udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Spokojnie, odczekaj że 2-3 cykle. Dużo się dzieje w organizmie , niech dojdzie do siebie.Gonia.. wrote:Czyli odpadają próby w tym cyklu 🥰
Nyslalam ,ze moze szybko badania z krwi i można działać, ale w piatek na wizycie bede miala 11 dzien cyklu juz ,wiec odpada .
No nic poczekamy 💪
Niby sie nie stresowałam ,a im bliżej wizyty tym bardziej zaczynają działać emocje 😳
Takie uczucie jak kiedyś, ze jedziemy tam po kolejne szczęście 😳
-
Powiedzcie mi, czy jak konczylyscie KP to z dużymi wyrzutami sumienia ? Czy bez ? Zakładając ,że dzieci by się odstawiły bez dramatów . Ja mam ciągle z tyłu głowy że to tyle przeciwciał, a ja ich chce pozbawić dziecko chyba z lenistwa tylko czy wygody.
-
Ja co prawda jeszcze nie kończę, ale póki co czuję że zrobię to z ulgą. Nie czułam i nie czuję magii karmienia. Mam bardzo fizjologiczne podejście. Wiem że dla Młodego to ważne, bo poza p/ ciałami i innymi aspektami zdrowotnymi jest to dziecko kleszcz:) no i nie ukrywam że jest to wygodne bez tych wszystkich butelek, smoczków i innych rzeczy o których istnieniu nawet nie wiem

WHO rekomenduje do 2rż, ale osobiście uważam że najważniejszy czas już za nami i ograniczyłam karmienia. Choć ostatni 3 noce to Młody znów non stop dossany, ale bardziej z potrzeby bliskości niż głodu.
Ja regularnie się zastanawiam, pełna podziwu, jak Ty to kpi ogarniasz -
AnkaSłomianka wrote:Ja jeszcze nie kupiłam ale spędziłam sporo czasu na poszukiwaniach i analizie.
Najprawdopodobniej kupię jakieś z Reima, liczę że może coś upoluję na zalando lounge. Bisgard też ma całkiem fajne
Dziś zmierzę młodemu stopę i sprawdzę ile urosła od ostatniego pomiaru i będę celować w jakiś rozmiar.
Na limango są często promki na dziecięce butki. Niemal na okrągło.
AnkaSłomianka lubi tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Gonia.. wrote:U nas 6 dni po szczepieniu sie zaczęła delikatna temp . 38 utrzymuje sie jej trzeci dzien juz .
Jest marudna i widać po niej ,ze cos ją męczy, ale nie zbijam niczym bo raz ma 38 za godzinkę 37,6 i pozniej znow 38 itd
Wiecie jak dlugo moze sie utrzymywać temp po mmr ?
U nas była 2 doby ale wyższa. Nawet ponad 39.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka

-
Gonia.. wrote:Przypomnijcie mi prosze jak to jest z transferem na cyklu naturalnym ? 🤔
W ktorym dniu przypada mniej wiecej ? I czy sa jakies leki do tego cyklu dokładane? Jesli tak to od początku cyklu czy dopiero po transferze ? 🤔
Ja miałam w 23 DC. No ale wiadomo, to zależy od długości cyklu i kiedy jest owulacja.
Zgadzam się z Monester. Daj organizmowi trochę czasu. Zresztą mi lekarka w klinice przed transferem, co najmniej cykl przed, już nie pamiętam, zmieniała bromeegon na dostinex. Jest bezpieczniejszy, gdy planujemy ciążę.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka

-
Właśnie mi chodzi o to WHO i 2 lata. Wiem, że tego nie zrobię. I wiem też, że na bank jak dziecko dobrze je stałe to przez te 3 karmienia nocne nie je jakichś niesamowitych ilości Ja już szczerze mówiąc przestałam ogarniać to logistycznie, bo ciężko młodego ściągać z parapetów z laktatorem. Postanowiłam zakonczyc laktację, ale pojawiają się duże wątpliwości.AnkaSłomianka wrote:Ja co prawda jeszcze nie kończę, ale póki co czuję że zrobię to z ulgą. Nie czułam i nie czuję magii karmienia. Mam bardzo fizjologiczne podejście. Wiem że dla Młodego to ważne, bo poza p/ ciałami i innymi aspektami zdrowotnymi jest to dziecko kleszcz:) no i nie ukrywam że jest to wygodne bez tych wszystkich butelek, smoczków i innych rzeczy o których istnieniu nawet nie wiem

