udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:My jednak postawiliśmy na fryzjera. Byliśmy już chyba z 3 lub 4 razy - raz się nie udało, bo był wrzask. Nie jest łatwo, bo Młody się wierci, ale na ten czas posiłkujemy się bajką w telefonie. Generalnie strzyżenie trwa średnio 10 minut i angażuje na maxa 3 osoby dorosłe - mnie, męża i fryzjerkę.
W sumie spróbować zawsze można. Nawet jak będzie afera itp to i tak wyjdzie lepiej niż jakbym sama obcinała 🫣
-
Kessa wrote:Ile Wasze dzieciaki śpią w dzień? I jak potem z godzina położenia na sen nocy? 🙈
U nas pobudka najczęściej 7:30 - 8:00. Drzemka 13:30 - 15:30/16:00 (czasem zaśnie o 12:30 a czasem przed 14:00), drzemka przeważnie 2,5 - 3h ale po godzinie muszę dolulac. Sen nocny od 21, często grubo po 21:00. W nocy pobudka jedna na mleko. -
My zaczynamy dzień ok 7-7:30. Pierwsza drzemka jest ok 12 i w zależności jak długo trwa to jest jedyną albo jeszcze druga ok 16. Sen nocny ok. 19:30. Zaczynamy od kąpieli, później mleko. Kładę się obok małego, przytulam go, głaszczę i tak zasypia.
Czy któraś z Was ma może buty geox dla malucha? Jak wypada rozmiarówka? Można się sugerować tabelą? -
Jak ja wam zazdroszczę tych długich drzemek, u nas sen nocny około 20-21 i śpi do 7, drzemka około 11 godzinkę . Drzemka kontaktowa ale taka krótka że człowiek nie zdąży filmu obejrzeć 😆
Chciałam zapytać co ile myjecie włosy dzieciom ? I jak suszycie? Mój się boi suszarki -
Ja tak co dwa,trzy dni myję małemu,ale ma taką bujną czuprynę, że same w chwilę schną fryzjera też nie potrzebujemy póki co, obcięłam mu grzywkę raz sama bo niektóre "pióra" były tak długie że do oczu by wchodziły 😆monester wrote:Jak ja wam zazdroszczę tych długich drzemek, u nas sen nocny około 20-21 i śpi do 7, drzemka około 11 godzinkę . Drzemka kontaktowa ale taka krótka że człowiek nie zdąży filmu obejrzeć 😆
Chciałam zapytać co ile myjecie włosy dzieciom ? I jak suszycie? Mój się boi suszarki
My zaczynamy dzień koło 6, jak przygnijemy to o 6:30-20, a jak Panu nie chce się spać to jeszcze zdarza się, że po 5 🫠 ale z zasypianiem nie mamy problemu bo ze mną obok,czy ze starym zazwyczaj w ciągu 15 minut zaśnie. Sen nocny między 19-20 ale zazwyczaj bliżej 19. Mamy jedną drzemkę koło 12 i trwa około 2 godzin. Sporadycznie zdarzą się że ma dwie drzemki,a czasem pierwsza jest bardzo szybko,bo szybka pobudka a drugiej odmawia i maruda do końca dnia 🫠
Od tygodnia jest chory, idą zęby i pobudki w nocy non top...
Jeszcze dodam, oczywiście młody śpi w naszym łóżku 😆 jesteśmy w trakcie składania łóżka dla niego,może będzie używane więcej niż łóżeczko 😂 i chociaż drzemki tam spędzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 11:34
-
Głowę myjemy w zależności od potrzeb- bywa że codziennie jeśli wetrze sobie np jogurt albo rybę🤯
Suszymy suszarką odkąd tych włosów jest na prawdę dużo, wcześniej ręcznikami bawełnianymi tami/ bocioland albo tetrową pieluszką.
U nas ta drzemka oczywiście też kontaktowa -
Właśnie te mycie główki, mojej się bardzo przetłuszczają włoski , nie wiem w sumie jak to nazwać u takiego maluszka. Mogłabym codziennie myć, ale robię to co 2/3 dni. Suszymy suszarka od dawna, może dlatego ja akceptuję.
Podcinałam parę razy przód sama, bo nie zawsze da sobie zrobić kitki i jej leciały do oczu. Na ten czas daję telefon, jakoś podtrzymuję główkę za bródkę i lecę 😅
Z żelu ziajka przeszłam na bobini i nie widzę różnicy we włoskach, może macie jakies sprawdzone szampony 🤔 -
Tylko nie zrób jak mój szwagier, gdy po 3 nieudanych wizytach u fryzjera wziął swój trymer do brody i młodemu zafundował cięcie a’la tata, czyli z każdej strony inna długość 😂AnkaSłomianka wrote:W sumie spróbować zawsze można. Nawet jak będzie afera itp to i tak wyjdzie lepiej niż jakbym sama obcinała 🫣
AnkaSłomianka lubi tę wiadomość
-
Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę, że wasze maluchy zasypiają o 19. U nas od jakiś 2 tygodni mała nie zaśnie przed 22, a ostatnio nawet 23… ja jestem nie do życia, a rano wstaję z reguły przed 6 żeby przygotować jakieś jedzenie zanim zacznę pracę.
