X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 października, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Nowa - jest jasna rekomendacja WHO - zero dodawanego cukru do 2rż. Dla soli jest jakiś limit ale musiałabym poszukać
    Współczuję pobytu w szpitalu i jeszcze „użerania” się z jedzeniem
    Soli 2 mg dziennie- dorośli 5. Jeśli dobrze kojarzę.
    Posiłki w szpitalu dla dzieci to jest żart.
    Nowa- szpital niezależnie od powodów to zawsze ciężkie przeżycie - dużo sił ! A jak opieka ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 października, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej proszę o poradę, w poniedziałek mamy zaplanowana 3 dawkę Bexsero a mała ma prawdopodobnie jakaś infekcje, głównie katar i jakiś kaszelek.
    Osluchowo czysto i gardło póki co też.
    Wiem, że będzie badana przed ale czy ja powinnam się decydować? Pediatra mówiła, że katar nie jest przeciwwskazaniem , co myślicie ?

event.png[/url]
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 4 października, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości - co za rarytasy tam podają?

Mój syn wszedł w etap frustracji, jak coś mu się nie udaje, czegoś zabraniamy, cośkolwiek wbrew jego woli - maruda, krzyk lub płacz. Psychicznie mnie to męczy bardzo 😬

1 IV: start wrzesień '23
    Punkcja: 5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻

Zostały ❄️❄️

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 października, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Hej proszę o poradę, w poniedziałek mamy zaplanowana 3 dawkę Bexsero a mała ma prawdopodobnie jakaś infekcje, głównie katar i jakiś kaszelek.
    Wiem, że będzie badana przed ale czy ja powinnam się decydować? Pediatra mówiła, że katar nie jest przeciwwskazaniem , co myślicie ?

My mieliśmy ostatnio drugą dawkę, a tydzień wcześniej mały miał właśnie katar i pediatra powiedziała nam, że jak nie przejdzie to go nie zaszczepi. Że gdyby to było inne szczepienie to by dopuściła, ale przy bexsero woli nie.

Za to u nas znowu po szczepieniu pojawił się problem wnm... Oczywiście pewnie powiedzą, że niemożliwe i wymyślam, ale no kolejny raz ogromny zbieg okoliczności.

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 4 października, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:

Mój syn wszedł w etap frustracji, jak coś mu się nie udaje, czegoś zabraniamy, cośkolwiek wbrew jego woli - maruda, krzyk lub płacz. Psychicznie mnie to męczy bardzo 😬
    A to u nas tez od jakiegoś już czasu... Męczy mnie to tak samo😞

Nowa wszystkiego dobrego 💪💚 szybkiego powrotu do domu 🙏

Mój mały był szczepiony na katarku. Teraz po infekcji też szczepilismy z katarem przeciwko grypie, miała być ospa ale skończyły się szczepionki w punkcie ....

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 4 października, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Ja bym raczej odpuściła. Niby można szczepić z lekką infekcją, ale mam jakoś opory

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 4 października, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonka wrote:

My jesteśmy w etapie frustracji od półtora roku 😜
    A frustracja tylko przybiera na sile 😂

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 4 października, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza niech beta rośnie!!! ❤️

My przyjęliśmy druga dawkę bexsero świeżo po tygodniowym katarze ale bez gorączki i innych objawów.

Zaczęliśmy przygodę ze żłobkiem. Widzę że mała jest rozstrojona całkowicie, po powrocie do domu jest marudzenie, płacz, niezdecydowanie - na ręce, na ziemię, na ręce na ziemię i tak w koło. Grupa jest bardzo kameralna ale ja jestem wypompowana psychicznie i fizycznie. Chociaż sama adaptacja przebiega dość płynnie więc pewnie nie powinnam narzekać. Trudno mi ją zostawiać... Liczę na to że jak wrócę do pracy będzie mniej czasu na rozmyślanie.

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 października, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza kolacja to pieczywo, masło, nie pamiętam dodatków ale była też drożdżówka - taka wypasuona obficie polana lukrem, kolejna kolacja to pasta z wędzonej ryby - słono, jak to wędzone. Potem przesolona zupa na obiad (przesolona nawet dla mnie, a co dopiero dla dziecka), serki homogenizowane z cukrem, kisiel z cukrem, kotlety obtoczone w bułce tartej i usmażone na tłuszczyku aż mokre...no czekam na kolejne dni🤦
    Personel w porządku, mały ma leki też w nocy i tylko raz jedna z pielegniarek zrobila "z buta wjeżdżam" i zapaliła górne ostre światło, dodatkowo podłączanie kroplówki i ponad godzinę po tym usypiałam małego. Reszta świeci telefonem i podłącza tak, że nawet go nie obudzą. Jeszcze kilka dni. Ogólnie jestem wypompowana psychicznie i fizycznie, jak go zabrali na zabieg to się poryczałam, potem jak on płakał to ja razem z nim, nie mogę wytrzymać tej bezsilności i widoku jego cierpienia 😢

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 4 października, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Nam mówiła pediatra, że lepiej szczepić dziecko w 100% zdrowe, bo jak się po szczepieniu coś złego dzieje, to nie wiadomo, czy to NOP, czy infekcja. Pewnie w poniedziałek się wyjaśni, czy to się rozwinęło, czy mija. Oby to drugie!

