udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha u nas też,tylko nie wiem komu bardziej się podoba 😂🤪🤭monester wrote:Patrycja kaczczcza to nowy hit u nas w domu 😆
monester, PatrycjaBbbbb lubią tę wiadomość
-
Mi_Lusia wrote:Nie, nie masz halucynacji. Zaliczyliśmy nastoletnią ciążę po 30 🙈 bardzo tego nie planowaliśmy, ja nadal karmiłam, we wrześniu zaczęłam nową pracę, ułożyliśmy plan powrotu po ❄️ za min. 2 lata…. Siedziałam cicho, bo widziałam ile z was walczy ciężko o kolejne maleństwo, a ja no cóż…przepłakałam praktycznie cały pierwszy trymestr. Musiałam szybko skończyć kp żeby wdrożyć acard. Dopiero teraz po prenatalnych zaczęłam układać sobie wszystko w głowie, tym bardziej że na początku ciąża wychodziła nawet ponad tydzień młodsza, mała dawała czadu bez cycka, ja w nowej robocie. Bardzo dużo złożyło się na raz i momentami nie dawałam rady.
Gratulacje 😍
Mi_Lusia lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja myję HiPP ale nie mam porównania do szamponów innych. Może za wysoka temperatura suszenia i stąd się przetłuszcza?
Spróbuję tego hipp, podejrzewam, że to od szamponu
Właśnie suszymy zimnym, bo przy ciepłym była lekka panika 🙈 -
Na razie wolę nie myśleć jak to będzie, bo wpadam w panikę 😉monester wrote:Milusia gratulacje !
Będzie ciężko ale będzie pięknie też.
A robiłaś nipt? Jaka płeć ?
Nipt nie robiliśmy, bo z poprzedniej ciąży wiem, że to niczego nie gwarantuje. Gdyby USG coś wykazało to robilibyśmy od razu amniopunkcję. Na szczęście obraz jest bez zarzutu, ryzyka trisomii z pappy niskie, ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wywalone w kosmos, ale tego się spodziewaliśmy. No i raczej będzie druga dziewczynka, ale jeszcze nie na 100%
Monita, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Milusia, 😍😍😍
Gratulacje!
No i jestem pełna podziwu, że dajesz radę w ciąży, z maluchem i z pracą!
Ja nie ogarniam życia i bez ciąży 😉👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Mi_Lusia wrote:Zwróć jeszcze uwagę czy na pewno dobrze spłukujecie główkę, bo od resztek też może się bardziej przetłuszczać
Albo właśnie splukiwanie🤔
A właśnie , Wasze dzieci kładą się w wannie? W sensie na plecki, żeby dokładnie im umyć, albo chociaż dla zabawy? Naszą sztywno siedzi w wanience, trzyma się jedna rączka, a druga coś tam kombinuje, ale też bez szaleństw 🤔
I drugie pytanie, jaka wit. D podajecie? I ile na dawkę? -
Mi_Lusia wrote:Na razie wolę nie myśleć jak to będzie, bo wpadam w panikę 😉
Nipt nie robiliśmy, bo z poprzedniej ciąży wiem, że to niczego nie gwarantuje. Gdyby USG coś wykazało to robilibyśmy od razu amniopunkcję. Na szczęście obraz jest bez zarzutu, ryzyka trisomii z pappy niskie, ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wywalone w kosmos, ale tego się spodziewaliśmy. No i raczej będzie druga dziewczynka, ale jeszcze nie na 100%
Jeśli dobrze liczę, to będziecie mieć ok. 2 lata różnicy? Będzie pięknie, nie stresuj się🙂
Jaka jest córeczka? Była wymagająca ? Bo to ponoć idzie na zmianę😝
więc boję się ew. Drugiego dziecka😅 -
Osa 🐝 wrote:Albo właśnie splukiwanie🤔
A właśnie , Wasze dzieci kładą się w wannie? W sensie na plecki, żeby dokładnie im umyć, albo chociaż dla zabawy? Naszą sztywno siedzi w wanience, trzyma się jedna rączka, a druga coś tam kombinuje, ale też bez szaleństw 🤔
I drugie pytanie, jaka wit. D podajecie? I ile na dawkę?
Młody w wannie nawet nie siada. Stoi i wyrywa baterie, wyrzuca rzeczy itd, przenieśliśmy się pod prysznic - tam stanie jest uzasadnione 🫣🤣
Lubi wodę i można go polewać jak się chce, ale za diabła nie usiądzie 🤯
-
monester wrote:Jak ja wam zazdroszczę tych długich drzemek, u nas sen nocny około 20-21 i śpi do 7, drzemka około 11 godzinkę . Drzemka kontaktowa ale taka krótka że człowiek nie zdąży filmu obejrzeć 😆
Chciałam zapytać co ile myjecie włosy dzieciom ? I jak suszycie? Mój się boi suszarki
Włosy myjemy średnio co 2 dni. Suszymy suszarka, ale zawsze "rodzinnie". Młody siedzi mi na kolanach, a tata w tym czasie jest operatorem suszarki.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Milusia - gratulacje!
Mas - miałam dokładnie to samo pisać
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
Nie daję rady 😉 ale nie mam wyjścia. Do grudnia mam umowę na okres próbny, więc muszę cisnąć, żeby później mieć spokojną głowę, przynajmniej na te kilka miesięcy macierzyńskiego.Mas wrote:Milusia, 😍😍😍
Gratulacje!
No i jestem pełna podziwu, że dajesz radę w ciąży, z maluchem i z pracą!
Ja nie ogarniam życia i bez ciąży 😉 -
Moja się w wannie nie położy, ale dzięki zajęciom na basenie udało mi się ją nauczyć, żeby na czas spłukiwania położyła się na mojej ręce, a w tym czasie tata błyskawicznie spłukuje głowę.Osa 🐝 wrote:Albo właśnie splukiwanie🤔
I drugie pytanie, jaka wit. D podajecie? I ile na dawkę? -
My mamy syrenę morska 😅 więc u nas w wannie pływanie na brzuchu i plecach. Aż mam wyrzuty sumienia, ze na basenie od wakacji nie bylismy.Osa 🐝 wrote:Albo właśnie splukiwanie🤔
I drugie pytanie, jaka wit. D podajecie? I ile na dawkę?
Mi_Lusia gratulacje! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 07:56
👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤

-
Milusia, rozumiem Cię, my choć chcemy więcej dzieci, to też przez jakiś czas stosowaliśmy antykoncepcję, bo po pierwsze bałam się zbyt małej różnicy wieku (że nie ogarnę), a po drugie zależy mi, żeby przetransferować wszystkie zarodki. Gdybym zaszła w ciążę, miałabym mieszane uczucia. Ja mam tylko jeden jajowód i generalnie prawie nie mam owulacji, ale byłam kiedyś w naturalnej ciąży i teoretycznie mogłoby się to powtórzyć. Też jestem z tych, co jak sobie coś zaplanują, to trudno potem się pogodzić ze zmianą scenariusza. Ale dużo znajomych mówi mi "jeśli chcecie drugie, to nie zwlekajcie, bo jak wyjdziecie z pieluch i odzyskacie życie, to decyzja nie będzie taka łatwa" (my jesteśmy towarzystwo 35-40). Dwie dziewczynki w zbliżonym wieku mogą się fajnie razem chować
Życzę Ci, żeby kolejne miesiące były łaskawe i słodkie!
Ja się ekscytuję ciążami wszelkimi, a te niespodzianki naturalsiki po IVF to są moje ulubione 😅PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
Zostały ❄️❄️
Transfer 23.10 🍀

-
Mi_lusia gratuulacje naturalsa!
Ja przepłakałam prawie całą drugą ciążę, idąc na CC też płakałam, bo wiedziałam że będzie ciężko, po porodzie już nie płakałam bo nie było czasu, a mała zaraz skończy rok 🤪
Sama bym się w życiu na taki scenariusz nie pisała, ale dzieci już nawiązują jakieś wspólne interakcje i co śmieszne chodzą w tym samym rozmiarze pantsa 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 08:58

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
U mnie młody też tylko stoi w wannie. Ewentualnie próbuje uciekać.
Cynamonka jak ja Cię rozumiem. To jest pewnie temat na terapię, ale też wręcz boję się zajść naturalnie mając z tyłu głowy, że czekają na nas 3 zarodki.
Możecie polecić markę butów, które sprawdzą się na szeroką stópkę? A najlepiej takie gdzie można też wyjąć wkładkę? Lasocki niestety zostawiają nam ślad. Mierzyliśmy geoxy, ale też za wąskie.

[/url]