-
Milusia, czy Ty masz ciążowy suwaczek, czy ja halucynuję?
monester, izabelka90, AnkaSłomianka, Monita, Jenny93 lubią tę wiadomość
PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
2 Transfer (4bb) ❌
Został ❄️

-
Ja myję HiPP ale nie mam porównania do szamponów innych. Może za wysoka temperatura suszenia i stąd się przetłuszcza?Osa 🐝 wrote:Właśnie te mycie główki, mojej się bardzo przetłuszczają włoski , nie wiem w sumie jak to nazwać u takiego maluszka. Mogłabym codziennie myć, ale robię to co 2/3 dni. Suszymy suszarka od dawna, może dlatego ja akceptuję.
Podcinałam parę razy przód sama, bo nie zawsze da sobie zrobić kitki i jej leciały do oczu. Na ten czas daję telefon, jakoś podtrzymuję główkę za bródkę i lecę 😅
Z żelu ziajka przeszłam na bobini i nie widzę różnicy we włoskach, może macie jakies sprawdzone szampony 🤔 -
Osa my myjemy tylko tym https://gemini.pl/hipp-babysanft-szampon-pielegnacyjny-dla-niemowlat-od-1-dnia-zycia-200-ml-0097849?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla_-_kat_-_dziecko_ongoing&utm_id=20368663903&gad_source=1&gad_campaignid=20368663903&gbraid=0AAAAAoxEMwcpfOTtDUUM217TQzF1UsJvy&gclid=CjwKCAjwjffHBhBuEiwAKMb8pD8u9W8maegUP1Gblh7RpYMCeUAuPMBK2_2RODFlfjx51UBhfEOYRRoCPocQAvD_BwE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 18:19
Osa 🐝 lubi tę wiadomość
-
Chyba to nie halucynacje, bo kalafior też jest 😅 mała z 2024 🩷😁Cynamonka wrote:Milusia, czy Ty masz ciążowy suwaczek, czy ja halucynuję?
Milusia nudnej ciąży ❤️🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 19:21
monester lubi tę wiadomość
-
Myjemy codziennie zwykle, młody ma kręcone całkiem włoski, więc nie suszymy bo jak są dłuższe to wyglądał jak Wodecki w tej puszystej szopie 😜monester wrote:Jak ja wam zazdroszczę tych długich drzemek, u nas sen nocny około 20-21 i śpi do 7, drzemka około 11 godzinkę . Drzemka kontaktowa ale taka krótka że człowiek nie zdąży filmu obejrzeć 😆
Chciałam zapytać co ile myjecie włosy dzieciom ? I jak suszycie? Mój się boi suszarki
Marcelce też myjemy codzinnie i też nie suszymy, też póki co ma fale
Obu rodzynkom odgniatamy ręcznikiem i nie czeszemy, zanim się położą to włosy są suche
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 19:36

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Nie, nie masz halucynacji. Zaliczyliśmy nastoletnią ciążę po 30 🙈 bardzo tego nie planowaliśmy, ja nadal karmiłam, we wrześniu zaczęłam nową pracę, ułożyliśmy plan powrotu po ❄️ za min. 2 lata…. Siedziałam cicho, bo widziałam ile z was walczy ciężko o kolejne maleństwo, a ja no cóż…przepłakałam praktycznie cały pierwszy trymestr. Musiałam szybko skończyć kp żeby wdrożyć acard. Dopiero teraz po prenatalnych zaczęłam układać sobie wszystko w głowie, tym bardziej że na początku ciąża wychodziła nawet ponad tydzień młodsza, mała dawała czadu bez cycka, ja w nowej robocie. Bardzo dużo złożyło się na raz i momentami nie dawałam rady.Cynamonka wrote:Milusia, czy Ty masz ciążowy suwaczek, czy ja halucynuję?
monester, Osa 🐝, izabelka90, Cynamonka, Krakus, Mas, Monita lubią tę wiadomość
-
No proszę Cię, myślę że nas tu cieszą każde ciążę również te wpadkowe. Bo wiadomo wtedy, że wszystko jest możliwe. Czasem najlepsze scenariusze pisze życie.Mi_Lusia wrote:Nie, nie masz halucynacji. Zaliczyliśmy nastoletnią ciążę po 30 🙈 bardzo tego nie planowaliśmy, ja nadal karmiłam, we wrześniu zaczęłam nową pracę, ułożyliśmy plan powrotu po ❄️ za min. 2 lata…. Siedziałam cicho, bo widziałam ile z was walczy ciężko o kolejne maleństwo, a ja no cóż…przepłakałam praktycznie cały pierwszy trymestr. Musiałam szybko skończyć kp żeby wdrożyć acard. Dopiero teraz po prenatalnych zaczęłam układać sobie wszystko w głowie, tym bardziej że na początku ciąża wychodziła nawet ponad tydzień młodsza, mała dawała czadu bez cycka, ja w nowej robocie. Bardzo dużo złożyło się na raz i momentami nie dawałam rady.
izabelka90, Mi_Lusia lubią tę wiadomość