USG 29dpt - jest ❤️

Zostały ❄️❄️

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Pierwsza kolacja to pieczywo, masło, nie pamiętam dodatków ale była też drożdżówka - taka wypasuona obficie polana lukrem, kolejna kolacja to pasta z wędzonej ryby - słono, jak to wędzone. Potem przesolona zupa na obiad (przesolona nawet dla mnie, a co dopiero dla dziecka), serki homogenizowane z cukrem, kisiel z cukrem, kotlety obtoczone w bułce tartej i usmażone na tłuszczyku aż mokre...no czekam na kolejne dni🤦
    Personel w porządku, mały ma leki też w nocy i tylko raz jedna z pielegniarek zrobila "z buta wjeżdżam" i zapaliła górne ostre światło, dodatkowo podłączanie kroplówki i ponad godzinę po tym usypiałam małego. Reszta świeci telefonem i podłącza tak, że nawet go nie obudzą. Jeszcze kilka dni. Ogólnie jestem wypompowana psychicznie i fizycznie, jak go zabrali na zabieg to się poryczałam, potem jak on płakał to ja razem z nim, nie mogę wytrzymać tej bezsilności i widoku jego cierpienia 😢
    A to coś się wydarzyło? Planowany zabieg mieliście ?

event.png[/url]
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, dużo siły dla Ciebie i Synka
    Jedzenia to nawet nie komentuję, dramat🤯

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A to coś się wydarzyło? Planowany zabieg mieliście ?
    Planowany zabieg, niby drobna korekta wady wrodzonej, ale zabieg trwał 2 godziny. Dr określił to jako kosmetyczną poprawkę. Niestety konieczny jest cewnik, stąd tak dlugi pobyt. O jedzenie pytałam wcześniej, bo mogłam naszykowac i pomrozic, ale miało nie być problemów.. Teraz mąż musi gotować i przywozić, na szczęście jesteśmy w tym samym mieście.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 4 października, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, strasznie współczuję. Myślałam, że może po prostu zbyt przyprawione dania serwują, ale lukier, ryba wędzona? Wow. Też bym miała ochotę gdzieś to zgłosić.
    Tylko sobie wyobrażam, jakie to musi być trudne. Dziecko zbyt małe, by mu wytłumaczyć, a jednak wystarczająco duże, by nie leżeć biernie. Oby ten szpital szybko odszedł w niepamięć.

USG 29dpt - jest ❤️

Zostały ❄️❄️

age.png
  • Kladom Autorytet

Wysłany: 4 października, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 👋🏻 mam pytanie do dziewczyn, które robiły badanie Panorama - czy to obojętnie, w którym laboratorium zostanie wykonane?

Widzę, że większość miejsce (Alab, Synevo itp) ma je w ofercie, różnica tylko w cenie.

👩🏻1988 👨🏻 1989

I procedura 10.2024 r. 5BB
    1️⃣ FET ❌ 10.2024 r., transfer świeży 5BB
    β 5dpt 5.14, 7dpt 2.54, 9dpt 1.14

II procedura 12.2024 r. ❄️❄️4AA, 3AA
    2️⃣ FET ❌ 01.2025 r. - ❄️ 4AA
    β 5dpt, 7dpt <2,30, 8dpt 0,51

✔ histeroskopia + biopsja endo.
    ✔ allo-MLR 47,7%, cross-match 1%, ANA3-ok

3️⃣ FET ❌ 04.2025 r. ❄️3AA
    β 5dpt 4.8, 7dpt 7.6, 9dpt 3.6

III procedura 05.2025 r. ❄️❄️2BB + 8A

✔ re-konsultacja immuno ❗ Problem: kir BX i 11/12 brakujących DS- zalecono Accofil 💉

4️⃣ FET 07.2025 ❄️ 8A
    Fostimol, Accofil, Atosiban

7dpt- 16,32
    9dpt - 55,59
    11dpt - 149
    13dpt - 368
    16dpt - 1601,22
    25dpt - 2,8 mm i mamy 💓!
    8+0 - 19.8mm +4 dni USG
    10+1 - 39.7mm +6 dni USG
    12+2 prenatalne 👌🏻59.8mm, 80% ♂️

Na zimowisku ❄️ 2BB

preg.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 5 października, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    A to u nas tez od jakiegoś już czasu... Męczy mnie to tak samo😞

Nowa wszystkiego dobrego 💪💚 szybkiego powrotu do domu 🙏

Mój mały był szczepiony na katarku. Teraz po infekcji też szczepilismy z katarem przeciwko grypie, miała być ospa ale skończyły się szczepionki w punkcie ....

