udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
_Pina wrote:Ja do tej pory nie mam okresu. Jestem tylko kp. Karmie do drzemki w ciągu dnia, na sen nocny i w nocy gdy się wybudza a budzi się wiele razy. W planach jest odstawienie na sen nocny i w nocy.
Pewnie przez te nocne karmienia. Ja też cały czas ściągam jeszcze w nocy i nie mam.
Iza jak Twój Gwiazdek się czuje? -
Dziękuję Jenny, wczoraj już bez gorączki i noc z niedzieli na poniedziałek też okej 💪Jenny93 wrote:Pewnie przez te nocne karmienia. Ja też cały czas ściągam jeszcze w nocy i nie mam.
Iza jak Twój Gwiazdek się czuje?
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam okres a karmiłam w nocy wtedy 🙈
-
U mnie podobnie. Bywa ze nocami karmię sporo a okres mam od ponad 6 miesięcy
-
izabelka90 wrote:Ja miałam okres a karmiłam w nocy wtedy 🙈
Ja też nadal karmię w nocy i mam okres od kwietnia. Chyba nie ma reguły.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Ja zapytam jeszcze w temacie butów. Kupowałyście już takie bardziej zabudowane, jesienne? Macie coś do polecenia na szczupłą stopę? Potrzebujemy takich bucików na teraz, czyli jeszcze w miarę lekkich. Jak się zrobi już taka prawdziwa jesień to na pewno wybierzemy Emelki, ale póki co nie chce jeszcze w nie inwestować, bo za miesiąc może być potrzebny już zupełnie inny rozmiar, a teraz bywa jeszcze bardzo ciepło i można bez butów śmigać.
-
Mi_Lusia wrote:Ja zapytam jeszcze w temacie butów. Kupowałyście już takie bardziej zabudowane, jesienne? Macie coś do polecenia na szczupłą stopę? Potrzebujemy takich bucików na teraz, czyli jeszcze w miarę lekkich. Jak się zrobi już taka prawdziwa jesień to na pewno wybierzemy Emelki, ale póki co nie chce jeszcze w nie inwestować, bo za miesiąc może być potrzebny już zupełnie inny rozmiar, a teraz bywa jeszcze bardzo ciepło i można bez butów śmigać.
My mamy Bobux. Baaardzo polecam. Każdy model opisany jest na jaką stópkę pasuje (niskie podbicie, średnie i wysokie).Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Ja jeszcze nie kupiłam ale spędziłam sporo czasu na poszukiwaniach i analizie.
Najprawdopodobniej kupię jakieś z Reima, liczę że może coś upoluję na zalando lounge. Bisgard też ma całkiem fajne
Dziś zmierzę młodemu stopę i sprawdzę ile urosła od ostatniego pomiaru i będę celować w jakiś rozmiar. -
HejJenny93 wrote:Czyli wiem, że nic nie wiem 😂 Tak czy inaczej muszę zejść z tej nocnej tylko jakoś mądrze żeby się zastojów nie nabawić 🙈

Ja wlasnie zeszłam z nocnego karmienia i dostalam od lekarza Bromergon . Podobno łagodny lek na zatrzymanie laktacji i obniżenie prolaktyny.
Mam brac cale opakowanie ,a wiec 15 dni 2x1.
Pierwsze dwa dni ciężko bylo mi mala przytulić tak piersi mnie bolały . Odciągałam delikatnie ,aby ulżyć. Dostałam wskazówki, aby wiązać się bandażem, aby mleczko sie nie produkowało i po kilku dniach od brania tabl jest o wiele lepiej . Lewa piers super tylko prawa troszke jeszcze nabiera .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 13:42
-
My kupilismy z firmy Elefanten .Mi_Lusia wrote:Ja zapytam jeszcze w temacie butów. Kupowałyście już takie bardziej zabudowane, jesienne? Macie coś do polecenia na szczupłą stopę? Potrzebujemy takich bucików na teraz, czyli jeszcze w miarę lekkich. Jak się zrobi już taka prawdziwa jesień to na pewno wybierzemy Emelki, ale póki co nie chce jeszcze w nie inwestować, bo za miesiąc może być potrzebny już zupełnie inny rozmiar, a teraz bywa jeszcze bardzo ciepło i można bez butów śmigać.
Świetne buciki . Możesz sobie zobaczyć w necie jak wyglądają.
-
U nas 6 dni po szczepieniu sie zaczęła delikatna temp . 38 utrzymuje sie jej trzeci dzien juz .izabelka90 wrote:Dziękuję Jenny, wczoraj już bez gorączki i noc z niedzieli na poniedziałek też okej 💪
Jest marudna i widać po niej ,ze cos ją męczy, ale nie zbijam niczym bo raz ma 38 za godzinkę 37,6 i pozniej znow 38 itd
Wiecie jak dlugo moze sie utrzymywać temp po mmr ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 13:48
-
No właśnie dzisiaj udało mi się spotkać je stacjonarnie w odpowiednim rozmiarze i kupiliśmy. Dodatkowo kupiłam jeszcze z Zary takie sportowe barefoot też bardzo fajne. I w sumie za niecałe 300 zł mamy dwie pary naprawdę bardzo dobrych bucików.Gonia.. wrote:My kupilismy z firmy Elefanten .
Świetne buciki . Możesz sobie zobaczyć w necie jak wyglądają.
Gonia.. lubi tę wiadomość
-
Przypomnijcie mi prosze jak to jest z transferem na cyklu naturalnym ? 🤔
W ktorym dniu przypada mniej wiecej ? I czy sa jakies leki do tego cyklu dokładane? Jesli tak to od początku cyklu czy dopiero po transferze ? 🤔 -
O cholerka ,a takie zalecenia nawet polozna dala 🙈monester wrote:Gonia- lekarz bez wiedzy niestety. Nie bandazuje się piersi - przyczynia się to do uszkodzeń kanalików i zapaleń.
-
Ja miałam naturalny zmodyfikowany (podany ovitrelle na pęknięcie) monitoring w 11dc (kazali się zgłosić w 11-12dc), transfer wypadł w 18dc, to wszystko zależy kiedy Ci owulacja wypadnie i jak jajko rośnie. Po owulacji progesteron.Gonia.. wrote:Przypomnijcie mi prosze jak to jest z transferem na cyklu naturalnym ? 🤔
W ktorym dniu przypada mniej wiecej ? I czy sa jakies leki do tego cyklu dokładane? Jesli tak to od początku cyklu czy dopiero po transferze ? 🤔
Krakus lubi tę wiadomość
-
Czyli odpadają próby w tym cyklu 🥰izabelka90 wrote:Ja miałam naturalny zmodyfikowany (podany ovitrelle na pęknięcie) monitoring w 11dc (kazali się zgłosić w 11-12dc), transfer wypadł w 18dc, to wszystko zależy kiedy Ci owulacja wypadnie i jak jajko rośnie. Po owulacji progesteron.
Nyslalam ,ze moze szybko badania z krwi i można działać, ale w piatek na wizycie bede miala 11 dzien cyklu juz ,wiec odpada .
No nic poczekamy 💪
Niby sie nie stresowałam ,a im bliżej wizyty tym bardziej zaczynają działać emocje 😳
Takie uczucie jak kiedyś, ze jedziemy tam po kolejne szczęście 😳