WHO rekomenduje do 2rż, ale osobiście uważam że najważniejszy czas już za nami i ograniczyłam karmienia. Choć ostatni 3 noce to Młody znów non stop dossany, ale bardziej z potrzeby bliskości niż głodu.
Ja regularnie się zastanawiam, pełna podziwu, jak Ty to kpi ogarniasz -
Oczywiście nie zrobimy nic na siłę. Jesli profesor uzna ,ze trzeba czekać to oczywiście, ze to zrobimy .
Ale wiecie jak to jest jak juz wiesz ,ze możesz próbować 😳
No nic zobaczymy co dowiemy sie w piatek 💪
-
monester wrote:Właśnie mi chodzi o to WHO i 2 lata. Wiem, że tego nie zrobię. I wiem też, że na bank jak dziecko dobrze je stałe to przez te 3 karmienia nocne nie je jakichś niesamowitych ilości Ja już szczerze mówiąc przestałam ogarniać to logistycznie, bo ciężko młodego ściągać z parapetów z laktatorem. Postanowiłam zakonczyc laktację, ale pojawiają się duże wątpliwości.
Ja te 2 lat traktuję jak taką dobrą praktykę w warunkach idealnych, a życie to życie
Mi_Lusia lubi tę wiadomość
-
AnkaSłomianka wrote:Ja te 2 lat traktuję jak taką dobrą praktykę w warunkach idealnych, a życie to życie

Ja uważam podobnie.
Monester a jak Wam idą stałe posiłki? Nie fiksuj się na punkcie przeciwciał, tylko obserwuj małego. U nas np. jesteśmy na 4 stałych plus 2 butle, z czego na pewno na ten moment potrzebuje tej przed snem. Myślę, że poranną zjada bo po prostu ją dostaje. Gdyby miał podane coś innego to nie robiłby dramatu.
Wgl na ilu sesjach aktualnie jesteś i jakie masz spadki w porównaniu do tego ile ściągałaś najwięcej? Mi też już szkoda, bo zaczęłam wywalać stare mrożonki żeby zrobić miejsce na nowe, a w sumie do tej pory używałam tylko do kąpieli i jedną zjadł jak miałam zapalenie i mi zabrakło świeżego 🙈 Chciałabym zejść trochę z ilości sesji, ale nie wiem czego się spodziewać 😳 -
To mój tak samo z tymi butlami, czasem nawet nie dopije tej wieczornej i zaczyna się etap że moje żarłoczne dziecko nie zjada wszystkiego i żyje hmmm powietrzem 🤔😜 na podwieczorek wczoraj same borówki zjadł, w kefirze umył rączki 🫣 kolacją kawałek ryby, kilka plastrów kiszonego i jakiś kawałek bułki 🫣Jenny93 wrote:Ja uważam podobnie.
Monester a jak Wam idą stałe posiłki? Nie fiksuj się na punkcie przeciwciał, tylko obserwuj małego. U nas np. jesteśmy na 4 stałych plus 2 butle, z czego na pewno na ten moment potrzebuje tej przed snem. Myślę, że poranną zjada bo po prostu ją dostaje. Gdyby miał podane coś innego to nie robiłby dramatu.
Wgl na ilu sesjach aktualnie jesteś i jakie masz spadki w porównaniu do tego ile ściągałaś najwięcej? Mi też już szkoda, bo zaczęłam wywalać stare mrożonki żeby zrobić miejsce na nowe, a w sumie do tej pory używałam tylko do kąpieli i jedną zjadł jak miałam zapalenie i mi zabrakło świeżego 🙈 Chciałabym zejść trochę z ilości sesji, ale nie wiem czego się spodziewać 😳
-
monester wrote:Jenny 5 sesji dziennie nie przyniosło mi jakichś dużych spadków. Redukcja do 4 to był spadek rzędu najpierw 50 potem 100 ml.
To tu też mocno indywidualnie, bo mi zejście do 5 sesji dało spadek ok 300 ml, ale schodziłam bardzo powoli redukując sesje tak jak mały schodził z mleka -
izabelka90 wrote:To mój tak samo z tymi butlami, czasem nawet nie dopije tej wieczornej i zaczyna się etap że moje żarłoczne dziecko nie zjada wszystkiego i żyje hmmm powietrzem 🤔😜 na podwieczorek wczoraj same borówki zjadł, w kefirze umył rączki 🫣 kolacją kawałek ryby, kilka plastrów kiszonego i jakiś kawałek bułki 🫣
To mój teraz jest na etapie BAM. Patrzy mi w oczy, zrzuca na podłogę i się śmieje 🤣 -
A to też,albo karmi mnie 🫣 z podłogi też nieźle smakuje 😜Jenny93 wrote:To mój teraz jest na etapie BAM. Patrzy mi w oczy, zrzuca na podłogę i się śmieje 🤣
-
Tak, oczywiście że był spadek, natomiast to obiektywnie były dalej bardzo duże ilości bo około litr na dobę. Pamiętam że jak zrezygnowałam z nocnych sesji to rano odciągalam prawie pół litra na raz 😅Jenny93 wrote:To tu też mocno indywidualnie, bo mi zejście do 5 sesji dało spadek ok 300 ml, ale schodziłam bardzo powoli redukując sesje tak jak mały schodził z mleka
-
Monester, pobilas wszelkie rekordy z tym KPI i jedyne, co będziesz za jakis czas czuła, to duma, obiecuje Ci. Skończysz karmić, dziecko będzie się nadal rozwijać, a Ty odzyskasz trochę niezależności.
Nowa na forum lubi tę wiadomość
PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
Zostały ❄️❄️
Transfer 23.10 🍀

