udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:Jakiś zabawki macie przypięte do wózka? Szukam polecajek oprócz maskotek z pozytywką 😅
Czym wasze dzieci się teraz bawią?
Ostatnio moje dziecko na imprezie rodzinnej podebrało innemu wózek spacerowy - chodziła jak szalona z nim. Nie było innego wyjścia trzeba bylo jej kupić - jutro dostanie 🙂 zestaw herbatkowy z action też jest cały czas wż uzyciu no i zeszyt od Mówimy przeglądamy kilka razy dziennie.Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Izunia kciuki za jutro 🙏
Dziewczyny jako paparazzi zza krzaków podejrzałam co u Rakiety 😅🙈 Część na pewno kojarzy. Doczekali się naturalnego cudu 🥹♥️ -
Jenny, ja do wózka/auta zabieram takie zwierzęta na magnes z SmartMax. Ale generalnie to chodzimy teraz bardzo blisko, 200m od bloku jest droga, gdzie nie jeżdżą auta i mala tam chodzi, przekłada kamienie, zrywa liście itd. Odkąd nauczyła się wychodzić dołem z wózka, to nie ma dłuższych spacerów (robi aferę jak jest przypięta, więc po prostu nie przypinam i chodziny blisko).
Jenny93 lubi tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
Pina, moja jest młodsza, bo 14m, ale u nas na topie jest teraz łowienie drewnianych zwierząt na magnes i nawlekanie tych samych zwierząt na sznureczek 😊 Oprócz tego wrzucanie krążków/palików do pudełka (mamy taki zestaw z 3 różnymi nakładkami na to że pudełko). Zeszyt od Mówimy już jest taki zmęczony, uwielbia kiedy go oglądamy. Plus wszystkie książeczki z okienkami, przesuwaniem, dotykaniem, odkrywaniem 📖 Zamówiłam jej też takie zwierzęta do skrecania z Djeco, jestem ciekawa czy będzie zainteresowana. Lubi bawić się w kuchence, układać wieże (zwłaszcza z puszek karmy dla kota 🤪). My mamy bardzo mało zabawek, więc nie ma rotacji, tylko codziennie bawi się tym samym. Wodna kolorowanka jeszcze się nie sprawdziła, co więcej odrapala paznokciem obrazki do kolorowania 🫣
_Pina lubi tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
_Pina wrote:My na święconkę poszłyśmy z dziecięcą pastą do zębów 🙂 a teraz jak wychodzimy na spacer to zawsze mówię, żeby wybrała sobie jedną zabawkę. Często to jest mis, którego potem gdzieś rzuci i albo się wracam po niego albo ktoś nam go zawsze przynosi. Najgorzej jak chce zabrać piłeczkę - kombinuje żeby jednak wybrała coś innego bo co chwilę się muszę schylać po nią na spacerze, nie pisze nawet z jaką prędkością pokonujemy takie spacery wtedy 🤦♀️
Ostatnio moje dziecko na imprezie rodzinnej podebrało innemu wózek spacerowy - chodziła jak szalona z nim. Nie było innego wyjścia trzeba bylo jej kupić - jutro dostanie 🙂 zestaw herbatkowy z action też jest cały czas wż uzyciu no i zeszyt od Mówimy przeglądamy kilka razy dziennie.
U nas wózek to też hit, mamy nawet dwa. Mała wozi w nim lale, misie, chodzi po cały domu i czasami zabieramy na dwór na spacer.
U nas od jakiegoś czasu hitem są kredki i kolorowanki. Wczoraj dziadek przywiózł nam dostawę nowych kredek i kolorowanek i dziecko przeszczęśliwe.
Dziewczyny lecę dzisiaj do sklepu po nocnik bo do tej pory nie kupiłam. Moja Mała od kilku dni przychodzi do mnie i mówi siiiiii, cały czas myślałam że właśnie zrobiła siku albo kupę. Ale sprawdzam i nigdy tej kupy nie było. Po kilku minutach przychodzi znowu i mówi siiiiii i wtedy już jest kupa. Chyba to ten moment, ewidentnie chce kupę i przychodzi o tym mi powiedzieć. Przynajmniej tak mi się wydaje._Pina, Monita, Krakus, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
_Pina wrote:My na święconkę poszłyśmy z dziecięcą pastą do zębów 🙂 a teraz jak wychodzimy na spacer to zawsze mówię, żeby wybrała sobie jedną zabawkę. Często to jest mis, którego potem gdzieś rzuci i albo się wracam po niego albo ktoś nam go zawsze przynosi. Najgorzej jak chce zabrać piłeczkę - kombinuje żeby jednak wybrała coś innego bo co chwilę się muszę schylać po nią na spacerze, nie pisze nawet z jaką prędkością pokonujemy takie spacery wtedy 🤦♀️
Ostatnio moje dziecko na imprezie rodzinnej podebrało innemu wózek spacerowy - chodziła jak szalona z nim. Nie było innego wyjścia trzeba bylo jej kupić - jutro dostanie 🙂 zestaw herbatkowy z action też jest cały czas wż uzyciu no i zeszyt od Mówimy przeglądamy kilka razy dziennie.[/url]
-
U nas książeczki z elementami układanek z serii "Poznajemy świat" bardzo lubi, puzzle czuczu też, mamy kilka zestawów od 12+ te kółeczka do 18+ puzzle dwa elementy i fajnie sobie z nimi radzi.