U mnie tez bunt 🤯 w nocy jak nie dostanie w 2 s. Butli to oberwę dydusiem 🥹
    Ma etapy gryzienia i wkładania własnych skarpetek do buzi, zwrócę uwagę raz, drugi i za trzecim do niej idę to ucieka, a jak ją dogonię i jej zabiorę to jest masakra 🤦🏻‍♀️
    Mamy pierwsze stawiane krotki, od pkt. A do B, odległość na 3/4 kroki, stabilnie stoi jak trzyma coś w rączkach

Co do szczepień - u mnie zawsze mówiła, że katar nie jest przeciwskazaniem, ale jeśli ja widziałam, że nie chce szczepić na już i widzę, że mała jest inna to mówiłam, że wyjechaliśmy i będziemy za tydzień 😅 wiem, że to ja decyduje, ale dyskutować z kobietą, która zapisuje to serio nigdy mi się nie chciało 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o wytyczne odnośnie cukru i soli w żywieniu dzieci do 2 rż. Ogólnie wiem, jak powinno być, ale czy takie wskazania są opisane na jakiejś oficjalniej stronie who lub gov? Jestem z moim synkiem od kilku dni w szpitalu (planowany zabieg) i odnośnie żywienia jest tragedia, na pewno będę oficjalnie składać skargę, ale właśnie w kwestii cukru i soli (a to tylko część z nieprawidłowości) chciałabym wskazać na coś konkretnego.
    Są jakieś rozporządzenia dotyczące zasad żywienia zbiorowego dzieci, ale tego chyba nikt nie kontroluje i nie egzekwuje. Reszta to „tylko” wytyczne who czy towarzystw pediatrycznych. Kolejna sprawa to rodzice, którzy po prostu godzą się na takie jedzenie i mało kto w ogóle dalej porusza ten temat. Ja myślę, że warto najpierw wprost lekarzy na obchodzie zapytać czy nie znają najnowszych wytycznych, że pozwalają pod swoim okiem na takie rzeczy. Później uderzyć do kierownika oddziału i dyrekcji placówki, bo przecież dieta to też ważny element w procesie zdrowienia.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja bym chyba odpuściła, Bexsero to dość specyficzne szczepienie

• monester Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to są takie same zasady jakie obowiązują żłobki.
    Czyli brak dodanego cukru do potraw.
    Swoją drogą to przecież taki szpital oferuje diety lekkostrawne, cukrzycowe i zwykle to naprawdę nie można dodać diety wczesnodzieciecej? Koleżanka była z 8 miesięcznym i dostawała to samo co piszesz a on nawet jeszcze nie radził sobie z kawałkami. Tak samo polegali na rodzinie

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 5 października, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    U mnie tez bunt 🤯 w nocy jak nie dostanie w 2 s. Butli to oberwę dydusiem 🥹
    Ma etapy gryzienia i wkładania własnych skarpetek do buzi, zwrócę uwagę raz, drugi i za trzecim do niej idę to ucieka, a jak ją dogonię i jej zabiorę to jest masakra 🤦🏻‍♀️
    Mamy pierwsze stawiane krotki, od pkt. A do B, odległość na 3/4 kroki, stabilnie stoi jak trzyma coś w rączkach

Co do szczepień - u mnie zawsze mówiła, że katar nie jest przeciwskazaniem, ale jeśli ja widziałam, że nie chce szczepić na już i widzę, że mała jest inna to mówiłam, że wyjechaliśmy i będziemy za tydzień 😅 wiem, że to ja decyduje, ale dyskutować z kobietą, która zapisuje to serio nigdy mi się nie chciało 🙈
    Brawo mała Pszczółko 🤩 mi mały już lata po całym mieszkaniu,rozbiegal się, jestem na weekend u rodziców to tutaj szaleje z kuzynką 5 letnią, goni ją w koło 🫣 cały dzień by tak mógł 😅

Mały to się rzuca i wyje jak nie dostanie czego chce i potrafi na podłogę się kłaść 🥴 np. odciagam od psa 🫣

No i muszę się pochwalić odsmoczkowany 💪😁

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