X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • KateM Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Nie no, ja też byłam zdziwiona, że już to proponują, no ale postanowiłam posłuchać "fachowców".
    Tylko się boje, czy taki cyckoholik da radę zasnąć bez swojego uspokajacza.
    Ostatecznie mamy opcje z urlopem męża i może to pomoże, bo wtedy będzie drzemka bez cycka

Jeśli tam się dobrze czuje, to normalna opcja, że dziecko zostaje na drzemkę i próbują.
    U nas zanim został na drzemkę to minął ponad miesiąc, przerwa w żłobku przymusowa z chorobami, potem od nowa zaczynał adaptację i tak w kółko do marca. Trwało to dwa miesiące. W marcu przyjechała teściowa, bo nie wiedzieliśmy czy jak wrócę do pracy, to mały da radę drzemkę ogarnąć tam. Ale zaufałam im, małymi krokami, czasami spał w wózku na spacerze jak był mniejszy, a potem zaczął wytrzymać do 13. U nas na drzemkę ciocię te maluszki, które rozpoczynają przygodę, a nie zasypiają samodzielnie brały na ręce i tuliły. Raz Gucia tuliły 40 min zanim zasnął. Były też momenty że jak go oddawaliśmy później po 10, to inne maluchy spały bo miały zjazd energii.
    Mas to jest żłobek, dostają za to kasę jakby nie patrzeć, wymagaj i pilnuj by podchodziły do dziecka jak trzeba. Wiem, to placówka, w nie opieka indywidualna, ale jeśli masz wątpliwości to pytaj, rozmawiaj.

Dodam Mas, że my byliśmy na zawołanie i woleliśmy, gdy wiedzieli, że coś jest nie tak, nie mogą sobie poradzić, by zadzwonili, my wtedy odbieraliśmy synka, by nie miał złych relacji ze żłobkiem.

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Jeśli tam się dobrze czuje, to normalna opcja, że dziecko zostaje na drzemkę i próbują.
    U nas zanim został na drzemkę to minął ponad miesiąc, przerwa w żłobku przymusowa z chorobami, potem od nowa zaczynał adaptację i tak w kółko do marca. Trwało to dwa miesiące. W marcu przyjechała teściowa, bo nie wiedzieliśmy czy jak wrócę do pracy, to mały da radę drzemkę ogarnąć tam. Ale zaufałam im, małymi krokami, czasami spał w wózku na spacerze jak był mniejszy, a potem zaczął wytrzymać do 13. U nas na drzemkę ciocię te maluszki, które rozpoczynają przygodę, a nie zasypiają samodzielnie brały na ręce i tuliły. Raz Gucia tuliły 40 min zanim zasnął. Były też momenty że jak go oddawaliśmy później po 10, to inne maluchy spały bo miały zjazd energii.
    Mas to jest żłobek, dostają za to kasę jakby nie patrzeć, wymagaj i pilnuj by podchodziły do dziecka jak trzeba. Wiem, to placówka, w nie opieka indywidualna, ale jeśli masz wątpliwości to pytaj, rozmawiaj.

Dodam Mas, że my byliśmy na zawołanie i woleliśmy, gdy wiedzieli, że coś jest nie tak, nie mogą sobie poradzić, by zadzwonili, my wtedy odbieraliśmy synka, by nie miał złych relacji ze żłobkiem.

Dziś gadałam z dyrektorką. Ponoć próbowały prawie pół godziny, no ale zaczął płakać, wyginać się. Nie chciały go wymęczyć i zrazić, inne dzieci się stresowały.
    Ja wiem, że jest z tym tematem ciężko. Ze mną też nie zaśnie bez cycka.
    Je pięknie, bawi się, tylko ze snem ciężko.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Dziś gadałam z dyrektorką. Ponoć próbowały prawie pół godziny, no ale zaczął płakać, wyginać się. Nie chciały go wymęczyć i zrazić, inne dzieci się stresowały.
    Ja wiem, że jest z tym tematem ciężko. Ze mną też nie zaśnie bez cycka.
    Je pięknie, bawi się, tylko ze snem ciężko.

A gdyby go nie zmuszały do drzemki? Gdyby w czasie drzemki normalnie pozwoliły mu się bawić do momentu aż się sam zmęczy? W żłobku u mojego siostrzeńca nie było przymusu drzemek i właśnie robili w ten sposób. Tylko no to był prywatny żłobek, więc też może bardziej szli na rękę. On też cycoholik. Najpierw zabierali go przed drzemką po prostu, a z czasem udało się w ten sposób i później już zasypiał bez problemu

‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