Ostatnio przekonała się do Pucia, bo wcześniej wywoływały te książeczki u niej płacz 🙈 teraz już fajnie jest.
Moje dziecko lubi wszystko, co można gdzieś coś włożyć, dopasować, poprzekładać. Także tablice manipulacyjne, klocki przerozne. Mamy drzewko z mamabrum i domek dla lalek i też fajnie się tym bawi. Planuje zakup kuchni, ale chyba poczekam do świąt z tym.
Wózek dla lalek jakoś nie przekonuje jej jeszcze.
A na spacery mam piłkę na takiej sprężynce 🤣 my już generalnie mało co używamy tego wózka bo nie bardzo chce w nim jeździć ale swego czasu ta piłka robiła robotę 🙈Jenny93 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Dziewczyny zostawiam Wam info 🥹 sikalam rano o 5 i biało, w sumie później coś tam niby było widać ale nie, przecież to pewnie to co chciałabym zobaczyć. Po 8 siknelam drugi raz i o k.... jest ładny cień któremu zdjęcie idzie zrobić. Poszłam na betę chociaż nie miałam i jest implantacja beta 7.63 😭🥹💚☀️
Malowana87, Krakus, Gonia.., _Pina, Cynamonka, Rosa_13, Szarlotka90, AnkaSłomianka, Jenny93, Kessa, Hope_89, EBa, Monita, Saimi, Osa 🐝, monester, WiosnyFanka, Mi_Lusia, Mas, Nowa na forum, fortunate_bunia lubią tę wiadomość
-
Izunia ! Niech kropeczek rośnie, a beta pięknie przyrasta 🍀🤞💪
Kiedy robisz kolejna bete ? W sobote ?izabelka90 lubi tę wiadomość
-
Gonia.. wrote:Izunia ! Niech kropeczek rośnie, a beta pięknie przyrasta 🍀🤞💪
Kiedy robisz kolejna bete ? W sobote ?Gonia.. lubi tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:Dziewczyny zostawiam Wam info 🥹 sikalam rano o 5 i biało, w sumie później coś tam niby było widać ale nie, przecież to pewnie to co chciałabym zobaczyć. Po 8 siknelam drugi raz i o k.... jest ładny cień któremu zdjęcie idzie zrobić. Poszłam na betę chociaż nie miałam i jest implantacja beta 7.63 😭🥹💚☀️
izabelka90 lubi tę wiadomość
[/url]
-
izabelka90 wrote:Dziewczyny zostawiam Wam info 🥹 sikalam rano o 5 i biało, w sumie później coś tam niby było widać ale nie, przecież to pewnie to co chciałabym zobaczyć. Po 8 siknelam drugi raz i o k.... jest ładny cień któremu zdjęcie idzie zrobić. Poszłam na betę chociaż nie miałam i jest implantacja beta 7.63 😭🥹💚☀️
👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
-
Iza, niech się kropek rozgości! Czekamy tu na dalsze, dobre wieści.
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Iza 💚💚💚
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Dziewczyny mam pytanie o wytyczne odnośnie cukru i soli w żywieniu dzieci do 2 rż. Ogólnie wiem, jak powinno być, ale czy takie wskazania są opisane na jakiejś oficjalniej stronie who lub gov? Jestem z moim synkiem od kilku dni w szpitalu (planowany zabieg) i odnośnie żywienia jest tragedia, na pewno będę oficjalnie składać skargę, ale właśnie w kwestii cukru i soli (a to tylko część z nieprawidłowości) chciałabym wskazać na coś konkretnego.
-
Nowa - jest jasna rekomendacja WHO - zero dodawanego cukru do 2rż. Dla soli jest jakiś limit ale musiałabym poszukać
Współczuję pobytu w szpitalu i jeszcze „użerania” się z jedzeniem