tylko wieczorem rano już wszystko było ok. U nas szczepienia przeszły gładko i bezproblemowo.
    Moj wczesniak staje juz przy meblach i powoli próbuje sue przemieszczać. W czworaki wchodzi ale zrobi kilka " kroczków " i zasuwa na brzuchu bo tak szybciej 🙈 Nie wiem czy nie będzie prędzej chodzil niz czworakował. Do fizjo jyz nie chodzimy bo nas " pogonili", lekarz mówi że mam zdrowego silnego synka i ćwiczenia są już zbędne bo sobie poradzi.
    Co do spania to nie mogę narzekać bo mały chodzi spać miedzy 19-20 i śpi zazwyczaj do 7. Czasami zdarzy mu się wstać o 6, a dziś spał nawet do 8:30😃 W dzień śpi mamy 3 drzemki. Dwie 30minutowe i jedną dłuższą tak do godziny. Niestety w dzień dłużej nie pośpi ale coś za coś. Za to w nocy ładnie śpi.
    Moj kilogramowy wcześniak aktualnie waży 12 kg 🙈😃 apetyt mu dopisuje 😃
    Pozdrowionka dla wszystkich 😘
    Mati super wieści,fajnie że się odzywasz ❤️😘
    Pozdrawiamy 😘😘

Mati W. lubi tę wiadomość

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)

U nas do 7 miesiąca szedł równiutko 75 centylem. Jak zaczął jeść jak odkurzacz to dobił do 90 centyla. Teraz porusza się w okolicach 80-85.

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też mam mlekojada ;)
    My też dalej mleko, ale jest jakiś progres w śniadaniach, przekąskach w postaci owoców. Buła chętnie wchodzi sama. Nawet jakiś tam obiadek np wczoraj ładnie zjedzony.

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie równo w siatce centylowej. Tzn do 12 miesiąca. A teraz nie wiem w sumie. A czy sprawdzacie w jakiejś aplikacji te siatki?

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Krakus jak tam u Ciebie? 🤞
    Izabelka, dziękuję , że pytasz. U mnie bida z nędzą :( Dwa transfery na cyklach sztucznych nieudane za mną, teraz jestem na cyklu naturalnym, z którym nie wiążę wielkich nadziei - mamy ostatnią blastkę ocenioną na 2 i lekarka uprzedziła, że może nawet nie przetrwać rozmrażania. Na sierpień zaplanowana histeroskopia i zapładnianie moich komórek, tym razem też chcemy wysłać do badań. Nie wiem ile się czeka na wyniki, ale spodziewam się kolejnego transferu na jesień dopiero 🙁
    Myślałam, że to kolejne podejście do dziecka będzie łatwiejsze, a znowu jest złość na swoje ciało, że nie mogłam zajść naturalnie, a nawet z ivf nie idzie 🙁

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    U nas idzie równo w siatce centylowej. Tzn do 12 miesiąca. A teraz nie wiem w sumie. A czy sprawdzacie w jakiejś aplikacji te siatki?

Tak, ja od urodzenia Młodego prowadzę Child Growth Tracker.

izabelka90, Saimi, Krakus lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Izabelka, dziękuję , że pytasz. U mnie bida z nędzą :( Dwa transfery na cyklach sztucznych nieudane za mną, teraz jestem na cyklu naturalnym, z którym nie wiążę wielkich nadziei - mamy ostatnią blastkę ocenioną na 2 i lekarka uprzedziła, że może nawet nie przetrwać rozmrażania. Na sierpień zaplanowana histeroskopia i zapładnianie moich komórek, tym razem też chcemy wysłać do badań. Nie wiem ile się czeka na wyniki, ale spodziewam się kolejnego transferu na jesień dopiero 🙁
    Myślałam, że to kolejne podejście do dziecka będzie łatwiejsze, a znowu jest złość na swoje ciało, że nie mogłam zajść naturalnie, a nawet z ivf nie idzie 🙁
    Przytulam 🫂🫂,ale proszę nie myśl tak o sobie,Twoje ciało niczemu nie jest winne,na nic nie mamy wpływu 🙏🙏 obyś nie musiała podchodzic do tej histero i teraz był szczęśliwy cykl.🍀💚 Jeśli nie to dobry trop ,bo może coś tam się zadziało w macicy po porodzie i warto sprawdzić,koniecznie z cd138 żeby wiedzieć czy nie ma stanu zapalnego 🙏

Jeśli o pgta chodzi my czekaliśmy dwa razy około miesiąca, podchodziliśmy w gamecie i tam wysyłali biopsję do Hiszpanii.

WiosnyFanka, Krakus lubią tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Używamy tej samej apki co Wiosny Fanka.

WiosnyFanka, Saimi lubią tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