udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia, jeśli ciemnieje, to pewnie rośnie 💪🏼💪🏼💪🏼 Dawaj znać, jak tam beta jutro. Trzymamy kciuki, u Was limit nieszczęść już dawno wyczerpany.
Beta dla kliniki dopiero w poniedziałek, ale ja zrobię w piątek, bo jak będzie bliska zera, to po co mam Prolutex ładować? Nie wiem, czy też tak macie, ale im dłużej się to stosuje, tym bardziej boli. A wizja nowego życia tego bólu nie uśmierzy.PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
Zostały ❄️❄️
Transfer 23.10 🍀

-
Cynamonka wrote:Gonia, jeśli ciemnieje, to pewnie rośnie 💪🏼💪🏼💪🏼 Dawaj znać, jak tam beta jutro. Trzymamy kciuki, u Was limit nieszczęść już dawno wyczerpany.
Beta dla kliniki dopiero w poniedziałek, ale ja zrobię w piątek, bo jak będzie bliska zera, to po co mam Prolutex ładować? Nie wiem, czy też tak macie, ale im dłużej się to stosuje, tym bardziej boli. A wizja nowego życia tego bólu nie uśmierzy.
Mialas transfer chyba 3 dni po mnie ,wiec moze jeszcze jest nadzieja 🙏🍀
Wiem ,ze inaczej komuś pisać, a inaczej czuc we własnej glowie różne myśli, ale ja wierzę ❤️
Mi tez do głowy przychodzą różne myśli, ze jednak chyba bedzie placz ,ale staram sie wierzyć, ze mój maluch zaraz wystrzeli i pokaże nam ,ze jest silni i waleczny 💪🍀 -
Mi_lusia gratulacje! ❤️
Cynamonko, Goniu chciałabym żeby wasze bety rosły
... Mam nadzieję że tak będzie ❤️
Mas - tak słyszałam i jestem wściekła bo w sumie nikt nie wspomniał nam o prevenarze a dane badań nie są z wczoraj. Skończyliśmy schemat i powiem szczerze że jakoś chyba mała najgorzej je zniosła. Sama nie wiem co robić, mój mąż jak słyszy o kolejnym szczepieniu to kręci tylko głową ile tego jeszcze (nie jest ze środowiska AV ale no jakoś tak chyba się stresuje nimi zwłaszcza w świetle ostatnich doniesień o śmierci półrocznego dziecka - ziarno niepokoju zostało zasiane).
Chciałam zapytać co jaki czas proponujecie dzieciom posiłki? Mała się sama nie upomina, z bidonem lata non stop a do tego żłobek w którym rzekomo je dość dobrze. Wracamy koło 15, na sen nocny idzie koło 18/19 i do tej pory je zupkę/ danie typy makaron a później jeszcze kaszkę lub jogurt z owocem. Oczywiście mleko na noc. Nie wiem nie za dużo tego? 😅 Nie jest kluseczka, a porcję nie są duże powiedzmy do 150 g. Jak jest u was? -
Mi_Lusia wrote:Ja od początku szczepiłam prevenarem 13 i teraz po roczku doszczepiliśmy prevenarem 20.
Strasznie późno macie ostatnią dawkę 6w1, to przez choroby? Ja bym na twoim miejscu pewnie zaszczepiła 6w1 plus pneumokoki a po 2-3 tygodniach meningokoki
Mieliśmy mieć dwa tygodnie temu, ale Miłosz był chory. U nas takie terminy...👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Mas wrote:Dziewczyny, słyszałyscie, że podobno darmowa szczepionka na pneumokoki za bardzo nie chroni? Czym szczepiłyście dzieci? Teraz jakąś afera wybuchał i nie wiem,co robić. Niby można doszczepić płatną, ale termin na szczepienie mamy dopiero w grudniu i wtedy kończymy 6w1, meningokoki. Kiedy jescze te pneumokoki upchnąć...
My szczepiliśmy Prevenar13, a ostatnią dawkę przypominającą Prevenar20.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-