-
monester wrote:Tak, oczywiście że był spadek, natomiast to obiektywnie były dalej bardzo duże ilości bo około litr na dobę. Pamiętam że jak zrezygnowałam z nocnych sesji to rano odciągalam prawie pół litra na raz 😅
No to u mnie podobnie. Nie wyobrażam sobie właśnie z tej nocnej zejść , bo ja przy takiej ilości już bym miała zastój murowany 🙈 -
Nie chcę nikogo martwić, ale albo moje mleko nie ma przeciwciał, albo nie wiem, bo Miłosz właśnie złapał kolejną infekcje w żłobku 🙈
Zresztą, nie ma co ściemniać, litra to bym raczej nie uzbierała na 4 sesjach 😉👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka

-
izabelka90 wrote:To mój tak samo z tymi butlami, czasem nawet nie dopije tej wieczornej i zaczyna się etap że moje żarłoczne dziecko nie zjada wszystkiego i żyje hmmm powietrzem 🤔😜 na podwieczorek wczoraj same borówki zjadł, w kefirze umył rączki 🫣 kolacją kawałek ryby, kilka plastrów kiszonego i jakiś kawałek bułki 🫣
U nas podobnie. Albo same maliny albo borówki.
Jak zrobię wagoniki chlebka z masełkiem , pomiędzy dam parówkę to zje samą parówkę 😂
Kanapkę z szynką - zle samą szynkę.
Od paru dni męczą ją dolne czwórki, więc śniadanie wróciło po staremu - awokado z bananem , lub kaszka. Nawet gofra mi nie zjadła , a to nowość 🙈
Godzinę przed spaniem zje kaszkę, później 150 mleka , a i tak ma pobudkę ok. 23/24 na butle , czasami też dojdzie w nocy 3/4 , ale z tym różnie. Myślę, czy to przez zęby się wybudza i jedyny sposób na zaśnięcie to mleko, czy za mało zjada w ciągu dnia?